Follow:
Hotspots Fun, Persoonlijk

Zoologischer Garten Berlin

Tijdens onze trip naar Berlijn waren wij ook naar de dierentuin geweest. Ik heb daar zoveel foto’s genomen dat ik een apart blog hierover wou schrijven. De Zoologischer Garten Berlin, kortweg Zoo Berlin is een dierentuin in het centrum van Berlijn. De dierentuin is 35 hectare groot, en is de soortenrijkste ter wereld. De Zoo Berlin is een van de oudste dierentuinen ter wereld.

Lijst van diersoorten

 • Totaal: 14039 dieren verdeeld over 1439 soorten
 • 1247 zoogdieren verdeeld over 203 soorten
 • 2759 vogels verdeeld over 439 soorten
 • 416 reptielen verdeeld over 78 soorten
 • 455 amfibieën verdeeld over 46 soorten
 • 4272 vissen verdeeld over 434 soorten
 • 4890 geleedpotigen verdeeld over 239 soorten

Zoologischer Garten BerlinNet toen we bij de ingang stonden begon het te regenen! Balen, maar toch waren wij van plan om de dierentuin te gaan bezoeken!
DSC_1160 Wat ons gelijk al opviel was dat je hartstikke dicht bij de dieren kon komen. De meeste dieren hadden ook niet echt een super groot verblijf, wat ik best zielig vond. Soms liepen ze maar telkens dezelfde rondjes.DSC_1174 DSC_1175 DSC_1184 De dierentuin is op zich nog best groot! je kan er best een paar uur door heen wandelen. Naast de dieren bekijken heb je er ook speeltuinen voor de kinderen, en geven ze regelmatig shows weg. (dieren voeren etc)DSC_1195 DSC_1198 DSC_1207 Vice stond naast me en moest opeens keihard niezen. De wolf schrok en keek recht onze kant op. nu kon ik wel een mooi plaatje schieten hihi.DSC_1211 Ik vond dit plaatje maar zielig & eng. Drie bevers, twee waren rustig aan het slapen. Deze was maar tegen het raam aan het krabben, alsof hij gek was geworden en eruit wou. Niet echt heel leuk om te zien.DSC_1225 DSC_1228 Eind in de middag begon het zonnetje door te schijnen en kwamen er meer dieren tevoorschijn.DSC_1230 DSC_1250 Voedertijd! DSC_1255 Kijk dit snoetje nou! Is het geen schatje!DSC_1256 DSC_1257 Er waren ook hele mooie stukken bos in de dierentuin.DSC_1261 DSC_1264 DSC_1272 DSC_1278 DSC_1289 Gezellig knuffelen dachten deze kangoeroe’s.DSC_1298 Zo schattig deze mama neushoorn met haar haar baby.DSC_1308 Jawel! Ik heb zelfs een leeuw geaaid! hihiDSC_1332 Zoologischer Garten Berlin Het aquarium heeft drie verdiepingen vol met amfibieën, reptielen en vissen. DSC_1344 DSC_1345 Rooie mieren! Jakkie! Kreeg er maar de kriebels van.DSC_1348 Deze mieren liepen vanaf een eilandje heel de kamer door. Ze zouden maar op je hoofd vallen! Ieuww!!DSC_1349 DSC_1352 Deze schildpad ging speciaal lachen voor de foto.DSC_1355 DSC_1377 Vissen zijn niet echt mijn ding, ik vind ze maar eng haha. Ik denk altijd, stel ik zwem in de zee en dit ding zwemt naast me. Brr..!!Zoologischer Garten BerlinHet aquarium en de dierentuin zijn twee aparte locaties waar je allebei voor moet betalen.
Zoologischer Garten BerlinDe andere ingang van de dierentuin.

Hou jij van de dierentuin?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

30 Comments

 • Reply debby

  Ik hou zeker van dierentuinen maar moet wel zeggen dat ik er steeds meer moeite mee heb. Was de pandabeer er niet meer in Berlijn?

  23 november 2015 at 07:19
  • Reply Marushi

   Ja ik zat ook heel de tijd met een gevoel van dit hoort eigenlijk niet, die arme diertjes. Ik heb hem niet gezien, maar is goed mogelijk dat we hem voorbij zijn gelopen of dat hij binnen was. -x-

   23 november 2015 at 11:22
 • Reply jeapiebel

  Wat een prachtige foto’s en heel veel mooie diersoorten. Zou niet mis zijn om daar een keertje naar toe te gaan.

  23 november 2015 at 08:47
  • Reply Marushi

   Nee het is zeker een bezoekje waard hoor! Maar dan wel met mooi weer! 😉 -x-

   23 november 2015 at 11:23
 • Reply Simone

  De dierentuin was zelfs onze eerste date 8,5 jaar geleden, haha! Wij houden erg van dieren. Die zeehond is zooo cute! Ik ga aankomend jaar met pap naar Berlijn. Misschien brengen we hier ook wel een bezoekje. Die rode mieren trouwens, brrrr…. creepy die beesten!

  23 november 2015 at 12:01
  • Reply Marushi

   Echt! Zo leuk! hihi. Ja het was nog een jonkie zo’n schattig snoetje had hij! En die mieren zijn inderdaad maar brr..! 😛 -x-

   23 november 2015 at 12:03
 • Reply Daenelia

  Ik ben gek op dierentuinen, goeie dierentuinen. Berlijn staat nu dus even bovenaan als tripjes-bestemming. Mooie foto’s. Geen stokstaartjes? En ik zou ook de spinnen en mieren, en kakkerlakken, overslaan… yuch.

  23 november 2015 at 13:30
  • Reply Marushi

   Ja stokstaartjes waren er ook! Alleen die zaten achter glas was dus iets moeilijker om mooie foto’s van te maken. Ja echt he…kakkerlakken….wie wil dat nou zien haha gadsie!! -x-

   23 november 2015 at 14:38
   • Reply Daenelia

    Beetje late reactie, maar ik ben ondertussen ook in deze dierentuin geweest. Ik was erg geschrokken van de kleine hokjes en verblijven en de stress die onder de dieren te zien was. Of ze zaten met te veel soorten in een klein kooitje, zoals de vogels. Of ze zaten eenzaam in hun hok, zoals de leeuwin en een eenzame (maar blijkbaar opgewonden) mannelijk ezeltje. En de twee pinguïns… die stonden naast vies water erg eenzaam te zijn. Ik heb nog nooit een dierentuin gezien waar ze minder dan 8 pinguïns hielden.
    Zelfs het aquarium was volgepropt en straalde niet de rust uit die ik associeer met een aquarium.
    Ik heb deze dierentuin in mijn lijstje op de allerlaagste plaats gezet. Misschien hadden ze hun dag niet, maar ik heb toch ook wel met tranen in mijn ogen rondgelopen.
    Ik neem maar als positief puntje mee dat deze stadsdierentuin ook aan het verbouwen was. Misschien dat ze net als Artis besluiten dat ze met minder dieren, die meer ruimte krijgen, ook bezoekers trekken.
    Gelukkig ben ik na de vakantie nog even naar Amersfoort gegaan, en dat dierenpark doet me altijd goed. Ook niet perfect, maar de dieren zijn er vaak ontspannen en kunnen zich ook ‘verstoppen’ voor de bezoekers.
    Daenelia onlangs geplaatst…Way back: onze platenspelerMy Profile

    10 augustus 2016 at 10:16
    • Reply Marushi

     Ja je hebt helemaal gelijk ik vond dat deze dierentuin niet echt goed voor zijn beesten zorgde. Ik zal deze ook zeker niet aanraden.

     10 augustus 2016 at 18:55
 • Reply Nesrin

  Wow die wolf, wat een gaaf plaatje.
  Leuke foto’s hebben jullie gemaakt.
  Ik woon op loopafstand van een dierentuin en ga er graag heen met de kinderen.

  23 november 2015 at 13:39
  • Reply Marushi

   Dankjewel! Ja met kinderen is het altijd leuk natuurlijk! Die vinden dat een heel spektakel! -x-

   23 november 2015 at 14:37
 • Reply Eduard van der Linden

  Hou van Dierentuinen maar dan wel met ruime mooi ingerichte verblijven,

  23 november 2015 at 13:49
 • Reply Vlijtig Liesje

  Wat een prachtige dierentuin lijkt me dat. Het is toch altijd weer bijzonder om zulke exotische dieren te zien vind ik.

  23 november 2015 at 14:20
 • Reply Sofie Katelijne

  Wat een mooie foto’s heb je genomen! Berlijn staat op mijn wishist, een bezoekje aan deze dierentuin komt er ook zeker op!

  23 november 2015 at 14:26
  • Reply Marushi

   Dankje! Zal ik zeker doen als ik jouw was! 😉 -x-

   23 november 2015 at 14:35
 • Reply Vice

  Het was koud en nat maar uiteindelijk toch waard 😀

  23 november 2015 at 14:47
 • Reply Janne

  Natuurlijk indrukwekkend om al die dieren te zien, maar het blijft zielig. Wel heb je mooie foto’s gemaakt.

  23 november 2015 at 16:31
  • Reply Marushi

   Dankjewel! Ja nik blijf het ook zielig vinden hoor! 🙁 Al die kleine verblijven van die dieren.

   23 november 2015 at 16:34
 • Reply Vivian

  Mijn zus woont letterlijk tegenover de stadsingang van Blijdorp in Rotterdam, dus we gaan er best vaak heen en ik vind het ook enorm leuk. Mooie foto’s heb je gemaakt, ben het trouwens wel met je eens dat het er een beetje zielig uitziet af en toe…

  23 november 2015 at 17:56
  • Reply Marushi

   Oh dat is wel superhandig haha lekker dichtbij. Ja he 🙁 -x-

   23 november 2015 at 19:42
 • Reply sunny mama

  Dat was een heel leuk dagje, zo te zien aan de foto’s!
  Ik houd ook best wel dierentuinen, maar het komt nooit in me op om bijvoorbeeld eens naar Artis te gaan, terwijl ik daar praktisch om de hoek woon. Stom, hé?
  Ik denk dat ik dat volgende week gewoon eens een keertje ga doen!

  23 november 2015 at 18:54
  • Reply Marushi

   Ja als je er dichtbij woont waarom niet! 😉 Alleen hopen dat het weer dan een beetje mee zit! -x-

   23 november 2015 at 19:43
 • Reply Kirsty

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Die mieren zou ik ook maar eng vinden brr! Wel zielig dat de dieren niet zulke grote verblijven hadden en die ene bever ziet er inderdaad ook niet heel vrolijk uit.

  23 november 2015 at 19:01
  • Reply Marushi

   Dankjewel! Ja die bever was echt zielig 🙁 -x-

   23 november 2015 at 19:43
 • Reply rosanne1998

  Wat een prachtige dierentuin! Wel zielig dat de beesten vaak maar een kleine leefomgeving hebben. Dat houdt mij vaak tegen om naar een dierentuin te gaan..

  23 november 2015 at 19:55
  • Reply Marushi

   Ja je moet er naar niet al te veel bij stil staan, want eigenlijk is een dierentuin hartstikke zielig. -x-

   23 november 2015 at 19:56
 • Reply Suzanne

  Heel erg leuk om te zien!

  24 november 2015 at 18:48
 • Reply junetwonl

  oh wat ziet deze dierentuin er leuk uit, heel tof!

  25 november 2015 at 10:26
 • Reply Linda

  Leuk om te zien! Toen ik in Berlijn was hebben we de dierentuin overgeslagen, dus zo zie ik er toch nog iets van 😉 Wel zielig dat de dieren in kleine hokken zitten. Dat vind ik altijd een beetje dubbel aan dierentuinen.

  26 november 2015 at 23:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: