Dingen die ik super irritant vind! #3

Dingen die ik super irritant vind! #3

Vandaag het derde deel van “Dingen die ik super irritant vind”. Ik probeer alleen maar positief te blijven en positieve artikelen te plaatsen. Maar eerlijk is eerlijk het leven is niet altijd positief! Soms gebeuren er gewoon vervelende dingen en daar moet je dan gewoon even lekker over zeiken zeg maar.

Dus vandaag heb ik weer een paar punten opgeschreven die mij de laatste tijd hebben geïrriteerd! Dus het is even tijd om te bitchen! Lees hier deel 2# van “Dingen die ik super irritant vind”

Vervelende klanten #1

Wij hebben af en toe mensen die met hun fiets de winkel in komen wandelen. En dan vragen wij beleefd meneer (het zijn ook alleen maar mannen) wilt u alstublieft u fiets buiten in het fietsenrek neerzetten. Man: “Ja sorry dat kan echt niet hoor dit is echt een hele dure fiets, en ik heb geen slot”. Juist… ten eerste, is dat mijn probleem? Dus je kan wel een “dure” fiets kopen maar je heb niet genoeg geld voor een slot? Had dan maar even verder gespaard joh. Dus ik zeg: “Meneer u mag het van mij in het halletje zetten maar niet in de winkel”. Meneer loopt boos weg en zegt dat hij wel naar een andere winkel gaat, en ik krijg er ook nog eens een mooi scheldwoord achteraan. Een scheldwoord waaraan mijn opa diezelfde week aan was gestorven.

Hij had geluk dat op dat zelfde moment andere klanten aan de kassa kwamen, anders had ik meneer even achterna gelopen en alles geschreeuwd wat er in mijn vocabulaire naar boven kwam. Die week daarna zag ik die man weer in mijn winkel, hij had aan mijn collega gevraagd of hij zijn fiets voor deze ene keer in de winkel mocht plaatsen want hij had wel een slot maar geen sleutel. Ik heb hem heel strak aangekeken en geen woord gezegd, maar stiekem hoopte ik dat hij door een auto geschept zou worden op zijn dure fiets, met slot maar zonder sleutel. Wat bezielt deze mensen? Neem je je fiets ook mee naar binnen bij de blokker, Albert Heijn, mediamarkt? Ik als “normaal denkend” persoon zou zeggen van niet. Dus waarom denk je dat het wel mag in een dierenwinkel?

i-hope-karma-slaps-you-in-the-face-before-i-do

Fietsers die de verkeersregels niet weten. 

Hoe vaak ik al niet bijna een ongeluk heb gehad met fietsers is niet normaal. Het is gewoon een wonder dat ik er nog nooit eentje bij me op de voorkant heb gehad. Ik heb op de basisschool fietsles gehad, geen idee of ze dat nu nog doen. Maar ons werd geleerd wat borden betekende, welke kant voorrang had, wanneer je moest stoppen, want ja het gaat tenslotte alleen maar om je eigen veiligheid he niets bijzonders ofzo. Maar laatst ging ik met de scooter naar werk en ik reed toen op een rotonde. En ik zag uit mijn ooghoek een fietser aankomen.

Een of andere troela helemaal ingepakt met een sjaal om haar gezicht, ik kon ook niet eens zien of ze nou naar voren keek of alleen maar naar beneden. Dus ik dacht bij mezelf, zou ze mij nou zien? Zou ze weten dat ik voorrang heb, aangezien er bij haar haaientanden stonden. Dus ik besloot al om wat gas terug te nemen en langzaam aan kwamen we steeds dichter bij elkaar. En ja hoor mevrouw fietste gewoon keihard door, dus ik drukte gelijk op mijn rem waardoor ik nog eens bijna uitgleed door al die klote blaadjes op de weg. Maar ik schrok want ik had dat niet verwacht, ik vloekte nog maar mevrouw reed gewoon lekker zonder te blikken of blozen. Pff….sommige fietsers.

Zwarte Pieten discussie. 

Elk jaar is het weer een HOT topic, en ik word er niet goed van. Luister ik heb geen kinderen dus op dit moment boeit het hele sinterklaas mij niet. maar jongens hoe zielig kunnen we zijn! Lekker gaan protesteren waar allemaal kleine kindjes bij zijn geeft ze een fijne trauma voor de rest van hun leven. En dat er gewoon zoveel politiebusjes aanwezig moeten zijn omdat het blijkbaar zo uit de hand kan lopen. Te triest voor woorden. Zwarte piet hoeft van mij niet te verdwijnen, die hoort er gewoon bij. Dat sommige groepen zich gediscrimineerd voelen kan ik nog op een zekere hoogte begrijpen. Ik zou het ook niet eens erg vinden als ze sommige elementen veranderen waardoor “iedereen” tevreden is, en kinderen gewoon fijn een leuke sinterklaas tijd mee kunnen maken. Maar dat gaat gewoon niet lukken. Je kan niet IEDEREEN tevreden houden, mensen zullen altijd bitchen. Ze zullen de kleinste dingen vinden en daar een hele heisa om maken. Je kan altijd proberen om een middenweg te vinden. Maar mensen…genoeg is genoeg nou.

Trump is President van USA

Moet ik hier eigenlijk nog iets over kwijt? De hele verkiezingen, what a joke! Het was alsof ik naar een soap serie aan het kijken was. Ik had ook echt nooit verwacht dat Trump zou winnen. En oh my god, al die racisme die ik op facebook voorbij heb zien komen over hoe het er nu aan toe gaat in Amerika. Het maakt me gewoon bang weet je dat. Mensen kunnen zo walgelijk zijn. Ik heb het gevoel alsof we weer terug zijn gezet in de tijd. Hoe kunnen mensen andere rassen zo haten? Ik snap dat gewoon niet. Natuurlijk kan je het niet met iedereen goed vinden, maar een heel ras haten? Ik zie vandaag de dag zoveel foto’s/teksten van Hitler en de KKK voorbij komen. Ik vraag me alleen maar of ik nog een ww3 mee ga maken.

Irritant

Okeej genoeg gezeurd en nu weer aan het werk! 😉

Wat is jouw grootste irritatie op dit moment?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

39 Reacties

 1. 14 november 2016 / 07:27

  Mijn grootste irritatie momentje op dit moment, het is maandagochtend, de eerste werkdag na een weekje vrij. Zegt genoeg denk ik ;). Met de Zwarte Pieten discussie ben ik het helemaal eens en al het gezeur rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen staan erg hoog op het irritatielijstje.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Eropuit #8: Het LandschaftsparkMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 11:46

   Ja als je een weekje vrij heb gehad en dan weer moet werken valt wel zuur ja! Succes! ^^

 2. 14 november 2016 / 08:16

  Wat weer een leuk artikel! Mijn grootste irritantie zijn mensen die maar achter je aan blijven lopen ondanks het feit dat je duidelijk hebt gemaakt dat je ze niet zo aardig vindt, haha
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Mijn favorieten | herfsteditie 2016My Profile

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 11:45

   Dankjewel! ^^ Daar heb ik gelukkig nog nooit last van gehad haha echte volhouders dus.

 3. 14 november 2016 / 09:51

  Met de fiets de winkel in??? Het moet niet gekker worden zeg! Wat brutaal! En ja, ik irriteer me aan de zwarte pieten discussie en ook aan fietsers die de verkeersregels niet weten. Wat denk je van fietsen zonder licht in het donker of als je met de auto achter een fietser rijd en hij slaat opeens af zonder z’n hand uit te steken! Goed, zo kan ik nog wel even doorgaan haha.

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 11:45

   Ja sommige mensen kunnen echt aso zijn haha. Ja!! Dat is ook zeker bloed irritant, en ook heel gevaarlijk tijdens inhalen.

 4. 14 november 2016 / 11:10

  HAHA wat een heerlijk artikel! Hoe is ‘t mogelijk dat mensen altijd eigen regels kunnen maken met hun fiets. Ik irriteer mij echt dood aan fietsers die de stoep en weg innemen. IK loop vaak op de stoep en moet dan opzij voor een fietser. Behalve als je op de fietspad loopt dan krijg je meteen TRING. Nou tot zover waar ik mij kan irriteren!
  Madeleine onlangs geplaatst…Mad’s life in the picture #33 || Hello November, #echtepostiscool, GRIEPMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 11:44

   Ja…fietsers zijn soms heel lastig haha. Vooral als ze met zijn vieren naast elkaar gaan fietsen en je kan je met je scooter.auto niet langs. Grr…

 5. 14 november 2016 / 12:01

  Er wordt nog altijd verkeersexamen gedaan op school. Ik irriteer mij ook altijd aan fietsers in het verkeer. Ik heb de regels er bij mijn kind aardig in gedrild haha!
  Gera onlangs geplaatst…Wordt het een jongen of een meisje?My Profile

 6. 14 november 2016 / 12:15

  Hahahaah je mag je best uiten wat mij betreft hoor. Ik heb een bloedje dood aan idioten die op de snelweg de linker baan pakken en dan 80 of 90 gaan rijden. Vreselijk!
  Rochella onlangs geplaatst…Ik heb dringend je hulp nodig!My Profile

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 12:19

   Ja die zijn ook vreselijk inderdaad! Of van die auto’s die niet vooruit te branden zijn, dat er dan een stelletje bejaarden in zit die bang zijn om gas te geven.

 7. 14 november 2016 / 12:21

  Wat een aso die kerel, zeg!
  Zwarte Pieten, wat een gezeur inderdaad, ik hou mij verre van dat soort discussies. Ik ben opgegroeid met de zwarte zwarte pieten en ben ik daardoor een racist geworden? ik dacht het niet en nooit over nagedacht eigenlijk…
  Trump is een eng mannetje.. ik weet niet wat er gaat komen. Keek naar Stef Bierman zijn documentaire over Amerika en daar lopen nog veel weirdo’ s rond.. Americanos en United stuff of America was echt tof om te zien. Aanrader! (meer ergenis, maar ook heel lieve mensen passeren de revue)
  Babs onlangs geplaatst…No7 Lift & Luminate Triple Action Serum – ReviewMy Profile

 8. 14 november 2016 / 12:32

  hahaha dat fietsverhaal is herkenbaar hoor, ik werk zelf bij blokker en dit is bij mij ook wel eens gebeurt! Wat ik ook irritant vind is als mensen met hun volle winkelwagen de winkel inkomen! Bah!
  Charel onlangs geplaatst…Levensvragen tagMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 12:39

   Oh echt! Dus er zijn ook echt mafkezen die dat ook bij de blokker doen haha.

 9. 14 november 2016 / 13:46

  Poeh, hier komen er weer een paar: auto’s die niet op scooters letten waardoor je bijna van het fietspad wordt geramd als zij afslaan en jij rechtdoor gaat, mensen die nergens iets vanaf weten en toch vinden dat ze gelijk hebben, mensen die in het ziekenhuis naast je komen zitten en beginnen te vragen waarom je daar zit (kom op, je bent een vreemde, het gaat je niks aan), medicatie die op de afgesproken dag niet bij de apotheek zijn… en ga zo maar door. ?
  Tamara TS onlangs geplaatst…Unboxing Styletone Box NovemberMy Profile

 10. 14 november 2016 / 14:39

  Haha heerlijk zo’n artikel! Heel herkenbaar.
  Op dit moment is mijn grootste ergenis, iedere ochtend opnieuw, mensen die niet éventjes kunnen wachten tot de “uitstappers” de trein uit zijn, voor ze met hun grote tassen en weet ik het allemaal de trein in stampen. Like; manieren? Sinds kort studeer ik in een andere stad, dus moet ik er wel aan geloven..
  Elana onlangs geplaatst…All time favourites [1]My Profile

 11. 14 november 2016 / 15:26

  Trump komt erg dicht in de buurt…. ik probeer er zo weinig mogelijk dingen van te lezen maar ik heb héél veel Amerikaanse vrienden en ja voor hun is het echte realiteit… ik ben er zelf ook al zo vaak geweest dat ik me er meer thuis voel dan in België dus ik ben er eigenlijk nog niet echt goed van :/
  Naomi onlangs geplaatst…Random thoughts that go through my mind when travelingMy Profile

 12. 14 november 2016 / 16:12

  haha zo herkenbaar! ik kan me zo boos maken om de hele discussie rondom de zwarte pieten etc. De volwassenen maken er een potje van terwijl het een kinderfeest is. En ook met Trump heb ik even met mijn handen in het haar gezeten met hoe het dan komt , maar goed zijn allemaal dingen waar ik verder geen invloed op kan uitoefenen dus ik laat het naast me liggen. Super leuk trouwens om deze dingetjes op een rijtje te zetten.
  janine onlangs geplaatst…Wishlist voor de herfst #2 | BeautyMy Profile

 13. 14 november 2016 / 16:54

  Vooral trump ik ergerde mezelf al groen en geel maar nu.. ik kan er gewoon niet tegen!

 14. 14 november 2016 / 17:34

  Hahah, wat een leuk artikel. En je hebt ook helemaal gelijk met die zwarte pieten discussie. BELACHELIJK.

 15. 14 november 2016 / 19:20

  Wow, die eerste! Wat een gek, die man. Ik werk in een boekwinkel en daar komen ook de raarste mensen binnen… Mijn grootste irritatie is nu dat de kachel in de winkel stuk is en dat ik permanent bevries.. x

  • Marushi
   Auteur
   14 november 2016 / 22:08

   Nou ik zeg er gewoon wat van hoor! 😉 Wegwezen met je fiets haha

 16. 15 november 2016 / 10:36

  Die zwarte pieten discussie, helemaal mee eens. Het is nooit goed. Verder hoog op mijn irritatielijstje: invaliden die denken dat ze alles zijn en alles kunnen maken omdat ze toevallig in een rolstoel/invalidenwagentje zitten. Laatst reed iemand gewoon een kind omver omdat het naar zijn mening niet snel genoeg opzij ging…
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Veerkracht van Aagje Vanwalleghem My Profile

 17. 15 november 2016 / 10:40

  Vervelende klanten, oooo zo herkenbaar. Kan me er echt dood aan ergeren! Grappig om te lezen waar jij je aan irriteert. Haha wat bizar dat mensen gewoon met een fiets de winkel in lopen en dan geen slot hebben voor zo’n dure fiets, lachwekkend haha!

 18. 15 november 2016 / 11:54

  Behalve de eerste, herken ik alles. Vreselijk! En weet je wat ook zo irritant is? Mensen die op Facebook alles neerzetten en super respectloos zijn. Bahhhh wat een leeghoofden zijn dat.
  Sandra onlangs geplaatst…10 Dingen die je nog niet over mij wist #6My Profile

 19. 15 november 2016 / 17:28

  Een dure fiets zonder slot, dat is een vreemde zaak. Zwarte piet en de Amerikaanse verkiezing dat is ook zeker een gedoe.

 20. 15 november 2016 / 21:08

  dat die hele zwartepieten discussie uit Amerika is over gewaaid door een of andere vrouw die daar ergens in de regering zit. maar wat ze daar moeten doen naar de eigen kijken daar worden de kinderen van baby af voor een of andere show als volwassene opgedoft en geld aan verdiend dat vind ik schandalig .dus gewoon doorgaan met de zwartepieten in nederland.dit was mijn irritatie’s. fijne avond iedereen.

  dat is mijn

 21. 16 november 2016 / 14:28

  Jaah! Fietsers die de regels niet kennen! Zo irritant. Bij mij in de stad weten de meeste niet wat haaientanden betekenen. Aso! En wie er wanneer voorrang heeft is ook heeeeel moeilijk! Ik word er niet goed van. Hoe moeilijk is het?!?!? Heerlijk af en toe even lekker klagen 🙂 En die pieten discussie snap ik ook niet. Het blijkt dat mensen het een racistisch feest vinden maar wij zijn ook een van de meest tolerante landen ter wereld….. juist. En geen één kind lijkt het ook maar iets uit te maken hoe de pieten of de sint eruit ziet, alleen een klein groepje volwassenen. Zo jammer.

 22. 17 november 2016 / 22:33

  Super herkenbaar! Vooral de fietsers, ik fiets zelf ook (vaak) maar houd me altijd netjes aan de regels. Maar die andere menseb ho maar, ze fietsen zelfs door rood terwijl ze een kind achterop hebben, like wtf?!
  Dinja onlangs geplaatst…Review Lush Trichomania shampooMy Profile

 23. 18 november 2016 / 11:30

  Wat lomp dat mensen gewoon met fiets en al een winkel binnenstappen! Echt heel raar.

  Mijn grootste ergernis is mensen die zeggen: ‘Ik irriteer me aan…’ Het is ergeren aan, en iets irriteert je. Aargh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: