Een bezoek aan de Tomofair in Amsterdam

Een bezoek aan de Tomofair in Amsterdam

Afgelopen weekend ben ik met Vice, Denver en zijn moeder naar de TomoFair in Amsterdam geweest. Via Sherry haar blog beautyandbooksmagazine had ik twee kaartjes gewonnen. Hier was ik echt blij mee want ik was al van plan om erheen te gaan. Nou waren de kaartjes maar €4,99- maar alles is natuurlijk meegenomen!  

Wat kon ik verwachten op de TomoFair?

Honderden meters stands met geek/anime merchandise verdeeld over 3 hallen! Comics, anime, games, cosplay, arts, sci-fi, movies and more! Gezellige horeca, terrasjes en meetings op ruim 3500m2, waarvan 750 m2 (retro)games, arcadekasten en consoles door Magix Buttons en Gamerooms.nl. Naast alle currentgen consoles, waren er ook diverse board- en cardgames.

Japanese lolita fashion – Diverse leuke workshops en lectures – Live prepared food and beverages – Card game tournaments! – Diverse (game) cosplay shows – Game merchandise – Bonsai trees – Heel veel (retro)games. En ook speelbaar in onze gameroom! – Japanese manga – Cute accessoires – Japanese karaoke – Diverse leuke workshops en lecture.

TomoFair in Amsterdam 2017We gingen al vroeg op pad, maar gingen eerst even langs de Starbucks om een lekkere warme chocolademelk te halen. Het verbaasde me dat ze mijn naam goed hadden geschreven. Maar kijk hoe ze Vice hebben geschreven haha.

TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017Ik heb altijd al een bonsai boompje willen hebben, maar ik vond ze gewoon zo ontzettend duur. Hier verkochten ze deze vanaf €10 euro! En ze zagen er echt heel leuk uit. Ik had er eentje van €20 euro gekocht. Hij was nog jong, maar ik ben benieuwd hoe hij eruit gaat zien als hij in volle bloei staat.

TomoFair in Amsterdam 2017Op de TomoFair hadden ze ook verschillende soorten workshops die je kon volgen. Denver en zijn moeder gingen met deze workshop “needle felting”meedoen. Je kreeg dan een zakje met vilt om je eigen plushy te maken. De bedoeling was dat je er hard met een naald in moest steken achter elkaar, om het stof harder te laten maken. En er zo vorm aan te geven.

TomoFair in Amsterdam 2017En dit was het eindresultaat! Een visje en een onigiri (rijstbal). Super cute.

TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017Er liepen ook heel veel cosplayers rond. Maar wat is nou cosplay? Cosplay (コスプレ, kosupure), ofwel costume play: “is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. Dat kan zijn van een anime/manga of een game bijvoorbeeld. In de ruimere zin van het woord verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspellen buiten het podium om, ongeacht de culturele context.”

TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017Er waren heel veel illustrators aanwezig die hun eigen stand hadden. Dan verkochten ze daar hun tekeningen en merchandise. Ook kon je er door sommige mensen je portret laten tekenen in anime/manga stijl.

TomoFair in Amsterdam 2017Op een gegeven moment begon de cosplay wedstrijd. Alle mensen die verkleed waren, en mee wilden doen verzamelde zich op de mainstage. Daar mocht iedereen een minuut zijn ding doen. Sommige mensen gingen dansen, deden een kleine skit, of liepen gewoon snel een rondje. Hierna hadden de drie jury leden een vraag. De meest voorkomende vraag was: “Hoeveel heb je zelf van deze outfit gemaakt?”. Dat was dus iets waar ze goed op lette. Heel veel outfits kan je ook kant en klaar kopen. Maar het word meer gewaardeerd als je alles zelf maakt.

TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017TomoFair in Amsterdam 2017 TomoFair in Amsterdam 2017

Dit was voor mij de eerste keer dat ik naar zo’n Japanse anime event ben gegaan. Ik vond het leuk om te zien wat ze allemaal verkochten samen met de workshops en al de cosplayende mensen. Het was er wel ontzettend druk! Echt niet normaal, je stond er echt voor alles in de rij. Voor de wc, de jassen, als je wat eten wou kopen. Wij liepen gewoon al die tijd met onze jassen in onze handen, want we hadden echt geen zin om zo lang in de rij te staan.

De cosplay wedstrijd kwam op mij een beetje ongeorganiseerd en onrustig over. Alsof dit allemaal de eerste keer was dat ze zoiets organiseerde. Ik vond de zalen te klein voor alles wat ze erin gepropt hadden. je moest jezelf echt tussen de mensen door wringen. Jammer, want zo kreeg ik niet echt de kans om bij alle standjes te kijken. Er waren ook maar drie zalen. deze hebben we allemaal een keer of 4 bekeken denk ik.

Het was een super gezellige dag maar ik weet niet of ik de volgende keer weer naar de TomoFair zou gaan. Dan zou ik liever naar een grote event gaan. Maar ja wat verwacht je voor €4,99?  Het was een leuke eerste ervaring!

Ben jij wel eens naar een Japans Anime Event geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

18 Reacties

 1. 9 januari 2017 / 08:58

  Het is niet mijn ding, alhoewel ik moet zeggen dat het er wel leuk uitziet! Die geluks katjes vind ik leuk!

 2. 9 januari 2017 / 10:55

  Het ziet er wel een heel leuk event uit!

  Sarah x

 3. 9 januari 2017 / 12:05

  Het lijkt me leuk om eens mee te maken, gewoon voor de fun maar verder heb ik er niets mee.

 4. 9 januari 2017 / 14:57

  Oooh wat superleuk! Haha, Fais!
  Ik zou ook nog graag een keer naar een ComicCon willen, maar dan wel zo’n mega amerikaanse 🙂 Of in Japan natuurlijk! Te leuk!

 5. Angela
  9 januari 2017 / 17:51

  Ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt me wel heel erg leuk. Echt grappig om al die verklede mensen te zien!

 6. 9 januari 2017 / 19:25

  Lijkt me best leuk om eens mee te maken. Leuk verslag.
  Annette onlangs geplaatst…UnboxingMy Profile

 7. 9 januari 2017 / 21:24

  Ik vind het er oprecht gezellig en leuk uitzien! Zoiets moet je wel eens gezien hebben!
  Charel onlangs geplaatst…Groot nieuws!!!My Profile

 8. 10 januari 2017 / 13:15

  Wat een tof verslag! Leuk dat je er bent geweest! Jammer zeg dat klein was en dat je niet bij alle stands kon kijken 🙁 Zelf ben ik er nog nooit geweest!

 9. 10 januari 2017 / 20:55

  Wauw, dat ziet er echt onwijs leuk uit! Ik heb stiekem wel een zwak voor dit soort dingen. Een vriendin van mij studeert Japans en is dol op alles wat met Japan te maken heeft. Wie weet nodig ik haar eens uit om samen te gaan 🙂
  Romy onlangs geplaatst…New in: leuke stationery items bij ActionMy Profile

 10. Shiva
  11 januari 2017 / 18:50

  Ondanks dat het er zo klein was ziet het er wel naar uit dat jullie het naar je zin hebben gehad! Leuk! =)

 11. 12 januari 2017 / 20:41

  Dat ziet er echt zo leuk uit! Maar ja, ik ben dan ook echt een Azie-fan. Leuke review trouwens!
  Josine onlangs geplaatst…jassenMy Profile

 12. 29 januari 2017 / 15:28

  Wat een leuke uitstapje heb je gemaakt.
  Wat super leuke allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: