Handige tips tegen die vervelende winter dip!

Handige tips tegen die vervelende winter dip!

Ik ben zelf meer een zomer persoon, noem mij maar een zonaanbidster! Maar toch vind ik de winter ook wel wat hebben. Het enige mindere vind ik wel dat ik ook een van de vele ben die erg vatbaar is voor een winterdip. Die donkere dagen, kou, weinig zonlicht en voorlopig geen vooruitzicht op warm weer.Als je vatbaar bent voor de winterdip dan zorgen deze omstandigheden ervoor dat je je moe, neerslachtig en futloos voelt. Je hebt daadwerkelijk de neiging om je als een beer terug te trekken en een winterslaap te houden.

De laatste tijd voel ik dat het toch weer een beetje erin in geslopen. Ik heb echt duizenden ideeën voor mijn blog. Ik heb alleen de energie niet om er wat mee te doen. Ik werk fulltime, en de vrije dagen die ik heb gebruik ik om verplichtingen na te komen, of om het huis schoon te maken. Dan zit ik in de avond achter mijn computer met een idee, maar er komt niets uit. Ik voel me zo moe en futloos dat ik eigenlijk gewoon gelijk mijn bed in wilt duiken. Toch zijn er veel dingen die je kunt doen om je winterdip te voorkomen, of in ieder geval minder erg te maken. Hieronder vind je een paar simpele tips om je winterdipje te verminderen.

Handige tips tegen die vervelende winter dip!

10 Anti-winterdip tips:

» Misschien soms niet altijd even haalbaar maar breng veel tijd door in de buitenlucht, en het liefst zo snel mogelijk in het eerste daglicht. Het licht in de ochtend bevat relatief veel blauw, en dat helpt je om lekker wakker te worden. Zorg sowieso dat je ‘s ochtends wordt blootgesteld aan veel licht.

» Mocht je in deze maanden wat extra centjes over hebben ga dan eens af en toe onder de zonnebank! Door de UV-B straling maakt je lichaam extra vitamine D aan. Extra vitamine D verlaagt de kans op depressies, en van de zonnebank  krijg je ook nog eens een mooi kleurtje!

» Probeer wat gezonder te eten, lekker veel groenten en weinig suiker. Eet een paar keer per week vis, of slik omega 3.

» Schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je die dag dankbaar bent. Door een positieve stemming vast te houden geef je die dip geen kans!

» Met dit koude weer wil ik het liefst binnenblijven en lekker achter de tv/computer kruipen. Maar onderhoud je sociale contacten! Ga leuke dingen met je vriendinnen doen! Je voelt je ook altijd fijner als je iets heb waar je naar uit kan kijken. En gezelligheid en positiviteit brengen je mood weer omhoog!

» Probeer overdag veel te sporten. Je zit er eerst misschien tegen op, maar als je eenmaal bent geweest voel je zo veel energie. Je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen of fietsen. Of misschien is een boswandeling meer jouw ding? Probeer gewoon veel buiten te zijn, om wat meer licht mee te pakken.

» Laat je dip niet de overhand krijgen! Praat met je familie of vrienden als je even niet lekker in je vel zit. En laat hun begrijpen waarom je af en toe futloos en wat chagrijniger ben. Want iedereen heeft op zijn tijd wel eens een dipje.

» Vergeet je vitaminen niet! Slik je multivitamine, en slik vitamine D (zonlicht in een potje!).

» Haal daglicht binnen in je huis en op je werkplek. Je heb in deze periode minder zonlicht dus probeer elk zonnestraaltje binnen te halen.

» Voel je je toch een beetje somber? Kruip dan lekker in bed en doe een powernapje. Door even te slapen, laad je jezelf weer op. En het is goed voor je huid! Maak het dutje alleen niet langer dan een halfuur. Als je te lang slaapt, raakt je systeem in de war waardoor je ’s avonds minder goed kunt slapen.

Heb jij weleens last gehad van een winterdip?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

21 Reacties

 1. 7 december 2016 / 08:12

  Fijne tips! Ik had afgelopen week heel veel thuis gezeten en amper buiten geweest! En toen zijn we zondag maar even wezen wandelen. Hetwas echt ijskoud, maar toch ook wel even lekker hoor. Een beetje frisse wind door je hoofd!

 2. 19 december 2016 / 13:48

  Op dit moment heb ik er nog niet zo’n last van, komt denk ik voor een deel door de vrolijke kerstversiering thuis en ik zet dit jaar vaker de kaarsjes aan. In januari zal het wel weer komen, dat word ik de donkere dagen vaak zo zat. De zonnebank vind ik een goeie, dat ga ik binnenkort eens doen.
  sammie onlangs geplaatst…KerstboomMy Profile

 3. Angela
  19 december 2016 / 15:27

  Handige tips! Ik merk ook dat met dit weer dat ik wat minder goed in mijn vel zit. Ik hou gewoon onwijs veel van de zon! Kan ook niet wachtten totdat het weer zomer is!

 4. 19 december 2016 / 15:44

  Wat een fijne tips! Elk jaar sluipt die winterdip er ook bij mij weer in. Ik kan dan ook niet wachten tot het weer lente is! Ik ga nu ook wat vaker een rondje lopen en ik merk inderdaad wel dat dat helpt! Het onderhouden van sociale contacten is echt een hele goede. Dat moet ik eigenlijk meer doen tijdens deze dagen.

  • Marushi
   Auteur
   19 december 2016 / 15:50

   Ja ik heb precies hetzelfde met sociale contacten onderhouden in de winter haha. Door dat rot weer wil ik gewoon niet naar buiten haha.

 5. 19 december 2016 / 15:47

  Dit is zo herkenbaar. Naast mijn blog werk ik ook fulltime en kom ik eigenlijk te weinig buiten.
  Bedankt voor de tips, deze lijken mij vrij makkelijk uit te voeren.

 6. 19 december 2016 / 16:47

  Fijne tips! Ik moet altijd wel even wennen als het weer zo snel donker is, vooral als de wintertijd weer in gaat, maar verder heb ik er gelukkig niet zoveel last van.
  Danella onlangs geplaatst…Over week 50My Profile

 7. 19 december 2016 / 18:43

  Ik zit ook niet helemaal lekker in mijn vel eigenlijk. Moe en mijn tanden/kiezen gaan weer ontsteken.. Kans dat ik straks met een dikke wang zit.
  Ik duik zo even mijn bed in, heb weinig energie meer na een dagje Utrecht, wat overigens wel leuk was. Maar voor mij best vermoeiend.
  Babs onlangs geplaatst…Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata!My Profile

 8. 19 december 2016 / 19:05

  Goede tips! Zit eigenlijk te wachten tot we eens sneeuw krijgen haha daar word ik echt vrolijk van. Zonnetje en knisperend sneeuw <3

 9. 19 december 2016 / 19:16

  Tot aan de kerst heb ik eigenlijk nooit zo last van een winterdipje, omdat mijn hoofd dan compleet overloopt met feest en warmte en KERST, haha! Maar voor januari en februari zijn dit hele fijne tips!
  Kim onlangs geplaatst…Merry Blogmas! en een nieuwe naam…My Profile

 10. 19 december 2016 / 20:52

  Valt eigenlijk wel mee. Ik ben eigenlijk altijd wel positief. Alleen nu ik afgelopen zaterdag door mijn rug ben gegaan, baal ik wel een beetje extra. Maar ik denk dan, waarschijnlijk is het voor kerst weer over. ;-). Oh ja, en dat dochterlief 2x achter elkaar een onvoldoende heeft gehaald op school, daar baal ik van. Maar dat kan natuurlijk ook in de zomer, en heeft niks met een winterdip te maken. haha. Ik dwaal af 😉

  • Marushi
   Auteur
   20 december 2016 / 00:15

   Dat is echt balen dat je door je rug ben gegaan! Beterschap! En onvoldoendes zijn natuurlijk nooit leuk. Ik begrijp best dat dit soort dingen je een beetje in een dip brengen haha. Maar dat kan natuurlijk ook het hele jaar door! 😉
   Marushi onlangs geplaatst…Handige tips tegen die vervelende winter dip!My Profile

 11. Shiva
  20 december 2016 / 17:38

  Bedankt voor de Tips Marsha! Ik ga er gelijk een paar van uit proberen!

 12. 20 december 2016 / 18:45

  Sinds een aantal dagen slik ik vitamine D, om te kijken of dit voor mij ook werkt en dit lijkt goed te werken. Ben minder moe, meer opgewerkt en voel me gewoon beter.
  Mariska onlangs geplaatst…6x leukste truien voor de kerstMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: