Follow:
Reizen

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

Afgelopen week besloten Vice en ik om een roadtrip te gaan doen. We hebben allebei best veel last van stress, en we wilden iets gaan ondernemen. Al snel kwamen we uit bij Duitsland, en dan zouden we naar Oberhausen gaan. We hebben verschillende plekken in gedachten genomen, maar we wilden ook niet te lang onderweg zijn. Oberhausen is maar 2 uur rijden vanaf Rotterdam, dat dat vonden we goed te doen.

Het was eerst de bedoeling dat we gewoon een dagje heen en weer zouden gaan. Maar ik vond het toch wel leuk als we ook een hotelletje zouden boeken. Dan hoefden we ook niet 4 uur in de auto te zitten. We hadden een hotel geboekt die dicht bij het centrum lag. We verbleven er natuurlijk maar 2 korte dagen en dan wilden we wel van alles kunnen doen.

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

De Slinky Springs to Fame is geinspireerd op de welbekende trapveer, die kinderen begin jaren ’90 oeverloos en eindeloos van trappen en andere hoogteparcoursen afduwden. Zo leuk om op deze kleurrijke brug te lopen, de bootjes onder je door te zien varen en de hoogteverschillen in de brug zelf te ervaren. Wanneer je in de Kaisergarten bent, zeker als 80’s/90’s kid, maak dan ook een tripje over deze brug. Je voelt je meteen weer jong Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In het midden van Oberhausen ligt het park Kaisergarten. Het park van 28 hectare biedt veel mogelijkheden voor de hele familie om hun vrije tijd in door te brengen. Het dierenpark dat net achter het kasteel bevind bestaat al ruim 80 jaar. Het park heeft momenteel ongeveer 500 dieren. 25 zoogdieren en rassen, evenals 45 soorten vogels en rassen. Er zijn ook speeltuinen in en rond om het park. In het zomerseizoen zijn de dieren gedeelte dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, in de winter van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang tot dit park is gratis. 

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In het park had je ook prachtige bloemtuinen waar je gewoon vrolijk van werd. Hier moesten we natuurlijk wel even stoppen  zodat Vice een paar foto’s van mij kon maken haha.Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In Oberhausen is een reusachtig winkelcentrum gebouwd, CentrO. Hier vindt je meer dan 200 winkels, zeer veel restaurants, een pretpark en een promenade. De omgeving van CentrO, Neue Mitte Oberhausen, behoort tot de grootste uitgaanscentra van het Ruhrgebied. De inrichting van CentrO wordt gekenmerkt door veel marmer, lichtkoepels en palmen. Er zijn binnenterrassen met veel licht dus je kunt er ook in de winter op een terrasje zitten. De meeste winkels in Centro zijn kledingwinkels maar er zijn ook winkels in accessoires, sieraden, parfum en elektronica.

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, OberhausenEn dit was de buit van mijn eerste bezoek aan de DM. Ik was er de volgende dag nog een keer langsgegaan haha. Natuurlijk is niet alles voor mij, ik heb ook wat meegenomen voor vrienden en familie. Maar ik kan je vertellen dat ik nu wel een aardige voorraad heb haha.

Ben jij weleens in Oberhausen geweest?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

23 Comments

 • Reply Shiva

  Super leuk! Oberhausen is een leuke stad. Ik ga er altijd heen om te shoppen 😀

  4 september 2017 at 06:06
 • Reply Natascha

  Whoo, jij bent lekker los gegaan bij DM haha 🙂 Ik vind CentrO altijd een fijne plek om te shoppen in de winter.

  4 september 2017 at 07:33
 • Reply Annette

  hahaha die foto van de DM, heerlijk he?! Herkenbaar ook, ik kom er ook altijd met twee grote tassen vandaan. Tegenwoordig weet ik wel beter wat ik allemaal moet kopen. De douchegels sowieso altijd en haarkleuring ook. Centro vind ik heerlijk om te gaan shoppen, wil ik binnenkort ook weer eens heen.

  4 september 2017 at 07:50
 • Reply Nancy

  Jeetje wat heb je daar een hoop gekocht! Hahaha, ik ben er nog nooit geweest en voor mij is het een klein uurtje rijden!
  Nancy onlangs geplaatst…PRE FALL 2017 TREND: STRIPED DRESS & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

  4 september 2017 at 07:55
 • Reply Wendy (B)

  Met de eindejaarsperiode ga ik al jaren eens voor een dagje naar CentrO.

  4 september 2017 at 13:53
 • Reply Sandra

  Wow! Wat heb je ontzettend veel gekocht zeg! Ziet er erg leuk uit!

  4 september 2017 at 14:53
 • Reply Sonja

  Jaaaaaah leuk! Ik ben al wat vaker in Centre O geweest! Blijft een mooi centrum!
  Ik dacht even dat je jezelf tussen die bloemen gefotoshopt had, wat een scherpe foto! En heel mooi!
  Sonja onlangs geplaatst…Herfstkleurige metallic nagellak RUBI | RISQUÉMy Profile

  4 september 2017 at 18:28
 • Reply Tessa

  Oberhausen ken ik eigenlijk alleen als de eerste grote stad over de grens wanneer we richting Oostenrijk gaan. Misschien een goed idee om op de terugweg eens een stop te maken. Bovendien zijn er veel bakspullen in duitsland te krijgen die hier in NL niet of veel duurder zijn.

  5 september 2017 at 11:11
 • Reply Jessica

  Wat gaaf die brug! en je producten van de DM wauw zoveel, maar zijn leuke fijne producten.
  Jessica onlangs geplaatst…Dit zijn mijn visitekaartjes!My Profile

  5 september 2017 at 11:16
 • Reply Priscilla

  Wat een prachtige foto’s. Ik woon vlak bij Oberhausen maar heb eigenlijk nooit de moeite genomen om daar een dag (of 2) rond te wandelen. Meestal ga ik naar Munster of naar vrienden in Berlijn als ik een weekendje naar Duitsland ga. Je artikel heeft wel m’n interesse gewekt dus wie weet plan ik binnenkort ook een tripje naar Oberhausen
  Priscilla onlangs geplaatst…… en toen stortte mijn wereld in elkaarMy Profile

  5 september 2017 at 11:19
 • Reply nicole

  Ja, wij gingen er elk jaar met de kinderen winkelen : ) Vooral die foodcourt in het overdekte centrum vonden de kinderen altijd helemaal geweldig.
  nicole onlangs geplaatst…Ventilators effectief benutten: handige tips en simpele life hacksMy Profile

  5 september 2017 at 12:00
 • Reply MamaPlaneet

  Oberhausen Centro is super leuk! Wij gaan praktisch ieder jaar rond de kerst zodat we ook naar de kerstmarkt kunnen. Leuke foto’s!
  MamaPlaneet onlangs geplaatst…Review | Wat hoor ik daar? Op straatMy Profile

  5 september 2017 at 12:46
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Wat een leuke trip dat van het park/dierentuin wist ik heel niet! Vaak gaan we maar een dag naar centro, dus dan blijft er niet veel tijd over. But good to know we gaan er zeker is een kijkje nemen!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Delicata Discovery Happiness chocolade collectie bij AHMy Profile

  5 september 2017 at 13:20
 • Reply Dyonne Bakker

  Ik ben er eigenlijk nog nooit geweest, maar het lijkt me heel leuk om er heen te gaan! Het winkelcentrum ziet er super mooi uit! Je hebt ook lekker flink geshopt bij DM haha. 🙂
  Dyonne Bakker onlangs geplaatst…Review The Incredible Face Mask MayBeautyMy Profile

  5 september 2017 at 14:06
 • Reply Maaike

  Heerlijk zo’n spontaan weekendje weg! Ik geloof dat ik nog mee viel vorige week ook voor het eerst bij de dm. 😉

  5 september 2017 at 19:31
 • Reply Marloes

  Ik wil ook graag nog naar de DM! Lijken me echt hele fijne producten!Leuek foto’s heb je gemaakt.

  5 september 2017 at 22:03
 • Reply esther

  Wat een goede aankopen, heerlijk! Klinkt als een fijn weekend weg!

  6 september 2017 at 21:18
 • Reply Joor

  Wauw wat super leuk dat je naar Oberhausen bent geweest! Daar wil ik zelf ook nog een keer naar toe! Wauw haha wat een mooie aankopen heb je gedaan! 🙂

  9 september 2017 at 12:26
 • Reply Babs

  Bijzonder dat die dierentuin gratis is! Ik vind de dierentuinen in Duitsland sowieso heel apart, meer ruimte voor de dieren en de entree is een stuk goedkoper.Ik ben er nog nooit geweest, maar wat een leuke foto’s!
  Babs onlangs geplaatst…Verslag Open Pers Dag bij de House of REBELSMy Profile

  22 september 2017 at 20:52
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: