Battle van de koptelefoons

Battle van de koptelefoons

Vandaag heb ik een review voor jullie, namelijk de battle van de koptelefoons. Mijn vriend en ik hebben in ons huis een “computer kamer”. Daar staan allebei onze computers en daar brengen we ook onze meeste tijd door. Alleen is er soms wel een klein probleempje met het geluid. Mijn vriend heeft een muzieksmaak die ik niet altijd kan waarderen, soms kijkt hij ook naar youtubers die ik totaal niet interessant vind dus dan stoort dat mij.

Ik kan mij dan niet goed concentreren op mijn blog, en dan vraag ik ook meestal of hij het geluid uit of zachter wilt zetten. Ik vind het ook vervelend voor hem want hij kan dan ook niet echt zijn ding doen. Gelukkig heeft smartphonehoesjes zich aangeboden om ons te helpen met dat probleem. We mochten allebei een koptelefoon uitzoeken, zodat we allebei naar onze eigen muziek konden luisteren! Super lief! Maar nu was ik toch stiekem benieuwd welke van de twee beter zou zijn. Dus vandaag review ik deze twee koptelefoons.

koptelefoon01

Dit zijn ze dan! Mijn vriend had gekozen voor de Philips On-Ear Koptelefoon SHL3160BK (rechts), en ik ging voor de Philips On-Ear Headset SHL9705A/00 (links). In dit artikel heb ik deze koptelefoons voor jullie getest en hier is mijn oordeel. Ik begin met de koptelefoon van Vice.

Philips On-Ear Koptelefoon SHL3160BK

koptelefoon02

Productomschrijving

Ervaar muziek als nooit tevoren met deze Philips On-Ear koptelefoon! Deze schitterende koptelefoon onderscheidt zich onder meer met zijn grote bereik, zijn hoge gevoeligheid en zijn krachtige bass. Bovendien is de koptelefoon handig op te vouwen!

koptelefoon04

 • Philips SHL3160BK On-Ear koptelefoon
 • Werkt dankzij de standaard audio ingang met de meeste smartphones
 • Produceert indrukwekkend geluid dankzij de neodymium-luidsprekerdrivers
 • Perfect voor gebruik op plekken met veel omgevingsgeluid
 • Compact op te vouwen om gemakkelijk mee te nemen
 • Beschikt over een buitengewoon krachtige bass
 • Met een maximale power input van 1500mW
 • Komt met een kabel van 1,2 meter lang
 • Heeft een gevoeligheid van 107 dB
 • Groot frequentiebereik van 8 tot 22.000 Hz
 • 1 jaar garantie

koptelefoon07

De Philips SHL3160 is een lichtgewicht hoofdtelefoon met een strakke uitstraling. De koptelefoon weegt heel licht waardoor je comfortabel naar muziek kunt luisteren. Alleen als ik deze een hele lange tijd op heb ga ik het wel een beetje aan mijn oren voelen. Ze worden warm en het lijkt wel alsof er een druk op komt te staan, vice ervoer dat precies hetzelfde. De koptelefoon vouw je heel compact op, zodat hij gemakkelijk in je tas past. Al zou ik er dan wel een opberghoes voor aanschaffen. Ik vind de design mooi en strak. En de muziekkwaliteit vindt ik echt heel goed! Als ik hem op had en Vice was muziek aan het luisteren ging dat niet over mijn eigen muziek heen. Ik vind dit model echt superfijn en raad ‘m ook zeker aan.koptelefoon08

Plus- en minpunten

* De 32mm drivers geven je een krachtig geluid.
* Je vouwt de hoofdtelefoon compact op.
* De hoofdband en oorschelpen zijn verstelbaar, voor een persoonlijke pasvorm.
* Er komt goed geluid uit
* niemand hoort de muziek buiten de hoofdtelefoon en andersom hoor je ook geen geluiden van buiten de koptelefoon.
* Hij zit heel zacht rond de oren
* Makkelijk klein op te vouwen om mee te nemen in tas
* Als je lange tijd de koptelefoon op hebt, zit het toestel wel minder lekker om je oren.


Philips On-Ear Headset SHL9705A/00

koptelefoons 09

Productomschrijving

Deze koptelefoon van Philips wilt u nóóit meer afdoen! De koptelefoon is super comfortabel dankzij de FloatingCushions kunstlederen oorschelpen en produceert zeer helder en krachtig geluid dankzij de 40mm luidsprekers!

koptelefoons 10

 • Werkt met alle toestellen met een AUX-ingang
 • Bevat draaibare oorschelpen met 40mm luidsprekers
 • Uitgerust met luxe kunstlederen FloatingCushions
 • Deze zorgen voor de allerbeste draagcomfort, luisterervaring en luisterplezier
 • De buitenkant van de oorschelpen is gemaakt van lichtgewicht aluminium
 • Produceert zeer nauwkeurig, helder geluid
 • Met de 24 karaats vergulde plug voor een zeer betrouwbare verbinding
 • Kan opgevouwen worden voor onderweg
 • De AUX-kabel is van hoge kwaliteit en heeft een ideale lengte van 1,2 meter
 • Bevat een ingebouwde afstandsbediening met microfoon voor telefoneren
 • Heeft een frequentiebereik van 18-23.000 Hz
 • Maximaal ingangsvermogen: 50 mW
 • Impedantie: 24 Ohm
 • Gevoeligheid: 106 dB
 • 1 jaar garantie

koptelefoons 11Dan is nu mijn koptelefoon aan de beurt, ik ben benieuwd! Dit model sprak mij erg aan vanwege het roze uiterlijk, de kussens die niet over je oren gaan en de frequentiebereik. De buitenkant van de oorschelpen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en kunnen ook gedraaid worden. Ik heb expres voor deze koptelefoon gekozen omdat ik al dacht dat ik last van mijn oren zou krijgen bij het model wat vice had uitgekozen, en dat was ook zo. Ik vind de vormgeving van dit model erg mooi en vrouwelijk! Deze zit heel fijn, hij is zacht en het lukt me ook om er langer muziek mee te luisteren dan die van Vice.

Hij heeft alleen een groot minpunt. Als Vice muziek luistert komt het geluid boven het geluid van mijn koptelefoon uit. Zelfs als ik het geluid op mijn computer op de hoogste stand zet overstemt zijn muziek nog steeds. Erg jammer vind ik dit. Als ik alleen ben zou ik deze koptelefoon wel gebruiken maar ik denk dat ik stiekem toch de koptelefoon van mijn vriend af en toe zal “lenen”.  Naast deze hoofdtelefoons zijn er ook oordopjes en sinds kort MacBook 12 inch hoezen verkrijgbaar bij deze webshop. Ook de nieuwste HTC 10 hoesjes zijn aanwezig. Dus zeker een kijkje waard!

koptelefoons 12

Plus- en minpunten

* De kussens zijn zacht en zitten fijn op de oren.
* De vormgeving en uitstraling vind ik heel mooi en vrouwelijk.
* De hoofdband is verstelbaar, voor een persoonlijke pasvorm.
* De schelpen kunnen gevouwen worden maar ik vind het niet handig om het zo mee te nemen.
* De geluidskwaliteit vind ik wat minder, veel te zacht!
Nauwelijks afsluiting van geluid van buiten.

Gebruiken jullie een koptelefoon?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

35 Reacties

 1. 24 mei 2016 / 06:32

  Wat een handige en leuke review. Zo uitgebreid! Leuk dat jullie beide er een mochten testen. Hopelijk is jullie probleem nu grotendeels opgelost ☺️
  Zazazoo onlangs geplaatst…Inna SuncareMy Profile

 2. 24 mei 2016 / 06:50

  Ja ik gebruik een koptelefoon, nou ja, meer een headset, want ik game ook online. Hier voor gebruik ik de Siberia V2 en ik ben er goed over te spreken. Wel is het een open headset, dus omgevingsgeluiden worden wel doorgelaten.
  biancaronday onlangs geplaatst…Kleuren voor volwassenen.My Profile

 3. 24 mei 2016 / 06:54

  Heb liever een koptefefoon en heb een babyroze Philips. Oordopjes doen altijd zeer omdat ze te groot zijn. Vind de jouwe mooier maar die van vice is qua geluid dus beter.
  Cindy onlangs geplaatst…VlindersMy Profile

 4. 24 mei 2016 / 07:09

  Ik heb een fijne koptelefoon van Philips. Ik vind dat prettiger dan ‘oortjes’ die gaan bij mij altijd irriteren. Laatst nog een koptelefoon gezocht voor Tom’s verjaardag. Best lastig, je weet pas echt hoe het geluid is als je hem gekocht hebt. dus dit soort reviews zijn heel gewenst!
  Babs onlangs geplaatst…Massada Sun Protection – Follow the Sun…My Profile

 5. 24 mei 2016 / 07:53

  Wat een leuke battle en review! Ze zijn allebei erg mooi maar die van jouw zou ook wel iets voor mij zijn. Ik wil ook nog eens een goede koptelefoon aanschaffen ideaal aangezien mijn vriend een gamer is en veel praat online 😉
  Lonneke onlangs geplaatst…Q&A Stel Je vraagMy Profile

 6. 24 mei 2016 / 09:22

  Fijne review! Ik vind de eerste heel erg mooi, alleen jammer dat hij na een tijdje niet meer lekker zit!

 7. 24 mei 2016 / 09:44

  Mooie review! Jammer dat de laatste niet hard kan zeg. Echt zonde, want het is een prachtig headphone zeg! Maar ja, het gaat om het geluid natuurlijk. Ik heb zelf een de Bose on ear en dat is ook een geweldige headphone. Perfecte pasvorm, licht en dat warm worden heeft de Bose dus amper. Ik ben wel heel benieuwd naar de eerste headphone. Als ik binnenkort in de winkel ben ga ik eens kijken of ik hem kan testen.
  Marion onlangs geplaatst…Er stond een paard in de gangMy Profile

 8. 24 mei 2016 / 09:47

  Wat een leuke review! Ik ben meer van de oordopjes. Jammer dat de eerste niet lekker zit na een tijdje en jammer dat de tweede dan te zacht is qua geluid. Dan zou ik zelf denk ik voor die van jou gaan, ik vind het altijd wel belangrijk dat iets fijn zit.
  Janneke | Crafty Time onlangs geplaatst…Review | I My Profile

 9. 24 mei 2016 / 11:11

  Leuke review zo in een battle 🙂 Tof gedaan! Ik gebruik af en toe wel een koptelefoon. Als ik Youtube filmpjes wil kijken terwijjl mijn vriend een film kijkt. Ik heb echt zo’n mega cheap ding haha, na een tijdje doet die ook pijn aan mijn oren..
  Simplynspecial onlangs geplaatst…Photo diary 74 Pannekoeken-ontbijt & nieuwe tattooMy Profile

 10. 24 mei 2016 / 15:10

  Ik heb ook een philips koptelefoon, na een tijdje doen je oren echt zeer!

 11. 24 mei 2016 / 18:53

  Leuk dat jullie ze mochten testen zeg! Ik heb ook nog ergens koptelefoons liggen maar ik krijg na een tijdje altijd last van mijn oren. Als ik nu muziek wil luisteren en mijn vriend niet, dan pak ik gewoon mijn oortjes erbij 🙂
  DinjaDONUT onlangs geplaatst…De bestemming wordt…My Profile

 12. 24 mei 2016 / 20:47

  Wat grappig dat jullie zo zitten! Jouw koptelefoon vind ik het mooist. Hij lijkt mij heerlijk zacht inderdaad alleen jammer dat hij geluid van buiten niet tegenhoudt. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je ook hoort wanneer je mensen tegen je praten in bijvoorbeeld noodsituaties 🙂 x
  Clivi onlangs geplaatst…Persoonlijk.My Profile

 13. 24 mei 2016 / 21:26

  Wat leuk om een battle review te lezen! Ze lijken mij uiteindelijk beiden wel goed;) Ik gebruik zelf alleen oordopjes, maar ik wil nog wel heel graag een koptelefoon. Volgens mij is het geluid hiermee toch altijd beter!
  melikebeauty onlangs geplaatst…Field Notes: An Event Apart Boston 2016My Profile

 14. 25 mei 2016 / 19:22

  Prachtige koptelefoons maar ik vind je haar NOG mooier! 😀

 15. 26 mei 2016 / 10:19

  Ik gebruik een philips koptelefoon die bluetooth bevat echt een ideaal ding! Geen gedoe met kabels etc zeker een aanrader!

 16. 26 mei 2016 / 18:36

  Wij zitten ook regelmatig samen op ons ‘kantoortje’ en dan hebben we hetzelfde probleem. Pasgeleden uit frustratie maar een goedkope koptelefoon van de Action meegenomen. De kwaliteit is misschien niet super, maar de reden waarvoor ik heb kocht, verhelpt hij wel. Als Kevin muziek of filmpjes zit te kijken en ik wil rust aan mijn hoofd, dan moet hij hem opzetten en is het gelijk een heel stuk rustig. Heerlijk!
  Wendy onlangs geplaatst…Tranen om dierenleedMy Profile

 17. 29 mei 2016 / 20:32

  Weet je wat lastig is? Een koptelefoon kiezen die ook lekker zit als je een bril op hebt. Blijkbaar. Mijn gozer heeft er lang naar moeten zoeken, maar er nu eentje gevonden. Hij gebruikt hem alleen voor zijn telefoon, want als we aan de computer zitten dan kletsen we ook veel en luisteren naar dezelfde muziek. Of we gamen samen, en dan maakt het ook niet uit. Alleen als we bijvoorbeeld via Mumble chatten met medespelers 🙂 Das wel een beetje bizar, dat je naast elkaar zit en tegen elkaar praat door de headset…
  Ik heb dan zelf ook gewoon een prima logitech headset met mic. De kleur is eh … zwart? En dat is prima want de kleur maakt helemaal niks uit voor hoe goed het werkt 😛
  Daenelia onlangs geplaatst…GIMP grafisch programma: tutorialMy Profile

 18. Angela
  30 mei 2016 / 11:59

  Wat een super fijn review zeg! Ik gebruik zelf ook een koptelefoon. Maar na een tijdje zit het inderdaad wat minder fijn om je oren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: