Follow:
Lifestyle

Samenwonen, er valt veel te regelen!

Mijn naam is Charèl van Noort ben 21 jaar, en ik ben een weekje geleden gaan samenwonen met mijn vriend. Dit ging allemaal erg snel en natuurlijk is er op internet veel te vinden over wat je moet regelen. Toch miste ik een paar essentiële dingen. Wij zitten in een huurwoning en daarover zal dit dan ook noodzakelijk gaan.

Ik kon op internet niet zoveel vinden over dit onderwerp en daarom wilde ik dit graag schrijven. Een beetje hulp en steun in dit snelle proces is dan wel erg fijn. Zo weet je precies wat er gedaan moet worden en is het een stuk relaxter om te gaan verhuizen of uit huis te gaan.


Hierbij mijn tips:

Inschrijven bij een woningcorporatie was in ons geval ook iets wat zeker prioriteit had. Je ingeschreven jaren tellen namelijk mee waardoor je meer kans maakt op een woning. Regel dit dus voortijdig! Hoe langer je ingeschreven bent hoe meer kans je maakt op een woning.

– Voordat je gaat samenwonen is het zeker van belang dat je je inkomstenbelasting op orde hebt of in ieder geval salarisstroken kunt voorleggen zodat ze kunnen natrekken of je een woning kunt betalen. Kun je dit niet aantonen? Dan moeten ze helaas de woning aan iemand anders toekennen.

– Dat je natuurlijk spaargeld hebt of in ieder geval de belangrijkste dingen kunt betalen. Als je huurt moet je direct je eerste huur betalen bij het tekenen van het huurcontract. Als je daar niet op gerekend had, kun je behoorlijk schrikken.

Uitzet sparen voordat je uit huis gaat scheelt een hoop geld. Je kunt er jaren over doen en hoeft niet in 1 keer veel geld uit te geven. Je kunt ook bij kringlopen langsgaan. Marktplaats is ook zeker een leuk platform hiervoor. IKEA heeft trouwens veel budget producten die je veel geld schelen.

– Nu komen de stomste dingen van het samenwonen. Het regelen van de ‘belangrijkste‘ zaken. Internet verbinding, televisie en verzekeringen. Vergeet geen inboedelverzekering! Ook gas water en licht komen hierbij, maar regel dit alsjeblieft op tijd want het kan je veel narigheid besparen.

– Heb je nog recht op huurtoeslag? Dit is zeker een puntje die je niet moet vergeten want ook dit bespaart je honderden euro’s als je er recht op hebt.

Begroting maken van je vaste lasten, wat ben je per maand sowieso kwijt en wat hou je in de maand over voor je boodschappen en persoonlijke uitgaven. Dit is zeker fijn om te doen, zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte bedragen te staan.

Ik hoop dat dit jullie een beetje kan helpen en misschien wat duidelijkheid geeft. Het zijn maar wat tips zoals ik het ervaren hebt.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Charèl van www.foryourstyle.nl

 

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL

  Ik woon al best lang samen, maar dit soort tips zijn altijd handig 🙂
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Favoriete series op Videoland – aanraders om te kijken!My Profile

  16 februari 2017 at 06:44
 • Reply Charel

  Hij is erg leuk geworden! XXX
  Charel onlangs geplaatst…Een mooi aandenkenMy Profile

  16 februari 2017 at 08:09
 • Reply Jessica J.

  Mijn vriend en ik wonen ook al een aantal jaar samen, maar inderdaad, er komen zo veel dingen bij kijken die je in de eerste instantie niet ziet komen. Een goede voorbereiding is key!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Verkouden? Kleenex helpt!My Profile

  16 februari 2017 at 11:05
 • Reply Evelien

  Heel herkenbaar dit haha. Ik ben twee jaar geleden wezen samenwonen, en al deze punten waren toen inderdaad van toepassing.

  16 februari 2017 at 13:49
 • Reply Eva

  Handige tips idd! Goed om je voor te bereiden!

  16 februari 2017 at 14:19
 • Reply Babs

  Leuk artikel voor de stelletjes die gaan samenwonen. Ik ben vergeten hoe wij dat deden, voor mijn gevoel ging het best makkelijk (een inkomen) en dan praten wij zo een 30 jaar geleden. Waar blijft de tijd..?
  Babs onlangs geplaatst…Review- Tastea 30 dagen Detox KuurMy Profile

  16 februari 2017 at 15:06
 • Reply sophia

  Leuke tips! xx

  16 februari 2017 at 15:52
 • Reply Joor

  Wat een fijne tips voor het samenwonen! 🙂 Hihi ik woon zelf al bijna 2 jaar samen… Maar voor mensen die pas gaan samenwonen is dit een fijne blog om te lezen voor eventuele tips !

  16 februari 2017 at 15:59
 • Reply Shiva

  Handige tips! Woon nog niet samen maar gaat zeker van pas komen!

  16 februari 2017 at 21:58
 • Reply Angela

  Super handige tips heb je gegeven! Ik sla deze even op voor als ik hem later misschien nodig zal hebben! 😉

  16 februari 2017 at 22:28
 • Reply Renate

  Heel handig zo’n artikel!
  Ik ben zelf nog niet van plan om het huis uit te gaan, dus daar ben ik nog niet mee bezig en al ben ik mee eens dat een uitzet alvast bij elkaar sparen heel belangrijk is ben ik altijd bang dat stel ik pas over 5 of 10 jaren het huis uit ga dat ik er dan al niet meer blij mee ben haha. Ik word nu wel weer aan herinnert dat ik me moet inschrijven bij een wooncorporatie, dat moest ik nog steeds doen!
  Renate onlangs geplaatst…Mijn Favoriete & het Beste Vegaburger Recept!My Profile

  16 februari 2017 at 23:48
 • Reply sherry

  Handige tips meid.Ik ben blij met je blog.
  sherry onlangs geplaatst…StylePro Binnen 15 seconden je make up kwasten schoonMy Profile

  18 februari 2017 at 21:04
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: