Follow:
Hotspots Fun, Reizen

Rancho Texas Park in Lanzarote

Rancho Texas Park is een dierentuin in Puerto del Carmen, op de Canarische Eilanden. De dierentuin heeft een Texaans thema en verwijst daarmee naar de stichting van San Antonio door kolonisten afkomstig van Lanzarote. De ruime zone met waterattracties voor volwassenen en kinderen is ook wel gekend als Corral del Agua. Vlakbij is er een bar-restaurant, ideaal om iets te drinken tijdens het baden. De zoo biedt op deze manier het perfecte plan voor een onvergetelijke dag: vele wilde dieren zien, genieten van spektakels en daarna lekker bijkoelen in de zwembaden en glijbanen.

In Rancho Texas Lanzarote Park kan men zwemmen met zeeleeuwen wanneer ze geen show opvoeren. Ook worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen in een omgeving ‘Far West’ zoals het berijden van een pony, goud zoeken in een indiaans dorp of kanovaren. En er zijn ook verschillende restaurants waar je kan eten, maar alleen in het fastfoodrestaurant kan men genieten van een uniek spektakel met lasso en zweep van een cowboy.

rancho-texas-park-01

Hoe kom je op het park?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op het park te komen. Dit kan natuurlijk met een taxi of gehuurde auto. Er is een ruime parkeergelegenheid. Verder kan je gebruik maken van de Rancho Texas busdienst. Deze rijdt vanaf Costa Teguise en vanaf Playa Blanca. Op de site van Rancho Texas Lanzarote Park is het reisschema van de bus met de stopplaatsen en tijden te vinden.

rancho-texas-park-02 rancho-texas-park-03

Zwembad

Naast het dierenpark is er in Texas Ranch ook een zwembad. Het is dus een goed idee om zwemkleding mee te nemen. Er zijn kleedhokjes en douches aanwezig, zodat je weer aangekleed het park kan verlaten. Het zwembad biedt alle mogelijkheden voor waterplezier met glijbanen, waterstralen, speelhuisjes en waterspelen. Er is een badmeester die toeziet op de veiligheid en ook ligstoelen met parasols zijn volop aanwezig.

rancho-texas-park-04 rancho-texas-park-05 rancho-texas-park-06

Het dierenpark

Op het dierenpark zijn vooral veel vogels te vinden, zowel uilen als parkieten, papegaaien en roofvogels. Hiernaast kan je er meer roofdieren zien zoals de witte tijger en de poema. Verder zijn er buffels, ezels, paarden, herten en dergelijke. Ook de reptielen zijn ruim aanwezig. Naast slangen, kameleons en komodovaranen vind je er krokodillen en verschillende schildpad soorten. Het dierenpark is niet alleen een toeristische trekpleister. Het parkje wordt ook gebruikt voor educatieve doeleinden. Wanneer je het park bezoekt buiten de schoolvakanties zal je dus geregeld (meestal tussen 10:30 en 12:30 uur) een schoolklas voorbij zien komen.

rancho-texas-park-07 rancho-texas-park-08 rancho-texas-park-09 rancho-texas-park-10 rancho-texas-park-11Kijk ze nou samen liggen! Zo cute!

rancho-texas-park-12 rancho-texas-park-13 rancho-texas-park-14 rancho-texas-park-15 rancho-texas-park-16Een van vice zijn beruchte pose’s haha.

rancho-texas-park-17 rancho-texas-park-18 rancho-texas-park-19

Shows

In het park worden diverse shows gegeven. Zo is er een roofvogel show waarbij je na afloop op de foto kan met een arend. Er is een papegaaienshow met papegaaien en kaketoes, waarbij voor de show gelegenheid is om op de foto te gaan met twee papegaaien en er is een show met zeeleeuwen en ook hier is weer de mogelijkheid om met één van deze dieren op de foto te gaan. Naast de shows met dieren is er ook een cowboyshow met lasso’s en zweep. Kinderen krijgen wanneer zij dat willen de mogelijkheid om de truc met de ronddraaiende lasso ook een keer uit te proberen.

rancho-texas-park-20 rancho-texas-park-22Rancho Texas Park in Lanzarote rancho-texas-park-23Rancho Texas Park in Lanzarote

Totaal Plaatje

Het park is niet echt groot, maar leuk aangekleed met een waterrad en waterval, mooi aangelegde cactustuinen en rotswanden als afscheiding. Ook zijn er verschillende wildwest kenmerken als aankleding gebruikt, denk aan huifkarren, wigwams en totempalen. Kinderen kunnen deze ook gebruiken om op of in te spelen. Er is een kabelbaantje aanwezig en het is mogelijk om tegen betaling een rondje te maken op de rug van een pony of te kanoën over de Indiase lagune.

Kortom: Rancho Texas is zeer geschikt voor een hele dag vermaak voor het hele gezin.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

14 Comments

 • Reply avadavis

  Het park is erg mooi, en ik wil hier te gaan om met mijn lieve

  20 oktober 2016 at 08:22
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Wat tof een dierenpark en zwembad in één! Lijkt me superleuk!

  20 oktober 2016 at 09:13
 • Reply Maaike

  Oh wauw, dat ziet er gaaf uit!

  20 oktober 2016 at 09:28
 • Reply Rachel

  agos die witte tijgers.. iid onwijs cute

  20 oktober 2016 at 15:32
 • Reply Sonja

  Wauw,… prachtig! Wat een mooi uitstapje!
  Sonja onlangs geplaatst…Limited Edition “Victorian Poetry” by CATRICE | CatriceMy Profile

  20 oktober 2016 at 19:09
 • Reply Shiva

  Ziet er leuk uit!

  20 oktober 2016 at 20:48
 • Reply jeapiebel

  Wat een plaatje allemaal en het weer is zo prachtig zeg! Hele mooi foto’s heb je gemaakt en je outfit vind ik ook echt leuk trouwens.

  21 oktober 2016 at 09:54
 • Reply Forever38.com

  Geweldige foto’s, ik zou er zo heen gaan. Enne, wat een knap stel zijn jullie 🙂
  Forever38.com onlangs geplaatst…Een HEMA tompouce als gezichtsmasker ?!My Profile

  22 oktober 2016 at 08:45
  • Reply Marushi

   Dankjewel! Lief van je! ^^

   22 oktober 2016 at 11:29
 • Reply Monica

  Wat een mooie foto’s. Lijkt mij een heel leuk park.

  27 oktober 2016 at 13:38
 • Reply sherry

  Prachtig zeg. Mooie foto’s!
  sherry onlangs geplaatst…Pupa Milano pers event 2016 video dairyMy Profile

  28 oktober 2016 at 22:36
 • Reply Simone

  Hele leuke foto’s heb je gemaakt zeg! Wat een gaaf park!

  2 november 2016 at 15:04
 • Reply Kim

  Ziet er heel mooi uit! Tof ook dat er een zwembad bij is!

  14 november 2016 at 21:15
 • Reply Best Resort In Lanzarote

  Hello blogger, good morning. Gorgeous blog post. You have gained a new reader. Pleasee keep it up and I look forward to more of your incredible articles. Regard

  14 december 2017 at 15:19
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge