6 talenten die ik graag zou willen bezitten.

6 talenten die ik graag zou willen bezitten.

Iedereen heeft wel mensen om zich heen die goed zijn in bepaalde dingen. Of dat nou op een driewieler rijden is, of heel lang onder water je adem in kunnen houden. Elk mens heeft zo zijn eigen talenten. Maar soms ben je weleens stiekem jaloers daarop. Ik in ieder geval wel.

De talenten kunnen aangeboren zijn, of talenten die je zelf ontwikkeld heb. Er zijn zoveel talenten die een mens kan beschikken dat het moeilijk is voor een persoon om alles te kunnen. Toch zou het wel heel fijn zijn als we een checklist zouden hebben en daar alles zouden kunnen aanvinken wat we graag zou willen kunnen. En dat we daar dan gelijk talent voor zouden hebben. Ik heb er eens goed over na gedacht en als ik 6 dingen zomaar zou mogen uitkiezen dan zou ik hier voor gaan!


 

1. Zingen

Ik kan een klein beetje zingen, maar het is nou niet dat ik volle zalen trekt! Ik vind het zo knap als mensen kunnen zingen! Het is gewoon betoverd. Bij sommige stemmen krijg ik echt kippenvel van hoe mooi het wel niet klinkt. Met deze gave moet je wel geboren zijn want het is heel moeilijk om het zelf aan te leren.

2. Dansen

Vroeger zat ik op salsa, en ik heb ook wel een workshops gedaan van streetdance. Maar echt serieus erin was ik niet echt. Toch vind ik het echt geweldig om naar mensen te kunnen kijken die helemaal los kunnen gaan met dansen. Als ik een film zie waar veel in gedanst word denk ik altijd: “Ja dat wil ik ook!”. Streetdance, breakdance, salsa whatever. Ik vind het allemaal echt prachtig om ernaar te kijken!

3. Een instrument bespelen

Mijn opa speelde vroeger op een orgel, en ik kreeg toen een kinderboekje en toen ging ik ook oefenen. Volgens mij was het enige liedje wat ik toen kon spelen vader Jacob haha. Maar verder heb ik er eigenlijk geen aandacht aan besteed. Het lijkt me echt geweldig om gitaar te kunnen spelen. Al lijkt het me wel moeilijk voor mij om met mijn vingers een gitaar te bespelen. Het lijkt me zo pijnlijk.

4. Positief blijven

Ik ben echt jaloers op de mensen zie zoveel tegenslag in hun leven hebben en toen positief kunnen blijven. Ik ben best snel van mijn stuk te brengen. En de kleinste dingetjes kunnen mij al verdrietig maken, terwijl het soms zo helemaal niet bedoeld is. Ik ben best onzeker en denk dat mensen altijd negatieve bedoelingen hebben. Ik zou willen dat ik eerder het positieve dan het negatieve in mensen kan zien.

5. Heerlijk kunnen koken

En dan heb ik het niet over een eitje koken of een pannenkoek bakken. Nee dan heb ik het over die creaties waar mensen bij gaan kwijlen. Waar nog weken over gesproken word hoe lekker het eten wel niet was. Warme gerechten, toetjes, taarten, het lijkt mij echt geweldig om dit allemaal te kunnen maken zonder dat ik weer iets laat aanbranden.

6. Een pokerface hebben

Ik ben erg emotioneel, als ik boos, verdrietig of gekwetst ben zul je dat zien aan mijn lichaamshouding. Ik vind het daarom erg moeilijk om confrontaties aan te gaan. Ik krijg namelijk ook heel snel tranen als ik in een verhitte discussie ben. Niet eens omdat ik echt zo boos of verdrietig ben, maar zo reageert mijn lichaam op dit soort praktijken. Dat kan soms heel irritant/onprofessioneel zijn. Dus ik zou willen dat ondanks welke emotie ik ook doormaak dat ik een straight pokerface op kan zetten zonder dat mensen aan mij zien hoe ik mij daadwerkelijk voel.

 

Welk talent zou jij uitkiezen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

32 Reacties

 1. 24 juni 2016 / 08:13

  Ik zou eigenlijk ook wel gitaar willen leren spelen. Ooit geprobeerd en inderdaad.. mijn handen stonden echt vreemd en het deed een beetje pijn haha. Geweldig koken hoop ik op een dag ook te kunnen, maar ik vind het gewoon veel te irritant om zo lang te staan dus ik zie het somber in :p
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Musthave #GoalsMy Profile

 2. 24 juni 2016 / 08:37

  Uit een soort onmacht, als ik bijvoorbeeld heel boos ben ga ik ook huilen… Ook de andere talenten kan ik mij in vinden. Ik kon redelijk een beetje drummen maar heb het laten versloffen en toen mijn zoon ging drummen dacht ik… o nee, dat zal ik nooit kunnen.
  Dansen…dat vind ik heerlijk. Ook op les gezeten toen ik jong was, maar als zij naar links stapten stapte ik naar rechts, hahaha (geen stijldansen was dat) Een beetje motorisch gestoord dus…
  Babs onlangs geplaatst…Spa Serene Pink Grapefruit Glow Bodyscrub en Bodybutter van Mineral CareMy Profile

  • 24 juni 2016 / 08:47

   Dat doe ik ook altijd! Van dat boos zijn en huilen. Dus ik ga voor de pokerface denk ik. Of dansen. Of zingen. Of misschien nog beter: een multi talent! Ook zou ik graag prachtig kunnen fotograferen. Dat vind ik ook zo leuk.

 3. 24 juni 2016 / 12:13

  Oh, ik wil ook echt graag kunnen zingen. Ik doe niets liever, maar ik klink echt zo vals als een kat…

 4. 24 juni 2016 / 14:37

  Poeh, dat is lastig. Ik zou wel meer talent willen hebben voor het maken van goede foto’s. En het opmaken van mooie borden. Ik kan goed koken, maar op een bord lijkt het dan vaak nergens op. En noten lezen, dat is me ook nooit gelukt.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Even voorstellen: Mijn Allesjes Manson & DitaMy Profile

 5. 24 juni 2016 / 14:49

  Dansen en een pokerface lijkt mij ook super! ik heb wel feeling voor koken, gelukkig dat wel haha ik hou er ook echt van!
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Doctors ordersMy Profile

 6. 24 juni 2016 / 15:01

  Vooral ook heerlijk kunnen koken (heb ik echt een hekel aan, haha) en positief blijven. Positief blijven vind ik soms ook wel lastig, vaak omdat ik ergens dingen achter zoek terwijl die helemaal niet ter sprake zijn zeg maar. Soms is dat best frustrerend.
  Mariska onlangs geplaatst…Essence Indian SummerMy Profile

 7. 24 juni 2016 / 15:23

  Ik heb er vier van de zes. Hahahaha, ik kan niet lekker koken, en ik kan zeker weten niet zingen. Hahahahah Heeeeeeeel lang geleden toen ik nog jong was, gaf ik streetdance, thuis heb ik een piano die ik speel, ik heb zoveeel tegeslagen en ik lach nog hahaha en ik heb een genadeloze pokerface ik huil nooit (weirdo ben ik gewoon). Hihihihihi Heel leuk dit artikel. Fijn weekend darling.
  Rochella onlangs geplaatst…Nieuwe MAC lipstick stashMy Profile

 8. 24 juni 2016 / 18:31

  soms zou ik wel eens willen dat ik zelf kon zingen, gitaar kon spelen en mijn eigen songs kon schrijven.
  Sommige nummers komen namelijk keihard binnen en dan lijkt het bijna alsof ze voor jou geschreven zijn..
  hoe vet zou het niet zijn als je dat gewoon zelf zou kunnen !?

 9. 25 juni 2016 / 08:50

  Herkenbaar. Goed kunnen zingen lijkt me ook wel wat. Positief blijven is ook lastig voor mij, ik word ook snel verdrietig van de kleinste dingetjes.
  Natasja onlangs geplaatst…Shoplog – Geshopt bij DMMy Profile

 10. 25 juni 2016 / 13:49

  Ik zou ook echt zo graag een pokerface kunnen hebben, Echt belachelijk als je ineens tranen in je ogen krijgt bij een discussie, terwijl je juist stoer wilt overkomen! 😛
  Silkeblogs onlangs geplaatst…iWhite Tutorial Video + WINACTIE!My Profile

 11. 25 juni 2016 / 19:04

  Pokerface hebben, graag! Ik herken me heel goed in je verhaal, tranen komen als reactie van mijn lichaam niet omdat ik boos/verdrietig ben. Ik zou dat ook heel graag anders zien, zo kan ik me in sommige situaties beter kunnen uitspreken, zonder bang te zijn om tranen te krijgen.
  Jessica onlangs geplaatst…60 day challenge – Laatste updateMy Profile

 12. 28 juni 2016 / 10:06

  Heerlijk kunnen koken en altijd positief blijven zou ik ook graag willen kunnen, gelukkig heb ik een vriend die heel goed is in koken 🙂

 13. 30 juni 2016 / 10:05

  Ik kan volgens mij aardig dansen haha! Maar koken wil ik ook wel beter kunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: