The battle of the drums 2015

The battle of the drums 2015

Vandaag nog een verslag van the battle of the drums 2015! Het was gelukkig droog gebleven, en het was zelfs nog warm! Ik ging er heen met mijn nichtje (kim) en een vriend van mij (faroek). Dit was de tweede keer in mijn leven dat ik erheen ging, en de eerste keer voor hun. Ik heb die avond veel filmpjes en foto’s gemaakt. Van de filmpjes heb ik geprobeerd om een gezamenlijke film te maken. Het was de eerste keer dat ik zoiets geprobeerd had, dus het is heel amateuristisch haha. Voor de mensen die er al heen zijn geweest, en voor de mensen die het nog nooit gezien hebben. ENJOY!

Ik vond het erg gezellig, ik hou van de outfits, het dansen en vooral de muziek! Ik vind het heel knap dat ze allemaal zo druk bezig zijn met hun muziekinstrument en dan daarnaast ook nog kunnen dansen!


2015-07-24 20.51.37
2015-07-24 20.59.20

2015-07-24 21.14.25

2015-07-24 21.22.53

Drie caribbean brassbands, de straten van Rotterdam Centrum, een Golden Drum en ruim 50.000 toeschouwers die compleet uit hun dak gaan. Dat is de Battle of Drums! Drie jonge ambitieuze brassbands vertrekken vanaf verschillende startpunten in de stad richting het podium op het Hofplein en dat is een tocht bomvol spektakel, show en vooral een enorme lading energie. De brassbands ontmoeten elkaar op het Hofplein en gaan daar de strijd met elkaar aan.

De drie brassbands bestaan uit:

THE RHYTHM ALLSTARS

UNICUM BRASSBAND

TEAM EXPLOSION

En de winnaar was………..tromgeroffel: Unicum Brassband! De Rotterdamse brassband kreeg van de jury de meeste punten en ging daarom naar huis met de felbegeerde Golden Drum.

Ook voor het publiek was Unicum favoriet. De crowd op het Hofplein maakte voor de brassband het meeste lawaai waardoor de dames en heren van Unicum ook de publieksprijs in ontvangst mochten nemen. Ik was super blij om dit te horen, want ook voor mij was Unicum Brassband de beste. Ze maakte er een heel feestje van, en hadden heerlijke muziek.

2015-07-24 21.42.16

Nadat de battle was afgelopen gingen wij de kraampjes af, faroek en kim hadden allebei honger en doken gelijk de eerst de beste kraam in om een bara te scoren. De bara’s kostte € 5,- euro! Ik zei nog wacht even er zijn nog meer kraampjes ze zullen ze vast nog wel goedkoper hebben. Maar meneer en mevrouw wouden niet luisteren. Ze luisterde alleen maar naar hun maag. Later die avond vonden we nog kraampjes met bara’s voor € 4,- en € 3,50 haha.

vierluik foto 02

Ze verkochten overal lekker eten, warm eten en ook cakes en andere zoetigheden. Overal stonden ook karretjes met schaafijs (yum!) Maar ook kraampjes met sieraden, cd’s en kleding.

vierluik foto

Ik heb mezelf te goed gedaan aan een lekkere crêpe met banaan en chocopasta, en hij smaakte heerlijk!!

vierluik foto04

 

Waren jullie ook naar battle of the drums gegaan?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. Vice
  25 juli 2015 / 20:42

  Heel erg leuk babe! Jammer dat ik er helaas niet bij kon zijn!

  • Marushi
   Auteur
   25 juli 2015 / 20:52

   Zeker jammer! Dan maar volgend jaar! 😉

 2. Kim
  25 juli 2015 / 20:45

  Het was heel gezellig. Je kon onmogelijk stil blijven staan met die swingende muziek! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Marushi
   Auteur
   25 juli 2015 / 20:52

   Volgende keer alleen geen hoge hakken meer aandoen 😉 Xx

 3. Lorraine
  31 juli 2015 / 09:20

  Ik was er ook! Super gezellig weer zoals altijd.

 4. Tatjana
  9 augustus 2015 / 20:05

  Super! Ik hoop volgend jaar in mijn outfit op het podium te staan! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: