Vakantiepictures | Fukuoka – Hiroshima – Matsuyama

Vakantiepictures | Fukuoka – Hiroshima – Matsuyama

Hoi allemaal! Ik ben (helaas :P) weer terug in het land! En wat een rotweer hebben we hier zeg! Ik ging van 28 graden en tanktops terug naar vesten en paraplu’s. Beetje jammer van het weer hier. Ik zeg dan wel helaas maar stiekem ben ik ook wel weer een beetje blij dat ik terug ben. Vooral voor mijn familie, vrienden en mijn katjes. Maar ook voor mijn bed en natuurlijk mijn computer haha. Ook al had je bijna overal wifi in Japan, het is toch anders als je alleen maar op je mobiel kan internetten. 

De mensen die mij op instagram volgen, hebben al wat foto’s voorbij zien komen. Ik ben ook een paar keer live gegaan, maar door het tijdsverschil had ik niet echt veel kijkers haha. Dat bewaar ik dan maar voor Nederland. Maar hoe vond ik het nou in Japan…in een woord GEWELDIG! Het is echt een onwijze cultuur shock! Alle verhalen die mensen mij vertelden zijn ook echt waar! Japan is super schoon, de mensen zijn super vriendelijk en behulpzaam, en de sushi is heerlijk! Ik heb echt heel veel over Japan te vertellen en om te laten zien. In totaal zijn er meer dan 3000 foto’s geschoten! Echt onwijs veel, en het liefst zou ik ze allemaal aan jullie willen laten zien.

Maar dan word deze blog wel erg lang haha. Ik ga het in drie blogs verdelen, en naast de vakantiefoto’s wil ik ook nog een paar andere onderwerpen over Japan meenemen. Bereid je dus voor op een aantal Japan gerelateerde blogs! 😉 Maar vandaag laat ik jullie een paar foto’s zien van de eerste drie plekken waar we geweest zijn.

– FUKUOKA –

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaDaar gingen we dan! Met een koffer en twee rugzakken stapte we het vliegtuig in. De reis was voor mij echt super relaxt. We kregen een paar lekkere maaltijden, en hadden daarnaast ook heel veel keus uit films, muziek en spelletjes. Na het eten nam ik een slaappil in en voor ik het wist stonden we op het vliegveld in Korea.

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaIn Korea hadden we 3 uur de tijd voordat we gingen overstappen naar Japan. We hebben de tijd een beetje gedood door in de winkeltjes te lopen, en een beetje te pokemonen. We vingen onze eerst farfetch hier! Opeens hoorde we ergens muziek vandaan komen en zagen we deze mensen in klederdracht door het vliegveld heen lopen. Het zag er heel indrukwekkend uit. 

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaNa nog een paar uur gevlogen te hebben kwamen we dan eindelijk aan in Fukuoka. Ik vond het allemaal erg spannend en kon nog steeds niet geloven dat ik nu eindelijk in Japan was aangekomen! Onze eerste slaapplek was nog best een speurtocht omdat we in de avond onze weg moesten zoeken. Gelukkig werden we door een paar locals geholpen. De eerste plek waar we sliepen was een Ryokan. Het zag er allemaal erg tof uit! Het enige nadeel is dat het allemaal echt super gehorig was. Twee kamers verder hoorde je al iemand kuchen bij wijze van spreken. De kussens waren ook super hard, alsof er allemaal bevroren erwten in zaten. Helaas niet zo comfortabel.

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaIn Japan heb je mega veel Arcade centrums met verschillende soorten games, grijpautomaten en deze Gacha Gacha’s! Deze automaten hebben we ook in Nederland. Je stopt er een muntje in, draait, en een balletje met inhoud komt eruit. Wij hebben hier best veel geld aan uit gegeven. En dan vooral aan de grijpautomaten.

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaIets wat ook helemaal super hip is zijn de Purikura automaten in de Arcade centrums. Dit zijn verschillende photobooths met diverse functies. Meisjes van alle leeftijden staan hier dan voor de spiegel om hun makeup en haar in orde te maken voor de foto. Je kan hier ook verschillende soorten kleding huren. Nadat je de foto’s heb gemaakt kan je ze bewerken. Het eerste was Vice zei toen hij de foto’s zag: “Waarom heb ik zulke grote ogen?? Ik lijk wel een vrouw!”. Ik moest echt keihard lachen. Ik weet ook niet waarom maar de ogen worden automatisch groter gemaakt door deze apparaten. Bekijk hier onze Purikura foto.

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaVakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama

Onze eerste avond maaltijd in Japan. Udon noodles! Ik vond ze best lekker, helaas heeft Vice in Japan vaak de verkeerde beslissingen qua eten genomen. Hij vond het meeste eten niet erg lekker.

– HIROSHIMA –

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaHiroshima is een plek vol met geschiedenis! Heel de dag liepen we deze monumenten af en lieten het verleden over ons heen komen. Ik vond het heel erg indrukwekkend om hier te lopen en al deze dingen te zien. Heel onwerkelijk was dit. 

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaPeace memorial park Hiroshima

Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - Matsuyama Vakantiepictures | Fukuoka - Hiroshima - MatsuyamaVredesmonument (Atoombomkoepel) in Hiroshima

Vice genoot even van het aanzien van deze prachtige kersenbloesem hihi.

Deze samoerai’s gaven verschillende soorten shows weg. Na de voorstelling mochten we nog even met hun op de foto.

Een echte traditionele bruiloft shoot mee gemaakt. Compleet met peace tekens haha.

Hiroshima Castle

– MATSUYAMA –

Zie je die gebouwtjes daar? Die maken onderdeel uit van het Matsuyama Castle. We zijn daar helemaal naar boven gelopen. LOPEND zeg ik je! Ik was helemaal kapot. Zweten, buiten adem, rooie kop. En dan word je ingehaald door een Japanse opa. Tsja..hier in Nederland hebben we geen bergen he, het is hier helemaal plat! Hun zijn het allemaal gewend haha.

Maar het was het zeker waard! Kijk toch eens wat een prachtig uitzicht!

Vice is niet zo van de foto’s, maar als ik een foto van hem nam dan moest hij gelijk een dramatische pose aannemen haha. Deze foto’s mocht ik online zetten. De rest mocht ik aan niemand laten zien haha.

In het kasteel kon je ook een 16 delig pak aan van een samoerai. Vice probeerde het maar kwam er niet echt uit. Gelukkig kreeg hij hulp van een Japans vrouwtje die hem hielp met “aankleden”.

Deze man laat gewoon even zijn twee fretten uit haha, moet kunnen toch! Ik heb ook twee mensen hun knuffels zien uitlaten haha. Dan weet je ook echt niet wat je ziet hoor.

Dit was het foto verslag van de plaatsen Fukuoka, Hiroshima, Matsuyama. Hou mijn blog in de gaten voor de rest van de foto’s! 

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

44 Reacties

 1. 13 mei 2017 / 09:00

  Wat een geweldige gave reis! Echt indrukwekkend. Mooie foto’s heb je gemaakt! Die cultuurschok kan ik me wel voorstellen, maar het is wel echt prachtig 😀 ben benieuwd naar de andere artikelen 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Achter het scherm | Da’s lang geledenMy Profile

 2. 13 mei 2017 / 09:06

  Geweldige foto’s! Wat een mooi en indrukkend land!
  Die fretjes, hahaha. Zoiets zou je hier niet snel zien op straat. Ik kijk uit naar je volgende foto reeks, zo leuk om allemaal te bekijken!
  Babs onlangs geplaatst…Noeran Cosmetics, het Amsterdamse pareltjeMy Profile

 3. Sandra
  13 mei 2017 / 09:28

  Hele leuke foto’s heb je gemaakt meid! Ziet eruit als een top vakantie!!

 4. 13 mei 2017 / 14:35

  Ooooh Japan staat al zolang op mijn to do list! Spijtig genoeg heb je de zon niet meegebracht! Ziet er geweldig uit daar!

 5. 13 mei 2017 / 16:16

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de rest, Japan is een land waar ik zelf niet zo graag heen wil, maar mijn vriend wel. Jouw foto’s overtuigen me wel een beetje, want het ziet er echt gaaf uit! Volgens mij hebben jullie een geweldige reis gemaakt
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Op de bucketlist | veelzijdig SpanjeMy Profile

 6. Angela
  13 mei 2017 / 16:50

  Japan lijkt me echt super om naartoe te gaan! Je foto’s zien er heel gaaf uit!

 7. Shiva
  13 mei 2017 / 16:55

  Ziet er super gaaf uit! Ik krijg gelijk zin om er ook heen te gaan :d

 8. 13 mei 2017 / 18:11

  Ooooh wat gaaaaf! Super dat jullie een gave vakantie gehad hebben. De foto’s zien er onwijs leuk uit. Japan lijkt mij ook een heel tof land om eens naar toe te gaan. Vrienden van mij komen vandaag toevallig thuis, die zijn daar ook wezen reizen. Ben benieuwd naar hun verhalen! Om jouw ervaringen nu al te lezen is in ieder geval ook al heel leuk. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Minimalisme | Mijn visie & hoe ik dit toepas in mijn levenMy Profile

 9. 13 mei 2017 / 19:17

  Ziet er heeel tof uit! Ik zou ook nog wel eens naar Japan willen.

 10. 13 mei 2017 / 21:11

  Leuk om jullie ervaringen te lezen! Wat een gaaf land is Japan hè! Voor ons is het alweer 2 jaar geleden dat we door Japan hebben gereisd. Wij bezochten toen ook Hiroshima. Erg indrukwekkend wat daar gebeurt is. Ben benieuwd naar de rest van de foto’s.

 11. 14 mei 2017 / 06:03

  Ahhh super gaaf meid!! Hahah trouw foto’s met peace tekens?Leuk om zo ook foto’s te zien die niet via je insta te zien waren! En de traditionele japense kamers , idd leuk maar niet om in te slapen voor de niet japeners , ziet er comfortabel er uit! Maar goed over t al gemeen was het een succes ! Nu krijg ik ook de kriebels om daar na toe te gaan. Blij dat je weer tg bent lief ? Fijne weekend

 12. 14 mei 2017 / 14:05

  Wat een mooie foto’s heb je geschoten! Japan staat ook nog komen lijstje om naar toe te gaan. Ik ben erg benieuwd naar de rest van je foto’s en verhaal!
  Jill onlangs geplaatst…#1 Diner with a view: Boca 19My Profile

 13. 14 mei 2017 / 23:04

  Wat gaaf dat je in Japan bent geweest! Wat een mooie (en jaloersmakende) foto’s heb je er gemaakt 🙂
  En ohh die fretjes, super schattig!

 14. 15 mei 2017 / 09:34

  Wat een mooie fotos! Heel inspirerend. Alleen voor mij trekt Japan mij niet zo.

 15. 15 mei 2017 / 10:01

  Echt heel gaaf! De foto’s zijn echt heel leuk om naar te kijken en ik was zeker al van plan om is naar Japan te gaan. Nu weet ik gelijk een stuk meer! Groetjes,
  Ting

 16. 15 mei 2017 / 22:07

  GEWELDIG! Japan staat al sinds m’n 4de op mijn bucket list. Leuke foto’s! Kijk uit naar je Japan trilogie haha! xx Josine
  Josine onlangs geplaatst…borduur jeansMy Profile

 17. 18 mei 2017 / 04:53

  Heel gaaf. Japan staat ook nog steeds op mijn lijst om te bezoeken. En dat gaat ook zeker eens gebeuren. En die peace tekens zijn zo herkenbaar. Dat is echt typisch Aziatisch. Ik vind het zo grappig dat iedereen dat doet op de foto.
  Sheila onlangs geplaatst…5 x tegenslagen tijdens mijn reizenMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   18 mei 2017 / 09:55

   Dat is zeker typisch haha. Zelf op hun trouwfoto’s doen ze dat! XD

 18. 23 mei 2017 / 12:01

  OMG wat gaaaaaaaaaaa – kan ik nog meer ‘a’s typen xD – aaaaaaaaaaf zeg :O
  Ik wil er zoooo graag heen, maar ik moet eerst mijn vliegangst overwinnen door te vliegen naar een locatie die wat dichter bij huis is haha…
  Dinja onlangs geplaatst…Event: #DIYmetVikingMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: