Voor het eerst met hem op vakantie? Stel je verwachtingen bij en geniet

Voor het eerst met hem op vakantie? Stel je verwachtingen bij en geniet

Sinds een aantal maanden zijn jullie een echt stel. Jullie komen bij elkaar over de vloer, leren elkaars vrienden en vriendinnen kennen en dromen al voorzichtig over een mooie toekomst samen. Het zijn heerlijke maanden waarin je steeds meer naar elkaar toegroeit.

Nu de zomer in zicht is, wil je stiekem niets liever dan samen met jouw vriend onder een parasolletje op een of andere zonnige bestemming genieten van hoge temperaturen en elkaars aanwezigheid… maar toch is het ook best spannend. Voor het eerst echt alleen met z’n tweetjes weg! Want het perfecte beeld van zo’n vakantie kan nog wel eens wat barstjes gaan verkrijgen.

Voor het eerst met hem op vakantie? Stel je verwachtingen bij en geniet

Er wordt vaak gezegd dat je mensen past écht leert kennen, als je met hen een vakantie doorbrengt. Zowel met vriendinnen, als met je kersverse nieuwe vriend op vakantie gaan, kan een pittige uitdaging zijn. Je ziet elkaar gedurende de hele dag over een langere periode. En ja, dan wordt je pas echt met elkaar geconfronteerd. Natuurlijk is het een geweldig vooruitzicht om 24/7 met je lover door te brengen. En tegelijkertijd je verplichte bezigheden als school en werk achter je te laten, maar toch moeten je verwachtingen wel realistisch zijn.

Jij met je enorme ochtendhumeur, hij die zijn kleren overal laat rondslingeren. En jullie verschillende ideeën over het doorbrengen van de dag, kunnen al leiden tot irritaties. Jullie kunnen dan wel hoteldebotel van elkaar zijn, er zullen zich vast situaties voordoen tijdens jullie tripje die jouw beeld van hem iets doen laten veranderen en andersom. Dit is ook helemaal niet erg, juist zeer realistisch en goed voor de relatie, maar het is wel belangrijk dat jullie hierover praten.

Voor het eerst met hem op vakantie? Stel je verwachtingen bij en geniet

Zowel vóór als tijdens de vakantie zullen jullie je moeten uitspreken over verwachtingen of ontdekkingen. Is hij ‘s ochtends normaliter niet uit bed te slepen? Reken er dan niet op dat jij iedere ochtend steevast om negen uur met hem aan het ontbijt zult zitten.  Trek jij graag veel tijd uit voor een uitgebreide douchebeurt en optut sessie aan het einde van een stranddag? Vertel hem dit, zodat hij niet licht geïrriteerd met jou twee uur later aan het diner begint. It’s all about communication! Verschillen zullen er zijn, en zullen zelfs uitvergroot naar voren komen tijdens een vakantie. Het gaat erom dat je dit weet en je alsnog samen wilt genieten van jullie eerste vakantie als koppel. Als het goed is zullen er nog vele volgen. En zullen beelden van de allereerste vakantie nog dikwijls door je hoofd schieten wanneer je weer aan het werk bent!

Hoe was jouw eerste vakantie met jouw vriend?

Liefs, Lieve

Lieve Peters
Lieve Peters

13 Reacties

 1. Sandra
  14 april 2017 / 08:55

  Mijn eerste vakantie met mijn vriend viel gelukkig er mee! We hadden het heel gezellig gehad hihi.

 2. 14 april 2017 / 09:09

  Eerste vakantie met m’n vriend was pas nadat we al een tijdje samenwoonden, en eigenlijk ging het precies zoals ik verwacht had! Was super leuk 😀

 3. 14 april 2017 / 11:18

  Mijn vriend en ik zijn al meer dan vijf jaar samen en wonen ook al meer dan twee jaar onder hetzelfde dak. Zowel onze festivals, weekendjes weg als vakanties samen zijn steeds ontzettend leuk! ♥ Op vakantie erger ik me trouwens aan vrijwel niets. Lekker genieten. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Eggstravaganza: Pokémon GO-paasevent, geldklopperij?My Profile

 4. 14 april 2017 / 12:54

  Mijn eerste vakantie met mijn vriend was heerlijk! Daarna volgde nog meer leuke tripjes! Heerlijk! <3

 5. 14 april 2017 / 16:08

  Wij kregen in juni een relatie en gingen eind juli met zijn tweeën op vakantie, heel snel dus. Wij gingen op citytrip naar Parijs en hebben geen enkel irritatiepuntje gehad, het ging echt perfect. Wij kende elkaar wel echt al vier jaar, maar toch is het anders als je ineens een relatie hebt. Inmiddels zijn wij ook een keer zes weken samen weggeweest en meerdere keren kort en hebben nog nooit problemen gehad op reis. Wij weten van elkaar wat we willen en houden daar rekening mee, dat is heel belangrijk. En we zijn het snel eens, scheelt ook
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Door deze foto’s wil je nu gelijk naar MaleisiëMy Profile

 6. 14 april 2017 / 19:56

  Mijn eerste vakantie met mijn vriend was 12 jaar geleden en niet zo’n succes. Sterker nog; na die tijd ging het eventjes uit! Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en zijn we nu 12 jaar (en zelfs een kindje) verder haha.

 7. Shiva
  15 april 2017 / 11:39

  Mijn eerste vakantie was beter als ik verwacht had haha. We hadden een groot argument over iets heel stoms maar voor de rest was het super!

 8. 15 april 2017 / 13:33

  Wij wonen al een paar jaar samen, maar wij zijn nog niet samen op vakantie geweest haha! Dat gaan we deze zomer voor het eerst doen. Daarvoor zijn we eigenlijk elke zomer alleen heel veel festivals af geweest. Ik denk dat het voor ons wel een voordeel is dat we elkaar al supergoed kennen en dus al weten wat we kunnen verwachten.
  Kirsty onlangs geplaatst…About Last Week 5My Profile

 9. 12 juni 2017 / 11:20

  Bedankt voor dit artikel. Ik ga komende zomer voor het eerst met mijn vriendin op vakantie. Spannend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: