Vakantie op de Canarische eilanden, Lanzarote | Deel 2

Vakantie op de Canarische eilanden, Lanzarote | Deel 2

Vandaag laat ik jullie het tweede deel van mijn vakantie foto’s zien van Lanzarote. Ik ben nu alweer 5 dagen in Nederland en ik kan echt zeggen dat ik nu liever terug ga haha. De kou hier vind ik maar helemaal niks! Dus ik blijf hier nog lekker even op mijn blog genieten van mijn zomerse foto’s! ^^

Ja ik weet dat ik achter loop, iedereen blogt alweer over herfst gerelateerde artikelen maar ik ben gewoon even blijven hangen haha. Als je echt voor natuur en groen gaat moet je zeker niet naar Lanzarote gaan. Het staat ook aangeschreven als een maanlandschap, en veel groen ga je er niet vinden. Ondanks dat heeft Lanzarote toch nog wel een paar mooie plekjes waardoor dat soms niet zoveel uitmaakt.

Vakantie op de Canarische eilanden, Lanzarote | Deel 2 Vakantie op de Canarische eilanden, Lanzarote | Deel 2Als je vanuit de zoutpannen van Lanzarote (Salinas de Janubio) richting El Golfo rijdt dan passeer je Los Hervideros. Dit natuurfenomeen laat zien wat de elementen van de natuur samen kunnen bewerkstelligen. Lavastromen hebben voor een ruige rotsformatie gezorgd die zeer abrupt stopt waar de zee begint. Als je de auto op het parkeerterrein parkeert zie je nog niet meteen wat er te zien is. Pas zodra je vanaf de auto het pad oploopt zie je ineens hoe de zee stukken uit de kust heeft gehapt en hoe de golven soms zeer ruig in de onderbuik van de uitgeslepen rotsen aanklotsen. Vakantie op de Canarische eilanden, Lanzarote | Deel 2 lanzarote-12 lanzarote-13 lanzarote-14De Twizy tour! Ik denk dat Vice dit wel de leukste excursie vond. Lekker rond rijden en zo het eiland ontdekken.

lanzarote-15 lanzarote-18In heel Lanzarote heb ik niet zoveel groen gezien als bij dit huis.lanzarote-19Jameos del Agua

In het noorden van Lanzarote zijn door vulkaanstromen onderaardse grotten ontstaan. Het grottenstelsel strekt zich vanaf enkele kilometers landinwaarts uit tot bijna aan de kust. Een deel van de grotten is vrijwel intact gebleven zoals de natuur ze gevormd heeft. Deze Cueva de los Verdes vormen samen met Jameos del Agua twee van de belangrijkste attracties van het eiland. Jameos del Agua is een natuurlijke ondergronds meer dat door de beroemde kunstenaar/architect César Manrique verrijkt is met een zit gedeeltes eromheen, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in de open lucht.
lanzarote-20 lanzarote-21Albinokreeft

In het blauwe meer leven albinokreeftjes. Het blinde beestje komt normaal gesproken niet op plekken zo dicht tegen het aardoppervlakte voor. Het normale leefgebied van deze kleine schaaldieren ligt normaal honderden meters dieper. Jameos del Agua is een van de zeldzame plekken op de wereld waar je de albinokreeft in het wild kunt zien zonder dat je daarvoor de diepte in hoeft. Vanwege de kreeften mogen er geen muntjes in het water gegooid worden. Behalve dat dit ter bescherming van de beestje is, zorgt het er meteen voor dat het ondergrondse meer haar natuurlijke uitstraling behoudt.

lanzarote-22Rondom het meer kun je eten. Voor een lunch, snack of drankje kun je met je gewone entreekaartje terecht. Voor het diner moet je speciale kaartjes kopen. Dit gebeurt op basis van reservering. Op avonden dat er een concert gegeven wordt is het snel uitverkocht. lanzarote-23 lanzarote-24 lanzarote-25
Ziet dit er niet prachtig uit?! Het was zo warm die dag dat ik er gewoon een plons in wou nemen. Het water was zo helder en zo mooi blauw!lanzarote-26 lanzarote-27 lanzarote-29 lanzarote-30 lanzarote-32Museo de Aloe de Lanzarote

Lanzarote heeft een Aloë Vera Museum dat sinds februari 2011 erkend wordt als een plaats van toeristisch en cultureel belang. Hierdoor heeft dit museum een plekje verdiend in de catalogus met interessante bezienswaardigheden van Lanzarote. Maar de Aloë Vera winkels/producten vind je echt over het gehele eiland.

lanzarote-33 lanzarote-34 lanzarote-36 lanzarote-38 lanzarote-49Er zijn tientallen als niet honderden bodegas op Lanzarote, variërend van de kleine tot de grote. De Meeste doen rondleidingen en proeverijen tegen zeer redelijke prijzen. De primaire wijn is groeiende regio in La Geria. Ik ben zelf niet zo’n wijn persoon, maar ik vond het heel leuk om te zien/proeven.lanzarote-50 lanzarote-51 lanzarote-53En dit waren alweer mijn vakantiefoto’s van Lanzarote! Alhoewel ik blij ben dat ik toch weer lekker thuis ben, begin ik Lanzarote nu toch wel een beetje te missen. Vooral het warme weer en het strand! Ik zou er zelf niet voor kiezen om weer terug te gaan. Mocht ik nog een keer die richting uitgaan dan zou ik een ander eiland bezoeken. Ik vond lanzarote in het algeheel best saai, weinig winkeltjes en uitgaansgelegenheden. En maar een paar excursies die ik interessant vond. Maar al met al heb ik zeker van deze vakantie genoten!

Zijn jullie weleens in Lanzarote geweest? En wat vonden jullie ervan?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

24 Reacties

 1. 4 oktober 2016 / 08:27

  Die autootjes zijn zo grappig xD Wat is het daar prachtig zeg :O ik zou het herfstige Nederland daar graag voor inruilen ..

 2. 4 oktober 2016 / 10:48

  Die auto’s… zo leuk! en ik wilde daar inderdaad ook heen om de krabbetjes te bezichtigen maar wij gingen al vier uur met een catamaran mee (dat was al 65 euro per uur wat nog mee valt voor twee uur varen, onbeperkt drinken en eten). Ik heb echt genoten, de sfeer was daar heerlijk en erg rustig. Alleen wij hadden best wel last van Engelsen.. vooral op de laatste dag kwam er bij ons hotel een groep meiden van mijn leeftijd die topless gingen dansen bij het zwembad (y) Ik heb een sfeer video gemaakt over mijn reis en er staat een verslag op mijn blog online

 3. 4 oktober 2016 / 11:00

  Wat een heerlijke vakantie foto’s! Ik ben ook net terug van mijn vakantie, maar zou ook wel weer zo terug willen! 😛

 4. 4 oktober 2016 / 12:22

  Geweldig om de foto’s te zien. Ik vind het zo’n heerlijk eiland. Mooi he, die grot en ben je ook bij het huis van Cesar Manrique geweest?
  nancy onlangs geplaatst…MILITARY LOOK WITH JOGGERSMy Profile

 5. 4 oktober 2016 / 13:31

  Wat een prachtige omgeving, nu wil ik zelf ook graag weer op vakantie.

 6. 4 oktober 2016 / 14:04

  Ik heb ook net nog een terugblik gepost over mijn reis naar Vietnam, kwestie van de zon nog een beetje in ons leven te houden he! 😉

 7. 4 oktober 2016 / 18:07

  Ik vind het eigenlijk wel leuk om tussen al die herfstige foto’s ook zomerse foto’s te zien haha! Vooral dat blauwe meer… wauw 😮 ik heb nog een leuk vakantie adress nodig, misschien is dit wel wat voor mij 🙂

 8. 4 oktober 2016 / 21:12

  Wat een prachtige foto’s je kan zien dat je goed hebt genoten. Ik mis de warme dagen nu al en wil weer op vakantie. ☺

 9. 4 oktober 2016 / 21:18

  Wat heerlijk die foto’s met al dat blauw. Ik snak zo naar vakantie nu terwijl ik normaal echt een huismus ben. Ik hoop dat je heerlijk hebt genoten. X

 10. 5 oktober 2016 / 18:58

  wat heb je prachtige foto’s gemaakt! ik ben erg jaloers haha, ik ben er nog nooit geweest maar zo aan deze foto’s te zien zou ik het niet erg vinden om wel heen te gaan. Nu mis ik het mooie zomer weer nog meer haha
  Janine onlangs geplaatst…De 6 raarste beauty en fashion trends #1My Profile

 11. Shiva
  6 oktober 2016 / 19:30

  Hallooo! Dat ziet er echt prachtig en leuk uit! Ziet eruit als GESLAAGD!

 12. 9 oktober 2016 / 16:12

  Wauw nogmaals mooie foto’s! Is het een aanrader om daar heen te gaan op vakantie?

  • Marushi
   Auteur
   9 oktober 2016 / 17:25

   Ik zou het niet aanraden aan mensen die avontuur/actie zoeken. Het is wel een prachtig eiland om echt te zonnen en te relaxen. Maar ik zelf vind dat er niet echt veel te beleven valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: