Mode van Japan | Schooloutfit – Yukata – Streatwear

Mode van Japan | Schooloutfit – Yukata – Streatwear

In Japan heb ik echt mijn ogen uit kunnen kijken wat betreft mode. Al liep je gewoon door een standaard winkelstraat, dan zag je allemaal vrouwen voorbij lopen die gekleed waren alsof een styliste ze in de ochtend had aangekleed. Allemaal fashionista’s! Japan is echt een super goede plek om inspiratie op te doen.

Tijdens mijn vakantie heb ik ook meerdere inspiratie foto’s genomen van de kleding die mensen aan hadden. En deze drie soorten kleding kwam ik het vaakst tegen. Ik heb het in drie onderdelen verdeeld. De schooloutfits, de yukata’s en natuurlijk de gewone “streetwear”.

– SCHOOLOUTFIT –

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

De schooloutfits kom je eigenlijk overal wel tegen. Je hebt ze in verschillende soorten kleuren en modellen, maar over het algemeen lijken ze toch wel veel op elkaar. De meisjes hebben altijd een rok aan die varieert van lang tot net boven de knie. Daarboven hebben ze meestal een blouse aan met een bodywarmer erover heen. Vaak dragen ze of een stropdas of een strik om de hals. Qua schoenen zijn het meestal zwarte instappers met korte of lange sokken. Het embleem van de school is altijd terug te vinden op de kleding of zelf op de tassen van de scholieren.

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

Er zit natuurlijk een voor en nadeel aan van als iedereen in de hele school hetzelfde aan heeft. Het nadeel is dat je het saai kan vinden. Iedereen is een, dus je kan je niet echt kleden naar je persoonlijkheid. Je moet die jaren op school uitzitten met elke dag dezelfde kleding. Het voordeel hiervan is dat er geen verschil woord gemaakt. Mensen die misschien niet genoeg geld hebben voor leuke kleding zullen hierdoor ook niet gepest worden, omdat iedereen hetzelfde aan heeft. Ook hoef je niet elke dag te beslissen wat je nu weer eens aan gaat trekken.

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

– YUKATA –

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

Wij waren in Japan tijdens de Golden week. Dat zijn Japanse feestdagen, en tijdens deze feestdagen zie je heel veel mensen in Yukata’s lopen. Een yukata is een Japans kledingstuk, gebaseerd op de kimono. De yukata is in tegenstelling tot de traditionele kimono gemaakt van katoen of synthetische stof in plaats van zijde, en geldt als een traditioneel zomerkledingstuk. De naam betekent vrij vertaald “badkleding”. De yukata wordt ook wel een “zomerkimono” genoemd.

Yukata worden veel gedragen bij feestelijke gelegenheden zoals het Bonfestival en andere zomerfestiviteiten. Tevens wordt een yukata veel gedragen in ryokan na het nemen van een bad. De traditionele kleur van een yukata is indigo, maar tegenwoordig zijn ze in een grote variatie aan kleuren te verkrijgen. Net als bij de kimono is het traditie dat jonge mensen lichtere kleuren dragen dan oudere mensen.De yukata wordt gedragen met behulp van een vrij brede obi, waar aan de achterkant een waaier of strik aan kan worden bevestigd. Verder draagt men doorgaans houten sandalen (Geta) onder een yukata, maar geen tabi.

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

– STREETWEAR –

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

Zoals ik in het begin al vermelde kom je in Japan echt de gekste/leukste mode tegen. Wat me wel opviel is dat de meeste meisjes/vrouwen echter kiezen voor de “schattige” look. Veel lichte pastel kleuren (voornamelijk roze) met rafels en kant. Het oogt allemaal heel erg vrouwelijk.

Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

De meeste vrouwen in Japan gaan echt met gigantische palen door het leven. Ik vind het echt super knap dat ze hierop kunnen lopen. Naaldhakken, blokhakken, sleehakken. En zelfs de “spicegirls” schoenen van vroeger zag ik nog vaak voorbijkomen.
Mode van Japan | Schooloutfit - Yukata - Streatwear

Wat vind jij van de mode van Japan?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

25 Reacties

 1. 29 mei 2017 / 07:01

  Wat een mooie foto’s zeg! Ik vind vooral de yukata’s en schooloutfits erg leuk om te zien! Heel eerlijk lijkt het me heerlijk dat je niet voor de Spiegel hoeft te twijfelen wat je nu weer aan moet. Buiten school kan je dan alsnog kleding aan doen wat je wilt. 😉 Super leuk artikel! xx
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Hoe staat het met onze trouwplannen?My Profile

  • Marushi
   Auteur
   29 mei 2017 / 11:48

   Hihi lang het zwembad? Dat is wel echt super warm hoor haha.

 2. 29 mei 2017 / 13:10

  Ik vind die schooluniformen echt wel iets hebben! Maar misschien is dat ook omdat ze nieuw voor me zijn. Toch lijkt het me best makkelijk. Je hoeft nooit te puzzelen wat je eens zult aantrekken.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Kindermarketing trucjes!My Profile

 3. 29 mei 2017 / 13:34

  Oh, wat een leuk artikel! Ik vind de kleding in Japan echt origineel en leuk, hier in Nederland zie je vaak mensen met veel dezelfde kleding aan, als je begrijpt wat ik bedoel.

 4. 29 mei 2017 / 15:22

  Geweldig om te zien en grappig dat daar die grote blokhakken ook populair zijn. Hier in Uruguay zie je ze ook overal en ik kan mij niet voorstellen dat het lekker loopt. Als ik denk aan Japan dan kan ik mij die kleurrijke kimono’s wel voorstellen maar had niet gedacht dat mensen zo modebewust daar zouden zijn. In vergelijking met Nederland kan dat al snel natuurlijk, hihi 😉 Leuk om die foto’s te bekijken! Heb jij ook veel geshopt in Japan? Is kleding daar ook goedkoper?

  • Marushi
   Auteur
   29 mei 2017 / 16:22

   Qua kleding heb ik heel weinig geshopt. Je ziet daar heel veel merkkleding. En over het algemeen is het toch een paar tientjes duurder dan hier in Nederland. Niet echt goedkoop shoppen dus 😛

 5. Angela
  29 mei 2017 / 16:31

  Dat ziet er allemaal erg gaaf uit zeg! Leuke outfits dragen ze daar. En die yukata’s zijn ook echt prachtig!

  • Marushi
   Auteur
   29 mei 2017 / 17:39

   Nee die sokken zaten inderdaad niet lekker haha. Het leekt op een gegeven moment wel alsof je tenen aan het inscheuren waren hahha. Niet erg comfortabel.

 6. 29 mei 2017 / 22:01

  Ooooh alleen voor de kleding zou ik wel eens naar Japan willen. Ik vond vroeger de gothic lolita style echt super leuk! Ook vind ik de rock/gothic stijlen super leuk maar dat is misschien alweer een paar jaar geleden dat dat hip was. Die zomerkimono’s vind ik ook fantastisch, maar ook de schooluniformen. Haha ik ben eigenlijk overal enthousiast over.
  S onlangs geplaatst…Iedereen gaat trouwen en krijgt kinderen.My Profile

 7. 30 mei 2017 / 09:26

  GEWELDIG!! Vind het echt zo’n vooruitstrevend land waar gewoon alles kan qua mode. Heerlijk! Liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…faux uni streepMy Profile

 8. 30 mei 2017 / 22:03

  Ohh die streetwear <3 ik volg een account op instagram met allerlei verschillende soorten streetwear van Japan 😀 dus dit vind ik zeker leuk! Heb je trouwens ook nog cosplayers gezien? 😉
  Dinja onlangs geplaatst…Personal: Nieuwe baan!My Profile

 9. Sandra
  6 juni 2017 / 09:04

  Echt leuk om de mode van Japan te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: