Follow:
Persoonlijk

Mijn toneeluitvoering met toneel groep UNO

Afgelopen weekend had ik mijn toneeluitvoering samen met mijn toneelvereniging UNO (uit naaste liefde ontstaan). Nou doe ik al jaren niet meer aan toneel hoor. Toen ik 12 was ben ik daar mee begonnen en heb ik dat een paar jaar gedaan. Maar uiteindelijk ging ik studeren en had ik daar helaas geen tijd meer voor, de groep is daarna ook eigenlijk uit elkaar gevallen. Iedereen had het druk met werk, kinderen etc.

Een paar maanden geleden heeft de gemeente aan mijn opa gevraagd (die zelf speelde maar ook regisseur was) of wij misschien weer een stuk op wouden voeren. Het theater waar wij altijd speelde veranderd namelijk van eigenaar. Ze weten eigenlijk nog steeds niet of het theater wel blijft bestaan. Dat vonden wij eigenlijk wel een heel tof idee! Normaal gesproken doe je er maanden over om te leren en uiteindelijk een stuk neer te zetten. Wij hadden de helft van de tijd om alles uit ons hoofd te leren!

dsc04823

Het stuk speelt zich af bij de familie Westra. Het huwelijk van deze familie loopt niet zo lekker meer en Pa en Ma Westra vinden dat zij maar een paar  maanden apart moeten gaan leven om op deze manier proberen hun huwelijk te redden. Maar een klucht is geen klucht als er niet van alles gebeurt. Maar dat moeten we nu niet verraden. Zij krijgen hulp van een Loodgieter en daar moeten we het hier bij maar laten,” lacht Mathieu.

dsc04825Samen met mijn opa die zelf een van de hoofdrollen speelt en ook nog eens tegelijkertijd regisseert! Hoe bedoel je multi tasking!

dsc04827Dit is het theather Musica. In totaal kunnen er hier 300 mensen in.

dsc04832Samen met Simon de man van het geluid en licht. Ik ken hem al vanaf mijn 12e. Het was dus echt weer even een flashback om samen met hem te mogen werken.

dsc04835De plek waar Simon werkt om het licht en geluid te bedienen. En toch wel een van de beste plekken om te zitten haha.

dsc04857 dsc04863We moesten hier allemaal zo lachen omdat een van de hoofdrolspeelsters een pruik op kreeg die haar wat ouder moest maken. Hij paste echter ontzettend goed bij haar! Ze had het zo mooi gedaan dat je niet eens zag dat het een pruik was. Na de voorstelling herkende mensen haar niet eens meer toen ze de pruik niet meer op had haha.

dsc04870dsc04905Ons decor. Normaal is het een decor uit een stuk. Maar omdat ons oude decor al jaren geleden is weggegooid moesten wij improviseren.

dsc04919 dsc04957Monique de grimeuse had iedereen netjes opgemaakt.

dsc04970 dsc04972Met de ladies van onze groep. Ons toneel groep heeft in de jaren heel wat mensen voorbij zien komen. Er waren ook verschillende mensen van mijn leeftijd, maar ik was toch altijd wel een van de jongste.

dsc04980Live in action!*
dsc04994dsc05005Samen met heel de groep! Het was een hele stressende maar ook een heel gezellige ervaring!

Hebben jullie weleens aan toneel gedaan?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

22 Comments

 • Reply Ilona Wielinga

  Echt superleuk om dit allemaal zo te zien! Ik heb zelf eerder op school toneel gespeeld, wilde er toendertijd ook meer mee doen maar nooit gedaan.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Catrice Glamm & Doll mascara | reviewMy Profile

  6 november 2016 at 08:26
 • Reply Iris

  Leuk dat je meedoet aan een toneelgroepje. Dat is vast heel gezellig!

  6 november 2016 at 13:12
 • Reply Simone

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Dit zou echt niets voor mij zijn haha. Ik zou veel te zenuwachtig zijn en al mijn tekst vergeten denk ik 😛

  6 november 2016 at 13:14
 • Reply Shiva

  Super leuk! Echt tof dat je dat durft. Mij niet gezien haha

  6 november 2016 at 13:18
 • Reply Naomi

  Wat super leuk dat je toch nog een mooi “afscheidsstuk” kon spelen! Verder is FOH inderdaad de beste plek om eender welke voorstelling te bekijken (weet niet of het in de toneel wereld hetzelfde woord is als in de muziekwereld maar met FOH bedoel ik dus waar ze het geluid + licht regelen!)
  Naomi onlangs geplaatst…Some of my favorite accessories including Happiness BoutiqueMy Profile

  6 november 2016 at 15:44
 • Reply Marleen@burgertrutjes

  Heel leuk!! Ik ben afgestudeerd cmver richting drama dus heb hee veel aan toneel gedaan vroeger 🙂 te leuk om te doen.
  Marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s gegrilde kip uit de oven (tip voor de Feestdagen)My Profile

  6 november 2016 at 16:51
 • Reply RIA

  ja in mijn tienertijd heeeeeeeel lang geleden.
  heb je nooit geweten he.
  maar ja verleden tijd.
  gr.

  6 november 2016 at 16:59
 • Reply Simon

  Echt leuk gedaan zo Mars! Alleen die foto… ;-p

  6 november 2016 at 18:54
  • Reply Marushi

   Hahaha watt?! Is toch leuk! 😀

   6 november 2016 at 19:25
   • Reply Simon

    Natuurlijk!!

    6 november 2016 at 19:41
 • Reply Merel

  Echt heel leuk dat je aan toneel doet! (En voor mensen haha) Ik heb ook een jaar les gehad in toneel en twee jaar musical les gehad. Ik vond dit super leuk maar voor mensen optreden blijf ik te eng vinden haha.
  Merel onlangs geplaatst…Te veel sweaters? – mijn collectieMy Profile

  6 november 2016 at 19:44
  • Reply Marushi

   Ja ik had ook onwijs veel zenuwen hoor voordat ik moet moet! Gelukkig stond ik nu al op het toneel toen het doek open ging haha dat scheelt!

   6 november 2016 at 22:44
 • Reply Madeleine

  Wat suuuxuppperrrleuk om te zien 🙂 Mijn zusje doet theater opleiding ik zit liever op de tribune 😉
  Madeleine onlangs geplaatst…Unboxing: Balea adventkalender 2016My Profile

  6 november 2016 at 20:10
 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm

  Wat leuk dat je nu weer een stuk mocht opvoeren!
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Nabla Liberty Six Palette + OogschaduwMy Profile

  6 november 2016 at 21:38
 • Reply Romy

  Wat ontzettend leuk dat je dit doet! Het lijkt me echt gaaf om na zoveel voorbereidingen op het toneel voor al die mensen jezelf te laten zien.
  Romy onlangs geplaatst…Fotografie: oefenen met witbalans en scherpte-diepteMy Profile

  6 november 2016 at 23:11
 • Reply Babs

  Wat leuk, vroeger keek ik wel eens naar een klucht op tv.. vond het altijd grappig. Vaak mensen die deur in, deur uit liepen (ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel)
  Lijkt mij zo eng en moeilijk, toneelspelen.. het is live, dus niet even een scene overdoen. Mooie grime!
  Babs onlangs geplaatst…Review- Skinfood’s Mud Masker (Big Green Smile)My Profile

  7 november 2016 at 08:06
 • Reply Charel

  Heeeel erg gaaf! Ben dol op toneel, heb zelf examen gedaan in toneel! Heel leuk om te doen!
  Charel onlangs geplaatst…Beats by dr. DreMy Profile

  7 november 2016 at 10:58
 • Reply Resaarcle

  Wat ontzettend leuk dat jullie nog eens samen op het podium stonden! Toppruik ook!! Ik speelde ook toneel, maar omdat ik nu 2 dagen per week ’s avonds werk, was het moeilijk om naar alle repetities te gaan. Ik kijk er wel met nostalgie op terug, want het heeft wel iets, samen zo’n stuk opbouwen. Hoewel ik ook wel steevast droomde dat ik het podium op moest en me geen letter van mijn tekst herinnerde!

  7 november 2016 at 14:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: