De Lichtjesmarkt

De Lichtjesmarkt

Afgelopen weekend was bij ons in Overschie de kerstmarkt oftewel “lichtjesmarkt”. Een hele straat staat dan vol met allemaal kraampjes. Je kan er allemaal verschillende producten kopen meestal kerst gerelateerd. Als het echt koud weer is staan er ook overal vuurkorven. Mensen lopen in kostuums van vroeger, er worden gluhwein en oliebollen uitgedeeld. En je kan natuurlijk met de kerstman op de foto!

Dit jaar was het niet zo koud, dus was het echt stervensdruk! Het leek wel alsof heel overschie hier in die ene straat verzameld had. En dat is al iets waar ik echt niet tegen kan. Bij elke twee stappen even wachtten. Op dat gebied ben ik echt ongeduldig. Je moet je ook echt niet teveel van deze kerstmarkt voorstellen. Je hebt het meestal binnen 20 minuten gezien. Maar het is toch altijd wel gezellig, vooral omdat je allemaal bekende tegenkom en dan natuurlijk ook weer een praatje mee maakt.

DSC_1673 DSC_1676Je hebt in Overschie ook een klein oud museum staan, en ze verkopen daar ook snoep! Maar dan ook echt het hele ouderwets snoepgoed. Altijd heel leuk om even binnen te kijken!DSC_1679 DSC_1686 DSC_1687 DSC_1688 DSC_1694 DSC_1697 Van kerstversiering naar kussens en kaarsen. Je kon er in ieder geval heel veel kopen. Ook waren er heel veel eettentjes.DSC_1698 DSC_1699 DSC_1702 DSC_1703Dit meisje zat vormpjes in zeep te snijden, echt super knap vond ik dit! Daar moet je wel heel creatief voor zijn!DSC_1704 DSC_1706 DSC_1712 Mijn moeder en oma die de kerstklokken van de boom aan het bewonderen waren.DSC_1713 DSC_1720In de kerk was het ook heel erg druk. Ook verschillende kraampjes waar je spullen of eten kon kopen. En een koor wat liedjes aan het zingen warenDSC_1718 DSC_1723 Yumyum! Cupcakes! Natuurlijk kon ik niet de kerk uitgaan voordat we er een paar hadden gekocht! 😉DSC_1724 DSC_1726 DSC_1731 DSC_1735Deze vier hadden we gekocht, twee met nutella vulling, een met oreo vulling, en een met abrikoos! Ze waren heerlijk.

Ben jij nog naar een kerstmarkt geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

8 Reacties

 1. 22 december 2015 / 10:08

  Kerstmarktjes zijn zo leuk! En die cupcakes, yummm! <3

 2. 22 december 2015 / 12:35

  Ziet er heel gezellig uit 🙂 Kersrmarkten zijn altijd leuk 🙂

 3. biancaronday
  22 december 2015 / 13:37

  Dit weekend in Purmerend naar een mini kerstmarkt geweest. Was er eigenlijk bij toeval en dat zorgde er wel voor dat ik eindelijk in de kerststemming kwam.

 4. 22 december 2015 / 14:03

  Wat ziet dat lekker uit, als ik je post leest denk ik…tijd om naar de kerstmarkt te gaan . Helaas, ik ben dit jaar er nog niet heen geweest. Zonde eigenlijk.

 5. 26 december 2015 / 23:30

  Die kaarsen (tenminste ik denk dat het kaarsen zijn) en zeepjes zien er echt kunstzinnig uit! Lijkt me echt leuk zo’n lichtjesmarkt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: