Follow:
Fashion

Fotoshoot Jan Campagne

Vandaag heb ik weer een fotoshoot voor jullie uit de kast getrokken! Deze shoot deed ik samen met Jan Campagne, en was op basis van TFP. Dit houd in Time For Print. Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen.

Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal, al liggen de rechten over de foto’s wel bijna altijd bij de fotograaf. De afkorting staat voor meerdere (Engelstalige) afkortingen:

 • Time For Print – Trade For Print – Time For Portfolio – Trade For Portfolio

DSC_3113 Ik vond deze shoot heel erg gaaf omdat we ook met verschillende soorten achtergronden en effecten aan het werk waren. Een witte of zwarte achtergrond ziet er misschien wel strak uit. Maar als je dit doet bij elke fotoshoot word het toch een beetje saai vind ik.
DSC_3125 DSC_3129Dit (nep) leren jasje kreeg ik van een vriend op mijn 18e verjaardag. En ik was er ontzettend blij mee! Ik voelde me heel erg stoer in dit jasje. En ik heb het ook een aantal jaren daarna met pijn in mijn hart weg moeten gooien omdat hij gewoon zo versleten was.

Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan CampagneVoor deze foto’s maakten we gebruik van een lichtslinger als achtergrond. En dat heeft zeker voor een heel leuk effect gezorgd! Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan CampagneDit soort foto’s vind ik altijd erg mooi, maar toen der tijd durfde ik ze niet online te zetten. Ik was bang dat ik domme comments zou krijgen van mensen die denken dat ik echt naakt voor de camera zou gaan staan. Daar zijn allemaal verschillende soorten truukjes voor. Zoals je ook onderin de foto kan zien, daar zie je nog een klein stukje blauw van mijn topje.

Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan Campagne Fotoshoot Jan Campagne

Sta jij liever voor of achter de camera?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

31 Comments

 • Reply Lonneke

  Wat een prachtige foto’s zeg. Ik heb van 2008 t/m 2012 ook modellenwerk gedaan. Nu sta ik er liever achter.
  Lonneke onlangs geplaatst…Burt’s Bees | Lemon Butter Cuticle CreamMy Profile

  5 mei 2016 at 06:53
 • Reply Astrid

  Mooie foto’s hoor! Ik ben niet zo fotogeniek en sta daarom liever achter de camera 😉
  Astrid onlangs geplaatst…Etos lipstick reviewMy Profile

  5 mei 2016 at 08:21
 • Reply Cindy

  Wat een prachtige foto’s van je. Leuk dat je nu alles durft te posten. Je kunt daar niks negatiefs op krijgen hoor want je bent gewoon mooi. Zelf maak ik ze liever dan er een op mij gericht is.
  Cindy onlangs geplaatst…Bluesky XSJ03My Profile

  5 mei 2016 at 08:49
 • Reply Silkeblogs

  Supermooi, alweer! Je hebt duidelijk met een goede fotograaf samengewerkt, want het ‘lichtspel’ is echt mooi en maakt de foto’s extra interessant =D
  Silkeblogs onlangs geplaatst…CATRICE Luminous Lips & Ultimate Colour LipstickMy Profile

  5 mei 2016 at 09:26
 • Reply Suzanne

  Hele mooie fotos meid!
  Suzanne onlangs geplaatst…Schattig, klein en handig! Portemonneetje van JE VogesMy Profile

  5 mei 2016 at 09:45
 • Reply Babs

  Prachtige foto’s! Vroeger vond ik poseren geweldig, de laatste tijd niet meer. Dus liever achter de camera 🙂
  Babs onlangs geplaatst…Review- Delia Hybrid Gel Set nailpolishMy Profile

  5 mei 2016 at 09:48
 • Reply Mariska

  Weer echt heel mooie foto’s! Knappe dame die er altijd goed opstaat 😀 ik heb vroeger 2 shoots gehad, van die shoots waar je dan zelf voor betaalt om leuke foto’s van jezelf te hebben. Vond het erg leuk maar maak sinds ik blog meer dan genoeg foto’s van mezelf, vind zowel voor als achter de camera staan leuk.
  Mariska onlangs geplaatst…Altijd met korting shoppen!My Profile

  5 mei 2016 at 10:52
 • Reply Shiva

  Hele mooie foto’s! Wat zie je er weer prachtig uit!!

  5 mei 2016 at 11:01
 • Reply jeapiebel

  Prachtige foto’s. Je hebt het echt goed gedaan.

  5 mei 2016 at 11:32
 • Reply Tessa

  Ontzettend mooie foto’s! Zelf sta ik liever achter de camera dan er voor.

  5 mei 2016 at 11:48
 • Reply Bodi Féline

  Wat een prachtige foto’s weer! Ik vind het zelf allebei leuk, al ben ik wel een beetje ongemakkelijk voor de camera
  Bodi Féline onlangs geplaatst…Ziek.My Profile

  5 mei 2016 at 13:19
 • Reply byhermiej

  Prachtige foto’s!
  byhermiej onlangs geplaatst…De nieuwe diffusers van RiverdaleMy Profile

  5 mei 2016 at 14:27
 • Reply Mariska

  Vind de foto’s heel erg mooi geworden! 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Essence Love me like you doMy Profile

  5 mei 2016 at 15:40
 • Reply Janneke | Crafty Time

  Hele mooie foto’s! Ik zelf sta liever achter de camera hihi! xx
  Janneke | Crafty Time onlangs geplaatst…My Birthday WishlistMy Profile

  5 mei 2016 at 17:17
 • Reply Lesley

  Die foto met dat licht op je oorbel vind ik gaaf! Ik vind het zelf ook wel leuk om voor de camera te staan hoor 🙂

  5 mei 2016 at 18:21
 • Reply katja

  Wat ben je toch mooi <3

  5 mei 2016 at 20:08
 • Reply carmenmattijssen

  Wauw, zitten echt mooie tussen! Ik heb van mijn 14e tot 18e inderdaad op deze TFP manier shoots gedaan met fotografen, wat ik geweldig vond. Heb ook drie jaar bij een bureau gezeten, maar werd uiteindelijk te weinig geboekt door mijn lengte (ben te klein meh). Met bloggen kan ik weer lekker voor de camera staan, al vind ik het de laatste tijd ook wel leuker om zelf foto’s te maken.
  carmenmattijssen onlangs geplaatst…Fashion: Outfit Recap aprilMy Profile

  5 mei 2016 at 20:10
  • Reply Marushi

   Ik had precies hetzelfde haha. Ook te klein helaas! 🙁 Ja met bloggen is het wel fijn, lekker outfit shoots maken ^^ -x-

   5 mei 2016 at 20:24
 • Reply Joyce rdt

  Leuk zo’n shoot! Liefs.x

  6 mei 2016 at 10:56
 • Reply Mariëlle

  Wat tof!! Ik ben beter achter de camera, maar sta er ook regelmatig voor om foto’s te maken van looks haha!

  6 mei 2016 at 13:41
 • Reply Jouvence

  Wauw, prachtige foto’s ♥ xx

  6 mei 2016 at 14:23
 • Reply Gea

  Wat een prachtige foto´s! Mag je zeker trots op zijn.

  6 mei 2016 at 20:18
 • Reply Quinty

  Wat een super leuke foto;s, ik vind vooral die met de lichtslinger op de achtergrond erg mooi! Het lijkt me zo leuk om een keer zo’n fotoshoot te doen !! ♥
  Quinty onlangs geplaatst…∆ ESSENCE BLUE BUBBLE DI BLUEMy Profile

  6 mei 2016 at 21:04
 • Reply Www.3lles.nl

  Wat een mooie foto’s! Dit lijkt me ook zo gaaf, ik vind fotoshoots altijd zo leuk! Ik geniet er altijd heel erg van om foto’s te maken voor op m’n blog.
  Liefs,
  Elles

  6 mei 2016 at 21:16
 • Reply Christy

  Wat een mooie foto’s, en wat heb je mooi haar! Leuk dat je ze nu toch deelt op je blog.

  Ik sta er zelf liever achter haha. Heb zelfs een hele tijd getwijfeld of ik wel een foto op mijn blog wou, maar heb het toch maar gedaan.

  Xx Christy.
  Christy onlangs geplaatst…Essence The Gel Nail PolishMy Profile

  6 mei 2016 at 22:47
 • Reply melikebeauty

  Wauw echt super mooi! Je bent echt een prachtige vrouw! Ik sta zelf liever achter hihi, ik ben niet zo goed in poseren;)
  melikebeauty onlangs geplaatst…Four Tips From Seasoned BloggersMy Profile

  6 mei 2016 at 22:52
 • Reply DinjaDONUT

  Het zijn mooie foto’s! Vooral de foto’s met de lichtslinger vind ik gaaf. Creatief bedacht van de fotograaf!
  Zelf sta ik toch liever met de camera in eigen hand, zo voorkom ik rare derp gezichten van mezelf :’)
  DinjaDONUT onlangs geplaatst…Favorites #1My Profile

  7 mei 2016 at 22:00
 • Reply Anita

  Wow! Wat een prachtige foto’s zeg! Echt heel mooi. Ik sta liever zelf achter de camera.

  7 mei 2016 at 23:46
 • Reply Claudia

  Wat weer prachtige foto’s zeg! en je haar is ook zo mooi! Ik sta ook liever achter de camera, Kan niet zo mooi poseren.
  Claudia onlangs geplaatst…Organic Mascara: Green PeopleMy Profile

  8 mei 2016 at 14:15
 • Reply Heidi

  Super mooie foto’s zijn het meid.
  Heidi onlangs geplaatst…Lang weekend dagboek #3My Profile

  12 mei 2016 at 20:54
 • Reply Eva

  Wat een mooie foto’s! Je hebt echt een prachtig gezicht!

  15 mei 2016 at 20:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: