Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Dit weekend ben ik gezellig wezen high tea’en in Den Haag, bij stadsbrasserie de Ooienvaer. Ongeveer een half jaar geleden was ik een beetje aan het rondneuzen op de vakantieveiling app. Toen zag ik een actie voor een High tea. Op dat moment was ik een beetje verveeld, en besloot om een gokje te wagen.Niet wetende dat ik de veiling ook daadwerkelijk zou winnen! 

Voor €18,- had ik een high tea voor twee personen gewonnen, op een plek van keuze. Ik vond het best grappig maar ik heb er verder eigenlijk niet meer naar omgekeken. Een week terug kreeg ik een mailtje dat ik mijn veiling moest claimen omdat hij binnenkort zou vervallen! Dus ik ben via de site snel gaan kijken waar we allemaal terecht konden. Ik had keus uit drie verschillende plekken maar we kozen ervoor om naar de stadsbrasserie de Ooienvaer in Den Haag te gaan.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.De Stadsbrasserie de Ooienvaer zit vlak in het centrum van Den Haag, het is ook makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en met de auto. De parkeerplaats ligt er echt letterlijk onder. Dus we hoefde niet ver te lopen of te zoeken.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Over Stadsbrasserie de Ooievaer

Ontspannen genieten of zakelijk afspreken op een unieke locatie midden in het centrum van Den Haag, in het Ijspaleis. Oftewel het imposante stadhuis, met aan het Spuiplein een heerlijk zonnig terras, en maar 150 meter van de hoofdwinkelstraat. Een heerlijke plek voor zowel de dagjesmensen als de zakenman/vrouw. Voor de snelle lunch of een uitgebreid en met liefde bereide maaltijd. Wekelijks wisselende menu’s serveren wij al vanaf € 18,95. Stadsbrasserie de Ooievaer is geopend voor ontbijt, lunch,  diner en borrel  van 8 uur s’morgens tot 8 uur s‘avonds. In het weekeinde vanaf 10 uur.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Het was een middelgrote zaak, met hele hoge ramen. Twee vrolijke dames begroette ons toen we binnenkwamen, en wezen ons naar een tafel. Naast ons waren er nog een aantal mensen die al aan het genieten waren van de High Tea.
Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer. Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.De serveerster bracht ons de thee en vroeg aan ons of we nog een special dieet hadden. Ik vond dat zeer attent want ik heb vaker een high tea gedaan, maar dat is mij nog nooit gevraagd.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Terwijl wij genoten van onze thee van het merk Dilmah, werd onze high tea voorbereid. Ik was erg benieuwd!

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.En daar was die dan! Op het eerste gezicht zag het er echt allemaal heerlijk uit! Niet teveel en niet te weinig.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de bovenste laag lagen scones, aardbeienjam, slagroom en creme brûlée.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de middelste laag lagen allemaal zoetigheden waaronder: slagroomsoes, brownie, tompouce, bananen tompouce en een cheesecake.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Op de onderste laag lagen de sandwiches, eentje met zalm, carpaccio, en mozzarella. Die met zalm was echt goddelijk!! 

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.Ik vond deze high tea erg geslaagd! Normaal gesproken zit ik zo vol en blijft er veel liggen. Maar dit keer was dit niet het geval. Ik probeerde ook om en om zoetigheid en hartig door elkaar te eten. Er was een sandwich die ik iets minder vond, en de brownie vond ik een beetje droog. Maar de rest vond ik echt super lekker! Echt een keer waard om te proberen. Ik heb voor deze high tea € 18,- betaald, maar ik kon helaas niet op de site terug vinden hoe duur die normaal was.

Een high tea bij stadsbrasserie de Ooienvaer.

Stadsbrasserie De Ooienvaer

Turfmarkt 2
2511 CA Den Haag
Tel: 070 3615472
E-mail: info@deooievaer.nl

Hebben jullie weleens een high tea gedaan?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

39 Reacties

 1. 20 maart 2017 / 07:05

  Dat ziet er heel goed uit! Ik heb zelf nog nooit een high-tea gedaan.

 2. Shiva
  20 maart 2017 / 08:43

  Hmm zat ziet er lekker uit krijg er gelijk trek in zo op de vroege morgen!

  • Marushi
   Auteur
   20 maart 2017 / 10:29

   Oew..ik ben wel benieuwd hoe een high tea in Engeland smaakt! 😀

 3. 20 maart 2017 / 09:13

  Oh wat ziet dat er jam jam uit. In het verleden heb ik wel high tea, nu let ik op mijn lijn. Ik probeer dit te vermijden omdat ze zo verleidelijk zijn allemaal. Het restaurant ziet er fijn uit.

  • Marushi
   Auteur
   20 maart 2017 / 10:29

   Ja ik moet ook op mijn lijn letten haha. Maar hij moest toch gebruikt worden anders verviel de bon! 😉

  • Marushi
   Auteur
   20 maart 2017 / 10:28

   Dankjewel! ^^ Ik vond deze ook goed gevarieerd ja! 🙂

 4. Angela
  20 maart 2017 / 10:55

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb wel vaker met vriendinnen een high tea gedaan, altijd lekker!

 5. marja
  20 maart 2017 / 10:56

  heerlijk ziet er goed uit

  • Marushi
   Auteur
   20 maart 2017 / 11:16

   Dan kan ook echt super leuk zijn! Heb ik ook een paar keer gedaan met vriendinnen!

 6. 20 maart 2017 / 11:22

  Wat ziet het er gezellig uit! Ik ga in London ook altijd, zo leuk!

 7. Christin@
  20 maart 2017 / 12:35

  Jullie hebben vast genoten .

 8. Maikel
  20 maart 2017 / 17:39

  Wat een geweldit idee! Dit ziet er echt super gezellig uit

 9. 20 maart 2017 / 17:54

  Dat klinkt heerlijk en zeker als een aanrader. Wat gezellig om dit samen te doen! Ik heb nog nooit een high tea gedaan, maar zeg nooit nooit 😉 Het ziet er in ieder geval zo leuk en gezellig uit.
  Romy onlangs geplaatst…15 ingrediënten voor Wereld VrolijkheidsdagMy Profile

 10. 20 maart 2017 / 18:27

  High tea lover hier! Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens supergezellig! Ik moet ook eens op VakantieVeilingen gaan kijken voor dit soort dingen, want normaal betaal je voor 1 persoon al rond de 19 of 20 euro (en voor de wat luxere nog wel meer). En door dit artikel heb ik nu trek in een broodje met zalm hahaha.
  Dalinka onlangs geplaatst…Kletsen | EPIC, liefdesleven, werk en lammetjesMy Profile

 11. 20 maart 2017 / 18:31

  Dit ziet er goed uit zeg! Inderdaad niet te veel en niet te weinig. Goede verhouding! Fijn dat het eten kwalitatief ook goed was. En wat ik een heel groot pluspunt vind is dat ze om dieetwensen vroegen. Vind ik écht netjes!
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #99 | Stemmen, zon & verbeteringMy Profile

 12. 20 maart 2017 / 19:06

  Oeehh dat ziet er goed uit! Wat een koopje ook. Ik kijk nooit op Vakantieveilingen maar dat zou ik eigenlijk eens moeten doen. Wat tof ook dat ze om dieetwensen vragen. Heel netjes en attent!

 13. 20 maart 2017 / 20:55

  Dit zag er heerlijk uit, wat een mooie zaak! Ik ga altijd high tea-en bij Taart Maastricht, hier in Belgie is het nog niet zo trending :p

 14. 20 maart 2017 / 21:57

  Jullie zijn in elk geval goed verzorgd daar, ondanks dat niet alles even lekker was. High tea vind ik altijd zo hit or miss. Sommige restaurants lijken gewoon te willen profiteren van de hype zonder de moeite. Krijg je een sneu schijfje stokbrood met een plakje kaas er op, bleh. Dit ziet er wel heel goed uit! Leuke inrichting ook, lekker hip, maar wel gezellig!

 15. 21 maart 2017 / 12:01

  wauw ziet er super lekker uit!! 🙂 En voor een mooie prijs lekker aan de high tea! 🙂 Ik heb wel eens high tea gedaan en vind het zelf super leuk!

 16. 21 maart 2017 / 13:02

  Het kijkt wel een soort pakhuis. Geweldig joh! En zeker attent dat ze vroegen naar een specifiek dieet. 18 Euro is een koopje voor een high tea. Ik heb nog nooit een high tea gedaan.
  Cynthia onlangs geplaatst…Subtiele klachten over mijn BlogMy Profile

 17. Sandra
  21 maart 2017 / 15:09

  Wat een lekkere dingen allemaal! Ik hou ook van high tea! <3

 18. 21 maart 2017 / 22:03

  Je hebt zeker wel waar voor je geld gekregen zeg! Wat veel hapjes zitten er op die etagère!
  Laatste keer dat ik een High tea heb gedaan was gewoon zelfgemaakt tijdens moederdag 🙂 (mijn moeder en schoonmoeder vonden het heel leuk – en lekker!)
  Dinja onlangs geplaatst…13 Herkenbare dingen als je in de IKEA bentMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: