Follow:
Persoonlijk, Reizen

Mijn droomreis komt uit! …..Here we come!

Een tijdje geleden heb ik al een beetje door laten schemeren dat ik op vakantie ga. Als ik tegen veel mensen en familie zeg dat mijn droomreis uit komt, dan weten ze gelijk al waar ik heen ga! Dat komt omdat ik al vanaf mijn 12e helemaal in de ban ben van dit land. de cultuur, de mensen, de films, het eten ik vind echt alles geweldig! Maar nu nog de vraag of ik het land ook zo geweldig zal vinden. Dus nu komt het hoge woord eruit. In april gaan wij naar……JAPAN!!!

Hoe gaaf is dat?! Drie weken lang gaan wij rondreizen. Ik heb er echt super veel zin in! Dat betekend wel drie weken lange stilte op mijn blog. Ergens vind ik dat wel erg, maar ik heb het er voor deze vakantie wel over. Vandaag laat ik jullie weten wat ons schema is en waar we allemaal naartoe gaan. Mochten er lezers zijn die hier al een keer geweest zijn en nog tips voor ons hebben, dan graag!

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 1 – DAG 3

We vliegen vandaag van Schiphol naar Seoul, en van Seoul naar Fukuoka. Omdat het best ver reizen is, en omdat we moeten overstappen zijn we al een dag kwijt aan vliegen. We beginnen in het rustige Fukuoka en klimmen zo omhoog naar het bruisende Tokyo. We verblijven drie nachten in Fukuoka.

In Fukuoka vind je de oudste boeddhistische tempels van het land en proef je de Chinese en Koreaanse invloeden in de lokale keuken. Het is de perfecte stad om een Japan reis te beginnen of af te sluiten; een metropool op mensenmaat.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 3 – DAG 4

Vandaag reizen wij van Fukuoka naar Hiroshima en daar verblijven wij een nacht. Onze hotels zijn allemaal van te voren al geboekt, we moeten er alleen zelf zien te komen. We reizen per shinkansen (bullet train).

Hiroshima, bij iedereen bekend vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte. De stad is uitgeroepen tot Stad van de Vrede. Een bezoek aan Hiroshima zal vooral in teken staan van het gruwelijke verleden van de stad. Het Peace Memorial Park en het A-bom museum zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 4 – DAG 7

Vandaag reizen wij van Hiroshima naar Matsuyama en daar verblijven wij 3 nachten.

Dogo Onsen, gelegen in Matsuyama, is de oudste warmwaterbron van Japan. Ga hier lekker relaxen of geniet van de prachtige omgeving die Matsuyama te bieden heeft. In het hart van het centrum vind je Matsuyamajo, een prachtig, origineel kasteel. Vanaf het kasteel heb je uitzicht over de stad en de zee. Het kasteel op de heuvel is met een kabelbaan te bereiken.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 7 – DAG 8

Vandaag reizen wij van Matsuyama naar Kurashiki, en daar verblijven wij 1 nacht.

Kurashiki is een oud handelscentrum gelegen aan zee. Deze welvarendheid is terug te zien aan de prachtige gebouwen. Het is een gezellig plaatsje vol kanalen met daaraan oude witgeschilderde houten rijstpakhuizen.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 8 – DAG 10

Vandaag reizen wij van Kurashiki naar Osaka, en daar verblijven wij 3 nachten.

Een goed begin na aankomst in Japan, is de stad Osaka, wat letterlijk Grote Heuvel betekent. Osaka is een grote stad, met overdag zo’n 3,2 miljoen mensen. In Osaka ligt het bekendste kasteel van Japan, het Osaka–jo en ligt midden tussen de moderne wolkenkrabbers. Raak bekend met de snelheid van Japan en de traditie die niet te missen is.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 10 – DAG 14

Vandaag reizen wij van Osaka naar Kyoto, en daar verblijven wij 5 nachten. Voor sommige plekken hebben wij expres gekozen om er maar een nacht te blijven, omdat we gelezen hadden dat er gewoon niet heel veel te doen was. In Kyoto is er super veel te doen, vandaar dat we er ook 5 nachten blijven.

Kyoto was meer dan 1000 jaar lang de hoofdstad van Japan. Hier vind je in de wijk Gion de traditionele geisha’s. De stad is één van de meest bezochte steden op aarde. Het zijn deze mensen die, ver weg van de platgetreden toeristenpaden, deze stad zo uniek maken.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 14 – DAG 16

Vandaag reizen wij van Kyoto naar Takayama, en daar verblijven wij 2 nachten. 

Takayama is dé perfecte uitvalsbasis om prachtige wandelingen te maken door de Japanse Alpen. Kleine winkeltjes en nauwe straatjes maken het een aangenaam verblijf. Een aanrader is om de ochtendmarkten te bezoeken die al eeuwenlang op de zelfde locatie gehouden worden.

Mijn droomvakantie komt uit! .....Here we come!

DAG 16 – DAG 17

Vandaag reizen wij van Takayama naar Matsumoto, en daar verblijven wij 1 nacht. 

De kasteelstad Matsumoto is gelegen in de Japanse Alpen. Het bekende ‘Kraaienkasteel’ is in deze stad te vinden. De Kaichi school is een andere indrukwekkende bezienswaardigheid in Matsumoto. Dit is de eerste middelbare school van Japan.

Mijn Droomreis komt uit! .....Here we come!

DAG 17 – DAG 20

Vandaag reizen wij van Matsumoto naar Tokyo, en daar verblijven wij 4 nachten. Daarna vliegen wij weer terug naar Schiphol. Ook hier blijven wij langer omdat er gewoon te veel te bezichtigen is. En de laatste dagen willen we ook even relaxt in een hotel blijven voordat we weer terug vliegen.

Shoppen in Harajuku, karaoke zingen, een boottocht op de Sumidagawa rivier en een hippe jongerenwijk bekijken in Shibuya, het kan allemaal in Tokyo! In Tokyo is alles perfect georganiseerd; de treinen rijden op tijd, de straten liggen er picobello bij en ook in het verkeer blijft iedereen steeds heel ‘zen’.

Nogmaals, ik ben echt super enthousiast! En mijn twee camera’s en mijn tientallen SD card liggen al klaar om mee te doen. Ik denk dat ik daar wel duizenden foto’s ga maken haha. En ook al is het stil op mijn blog, dan kunnen jullie onze avonturen wel volgen op instagram! Het duurt ongeveer nog 4,5 week voordat we weg gaan. Spannend!!!!

Zouden jullie naar Japan op vakantie willen?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

43 Comments

 • Reply Madeleine

  Wat super gaaf zeg!!!! 🙂 veel voorpret plezier en succes met inpakken 🙂
  Madeleine onlangs geplaatst…Shoplog: I love beauty event, HEMA & Kruidvat – maart 2017My Profile

  22 maart 2017 at 06:03
 • Reply Sandra

  OMG! Mijn vriend zou dit wel willen als mijn zoon groter is. Maar ik ben bang dat ik dan nooit meer terug kom. Teveel films gezien met drugs in de bagage enzo… overdreven zeker? ?… nochtans, het is er zo mooi!

  22 maart 2017 at 06:38
 • Reply Femke

  Super gaaf! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en alle foto’s die je gaat maken. Even aftellen, want die 4 weken zijn zo voorbij :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Clarins Mission Perfection SerumMy Profile

  22 maart 2017 at 07:04
 • Reply Marleen@burgertrutjes

  Ik ben jaloeeers wat gaaf. Kijk nu al uit naar je blogs!
  Marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Grote cupmaten bikini’s – Hippe bikini’s voor een (cup)maatje meer!My Profile

  22 maart 2017 at 07:31
 • Reply Mariska

  Woooow wat tof! Heeeel veel plezier maar dat komt wel goed! Fijn dat er ook al veel is uitgestippeld 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…I LOVE BEAUTY EVENT 2017 | VerslagjeMy Profile

  22 maart 2017 at 07:44
 • Reply Jolanda

  Wat gaaaaaf!!! Nu ben ik toch wel jaloers hoor ??
  Jolanda onlangs geplaatst…Kruidvat Anti Klit Spray Keratin Hair RepairMy Profile

  22 maart 2017 at 08:16
 • Reply Sylvia

  Ontzettend gaaf! Ik wil ook zo graag naar Japan maar wij hebben besloten dit pas pas te doen als onze dochter iets ouder is. Ik kijk nu al uit naar je reisverslagen?
  Sylvia onlangs geplaatst…30 tips om je kind te beschermen tegen gevaar!My Profile

  22 maart 2017 at 08:22
 • Reply Angela

  Dit is wel echt heeeeel gaaf zeg! Zo jaloers! Ik zou er ook graag ooit nog een keer naartoe willen. Sushi!!!! <3

  22 maart 2017 at 08:27
 • Reply Jamey

  Wauw wat ontzettend gaaf!
  Jamey onlangs geplaatst…Hoe houd je je woning koel wanneer het buiten warm is?My Profile

  22 maart 2017 at 08:37
 • Reply Jenn

  Wauw, gaaf! Ik zou zeker graag een keer naar Japan willen!
  Jenn onlangs geplaatst…Geproefd: Paaseitjes van de AldiMy Profile

  22 maart 2017 at 09:13
 • Reply priscilla

  Wauw, super gaaf hoor! Ik wens jullie alvast heel veel plezier en voorpret 🙂
  priscilla onlangs geplaatst…Sans Soucis Pure Glow Lente make-up collectieMy Profile

  22 maart 2017 at 09:19
 • Reply Sarah

  Wat gaaf lekkerding!!! Ik snap je helemaal ben ook verliefd op t cultuur!! Super gaaf! Ga je ook vloggen daar?

  22 maart 2017 at 09:38
 • Reply Armande

  Wauw, dat is echt een superreis! Ik ben er nog nooit geweest maar het is er prachtig.
  Armande onlangs geplaatst…Goedkope multifocaal bril online kopen – mijn ervaring met Charlie TempleMy Profile

  22 maart 2017 at 09:39
 • Reply Sandra

  Japan staat ook nog zeker in mijn top 10! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring en de foto’s! 😀

  22 maart 2017 at 10:03
 • Reply Jessica J.

  Wauw, wat vet! Ontzettend veel plezier gewenst! Ik wil zeker ook ooit eens naar Japan, al zal dat niet voor direct zijn. 🙂 Heb je de documentaire Jiro Dreams of Sushi gezien? Misschien geraak je nog binnen bij Sukiyabashi Jiro in Tokyo? En desnoods bij het restaurant van zijn zoon. Lijkt me in ieder geval een onvergetelijke ervaring. Ik kijk uit naar je foto’s!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Yankee Candle | Good Air Odor Eliminating FragranceMy Profile

  22 maart 2017 at 10:35
 • Reply Nicole

  Heel erg gaaf! Ik ben jaloers, haha…

  22 maart 2017 at 10:54
 • Reply Joor

  wauw wat super gaaf zeg!!! Haha stiekem wel een beetje jaloers hoor 🙂 maar ik zou wel graag naar Japan willen gaan op vakantie! Jullie plannen zien er super goed uit!

  22 maart 2017 at 11:27
 • Reply Mariska

  Dat is wel echt super vet om te doen zeg! En ik snap dat je dan wat minder bezig bent met je blog, is toch logisch 🙂 lekker genieten daar!
  Mariska onlangs geplaatst…Action waterproof make-up remover (Alvira 2 Phase)My Profile

  22 maart 2017 at 11:41
 • Reply Babs

  Geweldig,wat een bijzondere rondreis! Dat weet wordt een geweldige belevenis!

  22 maart 2017 at 11:55
 • Reply Christin@

  Daar heb ik het geld niet voor ,
  maar het is je gegund .
  Veel reisplezier !

  22 maart 2017 at 13:15
 • Reply nancy

  Gaaf! Mijn vriendin is vorig jaar geweest en ze was diep onder de indruk van het land en zou zo weer terug gaan!
  nancy onlangs geplaatst…SHOE TRENDS: UPCOMING SPRING ESSENTIALSMy Profile

  22 maart 2017 at 13:22
 • Reply Monica

  Wauw super gaaf! Het staat ook echt op mijn bucketlist maar dan over wat jaartjes als mijn zoon ouder is. Echt super blij voor je en ben benieuwd naar de foto’s xx
  Monica onlangs geplaatst…Unboxing Styletone box | Maart 2017My Profile

  22 maart 2017 at 14:01
 • Reply Eva

  Wat gaaf dat je naar Japan gaat! Veel plezier!
  Eva onlangs geplaatst…Outfit | Die trui van ZARA & m’n pantalon (Rome)My Profile

  22 maart 2017 at 15:57
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Wat gaaf dat je je droomreis gaat maken! Japan trekt me niet zo heel erg, maar als ik ga zou ik tijdens het bloessemseizoen willen, dat lijkt me namelijk wel echt heel mooi 🙂 Veel plezier, ik ben wel heel benieuwd naar je verhalen en foto’s

  22 maart 2017 at 18:05
 • Reply Natascha

  Wauw, wat een gave trip! Japan staat ook op ons lijstje maar ik ben niet zo gek op vliegen, en tsja je moet wel een paar uurtjes dat vliegtuig in haha. Tof dat jullie gaan, alvast veel plezier!

  22 maart 2017 at 19:09
 • Reply Shiva

  WOW! ik ben zo jaloers haha! Het lijkt me zo leuk om een keer naar Japan te gaan! Veel plezier en ik kijk uit naar alle foto’s!

  22 maart 2017 at 20:04
 • Reply jeapiebel

  Dat je echt super enthousiast bent dat snap ik, geniet ervan!

  22 maart 2017 at 20:21
 • Reply layla

  Wat gaaf! Heel veel plezier alvast
  layla onlangs geplaatst…What’s in my bag with Bent.beMy Profile

  22 maart 2017 at 21:02
 • Reply Sher

  Een wens die in vervulling gaat! Echt super leuk, veel plezier!! Bereid je voor op de mooie plekken waarbij je denkt ‘hey, zit ik nou in een anime?’, de super beleefde mensen en vooral: the good food! Yess. Zelf ga ik ook begin April naar Japan, voor de tweede keer haha. Dus als je vragen hebt, kan ik ze wel denk ik beantwoorden if you want

  22 maart 2017 at 22:51
 • Reply GEWOON SHER

  Wowwwww wat tof! Ik zou vorig jaar naar Tokio gaan maar door mijn gezondheid ging dat dus niet door. Ben ik nog steeds ziek van! (unintended pun hahaha). Alvast heel veel plezier!

  23 maart 2017 at 03:57
 • Reply jonna@burgertrutjes

  SUPER TOF! Yeah, echt iets moois om naar uit te kijken!! Wij gaan naar Las Vegas en Dallas dit jaar. Japan staat ook nog op ons lijstje.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Win een verwenpakket – bomvol maskertjes en een handcreme van EOSMy Profile

  23 maart 2017 at 07:34
 • Reply Maikel

  Wat geweldig! Japan staat heel hoog op mijn lijstje

  23 maart 2017 at 08:34
 • Reply Miryam

  Wauww super gaaf!!!!
  Sinds ik jaren terug het boek ‘Dagboek van een geisha’ heb gelezen, ben ik enorm benieuwd naar Japan. Wat een geweldige ervaring wordt dat, enjoy!

  23 maart 2017 at 11:15
 • Reply Chelsey

  Japan?! Wow, wat gaaf zeg! Stiekem ben ik heel erg jaloers. Alvast veel plezier! <3
  Chelsey onlangs geplaatst…Win een MAC lipstick naar keuze! | WINACTIEMy Profile

  23 maart 2017 at 19:31
 • Reply Sandra

  Oooh wat enorm leuk!! Gaaf hoor! Veel plezier alvast met de voorpret, hihi. Moet vast wel lukken. Jullie plannen zijn in ieder geval super gaaf. Japan lijkt mij ook een onwijs leuk en interessant land. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Filipijnen & Indonesië | Wat gaan we allemaal doen?My Profile

  23 maart 2017 at 23:43
 • Reply Esmée

  Ah wat gaaf dat je droom eindelijk uitkomt! Ik heb eigenlijk nog nooit gedacht aan een vakantie naar Japan, als ik heel eerlijk ben. Maar door je mooie artikel, ben ik wel nieuwsgierig naar je ervaringen daar. x
  Esmée onlangs geplaatst…Too Faced Melted Matte lipsticksMy Profile

  24 maart 2017 at 10:10
 • Reply Diana

  Nog nooit eerder in Japan geweest maar het lijkt mij een heel fascinerend land. Mooie reis ga je maken met veel mooie punten op je route. Ben benieuwd naar je uiteindelijke beleving. Kan je trouwens geen blogs inplannen voor als je op reis bent ;). Doe ik straks ook als ik 3 weken weg ben.
  Diana onlangs geplaatst…Bucket List #18 | Van een klif afspringen in AlanyaMy Profile

  24 maart 2017 at 11:05
  • Reply Marushi

   Daar heb ik over nagedacht, maar dat ga ik toch niet doen. Ik wil gewoon bij elk bericht betrokken zijn. En anders vind ik dat het bericht te weinig aandacht krijgt als ik hetniet overal deel en promoot haha.

   24 maart 2017 at 11:36
 • Reply Dinja

  Aaaaaaaah wat gaaaaaaaf 😀 😀 ^^
  Ik wil ook zo graag naar Japan maar tja iets met vliegangst en te duur (op dit moment dan)…
  Veel plezier alvast en neem vooral veel leuke goodies mee hè! :3
  Dinja onlangs geplaatst…Food: Starbucks ijskoffieMy Profile

  25 maart 2017 at 11:12
 • Reply Cynthia

  Nou wat vreselijk gaaf. En weet je? Ik roep al jaren dat ik naar Japan wil. Fantastisch! Alvast veel voorpret.
  Cynthia onlangs geplaatst…Vraag het je lezers Tag.My Profile

  25 maart 2017 at 19:14
 • Reply Rob Alberts

  Wat een prachtige reis ga je maken.

  Vriendelijke groet,

  27 maart 2017 at 18:47
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: