Follow:
Lifestyle

BOEK REVIEW | #GIRLBOSS: ONE OF MY FAVORITES

Hi, daar ben ik eindelijk weer! Ik heb een tijdje niks van me laten horen via Marushi Lifestyle. Dit omdat Marsha zelf op vakantie was en ik het momenteel ook heel erg druk heb! Maar vandaag ben ik er weer met een review van één van mijn favoriete boeken: #GIRLBOSS van Sophia Amoruso. Maar waarom is het een favoriet? En waar gaat het boek over? In dit artikel vertel ik je er alles over!

SAMENVATTING VAN HET BOEK

In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je op jezelf vertrouwt en je instinct volgt. Sophia Amoruso is de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Maar het eerste wat ze ooit online verkocht was geen kledingstuk – het was een boek dat ze ergens gestolen had. Tot haar tweeëntwintigste had ze allerlei verschillende baantjes en geen enkel idee wat ze wilde doen met haar leven. Toen besloot ze eens om wat vintage kleding te proberen te verkopen op eBay. De rest is geschiedenis…

BOEK REVIEW | #GIRLBOSS: ONE OF MY FAVORITES

MIJN (GIRLBOSS) MENING

Zoals ik al verklapte, is dit echt een van mijn favoriete boeken ooit! Ik word gelukkig van boeken over mode of ondernemen, en dit boek heeft het allebei. Het is ook nog op een heerlijke manier geschreven. Daar kan je toch alleen maar blij van worden? Ik heb de Nederlandse versie gelezen, dan snap ik het net iets beter. Het boek voelt stevig en goed aan, maar heeft geen hardcover. Ook de (256) bladzijdes in het boek zijn stevig! Het formaat is vrij standaard, dus makkelijk mee te nemen & leuk om neer te leggen (hallo mooie voorkant!).

Het boek leest lekker weg en bevat veel tips en levenslessen. Daarnaast is het ook op een heerlijke manier geschreven met een vleugje humor. Ik vond het heel erg inspirerend om te lezen en kreeg meteen zin om ook mijn eigen webshop te starten (oké, dat wilde ik daarvoor ook al). Er staan zwart-wit foto’s in het boek & bij elk hoofdstuk zit een illustratie met quote verwerkt. Hele inspirerende quotes, al zeg ik het zelf, zoals:  ‘treat your mind like you’re money: don’t waste it’ en ‘the straight and narrow is not the only path to succes’. Yes, that sounds like a girlboss!

Het boek is een echte aanrader voor iedere (jonge) vrouw, maar vooral voor de vrouwen die houden van mode en/of ondernemen. Het laat zien dat je overal kunt komen, als je maar hard genoeg werkt! That’s the spirit! Girlboss is onder andere te bestellen via bol.com.

BOEK REVIEW | #GIRLBOSS: ONE OF MY FAVORITES

LIEVER NETFLIX?

Ben je niet zo van de boeken en kijk je liever Netflix? Of ben je net als ik verslingerd aan het boek & wil je meer? Dan heb ik goed nieuws voor je: Sinds een tijdje heeft Netflix een vrije weergave gemaakt van dit boek. En het is echt tof! De afleveringen zijn ongeveer 30 minuten & er zijn 13 afleveringen. Kijken, kijken, kijken! Dit was hem dan: de review van het boek #GIRLBOSS.

Wat vind jij van het boek? En heb je de Netflix serie al gekeken?

 

Liefs, Willeke
Dit artikel is geschreven door gastblogger Willeke van www.bfay.nl

 

 

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

17 Comments

 • Reply Sandra

  Dit boek lijkt mij zo interessant! Ik heb hem al een aantal keer gezien, maar ik moet hem nog steeds kopen! Ben erg benieuwd ernaar.

  10 juni 2017 at 09:15
 • Reply Cassandra

  Ohhh deze serie kijk ik op Netflix! Super leuke serie! Beetje een aparte vogel, hou ik wel van haha
  Cassandra onlangs geplaatst…Passend onderwijs, focus op het kind of de centen?My Profile

  10 juni 2017 at 14:04
 • Reply Sandra

  Mmmm, ik zie dit boek vaker voorbij komen, maar heb er nooit echt aandacht aanbesteed. Toch lijkt het wel geschikt voor mij om eens op te pakken. Toch maar weer eens naar de boekwinkel dan, hoewel ik daar van mezelf even niet mag komen. Lees: er ligt nog een hele stapel ongelezen boeken op mij te wachten. 😉
  Sandra onlangs geplaatst…Reactie op Andijvieroerbak en Indische balletjes met satésaus door CassandraMy Profile

  10 juni 2017 at 14:24
 • Reply Jody

  Leuk! Ik heb niet zoveel met mode, maar ben zelf ook sinds 1,5 jaar zzp’er, dus ben wel nieuwsgierig geworden!
  Jody onlangs geplaatst…The Beef Chief Burgers happen bij café TapmarinMy Profile

  10 juni 2017 at 15:59
 • Reply Johanne

  Ik heb het boek gelezen omdat ik vrouwen die zulke grootste dingen doen heel inspirerend vind. Moet zeggen dat ik Sophia in haar boek af en toe van de hak op de tak vond gaan, maar uiteindelijk en ondanks alles wat erna gebeurde, een heel motiverend en inspirerend verhaal. Vind de serie eigenlijk leuker dan het boek!
  Johanne onlangs geplaatst…Durf, lach, wees: drie dingen die mijn broertjes mij per ongeluk hebben geleerdMy Profile

  10 juni 2017 at 16:14
 • Reply Evelien

  Ik heb hem zelf helaas nog niet gelezen, maar hij staat zeker op mijn lijstje!

  10 juni 2017 at 16:30
 • Reply Marguerita

  Wat een enthousiaste review, ik krijg helemaal zin om dit boek te gaan lezen! Klinkt goed 🙂
  Marguerita onlangs geplaatst…Keek op mijn Week: Telekids Familiefeest, babynieuws, blogtour in Delft en gesleept door de ANWBMy Profile

  10 juni 2017 at 18:05
 • Reply Shiva

  Klinkt als een interessant boek! Begrijp zeker dat je er inspiratie door krijgt!

  10 juni 2017 at 19:42
 • Reply Fleur

  Ik zoek nog een boek voor mijn vakantie en ik denk hem gevonden te hebben. Hopelijk kan ik mij inhouden om niet de serie eerst te gaan kijken

  10 juni 2017 at 21:01
 • Reply Mieke | mieksmind

  Lijkt me een leuk boek! ik heb de serie al gezien en die vond ik echt super tof.
  Mieke | mieksmind onlangs geplaatst…L’Oréal Hair Fashion NightMy Profile

  10 juni 2017 at 22:23
 • Reply Jessica J.

  Het boek staat op m’n lijstje! Ik heb de serie gezien, maar vond Sophia met momenten ontzettend irritant… Ik las op Twitter dat er nog mensen zijn die vinden dat Netflix Sophia vervelend gemaakt heeft en ze in het boek anders is, vandaar. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Sudio | Vasa Blå draadloze oortelefoonMy Profile

  11 juni 2017 at 16:29
 • Reply Rebecca Denise

  Ik hoor echt alleen maar positieve verhalen over dit boek. 1 deze dagen ga ik ‘m ook halen want ik ben er erg benieuwd naar geworden.
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Layered collier van Jewelsite | Mijn nieuwe eyecandy!My Profile

  11 juni 2017 at 17:41
 • Reply Charel

  Dit boek staat hoog op mijn lijstje hihi!
  Charel onlangs geplaatst…Give away! My Profile

  11 juni 2017 at 19:35
 • Reply layla

  Ik kan er neit zo veel over zeggen want ik ken de serie niet en het boek ook niet

  11 juni 2017 at 22:37
 • Reply Merel

  Zie hem steeds voorbij komen op Netflix en hij maakt me nieuwsgierig. Denk dat ik voor de serie ga, de boodschap spreekt me aan. Nu nog midden in Jane the Virgin, maar benieuwd wat ik daarna van Girlboss vind!
  Merel onlangs geplaatst…Grootste blogirritaties: van domme zeekoeien tot professionele copycatsMy Profile

  12 juni 2017 at 05:25
 • Reply Verena

  Lijkt me een leuk boek! En een originele oplossing van Netflix als je niet zo houdt van kijken.
  Verena onlangs geplaatst…AliExpress Shoplog #1My Profile

  13 juni 2017 at 10:37
 • Reply Joanne

  Fijne review! Lijkt me wel een leuk boek om eens te lezen! 🙂
  Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Black floral culottesMy Profile

  13 juni 2017 at 16:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: