Follow:
Lifestyle, Review

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?

Voor mijn vakantie ben ik door Living Comfort benaderd of ik misschien een van hun kussens wou uitproberen. Dat vond ik een geweldig idee, ik ben namelijk sinds mijn verhuizing al op zoek naar een goede kussen. En dat was niet makkelijk, ik heb er al een paar versleten maar er was er niet een die mijn hart gestolen had. Ik mocht van hun het ClimaBest NASA traagschuim kussen uit proberen.

Ik was echt super benieuwd of dit dan misschien de kussen was die mij op weg naar dromenland zou helpen. Mijn oude kussen van toen ik nog bij mijn ouders woonde ligt nog steeds op mijn bed. Hij is helemaal versleten en elke keer moet ik hem weer een beetje in vorm slaan. Maar geen enkele kussen haalt het nog bij deze. Ook al is hij nu gewoon echt op, en is het tijd voor een nieuwe. Ook mijn vriend Vice was op zoek naar een nieuw kussen, wij hebben beide de kussen twee weken uitgeprobeerd.

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?

ClimaBest NASA traagschuim kussen

Het ClimaBest NASA traagschuim kussen is een orthopedisch hoofdkussen met traagschuim vlokken. Het kussen is voor elk type slaper geschikt doordat het kussen in hoogte verstelbaar is. De traagschuim vlokken zorgen voor een perfecte ondersteuning en hebben een druk verlagende werking. Het kussen is bij ontvangst maximaal gevuld met losse traagschuim vlokken. Naar gelang van uw persoonlijke omstandigheden kunt u vlokken verwijderen.

Door zelf de vlokken te doseren kunt u de schouderlijn in een perfecte stand brengen ten opzichte van het matras. Ook de hoofdpositie kan naar eigen comfort worden aangepast. Hierdoor ontstaat niet alleen de vereiste ondersteuning van uw nek en hoofd maar biedt het kussen ook rust aan de nek en wervels. Het kussen is aan de zijkant voorzien van een rits. Je kan naar eigen behoefte de vulling verminderen of juist later weer vermeerderen.

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?

Bij de kussen komt een informatieblaadje waarom een aantal richtlijnen staan opgesteld waarmee je de kussen naar eigen wens kan aanpassen. Super handing! Sommige mensen houden van hele platte kussens, maar die van mij mag best dik zijn. Volgens het lijstje moet mijn kussen ergens tussen hoog en middelhoog zijn. Ik slaap namelijk afwisselend op mijn rug en op mijn zij.

Slaappositie

 • Zijslaper – Hoger kussen
 • Rugslaper – Middelhoog kussen
 • Buikslaper – Platter kussen

Hardheid matras

 • Stevig matras – Hoger kussen
 • Soepel matras – Middelhoog kussen

 

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?

Het ClimaBest NASA traagschuim kussen vormt in combinatie met de ClimaBest Protector een gezamenlijk front tegen huisstofmijt allergie. Het kussen is behandelt met Purotex®. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras en kussen verwijdert. Wat voor Vice en mij echt een uitkomst is, want wij zijn namelijk hier beide allergisch voor. De beschermer om het kussen kan worden gewassen in de wasmachine. De kussenhoes is wasbaar tot 60 graden Celsius. De ClimaBest Protector is wasbaar tot 40 graden Celsius.

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?Aan de zijkant van het kussen zit de rits waarmee je de hoes open kan maken. Daarbinnen vind je een zak met vlokken. De traagschuim vlokken kan je in hoeveelheid aanpassen waardoor je het kussen makkelijk kunt aanpassen aan jouw houding en voorkeur.

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?Zoals je kan zien is de kussen aardig gevuld! Ik heb twee keer een portie vlokken eruit gehaald, en nog steeds was het kussen erg vol!

ClimaBest NASA traagschuim kussen | Een droom of een nachtmerrie?

Mijn ervaring

Vice en ik hebben allebei de kussen een week uitgeprobeerd, en we begonnen allebei met de kussen helemaal vol met vlokken. We hebben de richtlijnen gevolgd, wij zijn namelijk allebei personen die op onze rug slapen. Ik merkte dat ik de eerste dag opstond met hoofdpijn, dat kon toeval zijn maar de tweede en de derde dag had ik het ook! Ook Vice had hier last van. Toen besloot ik om er wat vlokken uit te halen, de hoofdpijn werd minder maar was nog steeds aanwezig als ik wakker werd. Vice heeft vaak last van migraine en hij besloot ook na een paar dagen om de kussen niet meer te gebruiken. Ik heb zelf nog een paar dagen de kussen gebruikt met een minimaal aantal vlokken erin. Ik had geen hoofdpijn meer als ik wakker werd. Dat was een goed teken. Maar helaas haalt hij het nog steeds niet bij mijn oude kussen.

Zou ik dit kussen aanraden?

Deze kussen is lekker stevig, en ik vind het ook heel fijn dat je hem zelf harder of zachter kan maken. Met een beperkt aantal vlokken erin vind ik dit best een goed kussen. Ik denk dat het voor mij gewoon lastig is om een “perfecte” kussen te vinden omdat ik al de jaren op een zelfde kussen slaap en eraan gewend ben geraakt. Dus ja ik zou dit kussen zeker aanraden, vooral als je wat moeilijker ben met de “dikte” van een kussen.

Hou jij liever van een plat of van een dik kussen?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

25 Comments

 • Reply Jolanda

  Ik heb ook al jaren een dergelijk kussen. Van M-Line. Een rib uit m’n lijf voor een kussen, maar slaap sindsdien wel weer goed zonder nekpijn.
  Jolanda onlangs geplaatst…Heb je reiservaring? Wordt dan travel networker!My Profile

  7 juni 2017 at 06:16
 • Reply Evelien

  Ik ben ook op zoek naar een nieuw kussen, maar ik vind het best moeilijk. Ik hou deze even in gedachten.

  14 juni 2017 at 06:45
 • Reply Merel

  Klinkt echt heel erg fijn! Ik heb ook moeite met het vinden van een goed kussen, bijna niks ligt echt lekker. Toch eens in gaan verdiepen.
  Merel onlangs geplaatst…15 Reisdilemma’s Tag: over vleermuizen aan een stokje en ontspannende zonvakantiesMy Profile

  14 juni 2017 at 08:00
 • Reply Kelly

  Ik heb dit ook eens geprobeerd, heel erg fijn! 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Foreo – LUNA play GezichtsreinigingsborstelMy Profile

  14 juni 2017 at 08:09
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik denk dat ik deze te dik zou vinden. Van mij mag een kussen wel wat platter zijn. Maar verder lijkt het me een geweldig kussen. En handig ook dat het tegen huismijt allergie helpt.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Action verkoopt dingen die mensen willenMy Profile

  14 juni 2017 at 08:09
 • Reply Sherry

  Dat klinkt goed Zeg!

  14 juni 2017 at 08:52
 • Reply Lonneke

  Klinkt erg fijn dit kussen en ziet er goed uit. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een plat kussen anders krijg ik snel last van mijn nek.
  Lonneke onlangs geplaatst…DIY Gouden AnanasMy Profile

  14 juni 2017 at 08:59
 • Reply Chelsey

  Jammer dat je zo’n last kreeg van hoofdpijn. Ik vind het zelf altijd prettig om op een dik kussen te slapen.
  Chelsey onlangs geplaatst…Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse + Applicator Glove | ReviewMy Profile

  14 juni 2017 at 09:15
 • Reply Jessica J.

  Ik heb huisstofmijtallergie, dus in dat opzicht is dit kussen wel iets voor mij. Ik moet al een hele tijd op zoek naar een nieuw, bij voorkeur ecologisch hoofdkussen, want het mijne is intussen helemaal slap. Ik heb wel graag een iets hoger hoofdkussen, maar het hoeft natuurlijk ook niet té te zijn.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #57 • Warpigs, theesnuffelen en dagje Vlaams-BrabantMy Profile

  14 juni 2017 at 09:56
 • Reply Babs

  Een goed kussen is zo belangrijk, ik weet het. Momenteel heb ik een redelijk goed kussen gelukkig, want opstaan met hoofdpijn of nekpijn is funest.
  Babs onlangs geplaatst…Meer vaderdag cadeau’s van Trendhim!My Profile

  14 juni 2017 at 10:43
 • Reply Manon

  Fijn dat je deze kussen zachter kan maken, want ik had zo een kussen die was zo hoog en hard, verschrikkelijk hahahaha
  Manon onlangs geplaatst…Summer TagMy Profile

  14 juni 2017 at 11:48
 • Reply Annette

  Een goed kussen is altijd lastig. Ik heb nu een soortgelijk kussen maar dan ook nog met een ‘nekrol’ was erg wennen maar nu ligt hij prima.

  14 juni 2017 at 13:05
 • Reply Sonja

  Een goed kussen… uhm ik heb vanalles geprobeerd, maar die van Ikea slaapt het lekkerste. Door mijn whiplash heb ik altijd pijn, dus daarom gezocht naar een echt kussen voor zijslapers.
  Sonja onlangs geplaatst…BB cream | Medium protection | SPF 15 | Ziaja focus on skinMy Profile

  14 juni 2017 at 14:13
 • Reply Sandra

  Zelf haal ik goedkope kussens op de markt die ik dan ook makkelijker sneller kan vervangen. Ook ivm een huisstofmijt allergie. En ik leg wel vaak mijn kussens in het raam in de zon. Frisse lucht en de zonnestralen drogen het kussen waardoor hij weer meer ‘fluffy’ wordt.
  Sandra onlangs geplaatst…Pasta Funghi met spinazie en tomaatMy Profile

  14 juni 2017 at 17:10
 • Reply Minke

  Wat handig om dat uit te kunnen proberen. Mij n kussen is aan vervanging toe maar ik ben ook erg moeilijk dus durf het niet aan. Wel fijn dat je de dikte kunt aanpassen door wat vlokken eruit te halen.
  Minke onlangs geplaatst…Waarom laat God deze ellende en dit onrecht toe?My Profile

  14 juni 2017 at 18:39
 • Reply Shiva

  Klinkt als een goed kussen! jammer dat hij toch niet beter beviel als jou oude :p

  14 juni 2017 at 18:55
 • Reply Esther

  Op zich wel handig dat je zelf de dikte kan aanpassen!
  Esther onlangs geplaatst…Na hoeveel uur blauwe vinkjes word je officieel genegeerd?My Profile

  14 juni 2017 at 19:50
 • Reply jonna@burgertrutjes

  Vind het wel wat dat je de dikte van het kussen kunt aanpassen. Maar het vinden van het perfecte kussen blijft altijd een uitdagende zoektocht. Ik heb laatst een fijn kussen gekocht bij de Ikea
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Chili con carne zonder pakjes en zakjes – RECEPTMy Profile

  15 juni 2017 at 05:59
 • Reply Astrid

  Op zich wel handig dat je het kussen zo dik/dun mogelijk kunt maken als je zelf wilt
  Astrid onlangs geplaatst…‘Tuurlijk Schatje’ het zwangerschapsboek + app voor échte mannenMy Profile

  15 juni 2017 at 08:43
 • Reply Sandra

  Heel fijn dat je dit kussen dikker of dunner kan maken. Ik ben zelf ook erg moeilijk met kussens haha.

  15 juni 2017 at 08:50
 • Reply Maaike

  Moeilijk hè een goed kussen vinden! Ik hou van een stevig en en dik kussen maar wat ik goed vind verschilt zo erg.
  Maaike onlangs geplaatst…Kinderboeken: ElmerMy Profile

  15 juni 2017 at 09:03
 • Reply Astrid

  Ik vind ‘m er ook wat dik/stevig uitzien. Zou niet mijn ding zijn denk ik! Maar wel handig dat je hem zelf kunt aanpassen.
  Astrid onlangs geplaatst…Makeup Revolution Baked Eyeshadows ReviewMy Profile

  15 juni 2017 at 09:20
 • Reply Rebecca Denise

  Wat super grappig dat je de kussen zelf kunt vullen of juist leger halen. Zo kun je altijd de perfecte volume krijgen. Ik ben zelf een echte zijslaper en merk vaak dat kussens dan best vervelend liggen. Vaak haal ik mijn kussen weg, maar word ik midden in de nacht weer wakker door nekpijn. Oh oh wat moeilijk.
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Als ik mocht kiezen dan was ik..My Profile

  15 juni 2017 at 19:57
 • Reply Mariska

  Ik heb nu een kussen van Ikea en die bevalt me tot nu toe op zich wel. Dat in elkaar schudden moet ik elke keer weer doen.. ik twijfel of zo’n kussen als dit echt werkt.
  Mariska onlangs geplaatst…Hema repair hair mask, reparerend haarmaskerMy Profile

  17 juni 2017 at 09:27
 • Reply Laura

  Ik heb thuis echt een fantastisch kussen, volgens mij ook met traagschuim erin. Als ik ergens anders slaap kan ik ook zo slecht slapen omdat het kussen dan niet lekker ligt. Ik houd van een laag plat kussen. Hoge kussens kan ik niks mee en van die plofkussens ook niet..
  Laura onlangs geplaatst…Mac Rebel Satin LipstickMy Profile

  5 juli 2017 at 20:05
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: