Dingen die ik super irritant vind! #1

Dingen die ik super irritant vind! #1

De laatste tijd irriteer ik me echt kapot aan sommige dingen/mensen. Maar ik  weet al hoe dat komt. Ik slaap slecht, werk fulltime dus ik heb ook nog eens weinig tijd voor mezelf. Ik ben altijd, maar dan ook altijd moe! Ik wil zoveel dingen nog doen en schrijven voor mijn blog maar ik kan de energie gewoon even niet vinden. * zucht* dus vandaar dit artikel met 7 dingen waar ik mij de laatste tijd zo aan irriteer!

Mensen die mijn naam verkeerd schrijven.

Mailtjes schrijven is echt een dagelijkse bezigheid van mij. Of ik dat nou naar klanten, vertegenwoordigers of bedrijven doe. Ik schrijf er elke dag wel een paar. En uiteindelijk krijg je dan een berichtje terug. Beste Marcha/Marcia/Marsja. Even serieus? Zijn jullie achterlijk of gewoon blind? Hoe moet ik bedrijven serieus nemen als ze niet even het mailtje nalezen om te kijken of ze de naam van diegene wel goed hebben geschreven. Ik krijg dan altijd echt de neiging om terug te schrijven “Bedankt dat je de moeite heb genomen om te kijken van wie deze mail afkomstig was!” Maar dat kan ik natuurlijk niet maken dus zeg ik er niks van. Ik vind het gewoon een minpunt en gebrek aan interesse als je niet eens de naam goed schrijft van diegene van wie je een mail heb ontvangen.

Moeders die hun kind als smoesje gebruiken.

Ugh..ik ken er genoeg, vriendinnen, kennissen, vreemden. Je hebt een kind gekregen en blijkbaar is dat dus het einde van je sociale leven. “Kan ik niet om 6 uur naar je verjaardag komen want de kleine moet slapen?” Uh…nee want dan werk ik nog. Oppas? Of gewoon op de verjaardag slapen? “Nee ik kan niet afspreken want ik moet borstvoeding geven en ik wil niet kolven, want dat is minder goed. Nee ik ga daar niet heen de tv staat te hard/of op de verkeerde zenders is niet goed voor de kleine.” En zo kan ik er nog wel meer opnoemen maar mijn all time favorite: Nee ik kan niet want ik heb een kind! Bladiebla. Ik snap dat je het beste wilt voor je kind maar sommige mensen kunnen hier zo in doorslaan. Doe maar gewoon normaal.

Mensen die dieren nemen terwijl ze geen geld hebben.

Hoe kan je zo egoistisch zijn om dieren te nemen terwijl je geen geld heb om wc papier te kopen om je kont mee af te vegen?! Ik ben Filiaalmanager in een dierenwinkel en soms zie ik dieren voorbij komen die helemaal onder de korsten zitten omdat ze vlooien hebben maar ze hebben geen geld voor een vlooienmiddel. Dieren die zo mager zijn dat je hun ribben kan tellen maar de eigenaars alleen een klein beetje voer kunnen kopen. Vrouwen met 6 katten waarvan de helft met ontstekingen lopen en naar de dokter moeten maar ze hebben geen geld. Ook al ben je nog zo grote dieren liefhebber heb je geen geld, koop dan geen dieren!

Mensen die dieren kopen als een impuls aankoop.

Schaf je een hond, kat, of wat dan ook aan. Ga dan eerst jezelf goed informeren. Kijk hoe oud zo’n dier kan worden, wat ze nodig hebben. Wat voor spullen je ervoor moet kopen en hoeveel je per maand kwijt ben. Zoveel mensen gooien dieren op straat of willen ze weg doen omdat: “Ja hij is toch groter geworden dan dat ik dacht”. “Ik heb er toch geen tijd voor” “Hij is ziek geworden en het kost gewoon erg veel geld.” Hij blaft/miauwt te veel” etc. Ik heb echt zo’n hekel aan zulk soort mensen. Denk gewoon even na. Je gaat ook geen hond kopen voor je 6 jarige kind en alle verantwoordelijk op hun leggen. “Ja hij/zij wou een hond dan moeten ze er ook maar voor zorgen.” En als ze dat niet doen dan moet het huisdier maar weg. Zulk soort mensen hebben gewoon geen verstand. Kinderen van die leeftijd vinden opeens iets geweldig! Maar na 2 dagen kijken ze er niet meer naar om. Hoe kan je nou het leven van een dier zo’n grote verantwoordelijkheid aan zo’n klein kind geven.

Hardlopers zonder verlichting

Af en toe moet ik met de scooter naar mijn werk en moet ik ook door een stuk bos waar slecht of geen verlichting is. En op sommige stukken is er een fietspad met daarnaast een stoep. Nee ik heb toch een paar keer bijna een ongeluk gehad door zo’n debiel. Een prachtige brede stoep ernaast maar ze kiezen ervoor om helemaal in zwarte kleding zonder verlichting rechtstreeks op mij af te komen rennen. Even serieus? Ben je dan niet goed bij je verstand ofzo? Ik heb al een paar keer moeten uitwijken dat ik bijna van mijn scooter was afgevallen. Maar als ik dan een hardloper aanrijd is het zeker mijn schuld? Ugh..

Mensen die geen tasje van 5 cent willen.

Het is nu overal in elke winkel dat je moet betalen voor een plastic tasje. De prijzen kunnen variëren van 0,01 tot 0,25 cent. Dan heb je van die mensen die hele heisa’s en discussies gaan maken over hoe erg ze het vinden dat ze ervoor moeten betalen en dat het nergens op slaat. Ik word hier zo geirriteert van. Het kan mij niet schelen dat jij het vervelend vind, en dat jij te gierig bent om een tasje te kopen van 0,05 cent dan draag je toch lekker al je spullen in je armen en neem je de volgende keer je eigen tasje mee. Frek!

Plas op de bril van een openbare wc.

Remsporen in de toiletbril is al een reden om gelijk de deur weer keihard dicht te gooien maar soms zie ik ook dat heel de wc bril onder het plas zit. Ik ben nog steeds verbaasd als ik dit tegenkom. Hoe doen deze vrouwen dit? Ik snap dat je soms niet op de bril van een openbare toilet wilt zitten. Maar wat doe je dan? Ga je erboven zweven om maar te zorgen dat je bil die bril niet hoeft aan te raken? En dan heb ik het niet over een druppeltje maar echt dat de hele bril zeiknat is. Gadverdamme, kom op zeg het is ook niet bepaald een klein gat waar je in moet plassen. Of het moeten dan hele grote vrouwen zijn die niet kunnen mikken. Maar ik vind dit gewoon bizar en walgelijk.

Zo dit was dan mijn uitgesproken klaagmuur. Ik voel me nu een stuk beter nu in mijn hart gelucht heb. Het is totaal niet mijn bedoeling om iemand te beledigen maar dit is gewoon mijn mening. Dit was voorlopig mijn negativiteit nu weer op naar de positiviteit!

Wat is jouw grootste irritatie op dit moment?

 

 

 

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

45 Reacties

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:48

   Ja bij ons in de winkel is het echt heel erg met zeuren haha -x-

 1. 8 februari 2016 / 09:16

  Ik gebruik al heel lang zo’n herbruikbaar tasje ipv plastic tassen omdat ik het zoooonde vind om overal plastic tasjes te krijgen. Maar ik denk dat er veel mensen zijn die hier nooit bij stil gestaan hebben en dan denken ‘huh ik koop toch iets, dan ga ik geen tasje erbij kopen’. Went vanzelf 🙂

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:49

   Precies! Maar het is echt bijna overal bekend, grote posters hingen er ook in de winkel. Dus iedereen die bij ons kwam moet het wel gezien hebben. -x-

 2. 8 februari 2016 / 09:20

  Mijn hemel ja, wat zijn dat soort dingen irritant. Vooral mensen die dieren nemen waar ze niet voor (kunnen) zorgen. Zou gewoon verboden moeten zijn.

 3. 8 februari 2016 / 09:47

  OMG jaa heel herkenbaar. En die laatste; echt zo vies! Ik snap niet dat mensen niet gewoon netjes kunnen doen in het openbaar. Ik werd de laatste tijd heel geïrriteerd op het werk omdat de collega’s die vaker in de week werkte vroeger naar huis wilden omdat ze moe waren. Ze zeiden dan; ja maar jij hoeft maar 3 keer per week te werken. (uhh jaa maar daarnaast had ik ook nog 5 dagen p.w. gewoon school…) heel irritant xD

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:52

   Owjah! Ook zo vervelend, iedereen heeft toch zijn eigen dingen waar ze moe van worden 😛 -x-

 4. 8 februari 2016 / 10:06

  Hele herkenbare irritaties! Vooral die tasjes, grrrr

 5. 8 februari 2016 / 10:09

  Ik vind het irritant dat ik zo moe en emotioneel ben op dit moment. Plas op de bril van de WC dat vind ik ook niks…En als mensen last hebben dat ze moeten betalen voor een tas, waarom nemen ze dan geen eigen tas mee..zeker frekken..

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:52

   Moe en emotioneel heb ik ook wel een last van. En dat is zeker heel vermoeiend! -x-

 6. 8 februari 2016 / 10:13

  Echt heel erg herkenbaar! Ik kan er niet tegen als mensen mijn naam afkorten. “Lau”, nee… ik heet Laura…
  Laatst had een bedrijf mijn naam helemaal verkeerd, toen heette ik opeens Linda haha xD

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:53

   Hahaha ja dat is ook heel apart! XD echt raar vind ik dit:P -x-

 7. 8 februari 2016 / 10:45

  Ik vind het ook niet kunnen als mensen impulsief een huisdier nemen, als ze bijvoorbeeld nooit thuis zijn zit zo’n beestje de hele dag alleen, ik vind dat gewoon heel egoistisch..

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:53

   Is ook heel egoïstisch en hartstikke sneu voor het beestje! 🙁 -x-

 8. 8 februari 2016 / 10:47

  Ik heb op dit moment niet echt irritaties maar ik snap wel dat jij je daar aan ergert.. dat heb ik soms ook weleens.

 9. 8 februari 2016 / 13:24

  Ik heb bepaalde zaken ivm mijn kind ook al gedacht. Ik zie dat niet als ‘mijn kind als excuus’, maar: ik wil het beste voor mijn kind. En dat is op tijd in bed enzo. Maar ik loop er niet over te zeuren, als het niet past ga ik gewoon niet. Vind ik niet erg, want uiteindelijk heb ik zo wel een aangenaam kind de volgende dag 🙂

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 13:56

   Ja misschien had ik het anders moeten verwoorden. Maar bedoel meer als mensen (waarmee ik te maken heb) die een kind hebben gekregen van iedereen verwachten dat ze zich gaan aanpassen omdat hun een kind hebben gekregen. En zo werkt de wereld helaas niet 🙂 Maar om dat te gaan verwachten vind ik erg egoïstisch. Maar natuurlijk snap ik dat iedereen het beste wilt voor zijn kinderen. -x-

  • Michael
   8 februari 2016 / 16:35

   Ik mis eigenlijk mensen die denken dat slaan of grof doen tegen je kleine kind helpt tegen het krijsen of het kind ergens zonder toezicht door een winkel of gebouw laten denderen. De rest wel mee eens

 10. 8 februari 2016 / 14:44

  Die met winkeltasjes! En als ze gaan schreeuwen dat ze geen 5 cent betalen en dat het achterlijk is. Wat kan zo’n kassameisje eraan doen. Een paar jaar geleden was ik ook kassameisjes en er waren weleens mensen die je dan helemaal verrot scholden, omdat we geen 1 en 2 centjes aannamen. Alsof ik dat besloten heb.

 11. 8 februari 2016 / 14:46

  De ergernis straalt er vanaf haha! 🙂 Mijn naam (Rozemarijn) word ook nogal vaak verkeerd geschreven, tegen vreemde zeg ik ook maar gewoon Roos haha.. Het tasjesverhaal komt me bekend voor.. Wel een duurt shirt kopen maar 10 cent erbij is teveel.. 🙂

 12. 8 februari 2016 / 15:05

  Dat van die naam is zoooo irritant. Jason is voor mij echt en jongensnaam. En wow discussies over een tasje 🙂

 13. 8 februari 2016 / 15:21

  Alles is heel herkenbaar, alleen heb ik het voordeel dat mijn naam noot geschreven wordt. Als je Floor verkeerd schrijft is dat namelijk toch best wel triest, haha

 14. 8 februari 2016 / 16:51

  Veel is herkenbaar hoor 😉 Vooral die tasjes haha. Ik zeg eerlijk, soms baal ik ook dat ik naar de winkel ga en geen tas mee heb genomen. Maarja, ik zal dan toch een tas moeten hebben hé. Ik vind het wel goed dat je hier voortaan moet betalen. Scheelt een hoop 😉 En ja, dat van die namen verkeerd spellen vind ik ook zwaar irritant.

 15. 8 februari 2016 / 17:06

  Mensen die hun kinderen als smoes gebruiken! Zo irritant!

 16. 8 februari 2016 / 17:48

  Heel herkenbaar dit! ‘Bodi’ gaat ook vaaak fout haha. En ik vind het ook heel erg als mensen dieren nemen maar er helemaal niet voor kunnen zorgen, als echte dierenliefhebber kan ik dat echt niet aanzien

 17. 8 februari 2016 / 19:04

  Ja dit zijn logische irritaties zeg. Wil bij elke roepen: jaaaaaaa! Op dit moment is voor mij het tv programma een dubbeltje op zn kant de grootste irritatie. Die mensen zitten met duiEnden schuld maar hebben een programma nodig vior een kasboek en pinnen ruim €1000 boodschappen in de maand…

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 19:05

   Wow 1000 euro aan boodschappen? WTH kopen ze dan wel niet haha. -x-

 18. 8 februari 2016 / 19:06

  Hahaha leuk artikel! Allemaal irritant ja haha. Vooral nu ik vaak bij de Hema werk heb ik veel specifieke klanten-irritaties: mensen die moeilijk doen om tasje te kopen, mensen die zeggen “oh is dat niet afgeprijsd? dan maar niet dan…” terwijl het al rete goedkoop is voor 1 of 2 euro. Mensen die expres allemaal spulletjes bij elkaar rapen zonder prijsje, dat bij de kassa neergooien en vragen wat ze ervoor kunnen krijgen , haha. Vreselijk xD

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 19:07

   Dat zijn ook echt super vervelende dingen ja! XD Zulke mensen moeten een verbod krijgen om te winkelen haha. -x-

 19. 8 februari 2016 / 19:56

  Leuk geschreven en héél herkenbaar die eerste 3 alinea’s 🙂

 20. 8 februari 2016 / 20:34

  Ik ben zeker eens met ‘Mensen die dieren nemen terwijl ze geen geld hebben’ 🙁

 21. 8 februari 2016 / 22:07

  Het eerste wat je beschrijft is echt herkenbaar. Altijd maar werken, misschien nog studeren, een blog onderhouden & nog vanalles! Soms word ik het ook écht moe! Weet je wat ik irritant vind? Als ik opstap ga en er staat iemand achter je, helemaal zat & hij zit hele tijd in je rug te duwen. Aaaaaargh

  • Marushi
   Auteur
   8 februari 2016 / 22:17

   Hahaha mensen die echt zat zijn vind ik zowiezo al irritant. En als ze nog eens vervelend gaan doen kunnen ze ook nog een klap krijgen! XD -x-

 22. 9 februari 2016 / 08:30

  Haha dit is allemaal zó waar. Inderdaad, mensen die ‘zomaar’ een huisdier kopen en hem of haar binnen en jaar alweer zat zijn is echt not done, daar kan ik me zo aan ergeren.

 23. 9 februari 2016 / 11:01

  Wat een heerlijk klaag artikel 😀 ik herken zoveel punten, gelukkig ben ik dus niet de enige die zich eraan stoort.
  Wat ook echt mega irritant is, zijn fietsers die gehaast door het rode licht fietsen en een paar seconden later haal ik ze gewoon weer in, terwijl ik normaal door groen heen fiets 😉
  Soms hebben ze dan ook nog een kind achterop, echt onverantwoordelijk! En dan zeker gaan zeuren als ze worden aangereden…

 24. 9 februari 2016 / 13:17

  Heel herkenbaar! Wat slecht trouwens dat zoveel bedrijven je naam verkeerd schrijven, dat is wel erg slecht. Over die plastic tasjes gesproken, ik was juist blij toen die wet werd ingevoerd. Naar mijn idee gingen/gaan mensen veel te laks met plastic tasjes om. Dat blijkt nu weer gezien al die mensen die weigeren ervoor te betalen.

  Ik kan trouwens absoluut niet tegen mensen die geen knipperlicht aan doen in de auto. Eén keer vergeten oké, maar ik zie het vaak genoeg gebeuren dat mensen het consequent niet doen.

  • Marushi
   Auteur
   9 februari 2016 / 13:44

   Owjah! Dat is er ook een van mij haha ik kan ook zo agressief in het verkeer worden door zulk soort mensen haha. Gebruik je auto gewoon zoals het hoort! En ja ik vond het ook niet zo erg van die tasjes. -x-

 25. 10 februari 2016 / 19:50

  Haha, ja de hardlopers zonder verlichting… Of dan de plas op de wc-bril!!! Nee! Gewoon nee! Haha, heerljjk artikel 🙂

 26. 13 februari 2016 / 23:30

  Heel herkenbaar allemaal! Vooral het verkeerd schrijven van de naam. Mijn naam word ook heel vaak verkeerd geschreven, dan schrijven ze Natascha of met sh

 27. 18 februari 2016 / 16:28

  Ik herken me wel in een aantal dingen! Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben

 28. 23 februari 2016 / 19:24

  Oeps met hardlopen ben ik ook helemaal in het zwart want die kleur vind ik mooi. Oeps ik zal gelijk gaan zoeken naar andere zodat ik andere mensen die ga irritanteren.

  • Marushi
   Auteur
   23 februari 2016 / 19:33

   Haha het maakt niet uit dat je zwart draagt, als je maar zorg dat mensen die op de scooter/fiets zijn jouw wel kunnen zien! 😉 -x-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: