Bloggers in de zomer productiever dan in de winter?

Bloggers in de zomer productiever dan in de winter?
Behind a rainy window – Shutterstock

Dit vroeg ik mij onlangs af want ik merk dat ik deze periode wat minder productief ben. En onder bloggers bedoel ik dan ook op de eerste plaats mezelf. Ik wil er dan ook achter komen of meerdere bloggers hier last van hebben. In de zomer had ik ontzettend veel gepost. Ik zat vol met ideeën en poste elke week meerdere blogs. Het viel mij bij meer bloggers op dat hun dat ook deden. De leuke zomerse blogs schoten als paddenstoelen de grond uit.

Daarentegen waren er ook veel bloggers die een zomerstop inlaste om gewoon even lekker van het zonnetje te genieten. Dat is natuurlijk wel te begrijpen he, wie wilt er nou met 30 graden binnen in een kamertje opgesloten zitten? Ik in ieder geval niet. Ik ging ook vaak genoeg naar het strand, of gewoon buiten leuke dingen doen. Maar toch lukte het mij om heel veel blogs te schrijven. Met meer zonuren kon ik veel meer foto’s schieten. Foto’s van producten, outfit shoots en plogs gingen aan de lopende band.

productiever

Maar nu in de herfst/winter periode merk ik dat ik er veel meer moeite mee heb. Ik zit nog steeds vol met leuke ideeën die ik uit wil werken. Tijd en daglicht stoppen mij hierin helaas een beetje. Ik werk fulltime en met mijn uren betekent dit dat ik in de ochtend in het donker weg ga, en in het donker ook weer thuis kom. (herkenbaar?) Natuurlijk heb ik dan wel weekend, maar soms komt het voor dat ik met uren moet schuiven en dat ik maar een dag weekend heb.

Afgelopen weekend is hier een voorbeeld van. Dan leef je de hele week naar die ene dag vrij toe, waarbij je echt daadwerkelijk daglicht hebt. Dit is dan ook de tijd om mooie foto’s te schieten. Helaas word je dan wakker en regent het keihard, het is somber en grijs. Je probeert dan uit alle macht foto’s te schieten maar of het nou echt mooi wordt met die belichting weet ik niet. Mijn inspiratie word dan gelijk al weer de grond in geboord. Ik heb dan echt zo’n gevoel van “screw that“, ik ga wel een filmpje kijken ofzo. Terwijl ik gewoon bezig wil zijn voor mijn blog.

productieverIk merk dan dat ik wat minder productief word in blogs schrijven. Het weer zit niet mee, de foto’s zitten niet mee. Ik wil eigenlijk nog heel het huis opruimen. Maar ik ben ook moe, ik wil ook relaxen. Door al deze factoren krijg ik een beetje stress. Dan denk ik “wat kan ik nou het beste doen met mijn vrije dag” en dan ga je denken denken denken. Voordat ik het in de gaten heb is er alweer een uur voorbij en voel ik me totaal niet productief meer.

Ik probeer dan wel vooruit te werken maar soms is dat gewoon niet mogelijk. Bij andere bloggers die bijvoorbeeld elke dag bloggen zie ik de prachtigste/helderste foto’s voorbij komen. Wat is jullie geheim? En ja ik wil graag nog in de toekomst lampen/boxen aanschaffen maar ik ben nog aan het onderzoeken welke ik het beste kan kopen. Hebben jullie misschien tips voor mij?

Ik vraag me af of meerdere bloggers dit herkennen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

30 Reacties

 1. 27 november 2016 / 09:42

  Ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb ook vaak geen zin nu en geef schuld aan het weer.

 2. 27 november 2016 / 10:05

  Denk dat inderdaad alle bloggers wel begrijpen wat je bedoelt. Dat in het donker weggaan en in het donker thuis komen, motiveert mij niet om ‘s avonds nog even op het bloggen te duiken. Ook lijkt het alsof je veel minder tijd hebt dan in de zomer, misschien omdat de dagen korter lijken? Het is al bijna weer lente! 😛 Xoxo

 3. 27 november 2016 / 10:06

  Ik herken het eigenlijk niet! Ik merk wel dat in vakantie periodes het vaak rustiger is of zoals dit weekend is het Thanksgiving en dan merk ik dat de Amerikaanse lezers vrijhebben en wat anders te doen hebben.

 4. 27 november 2016 / 10:09

  Ik heb dat eigenlijk meer andersom :/ van de zomer wilde ik juist vooral buiten zijn en genieten van het zonnetje. Voor foto’s heb ik ook gewoon belichting staan, dus ben nooit afhankelijk van het weer. Juist rond de feestdagen heb ik allemaal ideeën. Misschien kan je daar wat mee, wat meer inspiratie uit de feestdagen halen?
  Mariska onlangs geplaatst…Black Friday afterparty | Er is nog steeds korting! & wat heb jij gehaald?My Profile

  • Marushi
   Auteur
   27 november 2016 / 12:47

   Het is niet dat ik geen inspiratie heb, want die heb ik genoeg! Het is meer dat ik tijd en zonlicht mis. Ik maak heel veel blogs met zelf geschoten foto’s en soms kan ik die niet maken omdat ik geen licht heb haha. Had jij nou ook softboxen gekocht? Of was dat alleen een ringlamp?
   Marushi onlangs geplaatst…Bloggers in de zomer productiever dan in de winter?My Profile

 5. 27 november 2016 / 10:51

  Wel herkenbaar, al moet ik zeggen dat ik in de winter liever vaker thuisblijf, en hierdoor ook wat meer tijd heb. Foto’s maken is wel wat lastiger, maar een softbox en een beetje nabewerken kom je een heel eind 😀
  Simplynspecial onlangs geplaatst…Wie is Laura nou eigenlijk?!My Profile

 6. 27 november 2016 / 13:18

  Zeker herkenbaar wat foto’s betreft! Ik hoop elke keer op mooi weer in het weekend en dat valt soms vies tegen :-(. En tijd is ook een probleempje….
  Eva onlangs geplaatst…Onzeker over mijn blog…My Profile

 7. 27 november 2016 / 13:33

  Ik kan niet zeggen dat ik in de zomer productiever ben dan in de winter of omgekeerd. Bij mij komt het soms vanzelf, maar blijft het soms ook wel vaak steken. Ik probeer ‘no pressure’ te hebben, maar is soms makkelijker gezegd dan gedaan 🙂
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #40 | Bij de tandartsMy Profile

 8. 27 november 2016 / 15:41

  Ik vind het nu juist fijner om te bloggen. Heerlijk savonds achter de pc kruipen en op een druilerige zondag lekker de week vooruit werken! 🙂 Ben het wel met je eens dat het soms best puzzelen is naast het hebben van een fulltime baan 😉
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…De leukste kerstmarkten in België!My Profile

 9. 27 november 2016 / 19:45

  Dat is echt het grote voordeel van een tussenjaar, tijd om foto’s te maken bij daglicht! Het donkere weer maakt wel dat ik er soms inderdaad minder zin in heb, het is gewoon lastiger.

 10. 27 november 2016 / 21:12

  Ik heb het ook eerder andersom hoor hihi. Juist nu vind ik het heerlijk om met mijn laptop op de bank onder een dekentje te bloggen en er meer tijd in te steken. Daar krijg ik juist inspiratie van! Alleen het maken van foto’s is wel eens lastig inderdaad, dat vind ik dan ook jammer. Even snel foto’s tussendoor maken is er niet meer bij, dat doe ik allemaal in het weekend.
  Natascha onlangs geplaatst…De nieuwe geuren van OriflameMy Profile

 11. Angela
  28 november 2016 / 11:18

  Ik ben dan wel geen blogger, maar ik merk wel dat ik in de winterperiode minder naar buiten gaat. Ik wil gewoon lekker thuis op de bank een filmpje kijken. Omdat het ook al zo snel donker is, ik vind het maar niks.

 12. 28 november 2016 / 12:06

  Heel herkenbaar! Vooral wat betreft het fotos schieten.. Ik vergeet gewoon dat het rond 4 uur al wat donkerder wordt & dat mn fotos er dan belabberd uit gaan zien.. dus dan verzet ik het weer naar de dag erop.. oops!

 13. 28 november 2016 / 15:49

  Heb het niet perse, maar merk wel dat ik in de herfst/winter leukere persberichten en pakketjes krijg omdat daar meer tijd/aanleiding voor is. Dat vind ik dan wel weer leuk!
  Mariska onlangs geplaatst…Nail Passion | Ombre Glitter Nail ArtMy Profile

 14. 28 november 2016 / 20:05

  Heel erg herkenbaar ja. Ik merk zelf vaak dat het licht perfect is op dagen als ik werk en als ik dan eindelijk een dag vrij heb is het onwijs donker buiten. Je kan dan wel wat licht aanpassen tijdens het bewerken maar het effect daarvan vind ik nooit echt mooi. Dan heb ik zo een week geen foto’s voor een artikel. Foto’s van internet gebruik ik liever niet want dat voelt minder persoonlijk. Toch kan het soms niet anders. Om dan twee weken niks te posten vind ik ook niet leuk.
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Outfit ➸ Bordeaux cut outMy Profile

 15. 28 november 2016 / 20:52

  Ik heb juist dat ik in de zomer minder zin heb ik mijn computer. Dan wil ik naar buiten en lekker genieten van het buitenleven. Nu zit ik graag ‘s avonds achter de laptop. Wel is het inderdaad heel lastig met foto’s maken, daar loop ik nu ook echt tegenaan. Zodra het buiten een beetje zonnig is en ik ben vrij, probeer ik zoveel mogelijk foto’s tegelijk te maken. Het schrijven komt dan later in de donkere uurtjes 😉
  Astrid onlangs geplaatst…Spam je blog #4My Profile

 16. 28 november 2016 / 22:39

  Ik had hier vroeger ook vaker last van maar tegenwoordig gaat het steeds beter. Ik ben nog steeds even productief als in de zomer, alleen merk ik wel dat ik iets meer inspiratie heb tijdens de zomermaanden. Soms denk ik zelfs dat ik productiever ben in de winter omdat ik in de zomer liever aan het zwembad lig, haha!
  Amy onlangs geplaatst…New in: Canvas van PIXERSMy Profile

 17. 28 november 2016 / 22:47

  Herkenbaar! Ook omdat dit altijd zo een drukke periode van mijn studie is. Ik kijk al uit naar het voorjaar, omdat ik dan weer wat meer kan bloggen. En inderdaad mooiere foto’s kan maken!

 18. 29 november 2016 / 21:27

  Ik heb er zelf niet zoveel last van. Ik wordt door het warme weer in de zomer juist wat luier. Maar wat betreft de foto’s herken ik je verhaal zeker. Het is best moeilijk om een beetje leuke foto’s te schieten als het zo snel donker is.

 19. Shiva
  30 november 2016 / 00:17

  Ik snap je post helemaal meid! Ik voel me deze seizoenen altijd zo onproductief! Wil zoveel doen maar het weer beïnvloed mij hier zo erg op lijkt het.

 20. 30 november 2016 / 21:59

  Bij mij is het net andersom .. nu het zo koud is blijf ik liever binnen om te bloggen. In de zomer nam ik liever de tijd om van het zonnetje te gaan genieten. Nee, ik zat dus liever niet opgesloten :p jammer genoeg is het maken van fotos inderdaad wat lastiger :(!
  An kusseler onlangs geplaatst…Colourpop FT. Hello kitty collectionMy Profile

 21. 1 december 2016 / 21:09

  Ik denk dat het een beetje van persoon tot persoon hangt. Ik blogde iets minder in de zomer dan nu. Ik gebruik mijn fototent met een fotograaf lamp in. Super handig om foto’s te maken met zulk weer. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: