Follow:
Persoonlijk

Mijn 6 verslavingen.

Wat zijn mijn 6 grootste verslavingen op dit moment? Daar zat ik laatst aan te denken, waar zou ik nou geen dag zonder kunnen/willen. Toevallig had ik hier meerdere mensen over horen praten. De een was helemaal verslaafd aan gamen en de ander aan makeup.

Maar wat is nou precies een verslaving?

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon.

Oke misschien is verslaving voor mij wel een heel groot woord. Maar er zijn echt dingen die ik gewoon elke dag moet doet. Dingen die helemaal in mijn dagelijkse routine zijn vastgeroest. In dit artikel lees je de 6 dingen waar ik op dit moment echt niet zonder kan!

Bloggen

Stipt op nummer een staat bloggen! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan bloggen denk. Ik ben constant bezig met ideetjes te verzinnen hoe ik mijn blog kan verbeteren. Ik heb hele gave dingen in gedachten alleen kan ik deze op dit moment nog niet uitwerken omdat ik gewoon tijd te kort kom. Maar ik ben heel enthousiast over de dingen die zeker nog gaan komen!

Instagram

Instagram is momenteel echt een grote verslaving van mij geworden. Zodra ik opsta in de ochtend pak ik altijd eerst mijn telefoon en check ik mijn sociale media. Waaronder instagram. Ik kijk of ik nog nieuwe volgers en likes erbij heb gekregen. En natuurlijk moet ik ook even het lijstje van mensen afgaan die ik allemaal volg. Ik weet dat instagram het “perfecte wereldje” promoot. Maar soms is het gewoon even leuk om naar mooie foto’s te kijken.

quote 2

Telefoon

Soms vraag ik me wel eens af hoe vaak ik wel niet op mijn telefoon kijk. Heb ik nog een nieuw Whatsappje binnen gekregen? Zullen er nog nieuwe mails binnen gekomen zijn? Heb ik nog comments erbij gekregen? Dit soort vragen beantwoord ik allemaal met mijn telefoon. Ik kan de tijd niet meer heugen dat ik zonder telefoon weg zou gaan. Het is nu bijna onmogelijk om dat voor te stellen.

Fotograferen

Ik ben ontzettend veel bezig met fotografie. Of het nou selfies zijn die ik op mijn Instagram plaats, een outfit post maakt, of een plog. Ik ben hiermee heel erg bezig. Ik vind het ook ontzettend leuk om producten te reviewen en dan daar super mooie foto’s bij te maken, het is echt een uitdaging voor mij geworden.

Computer

Eigenlijk alles wat ik hierboven heb opgenoemd zou ik niet kunnen doen zonder mijn geliefde computer. Ik stress hem soms al als het internet het even niet doet, laat staan als mijn computer de geest gaat geven. Bloggen, films kijken, internetten, muziek luisteren etc etc. De computer maakt een groot deel uit van mijn leven.

quote 1d

Chocola & Koekjes

Mijn grootste zwakte! Ik loop al zo lang te roepen dat ik wil sporten en afvallen. En dit begint natuurlijk met wat je eet. Maar ik kan gewoon niet zonder koekjes. Ze roepen mij in hun verpakking dat ik ze moet kopen en opeten (no joke). Ze zijn gewoon onweerstaanbaar! Ik ben al geminderd met suiker in mijn thee, toetjes na het eten. Maar af een toe een koekje of een stukje chocola. Zover ben ik nog niet dat ik ze kan laten staan. Daarnaast heb ik twee collega’s die hier ook helemaal gek op zijn, en altijd bergen chocola en koekjes mee naar werk mee nemen. Dat helpt niet echt haha.

 

Wat is jouw top drie van verslavingen?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

44 Comments

 • Reply Yara

  Leuke post!
  Liefs,
  Yara

  17 april 2016 at 09:53
 • Reply World of SanShine

  Haha leuk!

  17 april 2016 at 10:46
 • Reply Babs

  Bloggen is ook mijn grootste verslaving Veel ideetjes. . Soms te weinig tijd. Al heb ik een week vooruit gewerkt dan zie ik weer wat waar ik over wil vertellen! Ja, en zoetigheid ben daar dol op…:)

  18 mei 2016 at 06:48
 • Reply Lonneke

  Leuk dat je dit deelt en heel herkenbaar allemaal. Bloggen, nagellak o.a zijn ook mijn grootste verslaving 😀
  Lonneke onlangs geplaatst…E.L.F Shimmer PaletteMy Profile

  18 mei 2016 at 07:30
 • Reply Zazazoo

  Omg, ik herken mezelf hier volledig in. Naast chocolade en koekjes houd ik nog ontzettend van ‘groene Croky chips’ yum!!
  Zazazoo onlangs geplaatst…Juvena Pure Cleansing Calming TonicMy Profile

  18 mei 2016 at 07:35
 • Reply Mariska

  Ik heb echt exact dezelfde verslavingen, alsof dit over mij is geschreven 😛 hoewel ik al meer dan een week geen chocola/koekjes heb gegeten :O
  Mariska onlangs geplaatst…Namaak uit China: kopen of niet?My Profile

  18 mei 2016 at 07:47
  • Reply Marushi

   Wow!! Al een week? Super knap van ja haha teach me master! 😛 -x-

   18 mei 2016 at 08:14
 • Reply Mary-Lou

  Bloggen, eten en mijn telefoon. Niet persee in deze volgorde trouwens, haha. Dus je lijstje is erg herkenbaar.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Speelgoed voor een baby van zes maanden #1 Plastic fantasticMy Profile

  18 mei 2016 at 08:12
 • Reply Cindy

  Kom ook wel aan deze verslavingen maar motor rijden, sushi en nagellak zijn mijn grootste.

  18 mei 2016 at 09:19
 • Reply jeapiebel

  Ik ben verslaafd aan fotografie, pinda’s en pure chocolade. Gelukkig ben ik niet de enige. 😉

  18 mei 2016 at 09:21
 • Reply biancaronday

  Mijn 3 grootste verslavingen momenteel zijn kleuren, schrijven (blog en pharmaceutische artikelen) en gamen. Eten staat bij mij (helaas) ook heel hoog, altijd een zwak voor lekker eten gehad. Het probleem is, ik vind bijna alles lekker. ?
  biancaronday onlangs geplaatst…Eropuit #9: Minicruise NewcastleMy Profile

  18 mei 2016 at 10:39
  • Reply Marushi

   Hahaha ja lekker eten gaat er bij mij ook wel altijd in! Game je ook? Kewl, wat voor games speel je? -x-

   18 mei 2016 at 10:45
 • Reply rachelkromdijk

  Chocolade en koekjes en de combinatie natuurlijk echt te lekker! en die foto al .. hou op hoor! haha

  18 mei 2016 at 10:50
 • Reply Annette

  Bloggen is bij mij ook wel een dingetje 🙂 en suiker toch wel op nr. 2 helaas. Ik ben een echte snoepkont. Drop, chocolade, ik lust het allemaal….

  18 mei 2016 at 11:22
 • Reply World of SanShine

  Leuke post,. Ik denk dat bij mij op 1 staat , Instagram.. Verder kan ik niet zo goed bedenken wat voor verslaving ik nog meer heb…
  World of SanShine onlangs geplaatst…Sieraden trends; volgen of niet?My Profile

  18 mei 2016 at 12:53
 • Reply kim

  Haha ze zijn allemaal herkenbaar! Al eet ik niet veel chocola. Chips daarentegen…
  kim onlangs geplaatst…Wat ik mijn kinderen later bespaarMy Profile

  18 mei 2016 at 13:55
 • Reply Astrid

  Herkenbaar, ik ben ook zo verslingerd aan bloggen, mijn telefoon en chocolade…
  Astrid onlangs geplaatst…Makeup Revolution Iconic Pro 2 reviewMy Profile

  18 mei 2016 at 15:18
 • Reply Forever38.com

  Leuke post, ook hier : bloggen, telefoon en chocolade 🙂
  Forever38.com onlangs geplaatst…Beauty Irritaties_Mijn Top-10My Profile

  18 mei 2016 at 15:47
 • Reply Joyce

  Heel herkenbaar haha
  Joyce onlangs geplaatst…Het bloggerswereldje met 2 kanten…My Profile

  18 mei 2016 at 15:58
 • Reply Chelsey

  Haha, leuk om te lezen! Chocolade is echt super verslavend. Nu je het zegt, ik heb nog een bak chocolade ijs in de vriezer liggen… jummy!
  Chelsey onlangs geplaatst…Long Lasting lipgloss/liquid lipstick van AlieXpress | ReviewMy Profile

  18 mei 2016 at 16:20
 • Reply Marion

  Oooh ja al die verslavingen tegenwoordig. Bij ook op stip op nummer 1 bloggen. Op 2 instagram. Op drie….. poeh, lastig. Ik denk dat toch op bed liggen.
  Marion onlangs geplaatst…Griep, Louis CK en wvttkMy Profile

  18 mei 2016 at 16:54
 • Reply Tamara TS

  Wat een leuk stuk! Mijn grootste verslaving is sushi! (De meeste zoetigheid bevat melk en dat mag ik niet hebben, voorheen was het bon bon bloc).
  Bloggen vind ik leuk, maar is nog geen verslaving te noemen.
  Winkelen bij Aliexpress wel, dat is waarschijnlijk mijn nummer 2.
  Mijn nummer 3 zijn series. Er zijn series die ik al 10 keer helemaal gezien heb en toch begin ik er telkens opnieuw aan.
  Tamara TS onlangs geplaatst…25 Levensvragen TagMy Profile

  18 mei 2016 at 17:02
  • Reply Marushi

   Sushi en films zijn bij mij ook echt tegen verslaving aan haha. Het liefst eet ik zeker 2/3 keer in de maand sushi. Maar helaas denkt mijn portemonnee daar anders over haha. En sommige films kan ik ook echt keer op keer kijken.-x-

   18 mei 2016 at 17:24
 • Reply Madeleine

  Wat een heerlijk artikel 🙂 IK ben ook dol op chocolade. En ook op allerlei soorten eten. Eten is good life hahahaha. Verder ben ik dol op muziek. instagram en bloggen. Alleen het bloggen is nu wat minder door drukte van school!
  Madeleine onlangs geplaatst…Unboxing: Demak’Up Detox Water Challenge BoxMy Profile

  18 mei 2016 at 18:19
 • Reply els

  Pfff, zijn wij een tweeling ;-). Alles is herkenbaar! Ik ben ook echt veel met mijn blog bezig!
  els onlangs geplaatst…Fotoreportage #24: Weekendje weg Arnhem en omstrekenMy Profile

  18 mei 2016 at 19:26
  • Reply Marushi

   Hahaha wie weet! Ik hou ook ontzettend veel van creatieve dingen! ^^ -x-

   18 mei 2016 at 19:33
 • Reply Saraya

  Leuk artikel, inderdaad bloggen, instagram, telefoon en chocolade zijn ook mijn verslavingen hahaha 🙂
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Catrice Eye‘Matic Eyepowder Pen / 060 Lavender Mc QueenMy Profile

  18 mei 2016 at 19:30
 • Reply Mandy

  Haha dit lijstje zou zo door mij gemaakt kunnen zijn, ik heb echt precies dezelfde verslavingen. Behalve de laatste, oké koekjes en chocola vind ik erg lekker maar ik ben nog meer verslaafd aan chips!
  Mandy onlangs geplaatst…Curacao Vlog 3 – Een tattoo!?My Profile

  18 mei 2016 at 20:06
 • Reply Janneke | Crafty Time

  Wauw haha dit zijn ook mijn verslavingen! Ik ben ook helemaal verslaafd geraakt aan het bloggen. Ook kan ik echt niet meer zonder mijn mobiel! xx
  Janneke | Crafty Time onlangs geplaatst…Review | Essence Wake Up Spring BlushMy Profile

  18 mei 2016 at 20:33
 • Reply Wendy

  Ik herken me er wel in voor een groot deel, maar op zich kan ik ook best wel een weekje zonder. Bijvoorbeeld wanneer ik lekker op vakantie ben. Dan gebruik ik mijn telefoon alleen nog maar om het thuis front op de hoogte te houden en zal ik hooguit een enkele foto online plaatsen. Even helemaal geen telefoon/social media is ook lekker. 😉

  18 mei 2016 at 20:36
  • Reply Marushi

   Ja dat is ook zeker waar! Toen ik nog niet blogde was ik zo. In september ga ik ook op vakantie en ik wil gewoon bijna mijn laptop meenemen om daar te kunnen bloggen haha. -x-

   18 mei 2016 at 20:41
 • Reply melikebeauty

  Hihi heel veel herkenbaars. Ik ben ook zo verslaafd aan mijn Phone. Soms krijg ik er gewoon een instalike blessure van hahaha. Te vaak de zelfde beweging. Ik sanp het, dit klinkt een beetje weird. En chocola daar kan ik gewoon echt niet zonder!
  melikebeauty onlangs geplaatst…Introducing Blogging U. On DemandMy Profile

  18 mei 2016 at 21:18
  • Reply Marushi

   hahahah instalike blessures heb ik ook vaak last van! XD -x-

   18 mei 2016 at 21:50
 • Reply Kiran

  haha ik herken ze allemaal. En online shoppen is ook wel iets wat ik redelijk vaak doe ;-).
  Kiran onlangs geplaatst…An ode to 1950s slang!My Profile

  18 mei 2016 at 21:41
 • Reply Quinty

  Mijn top drie verslavingen zijn ook zeker chocolade al ben ik nu aan het lijnen dus dat gaat weer even duren voor ik het weer kan eten. Series en films kijken is ook zeker een verslaving. Ik moet iedere dag voor ik ga slapen even serie of film kijken al moet ik de dag daarna heel vroeg op ik moet en zal het kijken haha. Uhmm even denken ik ben op dit moment verslaafd aan lipstick. Ik ga wekelijks naar de stad en koop eigenlijk iedere keer dat ik in de stad kom 1 tot 2 lipsticks haha:)
  Quinty onlangs geplaatst…∆ MAC RELENTLESSLY REDMy Profile

  18 mei 2016 at 21:53
  • Reply Marushi

   Wow! Dan heb je volgens mij wel een mega grote verzameling van lipsticks! 😀 -x-

   18 mei 2016 at 21:53
 • Reply Natasja

  Ik herken me helemaal in al deze punten!

  18 mei 2016 at 22:40
 • Reply Jessica

  Leuk artikel, ja ik ben ook wel verslaafd aan mijn telefoon… Elke keer toch even kijken of er niks binnen is gekomen.
  Jessica onlangs geplaatst…Leuk nieuwsbericht by Jess!!!My Profile

  19 mei 2016 at 16:09
 • Reply Mariska

  Vooral chocola is voor mij de laatste tijd echt killing, maar ik drink iedere dag ook een Red Bull.
  Mariska onlangs geplaatst…Lidl beauty productenMy Profile

  19 mei 2016 at 19:55
 • Reply Lydie

  Heel herkenbaar lijstje. Ik ben ook verslaafd aan mijn telefoon, zelf vind ik dat zo irritant! En natuurlijk ben ik ook verslaafd aan bloggen en chocolade. Heerlijk!

  22 mei 2016 at 15:18
 • Reply anna berg

  Bloggen natuurlijk, mijn man en vijf zonen, uitgebreid ontbijten en cake bakken.

  5 juni 2016 at 07:12
 • Reply Lianne

  Ik houd enorm veel van chocolade, taart en koekjes. 😀 Dat zijn echt mijn eetverslavingen, haha.
  Lianne onlangs geplaatst…Karamel browniesMy Profile

  9 juni 2016 at 08:02
 • Reply Tessa

  Momenteel staat in mijn top-3 verslavingen: bloggen, geitenkaas en netflix! Oeps :$
  Tessa onlangs geplaatst…DIY | Mijn Smashbook 2016 Update #1My Profile

  13 juni 2016 at 14:56
 • Reply Vanessa

  Bloggen, vlogs kijken en Cookie Dough ijs van de Lidl!
  Vanessa onlangs geplaatst…Persoonlijke update: Vitamine D tekort, vakantie & bloggenMy Profile

  1 juli 2016 at 19:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: