Vloggen, Bloggen of beide?

Vloggen, Bloggen of beide?

De laatste tijd zit ik er steeds meer over na te denken om te gaan vloggen. Ik ben jarig geweest en ik heb een hele mooie camera gekregen van mijn vriend. Ik kan hier betere foto’s mee maken dan met mijn mobiel en daarnaast ook met een goede kwaliteit filmen. Nu denk ik bij mijzelf, is dit iets voor mij? Ik heb geen idee, daar zal ik achter moeten komen. Ik weet dat het meer tijd in beslag gaat nemen dan alleen Bloggen. En ik heb al zo weinig tijd. Maar het lijkt me wel heel leuk om te doen.

Soms kijk ik naar vlogs en binnen de eerste drie minuten druk ik al weer weg. Het is dan zo saai of er word gepraat op een monotone toon of het is gewoon niet interessant. Dat kan toch op een veel leukere manier? De komende tijd zal ik kijken of het ook iets voor mij is maar wie weet misschien drukken jullie ook gelijk weer weg haha. Sommige vlogs zijn soms ook zo lang dat ik er al niet eens op klik en dus ook niet op reageer. Ik zou het erg jammer vinden als dat ook bij mij zou gebeuren. Ik ben nog steeds een beetje in dubio erover.

Vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant op het blog (afkorting voor weblog), waarbij de inhoud voornamelijk tekst is.

vlogger2

Voordelen:

– Kans op een groter publiek.
-Geeft mijn blog een stem, maakt het wat persoonlijker.
-Het opnemen gaat sneller dan een artikel typen.
-Geeft een stukje entertainment.

Nadelen:

-Het neemt meer tijd in beslag.
-De kans dat mensen niet op het filmpje klikken.
-Een vlog op de titel na heeft weinig tekst, en is voor zoekmachines moeilijker te indexeren.
-Als je er even niet op je best uit ziet wil je dan nog wel vloggen?
-Angst voor de camera?

 

Ik heb dit weekend een filmpje opgenomen en die ben ik nu in elkaar aan het zetten (wat echt een hels karwei is). Geen idee wanneer die af is, maar als ik er tevreden over ben dan deel ik hem met jullie!

Vlog jij? En wat bekijk jij liever? Een blog of een vlog?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

51 Reacties

 1. 22 maart 2016 / 07:24

  Je moet vooral doen wat goed voelt voor jou. Voor mij is het zelf meteen een no als het gaat om YouTube. Ik voel me er niet comfortabel bij.

 2. 22 maart 2016 / 08:10

  Allebei leuk, maar ik lees liever. Bij filmpjes haak ik al snel af. Hopelijk blijf je bloggen, wil je adventures niet missen 🙂

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:29

   Ik blijf sowieso bloggen! 😉 -x-

 3. 22 maart 2016 / 09:30

  Ik lees zelf veel liever blogs dan naar vlogs te kijken, maar ik denk dat het wel interessant is voor je blog als je nu en dan een filmpje post =D

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:30

   Ja ik wil zeker geen fulltime vlogger worden, meer voor af en toe! 😉 -x-

 4. Mariska
  22 maart 2016 / 09:31

  Ik twijfel om het allebei te gaan doen, zou dan van de zomer beginnen. Als je de tijd voor hebt is het allebei wel leuk toch

 5. 22 maart 2016 / 09:41

  Ik ben een vlogger en maak ook daarnaast allerlei soorten video’s, daarvoor was ik al een jaar actief op mijn blog. Mijn blog is er niet beter door gaan lopen eerlijk gezegd, je hebt gewoon mensen die liever een artikel lezen dan naar een video kijken. Maar er zijn ook weer mensen zie je liever bezig zien en jouw stem horen dan jouw artikels lezen op je blog. Natuurlijk kan je win-actie’s koppelen dat je zegt, als je dit wilt winnen moet je mij volgen op bloglovin. Dan heeft je blog er wel wat aan! ik vind vloggen iets heel leuks en bijzonders, ik kijk vaak mijn vakantie vlogs terug en ik zie mijn neefje en nichtje ook steeds groter worden in de video’s! Het heeft zeker voordelen, vloggen kost opzicht niet heel veel tijd, je bent zelf de baas dus jij kan zelf bepalen wanneer iets online komt. Ik heb nu 5.300 abonnees in 1,5/2 jaar bereikt en ik ben dus op vaste tijden video’s gaan inplannen. Mensen vinden het fijn een dag/tijd te weten wanneer iets online komt.

  Op youtube lukt het vooruit plannen mij beter dan op mijn blog! Toch twijfel ik als ik moest kiezen tussen mijn blog en youtube. Ik heb nu een baan van 40 uur en 1 dag in de week vrij. Op zondag ga ik naar de kerk en zie ik mijn vriend (ook op de zaterdagavond) maar soms werk ik op de zaterdag en dan ben ik op de woensdag vrij. Op die ene dag moet ik alles doen, foto’s maken voor mijn blog, video’s opnemen en die bewerk ik dan beiden weer s’avonds na mijn werk. Ook doe ik nog 3 keer in de week fitnesse, wanneer je iets wilt doen is alles mogelijk! ik had ook nooit verwacht op een reclame te komen op MTV (nu tot 10 april) en in een tijdschrift cosmogirl te komen.

  Doe wat je hart je ingeeft en ga ervoor! Ik wil je altijd helpen! en je kan mij altijd mailen.

  • 22 maart 2016 / 13:19

   wat leuk! Welke kamer gebruik je voor vlog

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:34

   Bedankt voor je berichtje meid! Ik vind dat jij heel erg goed bezig ben en ik doe het je (nog) niet na. 😉 Ik ga je denk ik binnenkort zeker een berichtje sturen! Dankje alvast! Xxx

 6. 22 maart 2016 / 09:50

  Vloggen zou niets voor mij zijn, ik heb al moeite met selfies. Haha. Ik bekijk ook bijna geen vlogs. Maar een combi van beide kan wel werken denk ik. Als je je vlog ook op je blog zou plaatsen en de titel is pakkend, dan kijk ik zeker. Maar dan wel alleen als ik thuis ben. Dat is ook waarom ik blogs fijner vind, die lees ik makkelijk overal en altijd! Doe wat je leuk vind, voor alles is een publiek!

 7. 22 maart 2016 / 09:58

  Wat leuk! Ik kijk ALTIJD vlogs naast het lezen van blogs dus ik zeg doen! Ik ben ook heel benieuwd naar je filmpjes 🙂

 8. 22 maart 2016 / 11:00

  Ik zeg bloggen en vloggen! Ik wil binnenkort ook gaan vloggen 🙂

 9. 22 maart 2016 / 13:08

  Ik blog alleen, alleen maar om je allerlaatste punt, angst voor de camera, maar dat zal denk ik een kwestie van wennen zijn. Anders doe je het beide en zet je 1xin de 2 weken een filmpje online?

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:35

   Heeel goed idee! 😉 Ik zou sowieso maar een keer in de week kunnen vloggen. Misschien zelfs twee weken. -x-

 10. 22 maart 2016 / 13:19

  Beide leuk als je tijd hebt om alles te doen.

 11. 22 maart 2016 / 14:35

  Het lijkt me echt zelf ook ontzettend leuk om te vloggen. Ik denk er regelmatig over na, gewoon ook omdat ik merk dat ik het maken van video’s ontzettend leuk vind, bijv. het opnemen van mijn make-up stash en dergelijke. Alleen het vloggen, tsja, ik zou het gewoon gek vinden als mensen het leuk vinden om naar mijn leven als student te kijken. Veel vloggers zijn al influencers en hebben dus echt veel tijd om leuke video’s te maken, bij mij zou dat een stuk lastiger worden. x

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:36

   Ja bij mij word het ook best lastig qua tijd helaas 🙁 We zullen zien. -x-

 12. 22 maart 2016 / 14:35

  Ik kijk nauwelijks naar vlogs. Hoogstens van sommige Amerikaanse vrouwen (of Engelse man) als ik daadwerkelijk iets speciaals zoek.

 13. sabrina
  22 maart 2016 / 15:13

  Ik kijk bijna nooit naar vlogs, behalve soms een verhuizing. Eigenlijk vind ik het te langdradig. Bij een blogpost kun je zelf bepalen of je het even snel leest, je kunt het na een maand nog lezen, er staat veel info in. Die lees ik dus liever!
  Maar uiteindelijk moet je doen wat je zelf het liefst doet, anders zie je dat toch!

 14. 22 maart 2016 / 17:01

  Ik vind vlogs altijd heel erg leuk om te kijken. Ligt wel een beetje aan de kwaliteit natuurlijk Bij sommige mensen haak ik snel af. Ook als een vlog 20 minuten duurt begin ik er al niet aan. Ik ben zelf heel erg fan van de vlogs van Lifestyle by Linda. De manier waarop zij monteert en muziek gebruikt, echt heel erg gaaf.

  • Marushi
   Auteur
   22 maart 2016 / 20:37

   Dankje voor de tip! 😉 Ik ga zeker haar vlogs bekijken! -x-

 15. 22 maart 2016 / 17:02

  Ik vind blogs doordeweeks leuker, en vlog is meer voor in het weekend wanneer ik niets te doen heb op de bank.

 16. 22 maart 2016 / 17:04

  Ik lees zelf liever een blog, omdat het simpelweg minder tijd kost.

 17. 22 maart 2016 / 18:28

  Volgens mij kost het idd extra tijd, maar als je dat leuk vind om te doen. Een vlog is leuker dan de andere. Dat merk ik ook.

 18. 22 maart 2016 / 19:18

  Je moet doen wat je zelf leuk vind. Ik ben persoonlijk niet echt fan van vlogs. Ben snel uitgekeken en mensen weten mij niet snel te boeien daarin. Als je gaat vloggen dan hoop ik dat je toch nog wel blijft schrijven ? X

 19. 22 maart 2016 / 20:39

  Je moet doen wat je zelf leuk vind, ik bekijk wek graag vlogs maar lees ook graag artikels 🙂
  X

 20. 22 maart 2016 / 20:41

  Ik zelf vlog niet.
  Ik weet eigenlijk ook niet waarom, ik denk dat het vooral meer tijd in beslag neemt en dat ik zo ook minder tijd heb voor mijn gezinnetje.
  Maar wie weet ooit dat het beging te kriebelen.

 21. 22 maart 2016 / 21:30

  Ik vind zowel geschreven artikelen als video’s leuk, alleen heb ik niet altijd tijd om video’s te kijken, ik denk dat het zowel voor de kijker/lezer als blogger/vlogger meer tijd kost uiteindelijk.

  • Marushi
   Auteur
   23 maart 2016 / 21:23

   Ik denk ook dat er heel veel tijd in gaat zitten ja! 🙁 -x-

 22. 23 maart 2016 / 10:36

  I feel ya..
  Ik heb deze week een 3e Vlog online gezet. Maar ik betwijfel of dit bij mij past, zoveel persoonlijke dingen online te delen. Je kiest natuurlijk zelf wat je wel en niet deelt, maar ergens schep je wel een bepaald beeld bij de kijker die niet altijd klopt met de realiteit.
  Toch vind ik het ontzettend leuk om video’s te maken. Dus ipv Vloggen ga ik het op een andere boeg gooien 🙂

  • Marushi
   Auteur
   23 maart 2016 / 13:00

   Ik vind het ook heel erg leuk om te doen, maar ik denk dat ik op dit moment echt tijd te kort kom. Ben heel benieuwd hoe jij het gaat doen! 😉 -x-

 23. 23 maart 2016 / 13:43

  Herkenbaar! Ik weet alleen dat mijn leven niet boeiend genoeg is om over te vloggen xD en plaatst daarom vaak gewoon kleine filmpjes die weer bij een blogartikel horen (zoals een unboxing video of een review video). Ik bekijk ook veel liever een blog, video’s kijken duurt soms zo lang :’)
  Maar je moet het natuurlijk zelf weten 😉 het is jouw blog!

 24. kyraanl
  23 maart 2016 / 14:40

  Ik heb zelf ook een tijd dagelijks gevlogd, dat vond ik persoonlijk een beetje heftig. Aangezien ik nog naar school ga heb ik ook wel eens dagen dat er niks interessants gebeurd, maar wekelijks vloggen is heel erg leuk! 🙂

 25. 23 maart 2016 / 15:30

  Doen waar je je goed bij voelt. Ik zal zelf nooit gaan vloggen, want ik heb er echt een hekel aan om mijzelf te horen praten haha, en dat werkt niet als je een video moet editen. Het enige wat ik misschien wel eens wil gaan doen is een vlog maken over bijv een vakantie, dat je diverse beelden achter elkaar monteert.

  • Marushi
   Auteur
   23 maart 2016 / 21:22

   haha dat heb ik ook wel een beetje hoor! 😛 -x-

 26. 23 maart 2016 / 16:13

  Ik zou eerst een ‘testfilmpje’ maken. Gewoon een dag filmen, de video editen en kijken hoe veel tijd dat in beslag neemt en of je het echt leuk vindt om te doen. Als je het leuk vindt moet je gewoon naar je hart luisteren en het gewoon doen, en dan maakt het niet zo veel uit hoe vaak het nou wordt bekeken. Ik denk trouwens niet dat door je video’s je blogbezoekers gaan toenemen. Op youtube zijn vaak kijkers te vinden die geen blogs lezen. Want veel bloggers kijken youtube, maar weinig die youtube kijken lezen blogs. Ik heb zelf ook ooit gevlogd, heb denk vier video’s gemaakt. Maar ik ben ermee gestopt omdat er virussen op de laptop zaten van het bewerkingsprogramma (video pad editor. Werkt fijn, maar helaas) en omdat ik me onzeker voelde. Ik wist namelijk dat mijn kijkers vooral van mijn school kwamen en er werd behoorlijk wat achter mijn rug gepraat erover. En het nam echt ontzettend veel tijd in beslag, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. (Vooral het editen vond ik gaaf). X

  • Marushi
   Auteur
   23 maart 2016 / 21:22

   Dat is een heel goed idee! En ik denk ook dat je helemaal gelijk heb. Voor nu heb ik het even stil gelegd totdat ik een goede edit programma kan vinden, want ik heb er nu eentje maar dat werkt echt voor geen meter! Ik word helemaal gefrustreerd! -x-

 27. 23 maart 2016 / 18:29

  Ik lees alleen blogs. Ik heb het geprobeerd om een paar vlogs te bekijken en ik kijk ze nooit uit. Ik lees ook liever misschien heeft het daar mee te maken?

 28. Rebecca Denise
  23 maart 2016 / 18:48

  Oh wat een onwijs herkenbare keuze. Toch denk ik dat je het allerbest zou doen aan beide. Ik ben nu ietsje pietsje serieus bezig met filmpjes -nog geen vlogs want ik doe niet zo veel op het moment- en ik merk dat je als ‘onbekend’ persoon amper bekeken word. Soms heb ik echt het idee dat ik het allemaal voor niks doe, dat terwijl het heel erg veel werk is om een video te bewerken..

  • Marushi
   Auteur
   23 maart 2016 / 21:21

   Ik heb alleen nog geen goed programma gevonden waarmee ik kan editen, dus voor nu houd het even op haha. Ja dat lijkt me ook wel minder, dat je zoveel moeite doet voor een filmpje maar zo weinig response erop. -x-

 29. 23 maart 2016 / 19:43

  Ik zal nooit durven te vloggen. Ik kijk wel graag vlogs, maar ik lees ook graag artikelen. Moet wel eerlijk zeggen dat ik ook veel vlogs snel afbreek.

 30. 24 maart 2016 / 20:14

  Leuk dat je dit gaat proberen! Zelf loop ik hier ook al een tijdje mee rond, maar ik voel me er niet zo comfy bij. Daarbij komt, zoals anderen ook zeggen, dat ik zelf liever blogs lees dan vlogs kijk. Als ik ze al kijk, dan kijk ik ze ook vaak niet helemaal af omdat het zolang duurt. Het heeft allemaal voors en tegens, maar ik zelf heb besloten dit voorlopig nog niet te doen. De tijd die erin gaat zitten om een filmpje in elkaar te zetten, besteed ik liever aan bloggen.

 31. Galina
  24 maart 2016 / 22:17

  Hey die camera heb ik ook! Ook een cadeautje van mijn man 🙂

  Zelf lees ik liever een blog dan dat ik een vlog kijk, omdat een blog kan lezen wanneer ik wil en een vlog kijken niet altijd gaat. Bovendien vind ik veel vlogs niet zo heel interessant, dus voor mij moet een vlogger echt onderscheidend zijn wil ik hooked worden.

 32. 27 maart 2016 / 01:54

  Ik ben al maanden helemaal dol op youtube. Ik zit nu ook youtube te kijken, tijdens het bloggen. Ik kijk daardoor ook nauwelijks tv meer. Zelf had ik nooit gedacht te gaan vloggen en het bij bloggen te houden, maar omdat ik zo dol ben op youtube overweeg ik het nu steeds meer. Sterker nog, ik denk dat mijn vlogs eraan zitten te komen. Het enige wat mij nog tegen houdt is onzekerheid: ben ik wel boeiend genoeg, met wat voor camera zal ik vloggen etc.. Die onzekerheid heb ik deels verkleind door laatst een stukje te vloggen met mijn telefoon en het was heel vermakelijk om terug te kijken. Ik ben benieuwd of het proeffilmpje dat je hebt gemaakt jou ook over de drempel trekt 😉

 33. 27 maart 2016 / 20:18

  Gewoon doen waar jij je goed bij voelt, ‘t is tenslotte jouw blog 😉

 34. 28 maart 2016 / 18:41

  Zelf blog ik alleen, maar vlogs vind ik zo nu en dan wel leuk om te kijken. Ligt ook heel erg aan de persoonlijkheid 🙂

 35. 8 april 2016 / 09:57

  Zelf twijfel ik erg of ik ook wil gaan vloggen. Voor een camera ben ik nu aan het sparen en daar kan ik ook mee vloggen. Ik heb precies dezelfde voor-en nadelen als jij en twijfel ook erg.. Heb je inmiddels al een keuze gemaakt?

  • Marushi
   Auteur
   8 april 2016 / 12:14

   Ik wil wel gaan vloggen maar ik heb het even op pauze gezet. Want ik wil eerst een goed bewerkingsprogramma vinden. Maar ik wil het zeker gaan doen! -x-

 36. 17 april 2016 / 09:58

  Ik vind het allebei leuk maar, je moet natuurlijk doen wat je zelf wilt. Ik zou wel op de video klikken maar ook op de blog. (:
  Liefs,
  Yara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: