Mijn 6 verslavingen.

Mijn 6 verslavingen.

Wat zijn mijn 6 grootste verslavingen op dit moment? Daar zat ik laatst aan te denken, waar zou ik nou geen dag zonder kunnen/willen. Toevallig had ik hier meerdere mensen over horen praten. De een was helemaal verslaafd aan gamen en de ander aan makeup.

Maar wat is nou precies een verslaving?

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon.

Oke misschien is verslaving voor mij wel een heel groot woord. Maar er zijn echt dingen die ik gewoon elke dag moet doet. Dingen die helemaal in mijn dagelijkse routine zijn vastgeroest. In dit artikel lees je de 6 dingen waar ik op dit moment echt niet zonder kan!

Bloggen

Stipt op nummer een staat bloggen! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan bloggen denk. Ik ben constant bezig met ideetjes te verzinnen hoe ik mijn blog kan verbeteren. Ik heb hele gave dingen in gedachten alleen kan ik deze op dit moment nog niet uitwerken omdat ik gewoon tijd te kort kom. Maar ik ben heel enthousiast over de dingen die zeker nog gaan komen!

Instagram

Instagram is momenteel echt een grote verslaving van mij geworden. Zodra ik opsta in de ochtend pak ik altijd eerst mijn telefoon en check ik mijn sociale media. Waaronder instagram. Ik kijk of ik nog nieuwe volgers en likes erbij heb gekregen. En natuurlijk moet ik ook even het lijstje van mensen afgaan die ik allemaal volg. Ik weet dat instagram het “perfecte wereldje” promoot. Maar soms is het gewoon even leuk om naar mooie foto’s te kijken.

quote 2

Telefoon

Soms vraag ik me wel eens af hoe vaak ik wel niet op mijn telefoon kijk. Heb ik nog een nieuw Whatsappje binnen gekregen? Zullen er nog nieuwe mails binnen gekomen zijn? Heb ik nog comments erbij gekregen? Dit soort vragen beantwoord ik allemaal met mijn telefoon. Ik kan de tijd niet meer heugen dat ik zonder telefoon weg zou gaan. Het is nu bijna onmogelijk om dat voor te stellen.

Fotograferen

Ik ben ontzettend veel bezig met fotografie. Of het nou selfies zijn die ik op mijn Instagram plaats, een outfit post maakt, of een plog. Ik ben hiermee heel erg bezig. Ik vind het ook ontzettend leuk om producten te reviewen en dan daar super mooie foto’s bij te maken, het is echt een uitdaging voor mij geworden.

Computer

Eigenlijk alles wat ik hierboven heb opgenoemd zou ik niet kunnen doen zonder mijn geliefde computer. Ik stress hem soms al als het internet het even niet doet, laat staan als mijn computer de geest gaat geven. Bloggen, films kijken, internetten, muziek luisteren etc etc. De computer maakt een groot deel uit van mijn leven.

quote 1d

Chocola & Koekjes

Mijn grootste zwakte! Ik loop al zo lang te roepen dat ik wil sporten en afvallen. En dit begint natuurlijk met wat je eet. Maar ik kan gewoon niet zonder koekjes. Ze roepen mij in hun verpakking dat ik ze moet kopen en opeten (no joke). Ze zijn gewoon onweerstaanbaar! Ik ben al geminderd met suiker in mijn thee, toetjes na het eten. Maar af een toe een koekje of een stukje chocola. Zover ben ik nog niet dat ik ze kan laten staan. Daarnaast heb ik twee collega’s die hier ook helemaal gek op zijn, en altijd bergen chocola en koekjes mee naar werk mee nemen. Dat helpt niet echt haha.

 

Wat is jouw top drie van verslavingen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

44 Reacties

 1. 18 mei 2016 / 06:48

  Bloggen is ook mijn grootste verslaving Veel ideetjes. . Soms te weinig tijd. Al heb ik een week vooruit gewerkt dan zie ik weer wat waar ik over wil vertellen! Ja, en zoetigheid ben daar dol op…:)

 2. 18 mei 2016 / 07:30

  Leuk dat je dit deelt en heel herkenbaar allemaal. Bloggen, nagellak o.a zijn ook mijn grootste verslaving 😀
  Lonneke onlangs geplaatst…E.L.F Shimmer PaletteMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 08:14

   Wow!! Al een week? Super knap van ja haha teach me master! 😛 -x-

 3. 18 mei 2016 / 09:19

  Kom ook wel aan deze verslavingen maar motor rijden, sushi en nagellak zijn mijn grootste.

 4. 18 mei 2016 / 09:21

  Ik ben verslaafd aan fotografie, pinda’s en pure chocolade. Gelukkig ben ik niet de enige. 😉

 5. 18 mei 2016 / 10:39

  Mijn 3 grootste verslavingen momenteel zijn kleuren, schrijven (blog en pharmaceutische artikelen) en gamen. Eten staat bij mij (helaas) ook heel hoog, altijd een zwak voor lekker eten gehad. Het probleem is, ik vind bijna alles lekker. ?
  biancaronday onlangs geplaatst…Eropuit #9: Minicruise NewcastleMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 10:45

   Hahaha ja lekker eten gaat er bij mij ook wel altijd in! Game je ook? Kewl, wat voor games speel je? -x-

 6. 18 mei 2016 / 10:50

  Chocolade en koekjes en de combinatie natuurlijk echt te lekker! en die foto al .. hou op hoor! haha

 7. 18 mei 2016 / 11:22

  Bloggen is bij mij ook wel een dingetje 🙂 en suiker toch wel op nr. 2 helaas. Ik ben een echte snoepkont. Drop, chocolade, ik lust het allemaal….

 8. 18 mei 2016 / 16:54

  Oooh ja al die verslavingen tegenwoordig. Bij ook op stip op nummer 1 bloggen. Op 2 instagram. Op drie….. poeh, lastig. Ik denk dat toch op bed liggen.
  Marion onlangs geplaatst…Griep, Louis CK en wvttkMy Profile

 9. 18 mei 2016 / 17:02

  Wat een leuk stuk! Mijn grootste verslaving is sushi! (De meeste zoetigheid bevat melk en dat mag ik niet hebben, voorheen was het bon bon bloc).
  Bloggen vind ik leuk, maar is nog geen verslaving te noemen.
  Winkelen bij Aliexpress wel, dat is waarschijnlijk mijn nummer 2.
  Mijn nummer 3 zijn series. Er zijn series die ik al 10 keer helemaal gezien heb en toch begin ik er telkens opnieuw aan.
  Tamara TS onlangs geplaatst…25 Levensvragen TagMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 17:24

   Sushi en films zijn bij mij ook echt tegen verslaving aan haha. Het liefst eet ik zeker 2/3 keer in de maand sushi. Maar helaas denkt mijn portemonnee daar anders over haha. En sommige films kan ik ook echt keer op keer kijken.-x-

 10. 18 mei 2016 / 18:19

  Wat een heerlijk artikel 🙂 IK ben ook dol op chocolade. En ook op allerlei soorten eten. Eten is good life hahahaha. Verder ben ik dol op muziek. instagram en bloggen. Alleen het bloggen is nu wat minder door drukte van school!
  Madeleine onlangs geplaatst…Unboxing: Demak’Up Detox Water Challenge BoxMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 19:33

   Hahaha wie weet! Ik hou ook ontzettend veel van creatieve dingen! ^^ -x-

 11. 18 mei 2016 / 20:06

  Haha dit lijstje zou zo door mij gemaakt kunnen zijn, ik heb echt precies dezelfde verslavingen. Behalve de laatste, oké koekjes en chocola vind ik erg lekker maar ik ben nog meer verslaafd aan chips!
  Mandy onlangs geplaatst…Curacao Vlog 3 – Een tattoo!?My Profile

 12. 18 mei 2016 / 20:36

  Ik herken me er wel in voor een groot deel, maar op zich kan ik ook best wel een weekje zonder. Bijvoorbeeld wanneer ik lekker op vakantie ben. Dan gebruik ik mijn telefoon alleen nog maar om het thuis front op de hoogte te houden en zal ik hooguit een enkele foto online plaatsen. Even helemaal geen telefoon/social media is ook lekker. 😉

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 20:41

   Ja dat is ook zeker waar! Toen ik nog niet blogde was ik zo. In september ga ik ook op vakantie en ik wil gewoon bijna mijn laptop meenemen om daar te kunnen bloggen haha. -x-

 13. 18 mei 2016 / 21:18

  Hihi heel veel herkenbaars. Ik ben ook zo verslaafd aan mijn Phone. Soms krijg ik er gewoon een instalike blessure van hahaha. Te vaak de zelfde beweging. Ik sanp het, dit klinkt een beetje weird. En chocola daar kan ik gewoon echt niet zonder!
  melikebeauty onlangs geplaatst…Introducing Blogging U. On DemandMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 21:50

   hahahah instalike blessures heb ik ook vaak last van! XD -x-

 14. 18 mei 2016 / 21:53

  Mijn top drie verslavingen zijn ook zeker chocolade al ben ik nu aan het lijnen dus dat gaat weer even duren voor ik het weer kan eten. Series en films kijken is ook zeker een verslaving. Ik moet iedere dag voor ik ga slapen even serie of film kijken al moet ik de dag daarna heel vroeg op ik moet en zal het kijken haha. Uhmm even denken ik ben op dit moment verslaafd aan lipstick. Ik ga wekelijks naar de stad en koop eigenlijk iedere keer dat ik in de stad kom 1 tot 2 lipsticks haha:)
  Quinty onlangs geplaatst…∆ MAC RELENTLESSLY REDMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2016 / 21:53

   Wow! Dan heb je volgens mij wel een mega grote verzameling van lipsticks! 😀 -x-

 15. 22 mei 2016 / 15:18

  Heel herkenbaar lijstje. Ik ben ook verslaafd aan mijn telefoon, zelf vind ik dat zo irritant! En natuurlijk ben ik ook verslaafd aan bloggen en chocolade. Heerlijk!

 16. 5 juni 2016 / 07:12

  Bloggen natuurlijk, mijn man en vijf zonen, uitgebreid ontbijten en cake bakken.

 17. 9 juni 2016 / 08:02

  Ik houd enorm veel van chocolade, taart en koekjes. 😀 Dat zijn echt mijn eetverslavingen, haha.
  Lianne onlangs geplaatst…Karamel browniesMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: