Fifty Shades Darker: How dark is it?

Fifty Shades Darker: How dark is it?

Nadat in 2015 alle vrouwen toch een tikkeltje opgewonden de dichtstbijzijnde bioscoop bezochten, voor de eerste verfilming van de driedelige Vijftig Tinten boekenreeks, verscheen afgelopen week de verfilming van het tweede boek op het grote scherm: Fifty Shades Darker. 

Het publiek liep bij Fifty Shades of Grey al niet bijzonder enthousiast de bioscoop uit, en de eerste filmrecensies over de tweede film zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Ik ben afgelopen woensdag naar Fifty Shades Darker geweest en heb nu ook beide delen bekeken en ik vertel jullie graag wat ik ervan vond! Het eerste boek uit de Vijftig Tinten reeks, geschreven door E.L. James,  verscheen in 2011. De boeken werden ontzettend succesvol en alle vrouwen waren in de ban van de sexy reeks.

Voor de meiden die de Vijftig Tinten boekenreeks niet hebben gelezen:

De verhalen gaan over een bijzondere relatie tussen de jonge miljardair Christian Grey en de literatuurstudente Ana Steele. Het boek bevat spannende intieme scènes waarin SM-achtige praktijken zich afspelen. Christian voelt zich graag dominant in deze relatie en Ana dient zich aan bepaalde regels te houden, die weinig romantiek toelaten. Als in 2015 de film Fifty Shades of Grey op het witte doek verschijnt, wordt de populariteit van het verhaal wederom bevestigd. Echter, de film verkreeg over het algemeen geen goede recensies. Zo zou het karakter van Ana vrij vaag zijn weergegeven en had men veel hogere verwachtingen van de verfilming van het taboedoorbrekend verhaal.

fifty-shades-darker-how-dark-is-it

Zelf was ik één van die vele vrouwen die het eerste boek van de reeks heeft gelezen en in 2015 nieuwsgierig de film bekeek. Eigenlijk vond ik deze film niet zo geweldig. Het boek was best spannend, maar de verfilming vond ik vrij slecht. Ik irriteerde me aan het te voorzichtige karakter Ana en vond het verhaal niet zo bijzonder. Ik bespeurde weinig passie tussen de twee hoofdpersonen en vond het geen geloofwaardige relatie.

Alhoewel, doorzetter dat ik ben, heb ik me toch opengesteld voor de tweede film die dit jaar zou verschijnen. De trailer maakte mij nieuwsgierig en de appetijtelijk uitziende Jamie Dornan, die wederom de hoofdrol zou vertolken van Mr. Grey, overtuigde mij om samen met mijn beste vriendinnetje kaartjes te reserveren voor de première!

Wat vind ik van Fifty Shades Darker?

fifty-shades-darker-how-dark-is-it

Je ziet het op deze foto: Ik ben heel erg enthousiast!  In de verschenen filmrecensies wordt onder andere gezegd dat het een mierzoete film is en niet boven een gemiddeld verhaal uit een Bouquet-reeks uitsteekt. Ik ben het hier totaal niet mee eens. In tegenstelling tot de eerste film, voelde ik me veel meer verbonden met de twee hoofdpersonen. Ik was heel benieuwd hoe de relatie van Ana en Christian zich zou ontwikkelen, nadat zij hem aan het einde van de eerste film verliet vanwege de rare relatie die ze hadden.

Het verhaal ontwikkelt zich vrij verrassend en ik vind de hoofdpersonen en de relatie ‘’echter’’. Er zit spanning in, maar je kunt ook op genoeg momenten je helemaal laten meevoeren door de romantiek. De intieme scènes vind ik echt sexy, ook al vinden velen het ‘’te soft’’. Ik weet niet wat zij dan verwachten van deze intieme scènes?  Maar.. misschien wil ik dat ook niet weten.  Waar ik ook echt van heb genoten is de kleding van Ana. De prachtige jurken en mooie lingerie zijn jaloersmakend!  Oh ja, en dan heb je dus nog Mr Grey…Ik verheug me nu al op de derde film!

Ben jij al naar deze film geweest? Zo ja, wat vond jij ervan?

Liefs en tot snel! X Lieve

Lieve Peters
Lieve Peters

21 Reacties

 1. Evelien
  15 februari 2017 / 09:47

  Ik vond deel 1 wel leuk, alleen een mindere versie van de boeken. Toch wil ik deel 2 ook nog graag zien!

 2. 15 februari 2017 / 11:18

  Ik ben al naar de film geweest voor Valentijn. Ik heb bewust het boek deel 2 niet gelezen. Ik ben best positief over deze film.

 3. 15 februari 2017 / 11:48

  Ik vond de eerste zo tegenvallen dat ik nu ga passen…

 4. 15 februari 2017 / 15:07

  Nu je het tweede deel zo beschrijft ben ik nog nieuwsgieriger. Ik snap wel wat je bedoeld met het eerste deel dat vond ik ook wel zo.

 5. 15 februari 2017 / 16:23

  Ik heb de trilogie én Grey gelezen (ik was in het eerste boek begonnen en my momma didn’t raise no quitter, haha) en heb gisteren voor het eerst Fifty Shades of Grey gezien. In vergelijking met de film durf ik het boek zelfs goed te noemen… Erg, echt erg. :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Verkouden? Kleenex helpt!My Profile

 6. 15 februari 2017 / 17:07

  Ik ben gisteren geweest en ik vind het tweede deel echt een stuk beter dan het eerste deel. Bij het eerste deel gingen ik en een vriendinnetje erheen met de verwachting dat het tegen zou vallen. Dat deden we dit keer ook, maar het viel alleszins mee!
  Anne onlangs geplaatst…Trouwen #3 Alles over de locatieMy Profile

 7. 16 februari 2017 / 10:01

  Ik heb de boeken gelezen en die vond ik erg leuk. De eerste film vond ik dus een dikke tegenvaller en ik verwacht dat ik de tweede film ook niet zo bijzonder ga vinden. Boekverfilmingen zijn gewoon altijd bagger.

 8. 16 februari 2017 / 16:13

  Leuk film verslag! Ik vond de film erg tof!! Leuker dan de eerste film! 🙂

 9. 20 februari 2017 / 18:36

  Ik vond de film super goed. Maar telkens zal je me horen dat ik uiteindelijk de boeken altijd beter ga vinden. In de boeken komt der ook meer in en in de films word het soms niet getoont lijk dat het in de boel beschreven sta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: