VAKANTIEPICTURES | Kurashiki – Osaka – Kyoto

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki – Osaka – Kyoto

Vandaag plaats ik het tweede deel van mijn vakantiefoto’s van Japan. En wat heb ik toch zo ontzettend veel foto’s! Het liefst zet ik ze er allemaal op! Maar dan worden het wel heel veel artikelen haha. Ik wil hier nog zoveel meer over vertellen! Vandaag deel ik wat foto’s van de plaatsen: Kurashiki, Osaka en Kyoto.

Een van de Highlights was toch wel het Nara park. Waar alle herten vrij los liepen, dat was echt zo’n gaaf gezicht. Mensen werden echt letterlijk gestalkt door deze bambi’s. En als je ze geen koekjes gaf, kreeg je een kopstoot tegen je bil of begonnen ze aan je kleding te sabbelen haha. Er stonden dan ook overal kraampjes die “herten koekjes” verkochten.

 – KURASHIKI –

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto Ik met een hertje bij Nara park! We liepen daar en opeens voelde ik een klap tegen mijn billen. Ik dacht eerst dat het Vice was die grappig probeer te zijn. Maar toen ik me opdraaide was ik verbaasd om te zien dat er een hert stond die mij een paar kopstoten aan het geven was haha.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto

Het was er echt super druk met schooluitjes. Kinderen van alle leeftijden waren aanwezig in dit park. Het is zo leuk om te zien dat elke school aparte kleding heeft. Zo zie je ook wie bij wie hoort. Er werden ook schoolfoto’s gemaakt met de hertjes.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoDit baby hertje stond gewoon in de massa te chillen terwijl iedereen langs hem heen liep, en hem af en toe een aai gaf. De hertjes zijn ook absoluut niet bang. Waarschijnlijk was hij zichzelf gewoon aan het afvragen bij wie hij een koekje kon bietsen.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoChilling with the gang haha.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoZe hebben zo veel verschillende en aparte snoep in Japan. Dit zijn de zeg maar DIY snoep pakketten. Heel erg grappig om te doen! Maar of het erg lekker is durf ik niet te zeggen. Ik heb ze nog niet geprobeerd.

– OSAKA –

Het Osaka Aquarium Kaiyukan is een groot aquarium in Osaka. Eigenlijk is dit niet één aquarium maar een reeks aquaria die rondom één enorme watertank is opgebouwd. De publiekstrekker in deze tank is de circa 4,5 meter lange walvishaai. En hij is zeker erg indrukwekkend!

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoIn het aquarium kwamen wij ook nog een echte Geisha tegen! Er moest ook toestemming gevraagd worden of ik een foto mocht maken. Ziet er zo gaaf uit!

– KYOTO – 

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoBij ons hotel in Kyoto hoorde wij opeens allemaal lawaai. Toen wij ernaartoe liepen zagen wij allemaal mannen in witte kleding lopen. Een man was via een luidspreker aan het roepen terwijl twee mannen met dit gouden “ding” aan het dansen waren en het elke keer doorgaven. Later vroegen wij aan iemand wat dit nou precies inhield. Het had te maken met een Tempel en een bepaalde god, maar welke wiste ze niet precies.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoIk was gewoon lekker foto’s van de menigte aan het maken. Toen sommige mannen dat zagen konden ze het ook niet laten om even te poseren. Echt super grappig!

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoFushimi Inari-taisha

De Fushimi Inari-taisha  is een jinja-schrijn (heiligdom) in de wijk Fushimi-ku. Het heiligdom behoort tot de oudste en bekendste shintoïstische heiligdommen in Kioto. Daarbij trekt het heiligdom ook de meeste bezoekers van alle shinto-heiligdommen in Japan. Het heiligdom is vooral bekend vanwege haar galerijen, die worden overdekt door duizenden scharlakenrode torii (poorten), die allen zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven. Deze galerijen voeren naar boven over een heuvel, waar aan de top -zeer ongewoon voor een shinto-heiligdom- het allerheiligste voorwerp (in dit geval een spiegel) voor iedereen zichtbaar is.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - Kyoto

Kitsune is het Japanse woord voor vos. Vossen komen veel voor in de Japanse mythologie. In het oude Japan leefden vossen en mensen dicht bij elkaar, waardoor er daar veel legendes over deze dieren ontstonden. Kitsune werden gezien als de boodschappers van Inari, een Shinto kami of god, wat hun bovennatuurlijke betekenis versterkte. Hoe meer staarten een vos heeft (maximaal negen), des te groter is zijn kracht en wijsheid. Vanwege hun potentiële kracht en invloed werden er soms offers aan vossen gegeven als aan goden.

VAKANTIEPICTURES | Kurashiki - Osaka - KyotoDit was echt super gaaf om te zien! We liepen hier doorheen en er kwam geen einde aan. Blijkbaar liepen we een berg op haha. En wij maar lopen en ons afvragen wanneer het zou stoppen. Het was bloedheet, maar het was wel de moeite waard!

Wij waren precies tijdens de “Golden week” in Japan. Dat zijn feestdagen, en heel veel mensen droegen daar “Yukata’s“. Dat was zo gaaf om te zien! Hoe cute zijn deze moeder en dochter!

Dit was het foto verslag van de plaatsen Kurashiki, Osaka, Kyoto. Hou mijn blog in de gaten voor de de laatste reeks van de foto’s! En ik denk dat die ook de langste word!

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

31 Reacties

 1. 17 mei 2017 / 07:51

  Wauw, wat lijkt me dat een bijzondere ervaring zeg! Mijn man werkt in Amsterdam bij een Japans vertaalbureau, dus ik vind dit extra leuk om te zien!

 2. 17 mei 2017 / 07:55

  Wauw, wat een bijzondere vakantie moet dit zijn geweest. Mooie foto’s!

 3. 17 mei 2017 / 09:08

  Wat een gaaf artikel! Ik krijg helemaal kriebels om ook naar Japan te gaan, want dat staat ook echt op mijn lijstje. Je foto’s zijn echt prachtig en het zou mij echt niet uitmaken als je er nog honderd artikelen over zou schrijven.
  S. onlangs geplaatst…Mijn ontmaagding van de koffiedateMy Profile

 4. 17 mei 2017 / 10:35

  Aah wat een ontzettend gave foto’s! En die hertjes, wat schattig. Het lijkt me zó gaaf om zelf een keertje naar Japan te gaan.

 5. 17 mei 2017 / 11:55

  Mooie foto’s hoor, zo grappig die snoep pakketten. Teske deed die wel eens op haar blog vroeger was altijd leuk om te zien.

 6. Sandra
  17 mei 2017 / 12:22

  Super leuke foto’s weer! Wat zijn die hertjes schattig!!! <3

 7. marja
  17 mei 2017 / 13:08

  geweldige foto’s mars

  • Marushi
   Auteur
   17 mei 2017 / 14:52

   Ja ik hoop wel eens terug te gaan, en dan voornamelijk naar Tokio. Daar is gewoon zo onwijs veel te zien! ^^

 8. Angela
  17 mei 2017 / 19:34

  Hele gave foto’s heb je gemaakt! Ik wil ooit ook nog eens naar Japan.

 9. Shiva
  17 mei 2017 / 21:32

  Wat ziet het er weer spectaculair uit! Echt een heel mooi land en wat een mooie plaatjes!

 10. 18 mei 2017 / 06:53

  Wowww heb ik ineens allemaal foto updates gemist! Wat een prachtige foto’s meid en die rode pilaren richting de temple zijn ook heel bekend inderdaad. Super leuk dat je zoveel mensen in yukata’s hebt gezien. Mooi dat ze toch nog traditionele kleding dragen! Ik wil er ook nog zo graag naartoe, maar dat weet je wel hihi. <3
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Snoepig Essence ‘I want candy’ nagellak nieuwsMy Profile

 11. 20 mei 2017 / 17:28

  Onwijs gave foto’s, ziet er echt mooi uit!

 12. 23 mei 2017 / 12:19

  Wat ontzettend gaaf zeg ^_^
  Zo leuk dat die mensen gewoon gingen poseren voor je foto’s (zou ik ook hebben gedaan hahaha xD)
  Die hertjes zijn lief! Mij lijkt het ook leuk om naar zo’n eiland te gaan waar alleen maar vosjes lopen 😀
  Dinja onlangs geplaatst…Event: #DIYmetVikingMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   23 mei 2017 / 14:44

   Jaaaaaaaaaaa daar wou ik ook echt het liefst heen. Maar dat was helaas super ver van onze locatie! 🙁 Achja..volgende keer hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: