De “Furry Friend Tag” | Introducing Binkie

De “Furry Friend Tag” | Introducing Binkie

Vandaag is het tijd om jullie kennis te laten maken met Binkie! Binkie is een van de twee katers die wij hebben. Mijn andere kat heet Dash, maar die komt een andere keer aan de beurt. Binkie en Dash komen uit hetzelfde nest, en zijn dus broertjes van elkaar. Ik begin vandaag met Binkie. Hem had ik toen der tijd namelijk als eerste gekozen. Ben je al benieuwd naar de ‘Furry friend tag’ van Binkie? Lees dan verder!

 

Wat is de naam van je huisdier?

De naam van mijn kat is Binkie. Ik heb de naam gekozen omdat ik hem een show off vond, een echte bink dus. Hij is de baas over Dash, maar eigenlijk doet hij zijn naam geen eer aan. Want als het erop aan komt is hij echt een schijterd en is Dash juist de moedige.

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Binkie is een kat en hij is een Europese Korthaar. Oftewel een huis, tuin, en keuken kat, maar laten we dat stukje tuin maar weg halen. Ik ga mijn katten nooit naar buiten doen. Hij is een keer snel langs me heen naar buiten gelopen . Toen waaide het zo hard dat meneer gelijk een hartaanval kreeg en keihard weer naar binnen rende haha.

De “Furry Friend Tag” | Introducing Binkie
Kijk dan wat een schatje!!! <3

Hoelang heb je je huisdier al?

Ik heb Binkie nu al iets meer dan drie jaar. Hopelijk kan ik nog jaren van hem genieten! Als het zo door gaat komt dat wel goed. Binkie is kerngezond (misschien een klein beetje een hangbuikje haha). De meeste huiskatten kunnen tegenwoordig wel over de 18 jaar worden! Er staat me dus nog wat te wachten haha.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Ik heb mijn katten via marktplaats gekocht. Het was toen ergens in de herfst/winter periode dat ik graag een kitten wou hebben. Natuurlijk heb je er in de zomer veel meer, het was hierdoor nog wel even flink zoeken. Gelukkig had ik een vrouw gevonden waarvan de poes pas een nestje kittens had gekregen. Daar ben ik toen op bezoek geweest. Hier heb ik ook papa en mama kunnen zien. De mama was echt klein en slank dus dat vond ik super! Mijn katten blijken echt gigantisch te zijn haha. Elke keer als we weer bezoek krijgen hoor ik: “Wat zijn ze groot zeg”.

Hoe oud is je huisdier?

Binkie is momenteel 3 jaar.

De “Furry Friend Tag” | Introducing Binkie

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Vroeger toen Binkie nog een kitten was, was hij heel erg knuffelig. Overal waar ik was moest hij op schoot en kroelen. Nadat hij gecastreerd was, werd het kroelen wat minder. Nu heeft hij af en toe wel eens een kroel bui maar niet meer zoals vroeger. Wat wel typisch iets voor Binkie is, is dat hij elke ochtend wanneer ik in de badkamer ben meneer languit voor of achter mijn voeten gaat liggen. Hij wilt dan gemasseerd worden met mijn voeten. Handen mag ook, maar met de voet vind hij het lekkerst haha. Echt een kleine mafkees, geen idee hoe hij hierbij komt.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Echt heel veel. Ik ben opgegroeid met allemaal verschillende soorten dieren. Toen ik eenmaal op mezelf ging wonen miste ik dat echt enorm. Als ik thuis kwam was het altijd zo stil. Toen besloot ik om een kat te nemen, en die kat was Binkie. Als ik thuis kom is er dan altijd iemand om te begroeten of even mee te kroelen. Mijn katten zijn echt mijn kleine baby’s.

De “Furry Friend Tag” | Introducing Binkie
Binkie houd ontzettend veel van slapen. Hier vind ik hem net een konijntje haha.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Teveel om op te noemen eigenlijk. Wat ik al zei toen Binkie nog een kitten was kwam hij heel vaak bij mij op schoot om te kroelen. Wat Binkie ook echt vaak doet is melken. Toen ze nog kitten waren en bij mij mochten slapen was Binkie altijd super actief in de nacht. Hij rende dan over mijn rug heen en weer. Dan viel hij erna opeens mijn elleboog aan omdat hij wou spelen haha. Je begrijpt dat ze niet lang bij mij mochten slapen. Er is nog een ding wat ik me echt goed herinner. Toen ik op een keer op mijn buik bijna in slaap viel, met mijn armen langs mijn kussen. Toen duwde Binkie zichzelf onder mijn arm zodat hij heel dicht bij mij kon liggen. En dat vond ik echt super schattig!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Bink, Binkie of baby haha. Ik ben ook echt zo’n gek kattenvrouwtje dat met een heel hoog stemmetje tegen mijn dieren praat alsof het baby’s zijn. Maar het zijn ook gewoon mijn harige baby’s hihi.

Heb jij huisdieren? En praat jij ook kinderlijk tegen ze?

 

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

18 Reacties

 1. 16 juli 2016 / 09:19

  Ahw cute! Ik wil ook zo graag weer een huisdier, maar mijn vriend is zwaar allergisch, dus dat gaat hem niet worden, haha 😛

 2. 24 juli 2016 / 07:42

  Leuk om te lezen. Ik vind het gestunteld van huisdieren soms ook grappig. Wij hebben twee konijnen wel buiten maar ze horen er echt bij. koosnamen hebben we er niet voor. Ik heb een hok met twee verdiepingen en soms glijden ze van het trapje af als ze naar boven of beneden gaan haha

 3. 26 februari 2017 / 09:17

  Oh wat een lieverd! Wij hebben konijnen, goudvissen en een puppy, maar waarschijnlijk wist je dat al 🙂 1 van onze konijnen heet Rambo, 9ook zo’n stoere naam maar eigenlijk is het echt een held op sokken ?
  Jenn onlangs geplaatst…Plog: ZaterdagMy Profile

 4. 26 februari 2017 / 10:18

  Hij ziet er super lief uit! Ik ben op katten! Dat stemmetje is dus ook herkenbaar 🙂 Xxx

 5. 26 februari 2017 / 12:54

  Haha, ik praat ook tegen mijn katten en dan ziet mijn vriendje me wel héél raar aan! Leuke tag trouwens. X
  Anke onlangs geplaatst…Get the look | PinterestMy Profile

 6. 26 februari 2017 / 13:58

  Wat een leuke antwoorden over Binkie, schatje om te zien! Wij hebben twee konijnen wel buiten vanwege mijn vriend haha.

 7. Shiva
  26 februari 2017 / 14:07

  Haha wat schattig is hij! Erg grappig ook dat hij elke ochtend zijn eigen ritueel heeft om gemasseerd te worden :P.

 8. 26 februari 2017 / 16:54

  Haha wat is dat toch met katten en hun gekke gewoontes, heerlijk! Leuke tag, ik wil het ook wel eens hebben over mijn katje (tegen wie ik ook altijd praat alsof ze een baby is) ? xx

 9. Angela
  26 februari 2017 / 19:12

  Wat een leuke foto’s van Binkie! Ik hou ook van katten.

 10. 26 februari 2017 / 19:23

  Wij hebben ook twee katers (ook broer) en ze betekenen echt alles voor ons. Soms moeten mensen daar wel eens om lachen: “Je doet net of het je kinderen zijn.” Nou, voor ons zijn ze dat ook. Als ze een nachtje niet thuis komen, dan zijn we hartstikke ongerust en als ze ziek zijn, vinden we dat ook helemaal niks.
  Wendy onlangs geplaatst…Onze katten tijdens de zwangerschapMy Profile

 11. 26 februari 2017 / 22:53

  Wat is het een schatjeeeee! Ik vind katjes binnen houden eigenlijk fijner, maar die hier rennen gewoon naar buiten wanneer ze willen. Gelukkig komen ze veilig weer terug 😀

 12. Evelien
  1 maart 2017 / 13:24

  Wat een schatje zeg! Die eerste foto vind ik erg mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: