Follow:
Blog

Persevent de Proefparade – Food Collection 2017

De proefparade: Echt een event waar je als foodblogger bij aanwezig wil zijn! Ik was dan ook zeer enthousiast om te horen dat Marsha een “stand-in” zocht, om voor haar naar het persevent te gaan. Een dagje lekker veel proeven en kennis maken met nieuwe merken is altijd leuk. Op naar het Hilton in Rotterdam dus, waar het persevent dit keer plaats vond.

Toen ik het grote hotel binnen liep was ik toch wel een beetje gespannen. Oh jee, ben ik nu de enige die geen +1 mee heeft gebracht? Als je in je eentje naar zo’n event gaat is het altijd maar weer afwachten of je nog wat leuke mensen tegen komt. Ik hing mijn jas op in de garderobe en kreeg een leuke tas van Mr Experience mee: een nog vrij lege goodie-bag, die we in de loop van de middag zouden vullen.

Starten met een Gin Tonic, Bij Mr Experience's Proefparade

Bij de entree ontving ik al meteen een sterke gin tonic. Hallo, dat is even wennen! (Het is lang geleden dat ik om 2 uur ’s middags al aan de drank zat! Dat heb je als jonge moeder.) Hij was erg lekker, hoor, met de gin van het Hollandse merk Wagging Finger, maar ik liet stiekem toch de helft staan. Je moet wat laten als je met de auto gaat! Gelukkig duurde het niet lang voor ik met andere vrolijke foodbloggers aan de praat raakte. Leuk, hoe dat toch altijd wel weer goed komt! Nog even samen wachtten tot de deuren van de zaal open zouden gaan…

In de grote zaal van het Hilton stonden 8 verschillende merken opgesteld. Bij elk merk kon je wel iets doen én iets proeven.

Terrasana

Nieuwe producten van Terrasana

We startten bij de stand van Terrasana, één van mijn favoriete health merken. Lekkere meukvrije smaakmakers en biologische producten. Ze hadden een tafel vol gestald met overheerlijke ingrediënten. De bedoeling? Zelf een lekker bordje creëren met de nieuwste ingrediënten en op de foto zetten in hun professionele fotohoek. Ik maakte een lekkere pastasalade met de nieuwe rijst & kurkuma pasta. Smullen maar!

Hier ook mijn gestileerde Instagram foto… 😉

Kruidigheid

Ook de lekkere kruidenmagnaat Verstegen was er. Ik was vooral gebiologeerd door het verrukkelijke kruidenwater die zij hadden gemaakt. En dat zonder suiker! (Ik blog zelf via blijsuikervrij.nl, dan snap je mijn enthousiasme!). Het recept konden we gelukkig op een kaartje meenemen, samen met wat lekkere andere kruidenmixen. Je kon er zelfs je eigen kerrie-mix laten maken. Maar dan moest je wel even dringen in de rij van gegadigden… 😉

Kruidenmix maken Verstegen

Bier hier.

Ik ben zelf écht geen bierdrinker. Maar dat Heineken je bierglas liet ingraveren met een naam naar keuze, dat was natuurlijk wel een super-stunt! Ik kon het dan ook niet laten een mooie persoonlijk bierglaasje voor mijn man mee te nemen. Hij ook weer blij!

Heineken bij de Proefparade

Spring rolls maken bij Yakso

Ook het merk Yakso was vertegenwoordigd. Ze hadden een fijne workshop bedacht waarbij je zelf spring rolls maakte. Heerlijk! Het leek me altijd zoveel werk en daarom had ik het nooit eerder geprobeerd. Maar het valt dus reuze mee: in 5 stappen draai je een lekkere spring roll in elkaar. Ook leuk om met vrienden of familie te doen trouwens, in plaats van gourmetten: een avondje gezellig spring rolls rollen!

yakso workshop spring rolls-1

Vegan ijs!

Oké, eigenlijk was er teveel om over te vertellen tijdens de proefparade. Maar één merk kon ik niet laten om nog even te proeven en met jullie te delen. Dit is toch geweldig? Een vegan ijsje! Prachtig versierd met chocolade, nootjes en een eetbare bloem. (Ja. Ook ik eet weleens suiker.) Jullie zagen de foto hierboven al. Jum! En dankjewel, Professor Grunschnabel!

Restaurant Roots

We gingen in kleine groepjes ook een kijkje nemen bij Roots, het restaurant van het Hilton. Ik moest even slikken toen we de keuken van Roots binnen gingen! Overal lag hooi op de grond en verstopt tussen het hooi zaten een paar kippen of hanen (dat weet ik eigenlijk niet meer). Bovenop de grote tafel lagen een paar flinke lappen dried beef. Had ik niet eerder een paar vegan bloggers gezien? Oh, die moesten echt niet naar beneden komen, ging er door mijn hoofd! Gelukkig werden de kippen niet geslacht. Wel leerden we wat meer over het fameuze vlees dat het restaurant serveert. Het wordt namelijk gegaard in bananenbladeren, hooi en een laag halfdroog porselein of klei. Erg bijzonder! En wat zagen alle ingrediënten er lekker uit. Ik kreeg gewoon spontaan zin in boerenkool!

Roots Kijkje in de KeukenRoots Kijkje in de Keuken

Wat een prachtige dag om bij aanwezig te zijn! En ja, we zijn uiteraard weer naar huis gekeerd met een goed gevulde goodiebag. Genoeg producten om nog eens in alle rust te proeven, thuis!

Kende jij deze merken allemaal al?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

18 Comments

 • Reply nancy

  Ha , ik snapte het al niet. Jonge moeder, man? Haha, lekker event!
  nancy onlangs geplaatst…STYLED BY……….GREETJEMy Profile

  8 maart 2017 at 09:59
 • Reply Eveline Fleur

  Wat een heerlijke foto’s zeg. Het ziet er allemaal zo lekker uit! Vooral dat vegan ijsje. <3
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…5 heren must-haves voor de lenteMy Profile

  8 maart 2017 at 10:15
 • Reply marleen

  Hahaha, wat Nancy zegt! Ik las het ook later pas LOL 🙂 anders was Marsha wel snel gegaan 😉

  Ziet er supergoed uit allemaal!
  marleen onlangs geplaatst…Slechte eigenschappen – 5 x mijn bad habitsMy Profile

  8 maart 2017 at 10:39
 • Reply Jessica J.

  Lijkt me een heel erg leuk event! Ah, Verstegen! Er staan behoorlijk wat van die potjes op ons kruidenplankje. Je pastasalade ziet er heerlijk uit – en bovendien Instagram-waardig, hehe.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Internationale Vrouwendag | Samen staan we sterk!My Profile

  8 maart 2017 at 10:53
 • Reply laura

  Wat een ontzettend leuk persevent weer! Heerlijk om allerlei eten te kunnen uittesten op zo’ n event!

  8 maart 2017 at 12:04
 • Reply Angela

  Lijkt me een heel gaaf event, ik krijg er echt honger van haha.

  8 maart 2017 at 12:08
 • Reply Jamey

  Het was echt een leuk event he!!
  Jamey onlangs geplaatst…Tips & Tricks je tuin zomer klaar kan maken!My Profile

  8 maart 2017 at 12:08
 • Reply Shiva

  Hmmm ziet er heerlijk uit! Leuke event!

  8 maart 2017 at 14:27
 • Reply Natascha

  Dit ziet er echt uit als (letterlijk) een heerlijk event! Helaas kon ik zelf niet maar de beauty editie was ook al zo goed verzorgd.
  Natascha onlangs geplaatst…Nieuw! Vraag het een professioneel MakeUpArtistMy Profile

  8 maart 2017 at 14:48
 • Reply Rianne

  Jammie, dat ziet er allemaal lekker uit! Lijkt me een leuk event 🙂

  8 maart 2017 at 14:54
 • Reply Natalie

  Wat een tof event! Die springrolls zien er heerlijk uit!

  8 maart 2017 at 14:57
 • Reply Bente

  Naast verstegen had ik nog niet van deze merken gehoord nee. Klinkt wel als een tof en lekker event! 😀

  8 maart 2017 at 15:34
 • Reply jeapiebel

  Wat super dat je hier een deel van mag uitmaken. Lijkt mij een geslaagd event.

  8 maart 2017 at 17:58
 • Reply Anke

  Haha, ik dacht eerst van: ‘huh, jonge moeder?’ maar toen viel het kwartje later wel.
  Al het eten ziet er zo lekker uit, vooral dat ijsje aan het begin van de post. X
  Anke onlangs geplaatst…Foto op hout maken | ReviewMy Profile

  8 maart 2017 at 18:43
 • Reply Cynthia

  Looks good. En het zal nog lekkerder hebben gesmaakt!
  Cynthia onlangs geplaatst…Ingrid – Mijn trouwe volger- In het Zonnetje! My Profile

  8 maart 2017 at 19:48
 • Reply Chelsey

  Ziet eruit als een tof event! Krijg hier ook wel trek van hoor haha.
  Chelsey onlangs geplaatst…Middagje shoppen in Amsterdam | Plog #3My Profile

  8 maart 2017 at 19:58
 • Reply sherry

  Dat ziet er leuk uit. Lekkere hapjes.
  sherry onlangs geplaatst…Exclusief in Nederland: Jeffree Star CosmeticsMy Profile

  8 maart 2017 at 20:23
 • Reply Jolien

  Geef mij dat ijsje maar!
  Jolien onlangs geplaatst…GIVEAWAY // David & David StudioMy Profile

  10 maart 2017 at 10:59
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: