All you need is… yoga

All you need is… yoga

We zijn alweer even onderweg in het jaar en waar de één nog struikelt over de voornemens voor dit jaar, is de ander alweer helemaal opgegaan in het werk- of studieritme en probeert het tempo zo goed als mogelijk bij te benen. Heb jij ook geregeld behoefte aan een wekelijks of misschien zelfs een dagelijks rustmomentje om onder alle drukte uit te komen die dagelijks op je afkomt?

Het is geen overbodige luxe om je mentale en lichamelijke welzijn voorop te stellen. Gun jezelf ook zo nu en dan de nodige verzorging! Je kunt dit al bereiken door tien minuutjes per dag te ‘mediteren’ of een yogasessie voor jezelf in te plannen. Maar help! Wat houdt dat precies in? Lees verder en vind vijf tips om een stukje rust en geluk toe te voegen aan je leven.

Stop dreaming, start doing

Niets is zo lastig als beginnen met iets. Maar meestal blijkt dat als je eenmaal begonnen bent dat je eigenlijk niet meer snapt waarom dat nu zo lastig was. Als je op zoek bent naar rust, balans, een goede houding of lenigheid dan is yoga de uitkomst! Yoga betekent ‘juk’ in het Sanskriet (een oude taal), en het woord juk staat weer voor een verbinding wat in dit geval de verbinding van lichaam en geest betreft.

Om te starten is het belangrijk om na te gaan waarom jij behoefte hebt aan yoga, en wat je doel is bij het uitvoeren van je sessies. Je kunt je doel opsplitsen in meerdere kleinere doelstellingen. En op deze manier gedurende jouw avontuur in kaart brengen of je op de goede weg bent met het behalen van je belangrijkste doel dat je aan het begin bedacht hebt.

Yoga is voor iedereen

Yoga schijnt voor iedereen geschikt te zijn en je kunt het overal uitvoeren: in groepsverband in de yogastudio of op de sportschool (waar je toch al een abonnement hebt). Of thuis in een rustige ruimte met voldoende bewegingsruimte. Sommige yogastudio’s bieden strippenkaarten aan waardoor je niet direct vastzit aan een abonnement maar ook af en toe naar een les kunt gaan. Hierdoor kun je gerust een keer een lesje proberen zonder dat je ergens aan vast zit.

Twijfel, twijfel

Herken je dat? Je wilt wel beginnen met yoga maar je weet eigenlijk nog niet zeker of het wel iets voor je is. En of het wel de moeite waard is om je moed te verzamelen en een proefles te volgen. Gelukkig is er YouTube waar je een scala aan gave yoga kanalen kunt vinden! Ekhart biedt een interessant kanaal aan dat voor zowel beginners als gevorderden is. De instructies worden op een hele duidelijke en professionele manier gegeven waardoor je makkelijk zelf kunt proberen mee te doen.

Go for it!

Heb je besloten dat je ervoor gaat? Het eerste wat je waarschijnlijk gaat doen, is op zoek naar een goedkope yogamat. Meestal wordt het advies gegeven dat je het beste kunt beginnen met een simpel en goedkoop matje. Zodat je je geen buil valt als je uiteindelijk toch niet verder besluit te gaan met yoga. Als je er na een tijdje achter komt dat het helemaal jouw ding is, dan gaat er een wereld voor je open. En kun je kiezen uit heel veel soorten matjes. Heb je ook wel eens gedacht dat je heel graag zou willen beginnen met yoga, maar dat je zeker weet dat jezelf nooit in al die lastige houdingen ziet? Voor dit soort uitdagingen zijn er speciale yoga accessoires. Bijvoorbeeld een yoga blok waar je op kunt steunen of tegenaan kunt leunen om sneller en beter in je houding te komen.

Happy looks good on you!

Met alleen yoga kom je waarschijnlijk wel een eindje, maar bereik je niet het beste resultaat. Een gezond lichaam heeft behalve de nodige beweging en innerlijke rust ook gezonde voeding nodig om goed te kunnen presteren. Schrap daarom ongezonde voeding zoals voeding met geraffineerde suikers, verzadigde vetten en E-nummers. En maak plaats voor mineraal- en vitaminerijke voeding zoals verse groenten, fruit, vis, noten, zaden en hele granen.

Jouw eerste rustmomentje van vandaag? Maak een smoothie van 1 rijpe avocado, 2 medjool dadels, 250 ml kokoswater. Eventueel een paar ijsklontjes en 1 theelepeltje kaneelpoeder met de blender, en drink het drankje op onder het genot van een leuk magazine of goed boek.

Heb jij weleens aan yoga gedaan?

Dit artikel is geschreven voor Gastblogger Lisanne van superyoga.nl

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

25 Reacties

 1. 20 februari 2017 / 06:52

  Ik doe nu al 1,5 jaar yoga en ik wil er nooit meer mee ophouden. Het is goed voor je lichaam, je (stijve) spieren en als je echt je best doet met je ademhaling dan is lichaam en geest ineens één.
  Ik raad geen youtube kanaal aan, dit is iets wat je echt moet ervaren in een groep en niemand let op elkaar dus er is geen rede tot schamen. Moeilijke posities zijn er niet want je moet doen wat je lichaam aangeeft.
  Het is een verademing, een rustmoment. ?
  my journey onlangs geplaatst…Week #6My Profile

  • Marushi
   Auteur
   20 februari 2017 / 14:28

   Hoe je het zo beschrijft klinkt het wel heel erg goed haha. Ik heb ook echt super last van stijve spieren.
   Marushi onlangs geplaatst…All you need is… yogaMy Profile

 2. 20 februari 2017 / 11:57

  Yoga heb ik één keer thuis geprobeerd, maar dat moest ik helaas stoppen omdat mijn yogamatje veeeel te hard was. Moet dus echt een zachtere aanschaffen haha. Ik ga binnenkort naar Bali en daar hoop ik wel een lesje mee te pikken. Ben er namelijk wel erg benieuwd naar of het iets voor mij is! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #95 | Pat’s verjaardag, Ikea & zonnige dagenMy Profile

 3. 20 februari 2017 / 13:26

  Ik doe soms thuis een paar poses, gewoon om lekker te stretchen.Misschien als hier in buurt een cursus is die betaalbaar is ga ik het weer doen. Zou wel heel goed voor mij zijn!
  Babs onlangs geplaatst…Molton Brown Rosa & Tobacco Absolute IconsMy Profile

 4. Angela
  20 februari 2017 / 14:27

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik heb het altijd wel interessant gevonden.

 5. 20 februari 2017 / 16:11

  Ik zit echt nog te twijfelen om yoga te gaan doen. Maar heb het mediteren wel een keer gedaan. Zelf vind ik dat ook wel erg leuk om te doen!

 6. 20 februari 2017 / 16:41

  Ik ben dol op yoga. Zeker nu ik ouder word kan ik niet meer zonder. 😉

 7. 20 februari 2017 / 17:30

  Leuk artikel! Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, maar het trekt me wel. Toch maar eens proberen misschien. 🙂

 8. Shiva
  20 februari 2017 / 19:33

  Yoga Yoga helemaal zen! Ik doe al een paar jaar Yoga en ik ga er zeker nog wel een tijdje mee door 😀

 9. 20 februari 2017 / 22:09

  Een echte les yoga heb ik nooit gedaan, maar ik heb thuis wel eens wat oefeningen en houdingen gedaan. Dat vond ik in ieder geval heel fijn 🙂 Xxx

 10. 20 februari 2017 / 22:55

  Ik heb nog zwangerschapsyoga gedaan, maar dat is uiteraard niet zo intensief en we vielen massaal in slaap. Tja combinatie van met de ogen dicht moeten neerliggen, oververmoeid zijn, rustgevende thee, aangepaste rustige muziek en les om 20u30 ‘s avonds bleek geen ideale combinatie. Maar het was wel veel fijn!
  Kool Family onlangs geplaatst…Dick Bruna is niet meer & favoriete kleuter- en peuterboekenMy Profile

 11. 21 februari 2017 / 00:18

  Aan yoga heb ik nog nooit iets gedaan. Maar nu ik jouw fijne artikel gelezen heb denk ik wel dat dit of meditatie wel iets voor mij is. Ik ben 24 uur per dag druk; gezin, werk, sociale contacten en bloggen en merk dat ik mezelf voorbij ga soms. Ik denk dat het mij meer rust en balans kan geven.

 12. 21 februari 2017 / 22:31

  Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met yoga, maar de keren dat ik het deed vond ik het echt heel erg ontspannend en fijn. En had ook wel echt het idee dat mijn lichaam aan het werk was geweest 🙂

 13. 22 februari 2017 / 15:21

  Het lijkt mij mega ontspannend, mijn mat is al binnen nu nog de oefeningen gaan realiseren!

 14. 23 februari 2017 / 10:38

  Ik begin regelmatig met yoga haha. Heb 2 x een 30 dagen challenge gedaan, maar op de één of andere manier sluipt het er daarna toch weer uit helaas. Terwijl het zo fijn is.
  Jenn onlangs geplaatst…DIY: kussenhoes maken van een totebagMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: