Follow:
Hotspots Food

All Matcha high tea bij Round&Round

Een tijdje geleden ben ik door Liyen van Liyen Foodmoments benaderd of ik interesse had in een Matcha High tea bij Round&Round. Zij organiseerde samen met Helena van Indorotterdammert  dit leuke event. Er waren ook nog twee ander food lovers aanwezig namelijk Emily en Funglin. Ik ben sowieso een grote fan van high tea’s dus dat kon ik al niet afslaan. Maar andere bloggers/instagrammers ontmoetten leek mij ook super gezellig! 

Ik had zelf nog nooit van Round & Round gehoord en wist ook niet waar het zat. Ik was wel zeer benieuwd naar hun Matcha High tea. Round & Round wordt door twee Chinese dames (Bing & Chao) gerund. Zij zijn na hun studie in Nederland blijven hangen en hebben toen een cakeshop geopend. Toen ik daar aankwam was ik best wel zenuwachtig, altijd spannend om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar het was gelijk super gezellig! De meiden en ik hebben lekker lopen kletsen en we zijn meer over elkaar te weten gekomen. En toen het eten arriveerde gingen we helemaal los!

Wat is Matcha?

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Theeplantages voor Matcha zien er heel anders uit dan andere theevelden. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren.

All Matcha high tea bij Round&Round

HET ETEN

Deze high tea was gebaseerd op vijf personen, dus de meeste gerechtjes kregen we vijf keer. Maar sommige moesten we door vijven splitsen. Dat was nog wel eens een gedoe haha. Het eten vond ik echt heerlijk! Natuurlijk waren er sommige dingen lekkerder dan andere, maar dat is altijd wel zo. De matcha chocolaatjes vond ik het lekkerst, maar de taartpunten en de cake rolls waren zeker ook de moeite waard. Het is allemaal matcha maar toch heeft alles een ander smaak. Het duurde zeker wel een half uur voordat we konden gaan eten, want we moesten natuurlijk eerst nog 1000 foto’s van het eten maken, en dan ook nog eens in verschillende hoeken haha. We gingen zelfs op het bankje staan om een soort van flatlay te creëren haha. Ook hadden we onbeperkt thee en konden we elke keer een ander smaakje proberen.

All Matcha high tea bij Round&Round All Matcha high tea bij Round&Round All Matcha high tea bij Round&Round All Matcha high tea bij Round&Round

HET INTERIEUR

Het is een klein winkeltje waar je gezellig kan genieten van een hapje of een drankje. Het ziet er heel speels en cozy uit. Het deed mij een beetje denken aan Japan. Veel Chinese/Japanse invloeden zie je hier terug komen. Je kan binnen eten, maar ook voor de deur staan tafeltjes en stoelen. Het is een hele relaxte en ontspannen omgeving. De eigenaars spreken geen Nederlands maar wel Engels, en ze zijn echt super vriendelijk.

All Matcha high tea bij Round&Round All Matcha high tea bij Round&Round

Round&Round

Hoogstraat 55A
3011PG Rotterdam
+31 (0)10 7856 545

Heb jij weleens iets van Matcha gegeten?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

27 Comments

 • Reply Babs

  Wat ziet dat er heerlijk uit. Matcha thee vind ik niet lekker, maar ik heb het idee dat al die hapjes wel lekker zijn!
  Babs onlangs geplaatst…Review- Dr. Pierre Ricaud: Reiniging en ScrubsMy Profile

  16 augustus 2017 at 08:05
 • Reply Sandra

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel heerlijk uit zeg! Ik zou het wel een keer willen proberen.

  16 augustus 2017 at 08:53
 • Reply Jamey

  Wat leuk zeg! Heb er nog nooit van gehoord maar het ziet er echt tof uit!
  Jamey onlangs geplaatst…4x dingen die ik als moeder niet wil doenMy Profile

  16 augustus 2017 at 09:32
 • Reply Natascha

  Wat ziet dit er gezellig uit zeg! Ik heb nog nooit matcha gegeten maar wel matcha thee gedronken. Ik vond het ook niet heel erg lekker haha maar ik ben heel benieuwd hoe het smaakt als het gemaakt is door iemand die er verstand van heeft en het in iets lekkers kan verwerken.

  16 augustus 2017 at 09:35
 • Reply Rosita

  Dat ziet er gezellig uit! Ik ken matcha wel, maar ik heb het nog nooit gegeten of gedronken.

  16 augustus 2017 at 09:47
 • Reply nicole

  Nee, nog nooit maar ik vind het prachtige gebakjes om te zien! Het ziet er lekker en gezellig uit.
  nicole onlangs geplaatst…De was doen: mogelijke routines en gewoontesMy Profile

  16 augustus 2017 at 09:49
 • Reply Marijke

  Nog nooit iets met Matcha gegeten, maar matcha als thee vind ik wel heel lekker. Dus je hebt me hiermee heel nieuwsgierig gemaakt!
  Marijke onlangs geplaatst…Zelf naar de fysioMy Profile

  16 augustus 2017 at 10:57
 • Reply Dyonne Bakker

  Dat ziet er leuk uit. Ik heb nog niet iets gegeten of gedronken van Matcha.
  Dyonne Bakker onlangs geplaatst…How to: make your own glowy lookMy Profile

  16 augustus 2017 at 11:01
 • Reply Sandra

  Waaaah! Die illustraties! Alleen daarom al zou ik daar naar toe gaan. Het ziet er verder erg verzorgd uit. Nice!

  16 augustus 2017 at 12:25
 • Reply Sandra

  Ik heb nog nooit iets van matcha gegeten. Ben het eerlijk gezegd ook nog nooit tegengekomen ergens? Ben er nu wel erg benieuwd naar geworden! Het ziet er allemaal wel lekker uit moet ik zeggen, hihi.
  Sandra onlangs geplaatst…Waar kun je mij ’s nachts voor wakker maken?My Profile

  16 augustus 2017 at 12:30
 • Reply Evelien

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er allemaal wel heerlijk uit zeg!

  16 augustus 2017 at 12:57
 • Reply Elsemieke | Living on a Plane

  Oh, wat ziet dit er allemaal heerlijk uit. Rotterdam is niet ‘mijn’ stad, maar dit is toch wel heel aantrekkelijk.

  16 augustus 2017 at 13:19
 • Reply Chantal

  Ik heb nog nooit iets van Matcha gegeten maar het lijkt me super interessant spul. Ik heb er al zoveel over gehoord.
  Chantal onlangs geplaatst…Wide trousers madness and striped blouse maniaMy Profile

  16 augustus 2017 at 14:49
 • Reply Andrea

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar je maakt me wel nieuwsgierig ernaar. De high tea ziet er mooi en gezellig uit! De eigenaren lijken me erg aardig!

  16 augustus 2017 at 14:58
 • Reply layla

  Nog nooit van gehoord, maar nu ben ik wel nieuwschierig. Jij hebt het heel goed uitgelegd! De foto’s zijn heel mooi :))

  16 augustus 2017 at 15:42
 • Reply Dafne

  Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel je met matcha kunt doen!

  16 augustus 2017 at 18:03
 • Reply Fleur

  Wat een leuk event. Ik heb het wel gedronken als thee, maar nog nooit gegeten geloof ik
  Fleur onlangs geplaatst…De leukste kinderfilms nu in de bioscoop + WinactieMy Profile

  16 augustus 2017 at 18:15
 • Reply Saskia

  Oe, dat ziet er allemaal erg smakelijk uit!!
  Saskia onlangs geplaatst…Life LatelyMy Profile

  16 augustus 2017 at 18:33
 • Reply Sonja

  I love Matcha! Ik heb nu zelfs ook de proteïne in deze smaak. En af en toe warme melk met Matcha! Yum!
  Sonja onlangs geplaatst…Cosmic Metals Lip Cream | Solar Energie | NYXMy Profile

  16 augustus 2017 at 21:39
 • Reply Helena

  Leuk verslag Marsha. Was gezellig. Tot een volgende keer!

  17 augustus 2017 at 06:01
 • Reply Danella

  Ziet er lekker uit allemaal! Leuk idee om met matcha allerlei dingen te bakken.

  17 augustus 2017 at 10:38
 • Reply Daphne

  Dat ziet er allemaal zo lekker uit! Alleen heb ik nog nooit matcha geproefd. Maar eens doen!

  17 augustus 2017 at 11:00
 • Reply Joanne

  Wat ziet dat er super leuk uit!! Is het vreemd dat ik matcha helemaal niet zo lekker vind? haha
  Joanne onlangs geplaatst…Girlboss | Joyce JacobsMy Profile

  17 augustus 2017 at 15:36
 • Reply Liyen

  Het was supergezellig! Op naar de volgende high tea! 🙂

  17 augustus 2017 at 17:13
 • Reply Rachel

  oh het ziet er zo gezellig uit zeg!

  17 augustus 2017 at 23:48
 • Reply Laura

  Ik kende Matcha helemaal nog niet. Wat ziet alles er ongelooflijk lekker uit zeg!

  19 augustus 2017 at 09:25
 • Reply Nicole

  Wat ziet het er leuk uit allemaal! (en lekker, hihi) Ik drink de laatste tijd veel matcha tea en mix het poeder ook graag door mijn smoothies en smoothiebowls.

  24 augustus 2017 at 15:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: