Dingen die ik super irritant vind! #2

Dingen die ik super irritant vind! #2

Vandaag het tweede deel van “Dingen die ik super irritant vind”. Ik probeer alleen maar positief te blijven en positieve artikelen te plaatsen. Maar eerlijk is eerlijk het leven is niet altijd positief! Soms gebeuren er gewoon vervelende dingen en daar moet je dan gewoon even over zeiken zeg maar. Dus vandaag heb ik weer een paar punten op geschreven die mij de laatste tijd hebben geïrriteerd! Lees hier deel 1# van “Dingen die ik super irritant vind”

Wielrenners.

Ik heb een hekel aan wielrenners. Nee wacht laat ik het zo zeggen ,ik heb een BLOED hekel aan wielrenners. En mocht je nou toevallig een wielrenner zijn dan kan ik wel zeggen: “Ja niet iedereen is hetzelfde, er zullen ook wel goede tussen zitten”. Maar dat ga ik niet doen, want ik persoonlijk ben ze nog niet tegen gekomen. Waarom heb je zo afkeer aan wielrenners dan? hoor ik je vragen. Het begon toen ik nog bij mijn ouders woonden. We woonden toen aan een dijk.Tussen het water en ons huis ligt een looppad van ongeveer 5 stappen breed. Na die vijf stappen kom je op de steiger, waar iedereen in de zomer lekker op zit te genieten van de zon.

Het is een voetpad, auto’s komen er niet alleen fietsers en scooters maar die mogen daar niet hard rijden. Nou komen er altijd ontiegelijk veel wielrenners voorbij. Met volle vaart en soms twee/drie fietsen breed. Ze zijn belazerd om te bellen, (hebben ze die wel?) er word meestal gewoon geschreeuwd van: “PAS OP! OPZIJ”. In al die jaren dat ik daar woon heb ik zoveel mensen, kinderen en zelf dieren aangereden zien worden omdat die eikels perse zo hard fietsen waar het niet mag en doen alsof hun koning van de weg zijn. Je kan niet eens gewoon normaal je deur uit stappen want dan kan je misschien wel aangereden worden. Maar nou las ik van de week dit bericht: “Wielrenner valt man aan“. Daar kan ik toch zo woest van worden! En ik begrijp al die reacties van de mensen wel.

Mensen die geen goedemorgen kunnen zeggen.

Het is blijkbaar voor heel veel mensen een hele opgave om goedemorgen terug te zeggen als zij de winkel in lopen. Echt super onbeschoft vind ik dat. In plaats van vriendelijk terug te zijn, zegt de een soms helemaal niks en loopt gewoon door. De ander begint gelijk met een vraag: “Waar kan ik het visvoer vinden?”. Okeej straight to the point misschien heb je wel een ochtend humeur of haast whatever. Maar er zijn ook mensen die binnenkomen niet groeten en dan een ding zeggen: “Hondenbrokken”. Ehh…ja okee? Wat moet ik hiermee? Wil je weten waar het staat, of dat we hondenbrokken verkopen? Wat?! Wat wil je? Is je vocabulaire dan zo klein dat het je niet eens lukt om een hele zin te produceren? Man, man man.

Hardlopers die op de verkeerde weg rennen.

Dit is nog steeds hetzelfde irritatie puntje als van het voorgaande. Mensen die aan de verkeerde weg gaan hardlopen en dan jouw kant op komen rennen terwijl je op de scooter zit. En dan nog niet eens voor je opzij gaan, terwijl naast hun een prachtig mooi looppad ligt. Het enige wat ik kan doen is ze ontwijken, mijn hoofd schudden terwijl ik ze strak aankijk en hopen dat ze een keer hard door hun enkel gaan. *zucht*

Mensen die mensen afkraken omdat ze pokemon go spelen.

Niet iedereen vind dit spel leuk en dat kan, dat is ook gewoon je persoonlijke mening. Maar om nou elke keer te gaan zeiken over dat het spel “gevaarlijk” en “kinderachtig” is word ik nu toch wel een beetje moe van. Gevaarlijk? Dat er nou een paar mafkezen op de snelweg gaan lopen of over een treinspoor heeft toch niks met de rest van de wereld die het spel spelen te maken? Je moet gewoon opletten op je omgeving en niet zulke stommiteiten uithalen. Het is en blijft een spel he jongens! En kinderachtig? Ja ik ken mensen boven de 30/40 die pokemon go spelen. Dit zijn mensen die volwassen zijn, een serieuze baan hebben en kinderen. Maar nu omdat je een spelletje speelt, wat eigenlijk gewoon jeugdsentiment is ben je kinderachtig? Ga knikkeren joh, mag je als je “volwassen” ben dan alleen nog maar serieuze hobby’s hebben? Nou jongens laten we dan maar gezellig met z’n allen een potje gaan schaken he. Dat is dan waarschijnlijk wel “volwassen” genoeg.

Mensen die je alleen weten te vinden als ze je nodig hebben.

Veel mensen weten dat ik best goed ben met designen en tekenen. Dus vragen ze soms of ik ze wil helpen om iets voor ze te tekenen of voor ze willen maken. Ik ben niet de beroerdste, als ik tijd heb wil ik je best helpen. Maar sommige mensen help je een keer en dan hoor je daar nooit meer wat van. Totdat ze weer iets van je nodig hebben. Dan tonen ze een gemaakte interesse in je, het enige wat ik dan denk is “kom gewoon straight to the point, want het interesseert je niet hoe het met mij gaat, je hebt gewoon wat van me nodig.” En ja hoor na de algemene hoe gaat het, en 2 minuten over koetjes en kalfjes praten komt dan eindelijk de vraag. “Ja kan jij dat even voor mij maken want jij bent er zo goed in “slijm slijm” en ik kan dat echt niet.” Gelukkig ben ik er nu beter in dan vroeger en zeg ik gewoon dat ik er geen tijd/of zin in heb.

irritant grumpy-catGrumpy cat kijkt zoals ik mij soms voel.

Wat is jouw grootste irritatie op dit moment?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

35 Reacties

 1. 1 augustus 2016 / 07:29

  Haha, heel erg herkenbaar! Vooral het Goedemorgen zeggen. Toen ik nog werkte kon ik me dat ook vreselijk aan ergeren. Als ik een pest bui had, bleef ik ook net zo lang Goedemorgen zeggen tot ze uiteindelijk wat terug zeiden!
  Nancy onlangs geplaatst…HIGH LOW HEM DRESS & LINKUPMy Profile

 2. 1 augustus 2016 / 07:47

  Wat kan ik mij vinden in je voorbeelden! Inderdaad, klopt en klopt zeker..
  Als ze zeggen: “hondenbrokken” moet je bijna zeggen.. “nee, dank je, ik heb net gegeten”..
  Waar rger ik mij aan… momenteel aan een buurvrouw waarvan ik weet dat als we een stap buiten de deur zetten ze al staat te loeren. Ik mag haar niet, toen wij hier net woonden zat ze al te mopperen tegen ons. Mensen die niks zinnigs meer te doen hebben, dat soort mensen.
  O en hierachter ergens woont een vrouw met (soms jengelend ) kind die ze altijd uitscheld.. laatst hoorde ik haar schreeuwen…jij vies, vuil klotekind etc… vreselijk.. waarom mogen die mensen kinderen hebben…. vreselijk gewoon.
  Babs onlangs geplaatst…jane iredale Fall Collection: Make-upMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   1 augustus 2016 / 11:06

   Hahaha ja dat zal ik de volgende keer zeggen als ze weer zo kort antwoorden! XD Maar dat is wel erg hoor, kinderen uitschelden. Dat doe je toch niet! Sommige mensen mogen inderdaad geen kinderen krijgen wat mij betreft.
   Marushi onlangs geplaatst…Dingen die ik super irritant vind! #2My Profile

 3. 1 augustus 2016 / 07:52

  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het volledig met je eens ben wat jouw irritaties betreft.
  Stuk voor stuk zijn dat hele storende dingen!
  Ik irriteer mij enorm aan de onvriendelijkheid van mensen. Geen goedemorgen zeggen is daar ook een deel van. Maar gewoon op een normale manier met elkaar omgaan, elkaar aankijken als we met elkaar praten, op een normale manier reageren zonder gelijk een conclusie te trekken of mening te geven..
  Zo jammer..
  my journey onlangs geplaatst…Week #30My Profile

 4. 1 augustus 2016 / 09:17

  Haha heel herkenbaar! Ik werk ook in een winkel en ik stoor me er bijna niet meer aan dat mensen soms niks terug zeggen, het begint een beetje ‘gewoon’ te worden helaas… Verder ken ik een jongen die constant zat te zeuren op de mensen die pokémon go speelden, opgegeven moment heb ik gezegd dat het heel irritant was dat hij zo haatte op het spel en de mensen (daar was hij even stil van xd)

 5. 1 augustus 2016 / 09:34

  Dat van Pokémon is inderdaad superirritant.. Net als de rest eigenlijk haha x

 6. 1 augustus 2016 / 10:25

  Ooh, wat kan ik me vinden in jouw irritaties, haha! Wat ik irritant vind zijn mijn leeftijdsgenoten op Instagram (niet alle). Tegenwoordig moet iedereen blijkbaar veel likes en reacties krijgen om populair te lijken ofzoiets en daarom gaan mensen elkaar taggen. Ik snap dit gewoon niet? Ze waren toch niet bij het moment dat je de foto maakten of ze staan er niet op?
  Liefs,
  Elles
  Elles onlangs geplaatst…Essence Eyeliner Pen WaterproofMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   1 augustus 2016 / 11:08

   Hahah ja die vind ik ook best irritant ja! Of de mensen met duizenden volgers maar ze krijgen nog geen 100 likes op hun foto’s. Ook erg verdacht 😛 Maar alles gaat om de likes en reacties he. -x-
   Marushi onlangs geplaatst…Dingen die ik super irritant vind! #2My Profile

 7. 1 augustus 2016 / 11:06

  Dat eerste punt van de ‘goedemorgen’ kom ik ook vaak tegen. Ze kijken je dan soms raar aan en lopen dan verder.

 8. Emma
  1 augustus 2016 / 12:13

  Zo herkenbaar! Ik heb ook een hekel die geen goeiemorgen terug zeggen in de winkel. In mijn vakantiejob kom ik dat maar al te vaak tegen, mensen die zelfs gewoon boos kijken alsof je hun verplicht iets te kopen als je goeiemorgen zegt :p

 9. 1 augustus 2016 / 14:36

  Haha ik irriteer me zoiezo aan die wielrenners… bah 😛 erg herkenbaar dit rijtje!! 🙂 Ik irriteer me vaak aan mensen die bumper kleven op de weg of met groot licht schijnen op de weg…
  Joor onlangs geplaatst…OOTD : Gestreepte top & mijn geliefde short!My Profile

 10. 1 augustus 2016 / 14:39

  Wat bizar, ik heb net een soortgelijk artikel geschreven voor eind vd week!
  Anyway, wielrenners zijn echt schijtzakken! Die moeten echt uit het straatbeeld verdwijnen! vooral als ik met de hond (aangelijnd) op de dijk wandel komt er weer zo’n koekwaus aanscheuren op zijn k-fiets. Ik kan ze echt wel wat doen! Die hier bij mij in de buurt schreeuwen of bellen niet eens ze zoeven gewoon langs je zodat je een halve hartverzakking krijgt :’)
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Short city break: Lissabon! Een dikke aanrader!My Profile

  • Marushi
   Auteur
   1 augustus 2016 / 14:43

   Dan ben ik heel erg benieuwd wat de irritatie puntjes zijn in jouw artikel! 😀 En ja wielrenners zijn gewoon kut haha. -x-

 11. 1 augustus 2016 / 18:08

  Inderdaad als mensen geen goedemorgen kunnen zeggen vind ik zo erg. Merk het vaak als mijn dochtertje van 3 jaar in de supermarkt blij lacht, zwaait en gedag zegt en dat die mensen dan weg kijken….. mijn moeder hart breekt dan.
  Lonneke onlangs geplaatst…Essie Bridal Collection|Groom ServiceMy Profile

 12. 1 augustus 2016 / 19:35

  Nou! Dat van die wielrenners, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik kom ze ook geregeld tegen als ik met de honden wandel, zo’n heel rustig weggetje. Maar ik spring ogenblikkelijk met de honden het veld in als ik zo’n kluitje aso’s op de fiets zie! Ze zijn gevaarlijker dan auto’s, die remmen meestal wel af namelijk.
  Armande onlangs geplaatst…Hoe maak je een viral bericht!My Profile

 13. Kim
  1 augustus 2016 / 19:58

  Hahaha zooo herkenbaar!! Vooral met mensen die niet eens de moeite nemen om goeiemorgen te zeggen. En over pokemon go maar te zwijgen ik speel het zelf ook en ik vind het leuk maar er zijn genoeg die er gewoon dom over praten. Haters bleeh! Ik kan me zo in je voorbeelden vinden. Weet je wat mij ook irriteert mensen die je vies aankijken zonder dat ze je uberhoud kennen. Why people why?! Tegenwoordig kun je niet eens meer glimlachen naar mensen. Hihih crazy!

  • Marushi
   Auteur
   1 augustus 2016 / 20:06

   Jaaaa dan ken ik ook maar al te goed! Je bent tegenwoordig bang om iemand al per ongeluk aan te staren haha.

 14. 1 augustus 2016 / 20:09

  Oh, sommige punten ken ik echt zo! Wij hebben altijd op zondagochtend een groep wielrenners die hier voorbij komt fietsen, maar dan niet op het fietspad, nee MIDDEN OP DE WEG EN HO MAAR: NIET AAN DE KANT GAAN. Dus ik ken dat punt zo, haha! Daarnaast inderdaad mensen die je weten te vinden als je ze nodig hebben. Ik ben dan echt iemand die het fijn vind om mensen te helpen als ze even in een dip zitten, maar sommige mensen weten daar soms echt misbruik van te maken, mij lukt het gelukkig ook steeds beter om daar nee tegen te zeggen!
  Dineke onlangs geplaatst…MLBB | #6My Profile

  • Marushi
   Auteur
   1 augustus 2016 / 20:11

   Ja ik ben precies zo, maar op een gegeven moment moet je echt hard voor jezelf zijn. Anders blijven die mensen maar komen! Goed van je dat je dat steeds beter kan!

 15. 1 augustus 2016 / 22:30

  Haha, precies deze dingen!!! Maar de dingen die ik irritant vind, daar kan ik een boek over schrijven. Alleen al in de supermarkt. Losrennende kinderen die de winkel als speeltuin zien, mensen die voordringen, cassieres die je met “meid” aanspreken, mensen die achter je bij de kassa met de kar in je benen gaan duwen, mensen die hun portemonnee nog moeten zoeken etc. Maar verder ben ik best een leuk mens hoor. 😉
  Tamara TS onlangs geplaatst…Winnen : Een pakketje met mijn favorieten!My Profile

 16. 2 augustus 2016 / 08:03

  Ben eigenlijk nooit veel wielrenners tegen gekomen, maar als ik het zo lees snap ik heeeel goed waarom je dat vervelend vindt. Mensen die zo haten op Pokemon go snap ik ook niet. Als het niet je ding is hoef je toch niet anderen af te gaan kraken?

 17. 2 augustus 2016 / 15:42

  Vooral het stukje van de mensen die je alleen weten te vinden wanneer ze je nodig hebben. Ongeveer de helft van de mensen die ik ken is wel zo. Super irritant en dat heb ik de meeste ook wel duidelijk gemaakt. 1 keer geen probleem, maar die 6 keer per jaar dat je wat van me wilt is niet oké haha
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Waarom ik een nieuw Instagram account heb gemaakt..My Profile

  • Marushi
   Auteur
   2 augustus 2016 / 18:06

   Ja dat valt dan wel een beetje erg op he! 😉 haha Mensen moeten gewoon geen misbruik maken van andere mensen. -x-

 18. 2 augustus 2016 / 18:11

  Haha, vooral dat plaatje op het einde! Wielrenners ben ik het voor 100% met je eens, verschrikkelijk zijn ze. Hier op het dorp heb je ze ook vaak en bij een weg van rechts bijvoorbeeld, crossen ze gewoon door ook al komt er een auto aan. En gek vinden als ze wel een ongeluk veroorzaken.
  Mariska onlangs geplaatst…Even wat persoonlijks! Baan, uitgaan, blog, enzo.My Profile

 19. 2 augustus 2016 / 20:32

  WIelrenners! Helemaal met je eens dat is voor mij toch wel 1 op de lijst, als motorrijder hebben we vaak last van dat tuig dat denkt jopie zoetemelk is en dan in dat pakje van ze, brrrrr. En respect voor regel zodra ze met een groep rijden, ho maar.

 20. 3 augustus 2016 / 13:27

  Wat heerlijk herkenbaar dit! En inderdaad, mensen die het fatsoen niet in hun reet hebben om goedemorgen te zeggen.. Ik kan daar heel slecht tegen :’)
  Veerle onlangs geplaatst…50 facts about Veer!My Profile

 21. Simone
  10 augustus 2016 / 18:53

  Echt super leuk om dit te lezen, en ook heel erg herkenbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: