Onderzoek toont aan: Tijdens deze dagen van de maand kleedt jij je het meest sexy!

Onderzoek toont aan: Tijdens deze dagen van de maand kleedt jij je het meest sexy!

Vrouwen moeten, in tegenstelling tot het mannelijke geslacht, maandelijks dealen met allerlei hormonale schommelingen en de daarbij horende nare klachten. Los van het feit dat bijna alle vrouwen een hekel hebben aan dit hormonale circus. Heeft de natuur het toch niet anders gewild.

Zonder een hele biologieles af te steken waar niemand op zit te wachten, is het voor dit artikel belangrijk om te weten dat, wanneer men uitgaat van een normale menstruatiecyclus, tijdens de tweede week van deze cyclus de eisprong plaatsvindt. De eisprong vindt niet plaats omdat dit eitje ineens onwijze zin had een sprong in het spreekwoordelijke diepe te wagen. Maar omdat de natuur hiermee probeert aan te geven dat vrouwen die graag een kindje zouden willen, nu aan de slag moeten willen zij een grote kans hebben op het creëren van nageslacht.

Onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens deze dagen rond de eisprong de hoogste seksuele drive ervaren. En daarnaast hebben zij ook de meer seksuele fantasieën dan anders. Wat ook grappig is om te weten, is dat vrouwen zichzelf tijdens de periode van de eisprong het meest aantrekkelijk vinden. En ook minder calorieën consumeren, om zo ook meer indruk te maken op het mannelijke geslacht.

Onderzoek toont aan: Tijdens deze dagen van de maand kleedt jij je het meest sexy!

Wanneer je al de bovenstaande feitjes leest, is het ook logisch dat vrouwen tijdens de tweede week van de cyclus andere kleding dragen dan tijdens de overige dagen. Durante, Li & Haselton onderzochten hoe het nu precies zat met de kledingkeuze van vrouwen tijdens de cyclus. Zij voerden een laboratorium onderzoek uit waarbij de vrouwen op verschillende dagen van de maand werden vastgelegd op camera. En wat bleek? Vrouwen kleden zich het meest sexy tijdens de tweede week van de cyclus. En daarbij waren het vooral de vouwen die zichzelf niet zo aantrekkelijk vonden en de vrijgezelle vrouwen waarbij het effect het grootste was.

Merk jij dat je je zelfverzekerder voelt in het midden van je cyclus?
En trek je dan ook misschien dat leuke kante topje uit de kast voor een avondje stappen?

Liefs, Lieve

Lieve Peters
Lieve Peters

15 Reacties

 1. 13 maart 2017 / 12:27

  Wat grappig dat vrouwen zichzelf het aantrekkelijkst vinden tijdens de eisprong, zo kom je nog weer eens wat te weten 😉

 2. Angela
  13 maart 2017 / 15:48

  Interessant om te lezen. Zo leer je nog eens wat hihi.

 3. 13 maart 2017 / 17:12

  Ik houd totaal geen rekening met mijn cyclus en weet dan ook niet of ik dit op mijzelf kan toepassen maar, ik vind het wel heel grappig dat een hoop terug te leiden is naar het hormonale gestel!
  Melanie onlangs geplaatst…Ik doe het voor jou, beloofd!My Profile

 4. 13 maart 2017 / 19:45

  Nooit over nagedacht maar zou goed mogelijk kunnen zijn. Ga ik eens op letten? Er is zeker een tijd in de maand dat mn haar net even iets beter zit en ik me net even iets slanker voel. Het zou zomaar de tweede week kunnen zijn. Leuk stukje!

 5. 13 maart 2017 / 19:54

  Nog nooit over nagedacht eerlijk gezegd haha, maar ergens is dat wel logisch dat het daar op neer komt! Leuk artikel, ik hou altijd van zo’n weetjes

 6. 13 maart 2017 / 21:05

  Wat bijzonder! Bij mij in elk geval niet haha! Niet bewust dan hihi!
  Charel onlangs geplaatst…InstagramMy Profile

 7. Shiva
  13 maart 2017 / 22:08

  Haha wat een grappig artikel! Heb er zelf nog nooit bij stilgestaan.

 8. Sandra
  14 maart 2017 / 09:42

  Haha dit wist ik niet joh! Grappig om te lezen.

 9. 17 maart 2017 / 11:53

  Klinkt heel logisch, maar was me er niet zo bewust van. Ik ga er eens op letten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: