Persevent de Proefparade – Food Collection 2017

Persevent de Proefparade – Food Collection 2017

De proefparade: Echt een event waar je als foodblogger bij aanwezig wil zijn! Ik was dan ook zeer enthousiast om te horen dat Marsha een “stand-in” zocht, om voor haar naar het persevent te gaan. Een dagje lekker veel proeven en kennis maken met nieuwe merken is altijd leuk. Op naar het Hilton in Rotterdam dus, waar het persevent dit keer plaats vond.

Toen ik het grote hotel binnen liep was ik toch wel een beetje gespannen. Oh jee, ben ik nu de enige die geen +1 mee heeft gebracht? Als je in je eentje naar zo’n event gaat is het altijd maar weer afwachten of je nog wat leuke mensen tegen komt. Ik hing mijn jas op in de garderobe en kreeg een leuke tas van Mr Experience mee: een nog vrij lege goodie-bag, die we in de loop van de middag zouden vullen.

Starten met een Gin Tonic, Bij Mr Experience's Proefparade

Bij de entree ontving ik al meteen een sterke gin tonic. Hallo, dat is even wennen! (Het is lang geleden dat ik om 2 uur ‘s middags al aan de drank zat! Dat heb je als jonge moeder.) Hij was erg lekker, hoor, met de gin van het Hollandse merk Wagging Finger, maar ik liet stiekem toch de helft staan. Je moet wat laten als je met de auto gaat! Gelukkig duurde het niet lang voor ik met andere vrolijke foodbloggers aan de praat raakte. Leuk, hoe dat toch altijd wel weer goed komt! Nog even samen wachtten tot de deuren van de zaal open zouden gaan…

In de grote zaal van het Hilton stonden 8 verschillende merken opgesteld. Bij elk merk kon je wel iets doen én iets proeven.

Terrasana

Nieuwe producten van Terrasana

We startten bij de stand van Terrasana, één van mijn favoriete health merken. Lekkere meukvrije smaakmakers en biologische producten. Ze hadden een tafel vol gestald met overheerlijke ingrediënten. De bedoeling? Zelf een lekker bordje creëren met de nieuwste ingrediënten en op de foto zetten in hun professionele fotohoek. Ik maakte een lekkere pastasalade met de nieuwe rijst & kurkuma pasta. Smullen maar!

Hier ook mijn gestileerde Instagram foto… 😉

Kruidigheid

Ook de lekkere kruidenmagnaat Verstegen was er. Ik was vooral gebiologeerd door het verrukkelijke kruidenwater die zij hadden gemaakt. En dat zonder suiker! (Ik blog zelf via blijsuikervrij.nl, dan snap je mijn enthousiasme!). Het recept konden we gelukkig op een kaartje meenemen, samen met wat lekkere andere kruidenmixen. Je kon er zelfs je eigen kerrie-mix laten maken. Maar dan moest je wel even dringen in de rij van gegadigden… 😉

Kruidenmix maken Verstegen

Bier hier.

Ik ben zelf écht geen bierdrinker. Maar dat Heineken je bierglas liet ingraveren met een naam naar keuze, dat was natuurlijk wel een super-stunt! Ik kon het dan ook niet laten een mooie persoonlijk bierglaasje voor mijn man mee te nemen. Hij ook weer blij!

Heineken bij de Proefparade

Spring rolls maken bij Yakso

Ook het merk Yakso was vertegenwoordigd. Ze hadden een fijne workshop bedacht waarbij je zelf spring rolls maakte. Heerlijk! Het leek me altijd zoveel werk en daarom had ik het nooit eerder geprobeerd. Maar het valt dus reuze mee: in 5 stappen draai je een lekkere spring roll in elkaar. Ook leuk om met vrienden of familie te doen trouwens, in plaats van gourmetten: een avondje gezellig spring rolls rollen!

yakso workshop spring rolls-1

Vegan ijs!

Oké, eigenlijk was er teveel om over te vertellen tijdens de proefparade. Maar één merk kon ik niet laten om nog even te proeven en met jullie te delen. Dit is toch geweldig? Een vegan ijsje! Prachtig versierd met chocolade, nootjes en een eetbare bloem. (Ja. Ook ik eet weleens suiker.) Jullie zagen de foto hierboven al. Jum! En dankjewel, Professor Grunschnabel!

Restaurant Roots

We gingen in kleine groepjes ook een kijkje nemen bij Roots, het restaurant van het Hilton. Ik moest even slikken toen we de keuken van Roots binnen gingen! Overal lag hooi op de grond en verstopt tussen het hooi zaten een paar kippen of hanen (dat weet ik eigenlijk niet meer). Bovenop de grote tafel lagen een paar flinke lappen dried beef. Had ik niet eerder een paar vegan bloggers gezien? Oh, die moesten echt niet naar beneden komen, ging er door mijn hoofd! Gelukkig werden de kippen niet geslacht. Wel leerden we wat meer over het fameuze vlees dat het restaurant serveert. Het wordt namelijk gegaard in bananenbladeren, hooi en een laag halfdroog porselein of klei. Erg bijzonder! En wat zagen alle ingrediënten er lekker uit. Ik kreeg gewoon spontaan zin in boerenkool!

Roots Kijkje in de KeukenRoots Kijkje in de Keuken

Wat een prachtige dag om bij aanwezig te zijn! En ja, we zijn uiteraard weer naar huis gekeerd met een goed gevulde goodiebag. Genoeg producten om nog eens in alle rust te proeven, thuis!

Kende jij deze merken allemaal al?

Saskia
Saskia

Saskia, 30 jaar oud en mama van een peuterpuber van 2. Sociaal psycholoog en fanatiek foodblogger en chocolate lover.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

18 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 12:04

  Wat een ontzettend leuk persevent weer! Heerlijk om allerlei eten te kunnen uittesten op zo’ n event!

 2. Angela
  8 maart 2017 / 12:08

  Lijkt me een heel gaaf event, ik krijg er echt honger van haha.

 3. Shiva
  8 maart 2017 / 14:27

  Hmmm ziet er heerlijk uit! Leuke event!

 4. 8 maart 2017 / 14:54

  Jammie, dat ziet er allemaal lekker uit! Lijkt me een leuk event 🙂

 5. 8 maart 2017 / 14:57

  Wat een tof event! Die springrolls zien er heerlijk uit!

 6. 8 maart 2017 / 15:34

  Naast verstegen had ik nog niet van deze merken gehoord nee. Klinkt wel als een tof en lekker event! 😀

 7. 8 maart 2017 / 17:58

  Wat super dat je hier een deel van mag uitmaken. Lijkt mij een geslaagd event.

 8. 8 maart 2017 / 18:43

  Haha, ik dacht eerst van: ‘huh, jonge moeder?’ maar toen viel het kwartje later wel.
  Al het eten ziet er zo lekker uit, vooral dat ijsje aan het begin van de post. X
  Anke onlangs geplaatst…Foto op hout maken | ReviewMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: