Follow:
Hotspots Food

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Dit weekend ben ik gezellig wezen high tea’en in Den Haag, bij stadsbrasserie de Ooienvaer. Ongeveer een half jaar geleden was ik een beetje aan het rondneuzen op de vakantieveiling app. Toen zag ik een actie voor een High tea. Op dat moment was ik een beetje verveeld, en besloot om een gokje te wagen.Niet wetende dat ik de veiling ook daadwerkelijk zou winnen! 

Voor €18,- had ik een high tea voor twee personen gewonnen, op een plek van keuze. Ik vond het best grappig maar ik heb er verder eigenlijk niet meer naar omgekeken. Een week terug kreeg ik een mailtje dat ik mijn veiling moest claimen omdat hij binnenkort zou vervallen! Dus ik ben via de site snel gaan kijken waar we allemaal terecht konden. Ik had keus uit drie verschillende plekken maar we kozen ervoor om naar de stadsbrasserie de Ooienvaer in Den Haag te gaan.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.De Stadsbrasserie de Ooienvaer zit vlak in het centrum van Den Haag, het is ook makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en met de auto. De parkeerplaats ligt er echt letterlijk onder. Dus we hoefde niet ver te lopen of te zoeken.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Over Stadsbrasserie de Ooievaer

Ontspannen genieten of zakelijk afspreken op een unieke locatie midden in het centrum van Den Haag, in het Ijspaleis. Oftewel het imposante stadhuis, met aan het Spuiplein een heerlijk zonnig terras, en maar 150 meter van de hoofdwinkelstraat. Een heerlijke plek voor zowel de dagjesmensen als de zakenman/vrouw. Voor de snelle lunch of een uitgebreid en met liefde bereide maaltijd. Wekelijks wisselende menu’s serveren wij al vanaf € 18,95. Stadsbrasserie de Ooievaer is geopend voor ontbijt, lunch,  diner en borrel  van 8 uur s’morgens tot 8 uur s‘avonds. In het weekeinde vanaf 10 uur.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Het was een middelgrote zaak, met hele hoge ramen. Twee vrolijke dames begroette ons toen we binnenkwamen, en wezen ons naar een tafel. Naast ons waren er nog een aantal mensen die al aan het genieten waren van de High Tea.
Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer. Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.De serveerster bracht ons de thee en vroeg aan ons of we nog een special dieet hadden. Ik vond dat zeer attent want ik heb vaker een high tea gedaan, maar dat is mij nog nooit gevraagd.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Terwijl wij genoten van onze thee van het merk Dilmah, werd onze high tea voorbereid. Ik was erg benieuwd!

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.En daar was die dan! Op het eerste gezicht zag het er echt allemaal heerlijk uit! Niet teveel en niet te weinig.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de bovenste laag lagen scones, aardbeienjam, slagroom en creme brûlée.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de middelste laag lagen allemaal zoetigheden waaronder: slagroomsoes, brownie, tompouce, bananen tompouce en een cheesecake.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de onderste laag lagen de sandwiches, eentje met zalm, carpaccio, en mozzarella. Die met zalm was echt goddelijk!! 

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Ik vond deze high tea erg geslaagd! Normaal gesproken zit ik zo vol en blijft er veel liggen. Maar dit keer was dit niet het geval. Ik probeerde ook om en om zoetigheid en hartig door elkaar te eten. Er was een sandwich die ik iets minder vond, en de brownie vond ik een beetje droog. Maar de rest vond ik echt super lekker! Echt een keer waard om te proberen. Ik heb voor deze high tea € 18,- betaald, maar ik kon helaas niet op de site terug vinden hoe duur die normaal was.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Stadsbrasserie De Ooienvaer

Turfmarkt 2
2511 CA Den Haag
Tel: 070 3615472
E-mail: info@deooievaer.nl

Hebben jullie weleens een high tea gedaan?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

39 Comments

 • Reply Sonja

  Dat ziet er heel goed uit! Ik heb zelf nog nooit een high-tea gedaan.

  20 maart 2017 at 07:05
 • Reply Bianca Ronday

  Dat ziet er erg goed uit. Zelf kom ik eigenlijk nooit in Den Haag, maar als ik er een keer ben, dan weet ik waar ik ga lunchen.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Recensie: Scarlet van Marissa MeyerMy Profile

  20 maart 2017 at 07:36
 • Reply Shiva

  Hmm zat ziet er lekker uit krijg er gelijk trek in zo op de vroege morgen!

  20 maart 2017 at 08:43
 • Reply Nancy

  Heerlijk is dat he! Wij gaan zo vaak naar Engeland maar we hebben daar nog nooit een hightea gedaan! Hahaha
  Nancy onlangs geplaatst…WRAP TOP AND LEAF PRINT SKIRT & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

  20 maart 2017 at 08:52
  • Reply Marushi

   Oew..ik ben wel benieuwd hoe een high tea in Engeland smaakt! 😀

   20 maart 2017 at 10:29
 • Reply jeapiebel

  Oh wat ziet dat er jam jam uit. In het verleden heb ik wel high tea, nu let ik op mijn lijn. Ik probeer dit te vermijden omdat ze zo verleidelijk zijn allemaal. Het restaurant ziet er fijn uit.

  20 maart 2017 at 09:13
  • Reply Marushi

   Ja ik moet ook op mijn lijn letten haha. Maar hij moest toch gebruikt worden anders verviel de bon! 😉

   20 maart 2017 at 10:29
 • Reply Rebecca Denise

  Oeeh ik ben dol op high tea’s! Deze is ook goed gevarieerd en dat vind ik zelf heel belangrijk. Mooie foto’s heb je gemaakt!
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Naar het Rimmel London spring 2017 event & naar de huisarts | Vlog #25My Profile

  20 maart 2017 at 10:04
  • Reply Marushi

   Dankjewel! ^^ Ik vond deze ook goed gevarieerd ja! 🙂

   20 maart 2017 at 10:28
 • Reply Jamey

  Wat super lekker en leuk zeg!
  Jamey onlangs geplaatst…Ruimte in de kastMy Profile

  20 maart 2017 at 10:35
 • Reply Angela

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb wel vaker met vriendinnen een high tea gedaan, altijd lekker!

  20 maart 2017 at 10:55
 • Reply marja

  heerlijk ziet er goed uit

  20 maart 2017 at 10:56
 • Reply sophia

  Super leuke foto’s! Ziet er heel gezellig uit, heb enkel nog maar een high tea bij mij thuis georganiseerd 😀
  sophia onlangs geplaatst…Maasmechelen Village: A Sporty & Healthy DayMy Profile

  20 maart 2017 at 11:12
  • Reply Marushi

   Dan kan ook echt super leuk zijn! Heb ik ook een paar keer gedaan met vriendinnen!

   20 maart 2017 at 11:16
 • Reply Babs

  Heerlijk! Ik ben een keer met familie in Wageningen gaan high tea-en. Vond het zo lekker. Ik hou van kleine hapjes en dan van alles wat proeven.
  Ik heb bij vakantieveilingen ook wel eens wat leuks gescoord, zoals dierentuin kaartjes.Is altijd goedkoper!
  Babs onlangs geplaatst…Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamine C 10%My Profile

  20 maart 2017 at 11:20
 • Reply Judith

  Wat ziet het er gezellig uit! Ik ga in London ook altijd, zo leuk!

  20 maart 2017 at 11:22
 • Reply Christin@

  Jullie hebben vast genoten .

  20 maart 2017 at 12:35
 • Reply Sabine

  Dat ziet er echt zo super lekker uit! Wat goed van die serveerster dat ze vroeg naar speciale wensen.
  Sabine onlangs geplaatst…StyleTone Box Beauty ReviewMy Profile

  20 maart 2017 at 13:56
 • Reply marleen

  Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik vind high tea-en altijd zó gezellig!
  marleen onlangs geplaatst…Een echte Nederlander: wanneer ben je nou een echte?My Profile

  20 maart 2017 at 14:29
 • Reply jonna@burgertrutjes

  Wat een super gezellig zaakje zeg! Love high tea-en!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Aliexpress shoplog – items onder de vijf euro!My Profile

  20 maart 2017 at 14:49
 • Reply Rachel

  Het ziet er echt heerlijk uit zeg!

  20 maart 2017 at 16:45
 • Reply Maikel

  Wat een geweldit idee! Dit ziet er echt super gezellig uit

  20 maart 2017 at 17:39
 • Reply Romy

  Dat klinkt heerlijk en zeker als een aanrader. Wat gezellig om dit samen te doen! Ik heb nog nooit een high tea gedaan, maar zeg nooit nooit 😉 Het ziet er in ieder geval zo leuk en gezellig uit.
  Romy onlangs geplaatst…15 ingrediënten voor Wereld VrolijkheidsdagMy Profile

  20 maart 2017 at 17:54
 • Reply Dalinka

  High tea lover hier! Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens supergezellig! Ik moet ook eens op VakantieVeilingen gaan kijken voor dit soort dingen, want normaal betaal je voor 1 persoon al rond de 19 of 20 euro (en voor de wat luxere nog wel meer). En door dit artikel heb ik nu trek in een broodje met zalm hahaha.
  Dalinka onlangs geplaatst…Kletsen | EPIC, liefdesleven, werk en lammetjesMy Profile

  20 maart 2017 at 18:27
 • Reply Sandra

  Dit ziet er goed uit zeg! Inderdaad niet te veel en niet te weinig. Goede verhouding! Fijn dat het eten kwalitatief ook goed was. En wat ik een heel groot pluspunt vind is dat ze om dieetwensen vroegen. Vind ik écht netjes!
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #99 | Stemmen, zon & verbeteringMy Profile

  20 maart 2017 at 18:31
 • Reply Claire

  Oeehh dat ziet er goed uit! Wat een koopje ook. Ik kijk nooit op Vakantieveilingen maar dat zou ik eigenlijk eens moeten doen. Wat tof ook dat ze om dieetwensen vragen. Heel netjes en attent!

  20 maart 2017 at 19:06
 • Reply sammie

  oeh high tea, heerlijk vind ik dat altijd, vooral de hartige hapjes gaan er bij mij goed in 🙂 Tommy vind er helaas niet zoveel aan.
  sammie onlangs geplaatst…EPIC, as, post, werk en eten. Maart in een notendop.My Profile

  20 maart 2017 at 19:09
 • Reply Annette

  Ziet er allemaal heerlijk uit.
  Annette onlangs geplaatst…Caudalie en BiodermaMy Profile

  20 maart 2017 at 19:14
 • Reply Anke

  Die sandwiches zien er heerlijk uit zeg! Ook fijn trouwens dat ze vroegen of jullie misschien ook een speciaal dieet hadden. X
  Anke onlangs geplaatst…How to | Inspiratie opdoen #2My Profile

  20 maart 2017 at 20:51
 • Reply Natalie

  Dit zag er heerlijk uit, wat een mooie zaak! Ik ga altijd high tea-en bij Taart Maastricht, hier in Belgie is het nog niet zo trending :p

  20 maart 2017 at 20:55
 • Reply Jolien

  Oh geef mij die middenste laag maar! Yum!
  Jolien onlangs geplaatst…Beauty Favourite: Dermalogica Phyto Replenish OilMy Profile

  20 maart 2017 at 21:35
 • Reply Esmee

  Jullie zijn in elk geval goed verzorgd daar, ondanks dat niet alles even lekker was. High tea vind ik altijd zo hit or miss. Sommige restaurants lijken gewoon te willen profiteren van de hype zonder de moeite. Krijg je een sneu schijfje stokbrood met een plakje kaas er op, bleh. Dit ziet er wel heel goed uit! Leuke inrichting ook, lekker hip, maar wel gezellig!

  20 maart 2017 at 21:57
 • Reply Joor

  wauw ziet er super lekker uit!! 🙂 En voor een mooie prijs lekker aan de high tea! 🙂 Ik heb wel eens high tea gedaan en vind het zelf super leuk!

  21 maart 2017 at 12:01
 • Reply Cynthia

  Het kijkt wel een soort pakhuis. Geweldig joh! En zeker attent dat ze vroegen naar een specifiek dieet. 18 Euro is een koopje voor een high tea. Ik heb nog nooit een high tea gedaan.
  Cynthia onlangs geplaatst…Subtiele klachten over mijn BlogMy Profile

  21 maart 2017 at 13:02
 • Reply Sandra

  Wat een lekkere dingen allemaal! Ik hou ook van high tea! <3

  21 maart 2017 at 15:09
 • Reply Diana

  Ziet er echt super lekker uit – ben zelf ook fan van high tea. Laatst ook nog geweest bij Jan en Alleman in Breda. Echt een aanrader.
  Diana onlangs geplaatst…Bucket List #18 | Van een klif afspringen in AlanyaMy Profile

  21 maart 2017 at 20:24
 • Reply Dinja

  Je hebt zeker wel waar voor je geld gekregen zeg! Wat veel hapjes zitten er op die etagère!
  Laatste keer dat ik een High tea heb gedaan was gewoon zelfgemaakt tijdens moederdag 🙂 (mijn moeder en schoonmoeder vonden het heel leuk – en lekker!)
  Dinja onlangs geplaatst…13 Herkenbare dingen als je in de IKEA bentMy Profile

  21 maart 2017 at 22:03
 • Reply Marieke

  Ziet er heerlijk uit, wat een boel hapjes!!!

  21 maart 2017 at 22:25
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: