Persproeverij | Restaurant Charlie’s

Persproeverij | Restaurant Charlie’s

Deze week was ik uitgenodigd voor een wel heel leuk event, een persproeverij van een nieuw “fast casual” restaurant: Charlie’s in Rotterdam achter Pathe Schouwburgplein. Dinsdag 13 December zijn voor het eerst de deuren van dit nieuwe horecaconcept geopend. Ik mocht daarvoor met een select groepje een kijkje nemen in dit nieuwe restaurant. En niet alleen kijken, maar ook veel lekkere dingen uit proberen!

Het restaurant richt zich op de gasten uit de omgeving en de bioscoopbezoekers. De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Charlie’s bevind zich waar de vroegere parkeergarage van Pathé zich bevond. Je kan het restaurant vanuit buiten bereiken, maar ook als je al in de bioscoop bent. Handig dus als je net klaar ben met een film en even nog wat wilt eten!

charlies-19Herken je dit nog toen dit een parkeergarage was? Hier ben ik heel vaak met mijn autootje naar beneden gereden.

Persproeverij | RESTAURANT Charlie'sDoor mijn werk kwamen wij een beetje laat, hierdoor hadden we een paar lekkere hapjes gemist. Maar we waren net op tijd voor het biertje haha. Vice natuurlijk blij. Hij vond dat na elke slok het biertje beter werd. Ik ben niet zo’n bier drinker maar ik heb er wel een slokje van genomen. En ik zag nu pas op de foto’s dat mijn haar eruit ziet als een vogelverschrikker haha. Dat krijg je na een ritje op de scooter!

charlies-02 charlies-03charlies-06 charlies-07Hoe eet je charmant een braadworst….nou gewoon NIET! Bedankt he Vice voor deze geweldige foto’s haha. Natuurlijk kregen wij er gewoon bestek bij. Maar toen ik naar onze buurtjes keek aten die het broodje ook allemaal met de handen. Dus ik ook! Overal maar ook echt overal saus! Volgende keer gewoon het bestek gebruiken!

charlies-08 charlies-09 charlies-10 charlies-11Flammkuchen; een soort dunne, extra krokante pizza die oorspronkelijk uit de Elzas komt. Lekker bourgondisch, met als basis een bodem van brooddeeg met crème fraîche. Bij Charlie’s vind je ze met allerlei verschillende toppings om samen te delen, als lunch of diner. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond hem super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

charlies-12 charlies-13charlies-14 charlies-15Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waaronder flammkuchen, salades en gourmet hotdogs, en zijn gedurende de dag te bestellen. Veel van de producten op de kaart van Charlie’s komen van lokale leveranciers. Zo vind je er koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin en bier van Kaapse Brouwers. Tijdens de proeverij kreeg ik ook meer informatie over de  bovenstaande bedrijven. Dat was allemaal heel erg interessant.

Persproeverij | RESTAURANT CHARLIE’SPersproeverij | RESTAURANT CHARLIE’SPersproeverij | RESTAURANT CHARLIE’SWe kregen zelfs nog een goodiebag mee naar huis! Ik nam een vluchtige blik in het tasje en zag een banaan en een potje met zout? Toen ik eenmaal thuis was en ik de goodiebag eens goed kon inspecteren zag ik dat er vrijkaartjes voor de bios in zaten. De ingrediënten waren hierbij om je eigen flammkuchen met banaan en Nutella te maken! Super gaaf! Dit lijkt mij echt heerlijk. Binnenkort ga ik dus voor het eerst mijn eigen flammkuchen maken jongens!


Charlie’s Rotterdam
Schouwburgplein 101
3012 CL Rotterdam
010 – 307 4100

Openingstijden:
Zondag: 10.00 – 23.00
Maandag: 10.00 – 23.00
Dinsdag: 10.00 – 23.00
Woensdag: 10.00 – 23.00
Donderdag: 10.00 – 23.00
Vrijdag: 10.00 – 00.00
Zaterdag: 10.00 – 00.00

Door de fast casual service is de gast verzekerd om op tijd te komen voor de film, en natuurlijk altijd welkom voor een drankje na de film. Een avondje naar de film is perfect te combineren bij Charlie’s!

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

24 Reacties

 1. 15 december 2016 / 08:01

  Charlie’s is zo leuk! Jammer dat ik je niet echt heb gesproken, fijn dat jij het event ook leuk vond.

 2. 15 december 2016 / 08:04

  Ik las eten,… hahaha en ik moest komen kijken. Leuke foto. Vind je er toch charmant opstaan met de braadworst!
  Het interieur doet me denken aan een soort van kantine, maar dan wel wat gezelliger.
  Yust onlangs geplaatst…In bed met YuStSoMe | BedgeheimenMy Profile

 3. 15 december 2016 / 08:14

  Daar ga ik zeker een keer komen woon 10 minuten van Rotterdam dus dat komt helemaal goed! Ziet er super leuk uit!
  Charel onlangs geplaatst…High-End wishlishtMy Profile

 4. 15 december 2016 / 10:35

  Syper tof dat je uitgenodigd was! Dat zijn nog eens leuke dingen haha. Ik vind het eten er goed uitzien! Vooral de flammkuchen. Erg leuk idee dat ze de ingrediënten daarvoor in de goodiebag hebben gedaan. Ben benieuwd hoe ze gaan worden als je ze maakt, hihi.
  Sandra onlangs geplaatst…10 Dingen die bijdragen aan een positief en blij gevoelMy Profile

 5. 15 december 2016 / 11:20

  Tof dat je uitgenodigd was! Het ziet er super leuk uit en het eten ziet er heerlijk uit!

 6. 15 december 2016 / 12:33

  Wat superleuk dat je was uitgenodigd! Ik hou van lekkere eten. Hmmm yum!

 7. 15 december 2016 / 16:26

  Hier ga ik binnenkort ‘s eten met vriendinnen! 🙂

 8. Angela
  15 december 2016 / 20:43

  Leuk verslag heb je geschreven! Die flammkuchen ziet er echt heerlijk uit zeg! Binnenkort maar een keertje binnen hoppen!

 9. 15 december 2016 / 21:25

  Wat een super toffe tent! 🙂 leuk dat je naar zo’n pers event bent geweest!

 10. Shiva
  15 december 2016 / 22:16

  Ziet er erg leuk uit! Die pizza lijkt me echt heerlijk!

 11. 17 december 2016 / 12:54

  Lijkt me een gezellige tent! Ik kom nogal ‘s in Rotterdam dus ik ga het zeker onthouden 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…KERST look 2016 #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: