De handige kotatsu tafel uit Japan

De handige kotatsu tafel uit Japan
Op dit soort momenten vind ik het zo jammer dat ik niet in Japan woon! Ik heb weer wat leuks gevonden hoor, de kotatsu tafel! Dit soort meubelen hebben wij echt niet in Nederland (jammer), het is weer typisch Japans. Toch vond ik het stiekem wel heel erg leuk! Het is dat je dit soort meubelen niet in Nederland kan kopen anders wist ik het wel hoor!

 
Dit is nou hoe de Japanners warm blijven in de winter. De kotatsu bestaat uit een deken geplaatst tussen een lage tafel – frame en table -top, met een warmtebron geplaatst onder de deken. Met de benen onder de deken geplaatst, zou iemand met het dragen van traditionele Japanse kleding zo warm kunnen blijven. De warme lucht komt door de bodem van hun gewaden en gaat er weer uit bij de nek. Het hele lichaam word zo dus verwarmt. Aangezien de meeste Japanse huizen weinig isolatie hebben, dient de kotatsu als een effectieve kachel tijdens de koudere maanden.

kotatsu-japanese-heating-bed-table-5 kotatsu-japanese-heating-bed-table-10 kotatsu-japanese-heating-bed-table-11 kotatsu-japanese-heating-bed-table-24a45de65404203a2d0fe0ab760e0701b7 weird-japanese-words9 kotatsu-japanese-heating-bed-table-25 kotatsu-japanese-heating-bed-table-28 kotatsu-japanese-heating-bed-table-31 kotatsu-japanese-heating-bed-table-32

Zo deze tafel iets voor jouw zijn? 

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

33 Reacties

 1. 6 november 2015 / 07:44

  OH ik heb deze tafel nodig in mijn leven 🙂

  • Marushi
   Auteur
   6 november 2015 / 12:37

   Haha ja het is wel iets aparts natuurlijk 😛

 2. 6 november 2015 / 10:43

  Hier ben ik echt jaloers, wil ook zo’n tafel, geef mij er ook maar zo één. Het lijkt mij heerlijk zeker voor deze periode in Nederland.

  • Marushi
   Auteur
   6 november 2015 / 12:38

   Echt he! Ik zou lekker heel de dag eronder liggen met een beker warme chocolade melk! ^^

 3. g.lamberts
  6 november 2015 / 19:34

  Marsha dan bestel je hem toch gewoon.het zal niet goedkoop wezen ,wand je moet ook nog invoer rechten betalen.nou veel succes er mee.

 4. Loene
  7 november 2015 / 14:33

  Omg! Die tafel zou ik wel héél graag willen! Zo leuk en gezellig ziet die tafel eruit! 🙂
  s’ Nachts wakker worden en dan snel weer een paar chipjes die op dat tafeltje liggen achterover gooien: dat zou mij best lukken haha.

 5. 7 november 2015 / 16:29

  Dit zou echt helemaaaaal niks voor mij zijn hihi. Dan kom ik nooit meer buiten. Veel te lekker warm zo’n tafeltje (wat klinkt dat raar).

 6. 8 november 2015 / 11:19

  Ik zou me denk ik een beetje opgesloten voelen. Maar ik vind het wel een lollig idee zeg!

 7. 8 november 2015 / 14:32

  Haha wat een geniale tafel! Ik krijg bij sommige van de beelden een beetje een schildpadgevoel 😉

 8. 8 november 2015 / 15:36

  dat ziet er cosy uit! Heb eindelijk je blog gevonden want eerder is het me niet gelukt.

 9. 8 november 2015 / 18:22

  Ik zou het zelf niet aanschaffen denk ik, maar het lijkt me wel ideaal voor een dagje “bankhangen”

 10. 8 november 2015 / 21:43

  Haha jaaa, ik had ze voorbij zien komen en moest er zo om lachen! Het is niks voor mij, want ik vind het vies om aan tafel te eten met een deken, want ik wil geen haren in mijn food. :’) Het lijkt mij wel ideaal voor op het kantoor of iets.

 11. 12 november 2015 / 22:53

  Ooh dit zou ik echt moeten hebben 😀

 12. 20 november 2015 / 12:51

  JAaaaaa ik heb een paar dagen bij een gastgezin in Japan gezeten die ook een kotatsu hadden, echt heerlijk gewoon! Zo schattig, het dochtertje daar lag daar vaak onder en dan net met haar gezicht onder de dekens zodat je wel nog haar hoofd eruit zag steken haha!

  • Marushi
   Auteur
   20 november 2015 / 17:35

   Zo jaloers!!!! Ik hoop er volgend jaar heen te kunnen! -x-

 13. 17 september 2019 / 09:56

  LOL! Wat een bijzondere tafel is dat zeg. Daar had ik nog niet eerder van gehoord. Superleuk!

 14. Jelle
  7 juli 2020 / 20:35

  Ik vraag me af hoe dit in een Japanse woning geïntegreerd wordt in het huis.

  Is dit meubel een permanente opstelling, maw blijft dit altijd staan?
  En wordt er in de zomermaanden het deken rond de tafel weg gehaald, om zo simpelweg over een gewone tafel te beschikken?

 15. Alan
  8 september 2021 / 17:23

  Would you happen to know where in the NL it’s a good place to buy a kotatsu and possibly the floor chairs/sofa? Been trying to find a place to buy it for months now and asking my friends in Japan to send one over is going to be very expensive. Great post!

 16. Sirwan
  4 december 2021 / 00:30

  Ik ben van Koerdische afkomst, daar in Koerdistan van Iran en Irak hebben ze ook zo’n tafel uit heel oude tijden. Het is erg goed in koude winterdagen. De tafel is heel eenvoudig met een elektrische kachel. Iedereen kan het maken met een Ikea-tafel en een kachel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: