Katten en de verleiding dat kerstboom heet.

Katten en de verleiding dat kerstboom heet.

Wat is het toch met katten en kerstbomen? Ja het glinstert, het knispert, het geeft licht. Waarom kunnen ze het niet gewoon met rust laten.? Ik weet nog het eerste jaar dat ik kerst vierde met mijn twee katjes. Ik had een kunstboom die nog in elkaar gezet moest worden. Al gauw zaten mijn twee donderstenen in de doos al kauwend op de kerstboom. Eenmaal opgezet bleven ze er rondjes omheen lopen. Toen begon ik met versieren, als eerste gingen de lichtjes erin. Nou geloof me dat is gewoon een heel gevecht om kerstverlichting uit elkaar te halen en twee katten die ermee willen touwtje springen. Al uitgeput waren de lichtjes uit elkaar en in de boom gezet. Toen kwamen de slingers. Twee paar grote ogen keken me aan en begonnen op de slingers af te rennen. Ik heb ze maar snel de boom in gegooid en de katten uit de boom getrokken. Op dit moment zag de boom er netjes uit, nu nog de ballen. Ik had drie plastic dozen met goudkleurige ballen. En het waren echt prachtige kerstballen, in alle vormen en maten. Kleintjes,grote, engeltjes, vogeltjes, glitter, glamour etc.

Ik had twee dozen op elkaar staan naast mij terwijl ik de boom aan het versieren was. Opeens hoorde ik een harde knal, gevolgd door menig andere hoge knalletjes! Een van mijn katten was in de bovenste doos gesprongen, geschrokken en weer eruit gesprongen. Tientallen ballen kapot, ik was eerst heel boos en schreeuwde naar mijn kat dat hij een idioot was haha. Gelukkig ging dat al snel over en realiseerde ik me dat de katten gewoon nieuwsgierig waren. Het waren nog baby’s en dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Gelukkig had hij niks. De volgende dagen vond ik menig kerstbal op de grond gebroken of nog heel. Toen het januari was kwam ik nog steeds kerstballen onder mijn meubels tegen. Ze hadden er flink mee lopen spelen. Een lesje wat ik hier van heb geleerd. Neem geen glazen ballen meer!2125c0d98eb7b290e5903355ac0f8e6bCat-Wrecks-Christmas-treeCat-Wrecks-Christmas-treeffzx

 

4 Tips voor als je kat gek is op de kerstboom

 • Zet de boom goed vast en kies een strategische plek waar de kat minder makkelijk bij kan. Zet de boom dus NIET naast een lage kast, tafel bank etc. Want dat zijn handige opstapjes om in de boom te klimmen.
 • Zorg dat de kat niet kan zien dat je de boom aan het versieren bent. Al die aandacht voor de boom maakt ‘m extra interessant.
 • Gebruik veilige decoratie. Liefst onbreekbare ballen en geen lintjes of engelenhaar. Glinsterende decoraties trekken vaak de aandacht. Wil je ze toch in de boom hang ze dan zo hoog mogelijk.
 • Bang dat de kat van onderaf in de boom klimt, of de nagels scherpt aan de stam? Bedek de stam met aluminiumfolie, hier hebben de meeste katten een hekel aan.

Dit is het derde jaar dat de katten een kerstboom meemaken, en over het algemeen zijn ze nu behoorlijk rustig. Ja, af en toe hoor ik wel geknisper en dan zit er weer een op de kerstboom te kauwen. En soms vind ik wel in de ochtend een kerstbal op de grond, daar hebben ze s’nachts mee lopen voetballen. Maar dan troost ik me maar dat het altijd erger kan. Zoals in dit filmpje hieronder haha enjoy!

Heeft jouw kat interesse in de kerstboom?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

20 Reacties

 1. 11 december 2015 / 09:05

  Ja, katten en kerstbomen… wij kennen de struggle ook thuis haha. Daarom gebruiken wij al jaren plastic ballen. Geweldige foto’s trouwens!

 2. 11 december 2015 / 10:22

  Haha! Onze katten zitten meestal boven, al ligt Zizip wel regelmatig onder de kerstboom te chillen, tussen de pakjes!

 3. 11 december 2015 / 11:06

  Overdag valt het wel mee, maar als we in bed liggen horen we regelmatig ineens iets door de kamer stuiteren. Dan heeft onze kat weer een bal uit de boom gehaald. Gelukkig zijn deze allemaal onbreekbaar…

 4. 11 december 2015 / 13:25

  Wat een goede tips! Onze kerstboom hangt vol met vilten figuurtjes. Dus als we een kat zouden hebben moet dat goed komen :-). Katten zijn gewoon te grappig en die plaatjes die je bij het artikel hebt gedaan :-).

 5. biancaronday
  11 december 2015 / 13:30

  Mijn kat had heel veel interesse in de boom, maar de boom is er nog wel, maar de kat niet meer, helaas. Onze kat heeft 1x de boom omver gekregen, gelukkig was hij daarna wel genezen van het beklimmen van de boom, maar de onderste ballen waren wel altijd mega interessant. Kortom, onderop was de boom vaak vrij kaal. ?

 6. 11 december 2015 / 13:51

  Wat een goede tips!
  Onze kat vindt de kerstboom inmiddels niet meer zo interessant maar vroeger heeft ze heel wat kerstballen kapot gemaakt doordat ze op de grond vielen haha.

 7. writingmonique
  11 december 2015 / 14:27

  Ah! De foto’s zijn allemaal ZO leuk! Ik word er helemaal vrolijk van.

 8. Jennifer
  11 december 2015 / 16:21

  Gelukkig doet mijn kat dat niet meer om aan de kerstboom te zitten. S nachts is die elke avond altijd buiten tot de volgende ochtend. En overdag ligt hij alleen maar te slapen en af en toe eten en drinken en dan gaat hij terug naar zijn mand. Dus gelukkig blijft mijn kerstboom heel staan 😀 Leuke foto’s van al die katten!

 9. 11 december 2015 / 16:30

  Onze katten zitten regelmatig in de kerstboom. Mam stelt het daarom ook zo lang mogelijk uit om de kerstboom op te zetten.

 10. 11 december 2015 / 19:24

  Haha, herkenbaar dit! Wij hebben niks meer aan de onderkant van de boom hangen. Maar dan is het niet goed … poes wilt per se over de cadeautjes onder de boom heen lopen 🙂 het levert ook wel hilarische plaatjes op! En de beginfoto is echt lief 🙂 en die memes hilarisch xD

 11. 11 december 2015 / 19:58

  Wat een leuk artikel! Ik heb moeten lachen om die allereerste meme: it’s so shiny… hahaha. Onze kat geeft gelukkig niet zo veel om onze kerstboom, wij kunnen hem dan ook gewoon versieren met van alles en op de grond neerzetten.

 12. 11 december 2015 / 21:42

  Haha, de combinatie kerstbomen en katten zijn niet handig nu ik dit zo lees. Wel grappig dat die beesten zo nieuwsgierig er naar zijn. Glazen ballen zijn inderdaad dan niet zo slim! Die plaatjes zijn leuk trouwens, hahah. :’)

 13. 12 december 2015 / 11:52

  haha katten en kerstbomen.. elk jaar hangt die van mij er weer in. haha

 14. 12 december 2015 / 19:09

  Gelukkig heb ik die probleem niet, omdat ik geen kat heb. Maar al die glimmers is ook verleidelijk. Echt leuke foto hier van de katten. 🙂

 15. 13 december 2015 / 14:44

  Hahaha echt een leuk artikel! Onze huiskat heeft die struggle gelukkig niet, want we hebben geen kerstboom in ons studentenhuis! Ben benieuwd wat ze zou doen als we die wel hadden..

 16. 21 december 2015 / 16:00

  Katten eb kerstbomen, ik moet altijd zo lachen om de fotos. Hierdoor kijk ik echt uit naar kerst :’)

 17. 11 juni 2016 / 00:50

  Haha ja katten en kerstbomen. Ikzelf heb veel katten gehad en ik weet nog dat we de mooie breekbare kerstballen al snel zijn gaan vervangen voor de zeker minder mooie onbreekbare ballen. Zelf Maria werd elke dag uit de kerststal ge bietst door de kat. Dus ook die stal verdween met de jaren. Glinsterde sliertje bleven ook nooit echt op zijn plaats. Leuke foto,s !
  Diana onlangs geplaatst…Nina winnares Idols 2016My Profile

 18. 8 december 2016 / 08:44

  Hahaha, Toulouse heeft onze boom ontdekt! Hij klimt er regelmatig in. Ik kan de boom steeds weer opnieuw inrichten want de ballen stuiteren eruit (plastic) en de slingers hangen dan weer heel raar. Goede tip van de aluminiumfolie… hij klimt dus van onderaf erin. Wij willen nog wat lampjes en slingers kopen, de boom ziet er nog heel kaal uit en dan ga ik toch maar wat folie erin doen…
  Babs onlangs geplaatst…Review- Catrice Noir Laquer, wat een glans!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: