Stedentrip naar Berlijn!

Stedentrip naar Berlijn!

Aankomende week ga ik samen met mijn vriend drie dagen naar Berlijn! En we hebben er superveel zin in! We hadden een gratis ticket gekregen via supercitytrips.com. En je betaalt dan alleen voor het tweede ticket, maar het blijft een verrassing waar je uiteindelijk heen zou gaan. Er stonden allemaal plekken op het lijstje waar ik nog nooit van gehoord had, maar uiteindelijk was het Berlijn geworden. Om eerlijk te zijn was ik eerst een beetje teleurgesteld maar uiteindelijk heb ik er zo veel goede dingen over gehoord dat ik er toch zin in kreeg! Drie dagen is natuurlijk super weinig om alles te zien, daarom ben ik me aan het inlezen over de trekpleisters van Berlijn. En ik ga natuurlijk heel veel foto’s voor jullie maken!

Dus hieronder een lijstje met dingen die ik graag zou willen zien. Of dat allemaal haalbaar is dat weet ik nog niet haha.

De kerstmarkt.
De bedoeling was dat wij ook een kerstmarkt zouden gaan bezoeken. Maar toen ik op internet ging kijken zag ik dat de meeste kerstmarkten pas volgende week beginnen. Ughh….echt jammer!!! Maar ja, met kerst ben ik ook twee weekjes vrij dus misschien kunnen we dan nog een dagtrip maken naar een kerstmarkt. Dat lijkt mij ook heel leuk!

Berliner Dom
Ik zou heel graag de Berliner Dom kerk willen zien. Deze wereldberoemde kerk is één van de belangrijkste bouwwerken van de stad en kent een lange geschiedenis. De Berliner Dom is een imposante protestantse kerk die is gelegen op het Museuminsel aan de Karl-Liebknecht-Straße in Berlijn. De Berliner Dom is één van de belangrijkste kerken in Berlijn. Ik zou daar vast en zeker hele mooie kiekjes van kunnen schieten!

Kurfurstendamm
Natuurlijk lijkt het me ook hartstikke leuk om lekker te shoppen in Berlijn. Kijken of ze daar wat andere dingen verkopen dan in Rotterdam. De Kurfürstendamm is de beroemdste winkelstraat van Berlijn en één van de hotspots van de stad. Aan de Kurfürstendamm zitten een tal van bekende winkeltjes, boetiekjes en grote warenhuizen als Wertheim en KaDeWe. Daarnaast zijn er veel hotels, bars en gezellige restaurants te vinden aan deze boulevard. Hopenlijk nemen we hier ook een kijkje!

Berlijn hop-on hop-off tour
Met de Berlijn hop-on hop-off tour stap je zo vaak in en uit de open dubbeldekker als je zelf wilt. Super handig! De volledige route zonder uitstappen duurt ca. 2,5 uur. Op deze tour liggen vele Berlijnse topattracties zoals Checkpoint Charlie, de Berliner Dom, het Pergamonmuseum, de Brandenburgse Poort en het betoverende Slot Charlottenburg binnen handbereik. Ik denk dat ik beter deze tour kan ga doen, heb ik gelijk een overzichtje van alle belangrijke monumenten en vervoer!

En zo zijn er nog veel meer dingen die ik graag zou willen zien! Maar drie dagen is wel heel kort. We gaan er gewoon het beste van maken en we zullen wel zien als we eenmaal in Berlijn zijn! Ik hoop alleen dat het niet te hard regent. 😛

Ben jij wel eens in Berlijn geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

30 Reacties

 1. 15 november 2015 / 23:08

  Berlijn vond ik een indrukwekkende stad. Vooral het Daniël Liebeskinds museum is mij bijgebleven.

  • Marushi
   Auteur
   16 november 2015 / 10:56

   Bedankt voor de tip! Die ga ik even googelen! 😉

 2. Vice
  16 november 2015 / 11:29

  Ik heb er zin in Babe!! 😀

 3. 16 november 2015 / 12:52

  Ik zou er ooit met school naar toe gaan maar dat ging toen niet meer door, enorm balen! goed artikel meid, fijne week verder

  • Marushi
   Auteur
   16 november 2015 / 12:58

   Ow dat is inderdaad jammer dan ja! Dankjewel! Jij ook! -x-

 4. 16 november 2015 / 13:36

  Heel veel plezier! Je hebt al goeie dingen uitgezocht 🙂 ben er nog nooit geweest maar volgens mij is het wel een populaire bestemming, dus het is er vast leuk 😀

  • Marushi
   Auteur
   16 november 2015 / 13:44

   Dankjewel! Ja ik hoor tot nu toe alleen maar positieve verhalen dus ben benieuwd! -x-

 5. 16 november 2015 / 15:21

  Wat ontzettend leuk! Mijn vriend en ik willen in de kerstvakantie een aantal dagen naar Berlijn, dus ik kijk nu al uit naar jouw ervaringen. 🙂 Heel veel plezier samen!

  • Marushi
   Auteur
   16 november 2015 / 15:34

   Dankjewel! Als ik terug kom zal ik zeker een blog erover schrijven! 😉

 6. Rosanne
  16 november 2015 / 17:12

  Wat leuk dat je naar Berlijn gaat! Het is echt mijn lievelingsstad en heb er een halfjaar gewoond. Één tip: neem ipv de hop on hop off bus, bus 100! Deze bus rijdt vanaf Zoologischer Garten (achter de Kurfürstendamm) naar Alexanderplatz (en ook de andere kant op). Je kan super goedkoop in de bus hiervoor een kaartje kopen, of nog beter: koop een Berlin Welcome Card. Hiermee kan je voor bijna noppes 3 dagen met al het ov door Berlijn reizen! Ook krijg je nog eens korting bij veel musea en restaurants. Als je nog tips wilt hebben voor bezienswaardigheden, andere hotspots of restaurantjes, let me know 🙂

  • Marushi
   Auteur
   16 november 2015 / 17:19

   Wow!!! Super bedankt! Dit zijn de handige tips waar ik op zit te wachtten! 😀 Ja tuurlijk als je nog meer tips heb is altijd welkom! Ik ben bang dat het slecht weer gaat zijn in Berlijn, dus als je nog tips heb voor overdekte plaatsen/restaurantjes ofzo, dan graag! 😀 -x-

   • Rosanne
    23 november 2015 / 14:53

    Grote kans inderdaad dat het wat minder weer is als je gaat. Al moet ik zeggen dat de winter in Berlijn vaak bestaat uit meer sneeuw dan regen. Gelukkig blijft het ov ook dan nog allemaal rijden daar, dus het is niet zoals in Nederland haha. Je hebt in Berlijn veel overdekte winkelcentra, dus dat is zeker iets wat je kunt doen als het minder weer is. Je hebt bijvoorbeeld Alexa bij Alexanderplatz, de Postdamer Platz Arkaden op Potsdamer Platz en er zit nog in Primark (en ook veel andere winkels) in het Schloss-Straßen-Center (iets buiten het centrum, uitstappen bij U-Bahn station Walter Schreiber Platz, te bereiken met de U9). Voor de rest heb je natuurlijk veel musea die je bij slechter weer kunt bezoeken. Zelf vind ik het DDR museum, Topografie des Terrors en het Jüdisches Museum (onder het holocaust memorial) het meest een bezoekje waard. Qua eten en drinken heb je weinig dat overdekt is. Je hebt wel Markthalle Neun in Kreuzberg, dit is een kleine markthal, maar ligt wel weer een stukje van het ov af, dus je moet alsnog een eindje lopen. Ook zijn er natuurlijk de kerstmarkten die erg leuk zijn. De kerstmarkt bij Alexanderplatz, niet die op Alexanderplatz zelf, maar aan de andere kant van de Fernsehturm vind ik de meest veelzijdige. Ik heb geen idee in welke wijk je precies verblijft, maar ik heb wellicht nog wel wat tips qua eten in die wijk. Let me know! En alvast heel veel plezier natuurlijk, maar dat komt denk ik wel goed haha 🙂

    • Marushi
     Auteur
     23 november 2015 / 14:54

     Bedankt! 😉 Je had me zowiezo wel geholpen met je tips!

 7. artisticstateofmind
  16 november 2015 / 17:14

  Ik houd van Berlijn. Zoals iedereen van Parijs houdt, ligt mijn hartje in Berlijn! Top stad!

 8. 16 november 2015 / 18:43

  Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar zou er best eens naar toe willen. Heel veel plezier!

 9. g.lamberts
  16 november 2015 / 19:39

  heel veel plezier kids, zaterdag vergeten te zeggen.oja nog ietsje je moeder was gisteren hier zeg ik heb je nog een stukje brouwnie gehad zeg ze geen brouwnie gezien. had je zeker ver weg gestopt?haha.

 10. 16 november 2015 / 22:48

  Berlijn is zo leuk! Ik heb er ooit oud en nieuw gevierd. Zeker een aanrader.

 11. 17 november 2015 / 20:35

  Berlijn lijkt me zo een leuke stad. Ik wil er echt nog eens een keertje heen!

 12. 18 november 2015 / 16:30

  Wij zouden ook eerst naar Berlijn gaan, maar het werd uit eindelijk toch Keulen. Ook omdat wij voor 3 dagen gingen en inderdaad 3 dagen is best wel weinig als je veel wilt zien. Kan er helaas geen tips over Berlijn geven en ik hoop dat jullie leuke dagen hebben gehad.

  • Marushi
   Auteur
   19 november 2015 / 19:47

   Ja we zijn vandaag terug gekeerd. Drie dagen is inderdaad echt te weinig om alles te kunnen zien! -x-

 13. 21 november 2015 / 08:44

  Ja Berlijn is een hele mooie stad. Op mijn blog staat ook een reisverslag mocht je dat lwuk vinden om te lezen. In ieder geval heel veel plezier & geniet er van.

  • Marushi
   Auteur
   21 november 2015 / 13:52

   Okeej ik ga het lezen ben benieuwd wat jij ervan vond! 😀 -x-

 14. 16 augustus 2016 / 09:49

  Gezien het verleden is het zeker een interessante stad. Zo goed als volledig platgebombardeerd in het verleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: