10 Zinnen die ik vaak te horen krijg.

10 Zinnen die ik vaak te horen krijg.

Vorige week op mijn werk kreeg ik van twee verschillende mensen te horen dat ze me jonger hadden geschat. “Story of my life” dacht ik toen, maar ik vond het wel weer grappig. Ik moest toen denken aan dat ik dat zo vaak te horen had gekregen in mijn leven. En ik begon toen verder te denken, wat voor zinnen heb ik nog meer zo vaak te horen heb gekregen? En vanuit die gedachte ontstond dit artikel. Dus hierbij een top tien van die zinnen.

Ik dacht dat je jonger was.

Deze zin krijg ik eigenlijk al heel mijn leven te horen. Ik moest tot mijn 25e mijn ID laten zien wanneer ik alcohol ging kopen. Of als ik uit ging werd ik altijd door jongere jongens aangesproken. Ik vond dat altijd wel super grappig als ze dan schrokken van hoe oud ik werkelijk was. Misschien komt het ook omdat ik mijzelf totaal niet oud voel. Qua geest ben ik gewoon heel jong en kinderlijk. Mijn vrienden zijn allemaal ouder dan mij maar gedragen zich ook echt super jong. De meeste vriendjes die ik heb gehad waren ook allemaal jonger dan mij. Als iemand ouder is dan mij en ook echt serieus gedraagt voel ik me nog jonger. Want ik ben gewoon niet serieus. Natuurlijk zijn er momenten dat je je wel serieus moet gedragen, maar ik heb liever gewoon plezier in het leven! Laat mij maar lekker jong blijven!

Wanneer ga je aan kinderen beginnen?

Deze zin begin ik echt bloed irritant te vinden. Ja ik word ouder, en het word op deze leeftijd vanzelf sprekend dat je kinderen neemt. Maar waarom moet je dat elke keer vragen als je mij ziet? Ook al zou ik nu aan kinderen beginnen of proberen, moet ik dat dan aan jouw neus gaan hangen? En misschien ben ik al een tijd bezig maar lukt het niet? Dan zou het elke keer pijnlijk zijn als mensen zulke vragen stellen. Dat je het een keer doet voor een grapje kan ik nog begrijpen. Maar stop met het elke keer vragen!

Ik dacht dat je langer was.

Ik heb echt geen idee maar blijkbaar lijk ik op mijn foto’s 1,75 ofzo. Heel veel mensen waarmee ik online contact heb en dan eindelijk in het echt zie zeggen dit tegen mij. Ik snap het ook niet haha ik neem de foto’s niet uit een bepaalde hoek maar gewoon recht van voren. Helaas ben ik gewoon een klein opdondertje die lang lijkt op foto’s.

Ik dacht dat je arrogant was.

Een zin die ik echt niet leuk vind om te horen. Hoe vaak ik wel niet in mijn leven te horen heb gekregen dat mensen dachten dat ik arrogant was of kapsones had. Terwijl dat echt het omgekeerde is van wie ik ben. Ik ben juist een heel onzeker persoon en zou nooit arrogant kunnen zijn. Maar blijkbaar ben ik “gezegend” met de resting bitch face. Ik kan blijkbaar onbewust heel arrogant kijken zonder dat ik het zelf door heb. Maar jongens arrogant en kapsones komen echt niet in mijn woordenboek voor hoor haha.

zinnen-heel-vaak-horen-krijg

Ben jij nou helemaal Nederlands?

Ik vind deze zin wel grappig want heel veel Nederlanders denken meestal dat ik 100% dutch ben. Terwijl de meeste halfbloedjes/buitenlanders toch wel zien dat ik gemixt bloed heb. Of dat nou komt door mijn donkere uitstraling of mijn accent ik heb geen flauw idee. Ik vind het wel frappant dat Nederlanders het bijna nooit zien.

Ik dacht dat je chubby was.

Gelukkig heb ik deze zin niet zo heel vaak in mijn leven gehoord maar omdat het een paar keer gebeurd is moet ik er altijd aan denken. Ja ik heb brede schouders, brede heupen en een smalle taille. Oftewel ik heb een zandloper figuur. Maar als ik nou een dikke trui of vest aan heb dan lijk ik wel vierkant. Mijn taille valt helemaal weg en ik word gelijk “chubby”. Toen ik vroeger bij de supermarkt werkte had ik een t shirt aan, daarover een trui, daarover een vest en een gilet. Want ja de kassa’s stonden vlak bij de entree dus ik had het altijd koud. Toen kwam ik een keer in de zomer met een t shirt en toen zei een leidinggevende tegen mij: “Oh je bent slank? Ik dacht altijd dat je chubby was”. Wtf right?

Je bent echt wit!

Ja sorry ik kan mezelf moeilijk zwart verven! In de zomer word ik mooi goudbruin, maar in de winter kan ik wel echt heel wit worden. Een nadeel van gemixte ouders hebben. Mijn vriendengroep is echt heel divers. Dus als er in de winter een foto word gemaakt, (met of zonder flits) hoor ik altijd: “Omg je bent echt wit! Je geeft bijna licht”. Op een gegeven moment vond ik dat echt irritant om te horen. Ik besloot toen om vaker naar de zonnebank te gaan maar op een gegeven moment vergeet ik dat weer en word ik toch weer wit. Misschien dat ik daarom zo geobsedeerd ben door de zon. Ik moet gewoon bruin worden haha.

Je bent echt fotogeniek.

Vanaf kinds af aan was ik altijd al geïnteresseerd in fotografie. Of ik nou voor of achter de camera stond ik vond het echt geweldig. Ik was te klein om model te worden maar dat stopte mij niet om door te gaan met fotoshoots. Ik heb echt veel verschillende dingen in die branch gedaan en ook echt heel veel geleerd. Maar poseren heeft altijd wel een beetje in mij gezeten. Misschien daarom dat mensen denken dat ik arrogant ben. Omdat ik zo goed kan acteren/poseren haha.

Hoe gaat het met je blog?

Kijk dit vind ik nou een leuke zin om te horen! Mijn vriendinnen zijn helaas niet echt geïnteresseerd in mijn blog dus vragen er eigenlijk nooit naar. Dit vind ik best jammer, omdat ik er heel veel over te vertellen heb. Maar ik vind het ook zo raar om er vanuit mezelf over te beginnen wanneer het lijkt alsof er geen interesse voor is. Maar gelukkig heb ik toch nog een paar vrienden en familie leden die er wel naar vragen. Daar ben ik dan altijd erg blij mee.

Je hebt echt een zachte huid.

De laatste zin is iets persoonlijks dat ik al iets van 10 jaar van mijn vriend hoor. Toen der tijd waren we gewoon nog beste vrienden maar elke keer als onze handen/armen elkaar raakten dan pakte hij mijn hand beet en wreef erover. Hij zei dan altijd: “Je hebt echt een zachte huid.” En dan moest ik altijd een beetje lachen. Nog nooit had een jongen dat tegen mij gezegd maar hij zei het ook zo vaak. Maar misschien was het gewoon een excuus om mijn hand vast te houden haha.

Wat voor zin krijg jij vaak te horen?

Foto’s: Shutterstock

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

33 Reacties

 1. 21 februari 2017 / 07:07

  Kun je nagaan hoe lang. mensen in die eerste indruk blijven hangen…”Ik dacht dat je jonger was” en “ik dacht dat je langer was” komen me heel bekend voor ;-).
  Kiran onlangs geplaatst…Retro sweater weatherMy Profile

 2. 21 februari 2017 / 07:10

  Met veel plezier gelezen. Ik dacht ook dat je veel langer was, toch benieuwd hoe je je camera opstelt. Als Jeroen mij fotografeert zeg ik vaak: “probeer het te laten lijken dat ik langer lijk”… meestal zie ik eruit als een propje.
  Een paar jaar geleden zeiden mensen.. 55-56!”-je ziet er jonger uit, zeg!”
  Dat hoor ik nu nooit meer…grrr.. 😉
  Babs onlangs geplaatst…Review- Fresh Nude Cushion Foundation- The Body ShopMy Profile

 3. 21 februari 2017 / 08:02

  Leuk om te lezen. Ik moet ook bekennen dat ik dacht dat je langer was. Sommige vragen kunnen echt irritant zijn, maar anderen zijn ook wel weer leuk. Ik heb en 2ling zusje, de meest irritante vraag die ik heel vaak krijg: Delen jullie je vriendjes?
  Blog & Beauty onlangs geplaatst…Zwarte enkellaarsjes met studs van SachaMy Profile

 4. 21 februari 2017 / 08:37

  Hahaha, heel grappig om te lezen dat je vriendinnen niet geïnteresseerd zijn in je blog! De mijn ook niet! Waar ik altijd vraag naar hun hobby’s en werk, wordt dat mij nooit gevraagd. Ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee. Of is dat raar?
  Nancy onlangs geplaatst…WHAT WOULD YOU WEAR ON A FLORAL MIDI SKIRT?My Profile

 5. 21 februari 2017 / 08:41

  Altijd leuk om dit van een ander te lezen. Ik dacht al dat je mix bent. ;-)Je bent zeker fotogeniek.

 6. 21 februari 2017 / 10:11

  Leuk artikel om te lezen! Een paar dingen komen mij wel bekend voor. Vooral het jonger worden ingeschat haha. Je bent zeker fotogeniek. Je staat altijd zo mooi op foto’s <3
  Chelsey onlangs geplaatst…De ‘gewoon niet’ tag | PersonalMy Profile

 7. 21 februari 2017 / 10:37

  Wat leuk om te lezen. Hier schaten ze me ook altijd veel jonger dat ik normaal ben.Soms is dat echt super leuk.

 8. 21 februari 2017 / 11:26

  Ik word ook altijd zo wit, moet eigenlijk ook eens vaker onder de zonnebank gaan maar heb er nooit zin in. Deze week maar even tijd voor maken 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Tag | Wie, Wat, Waar?My Profile

 9. 21 februari 2017 / 15:55

  Ik dacht dat je arrogant was kreeg ik erg vaak te horen haha! leuk artikel heb je ervan gemaakt

 10. 21 februari 2017 / 18:48

  Wat een leuk artikel heb je er van gemaakt. Ik ben wel nieuwsgierig hoe oud je bent want ik had gedacht dat je 24 jaar zou zijn. Sommige vragen klinken mij wel ergens bekend 😉

 11. 21 februari 2017 / 18:59

  What?? Ik dacht dat je chubby was? Wat een rare opmerking zeg! Dat van het arrogant kijken herken ik helaas haha. Dat zeggen mensen altijd tegen me als ik uit ga, gek he? En irritant haha
  Natascha onlangs geplaatst…Kleine dingen die ik heel LEUK! vindMy Profile

 12. 21 februari 2017 / 19:09

  Ik krijg toch vaak de vraag hoe oud ik ben als ik het over mijn volwassen kinderen heb. Ik zie er gelukkig nog best jong uit dus als ik dan zeg dat mijn zoon 21 is komt geheid de vraag hoe oud ik dan ben? hahaha 46 dus….
  Annette onlangs geplaatst…Dr. Pierre RicaudMy Profile

 13. 21 februari 2017 / 20:40

  Wat een onwijs leuke post! Sommige vragen hoor ik helaas ook wel is.

 14. 21 februari 2017 / 21:48

  Huh, heb jij kinderen? He? Al een van 19 en 14? Oh ik dacht dat je veel jonger was.. Soms voel ik me gewoon opgelaten door deze uitspraken. Of: Hoe gaat het met jouw Theelepel? And so on. Leuk, aansprekend onderwerp!
  Cynthia onlangs geplaatst…Foto diaryMy Profile

 15. 22 februari 2017 / 04:21

  Haha, die klinken allemaal bekend. Behalve dan het fotogeniek zijn, want dat ben ik totaal niet.
  De uitspraak die ik het vaakst hoor: Oh, jij bent echt klein, hè?
  Tamara TS onlangs geplaatst…Maastricht Tattoo Convention 2017My Profile

 16. Shiva
  22 februari 2017 / 14:14

  leuk lijstje haha! Vooral om je huid moest ik lachen! 😀

 17. 22 februari 2017 / 19:32

  O sommige van zulke dingen zijn zo irritant! Iedereen zegt altijd tegen mij dat ik ouder lijk, juist. En dat van de huid, haha! Dat zeggen ze ook tegen mij (vooral mijn vriend eigenlijk, die zegt altijd ‘waarom is jouw huid zo mooi?!’). Dat van de kinderen lijkt me bloedirritant! Malou x

 18. 23 februari 2017 / 20:36

  Grappig om hierbij stil te staan! Ik kan niet echt iets bedenken wat er veel tegen me wordt gezegd. X

 19. 27 februari 2017 / 23:04

  Ja, ik had je ook kleiner ingeschat. En zeker niet verlegen. 😉
  Mijn schoonzus volgt 400 mensen op Instagram en bloggers tot in New York, maar mijn Instagram en mijn blog kunnen er niet meer bij, dus ja, dat vond ik ook wel heel herkenbaar…!
  Kool Family onlangs geplaatst…Ja, je mag me feliciteren!My Profile

 20. 11 maart 2017 / 14:29

  Grappig om te lezen!
  Weet je, ik denk dat als je een mooi koppie hebt, mensen al snel denken dat je arrogant bent. Want een knap zijn én aardig is in hun ogen waarschijnlijk onmogelijk. Zou het dus maar als compliment zien 😉
  Merel onlangs geplaatst…Lees mee 20: mijn favoriete blogs van afgelopen weekMy Profile

 21. 12 maart 2017 / 22:44

  Leuk om te lezen! Ik dacht eigenlijk wel dat je lang was haha 🙂 komt idd misschien door de hoek waaruit je de foto’s neemt :3 ?
  Dinja onlangs geplaatst…Favorites #6My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: