Paradijselijk bamboe-hutje op Bali!

Paradijselijk bamboe-hutje op Bali!

Overnachten in dit bamboe-hutje op Bali is helemaal niet verkeerd.

“The Green Village” bestaat uit een aantal ecologische huisjes gelegen aan de oever van de Ayung-rivier in Bali. Het lokale Balinese architectenbureau genaamd Ibuku heeft het ontwerp voor de huizen gemaakt. De gebouwen zijn geheel gemaakt uit bamboe volgens traditionele bouwmethodes en zijn in perfecte harmonie met de natuur eromheen.

Waarom bamboo?
Bamboe is de toekomst. Het is het meest prachtige, veelzijdig, langste en sterkste materiaal dat we misschien konden kiezen. Het regenwoud is bijna weg, multiplex wordt meestal gemaakt van het regenwoud en cement heeft een carbon belasting die niet gaat om de toekomst te helpen. Als de kinderen vandaag bamboe planten, dan zal er in acht jaar genoeg hout zijn, en daarna elk jaar voor de rest van hun leven.

-John Hardy , Green village mede-oprichter

In Azië, word bamboe beschouwd als heilig, symbool van genade, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en een lange levensduur. De mystiek en de schoonheid van het bamboebos is een van de meest voorkomende thema’s voor schilderijen en jade houtsnijwerk. Bamboe is een symbool van de harmonie tussen de natuur en de mens .

Zou jij hier willen overnachten?

11 Reacties

 1. g.lamberts
  30 september 2015 / 18:33

  hart werken en maar sparen dan eens kan je die wens invervulling laten gaan.

 2. 2 oktober 2015 / 15:16

  Wauw wat een paradijs…echt wel. Zo onzettend mooi. Bijzonder architectvorm van ontwerpen. En boven alles bamboe is ook nog lekker om te eten!

 3. 3 oktober 2015 / 20:50

  Of ik daar zou willen overnachten? Ja natuurlijk, ziet er prachtig uit haha 🙂 Leuk om over te lezen.

 4. 8 november 2015 / 11:16

  Wauw dit lijkt me echt gaaf! Eerst maar even sparen haha.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: