The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Vorige week was ik bij een wel heel speciaal event, namelijk The Grand Blogger Dinner event in het Conservatorium hotel. Omdat ik zelf geen foodblogger ben was ik eerst wel een beetje verbaasd. Zou dat wel helemaal goed gegaan zijn met de uitnodigingen? Toch besloot ik om de uitnodiging te accepteren en er heen te gaan. Dit was natuurlijk een hele nieuwe ervaring voor mij, dus ik was best benieuwd.

Het event vond plaats in (hoe kan het ook anders) Amsterdam in het Conservatorium hotel. Ik moet zeggen dat dit echt een prachtig hotel is! Het zag er echt adembenemend uit. Toen ik binnen kwam werd ik gelijk doorverwezen naar het terras waar het gezamenlijke meeting point was.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Eenmaal op het terras aangekomen werd ik door een van de gastvrouwen begroet en gelijk gevraagd of ik misschien wat lekkers wou drinken van Finley. Ik wou eerst voor de Spritz gaan, maar heb uiteindelijk gekozen voor de Mojito omdat die het zoets bleek te zijn. En dat was hij zeker, erg lekker!

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Terwijl we daar zaten te vertoeven en met andere bloggers een praatje aan het maken waren, werden er culinaire hapjes op stenen geserveerd. Het zag er niet alleen gaaf uit, maar het smaakte ook nog eens erg goed!

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Nog bedankt Kamelia voor het maken van deze zomerse foto van mij haha. Hoe bedoel je I love pink? Ik vond het zeer gezellig om even met je gebabbeld te hebben! Toen alle bloggers gearriveerd waren werden we naar boven begeleid waar het dinner plaats zou vinden.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Onze namen werden gecontroleerd en van daaruit hadden we vaste stoelplekken. Er waren twee lange prachtig gedecoreerde tafels aanwezig in de ruimte. De kaarsjes trokken erg mijn aandacht. We werden getrakteerd op een 6 gangen menu!

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Tijdens deze avond konden we gebruik maken van de waterflessen van Chaudfontaine. Je had de keus uit: natuurlijk mineraalwater, natuurlijk mineraalwater bruisend en natuurlijk mineraalwater licht bruisend. Ook tijdens het eten werden verschillende soorten bier, wijnen en water geserveerd speciaal voor elk gerecht.
The grand blogger dinner in het conservatorium hotelThe grand blogger dinner in het conservatorium hotel The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

KWARTEL AU FOUR A LA VERSTEGEN

Malse kwartel uit de oven met een selectie van verse groente en truffel aardappels. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater en Palm Hop Select.

Het eerste gerecht vond ik best lekker. Vlees gaat er bij mij altijd wel goed in, al kan ik dit helaas niet zo goed zeggen van groenten. Maar verrassend genoeg had ik heel mijn bordje leeggegeten. Ik werd er ook op geattendeerd dat ik het bloemetje op kon eten haha. Die had ik dan echt laten staan als daar niks van gezegd was.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

ASIAN VEGGIE PANCAKE BY CONIMEX BLACK

Aziatische rijstrol met geraspte tofu, verse kimchi, wakame puree en appel in gemberbier. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater licht bruisend en Allram Gruner Veltliner.

Het tweede gerecht paste echt in mijn straatje, heerlijk! Alle smaken vloeide goed in elkaar over. We hadden ook nog een primeur omdat dit gerecht was bereid met de nieuwste producten van Conimex namelijk de Black edition. Die zullen binnenkort in de winkel verkrijgbaar zijn.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

EEN DUET VAN LA MORENA

Mexicaanse tostadas met pulled chicken en een mango-advocado salsa & pulled mushroom met feta-koriander topping. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater licht bruisend en Laroche By Vina Chardonnay Cassablanca Valley.

Het derde gerecht vond ik ook erg lekker! Mexiaans eten doet het bij mij altijd goed! Al moet ik zeggen dat ik de tostada met champignons net iets lekkerder vond dan die met kip.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

KLAVERS ROEM

Creme van romige Klaverkaas Roem geserveerd met een salade van klaverzuring, rogge cruesli en vlierbloesem parels. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater bruisend en Bouchard Pere & Fils, Bourgogne La Vignee.

Voor het vierde gerecht was ik eigenlijk al een beetje bang. Ik ben niet echt een kaasliefhebber omdat ik er eigenlijk snel misselijk van word. Kleine hapjes gaat nog wel. De eerste twee happen gingen goed, en ik vond het eigenlijk best lekker. Maar na de derde hap werd het mij teveel. Het was te vol van smaak, zeker niet slecht maar niet geschikt voor mij.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

CAPTAIN’S DINNER BY KESBEKE

Gepekelde rundersukade met verse kapucijners, gegarneerd met oud-Hollands zuur en een ijsje van piccalilly en ossenworst. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater en Cornet.

Het hoofdgerecht was een zogenoemde “Captain’s Dinner”. Het Captain’s dinner is een maaltijd zoals die aan boord van een schip geserveerd werd in het lange tijdperk dat aan de geboorte van Captain Iglo voorafging. Bij gebrek aan koeling op diepvries bestond het eten aan boord uit louter geconserveerde ingrediënten. Het captain’s dinner was het allerbeste dat de scheepskok kon serveren met wat hij in zijn voorraadkast had: gepekeld vlees, gedroogde peulvruchten en ingelegde zuren.

Het vlees vond ik erg lekker, en dat ging ook zo naar binnen. De knolselderij vond ik daar in tegen niet zo. Voor mij was dit wel het minste gerechtje van de avond. het ijsje met piccalilly en ossenworst vond ik wel weer erg lekker. Een hele aparte mengeling van smaken!

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

CHERRY BLOSSOM CHOCOLATE TREE

Een kersenbloesem boom, gevuld met een kersen mousse tussen Chocolade Pistache crumble begeleid door aziatische geinspireerde smaken zoals zwartesesam spons en lychee-gembergel samen met Luxardo kersen, kersengel, tuinkers en een zachte creme van chocolade. Geserveerd met Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater bruisend en een DOW Nirvana Port.

En als kers op de taart kregen we ook nog eens dit heerlijke dessert! Ik kan het gewoon een kunstwerk noemen. Alles was eetbaar zelfs het groene laagje wat over je bord lag. Echt mijn complimenten aan de chef voor de heerlijke smaken en de creativiteit! Na het eten werden we naar beneden begeleid waar we nog even rustig een paar drankjes konden doen.

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

In de massa kwam ik ook nog een bekend gezicht tegen namelijk Eva van deappelvaneva.nl Wat een super leuke en aardige vrouw is dat zeg! Even lekker mee lopen kletsen en daarna nog een mini fotoshoot gehad haha. Ik vond het echt super leuk om je ontmoet te hebben!

The grand blogger dinner in het conservatorium hotel

Naast dat ik die avond heerlijk gegeten had, werden we ook nog eens verwend met een goed gevulde goodiebag! En wat zijn we toch weer verwend jongens! Naast verschillende eet producten zat er ook een schrijfboekje bij, een mixer van Kitchenaid en heel veel verschillende haar producten! Ik ga hier zeker van genieten! Bedankt weer Mr. Goodiebag voor deze fantastische ervaring!

Ben jij wel eens naar een food event geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

44 Reacties

 1. 11 juli 2017 / 06:30

  Heb spijt dat ik er niet bij was.
  Zag er geweldig uit
  Vriendelijke Groet
  Theo

 2. 11 juli 2017 / 07:13

  Wat een leuk verslag heb je ervan gemaakt!! Ik vond het ook erg gezellig om jou te ontmoeten. Hopelijk tot een volgende keer! Liefs, Eva

  • Marushi
   Auteur
   11 juli 2017 / 14:57

   Dankje! ^^ En zeker tot een volgende keer hihi

 3. 11 juli 2017 / 11:54

  Wat gezellig en lekker eten! Super leuk verslag met mooie foto❤️

 4. 11 juli 2017 / 15:04

  Wat gezellig en wat ziet het eten er mooi uit vooral de chocolade boom:)

 5. 11 juli 2017 / 15:14

  WAAAUw! ziet er een geweldige avond uit! Hopelijk doen ze dit snel ook nog eens in belgië…

 6. 11 juli 2017 / 15:21

  Tsjonge, dat ziet er chique uit zeg! Dat lijkt me een hele bijzondere ervaring. Superleuk dat je was uitgenodigd!
  nicole onlangs geplaatst…Zoek de hondMy Profile

 7. Evelien
  11 juli 2017 / 15:39

  Dat ziet er echt allemaal heel mooi uit zeg! Wat een lekkere dingen allemaal!

 8. Shiva
  11 juli 2017 / 16:15

  Wow dat ziet er echt super uit! Echt leuk dat je uitgenodigd was ben benieuwd naar je volgende event! 😀

 9. 11 juli 2017 / 16:23

  wat ben je lekker verwend marsha. en al dat eten zo mooi opgemaakt zag er mooi uit.heb maar plezier van je goodiebag.
  gr. oma.

 10. 11 juli 2017 / 16:54

  Wat ziet het er allemaal prachtig en smakelijk uit. Ik ben eens naar een chocolade proeverij geweest was ook heel erg leuk
  Annette onlangs geplaatst…UnboxingMy Profile

 11. 11 juli 2017 / 17:33

  Oh wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Nee ik ben helaas nog nooit naar een food event geweest, maar ben binnenkort wel van plan te gaan!

 12. 11 juli 2017 / 17:55

  Wat leuk zeg. Ik vind die hapjes op de stenen wel echt heel leuk bedacht! Ik kreeg jonger van de Asian veggie pancake en vlierbloesemparels…nooit van gehoord!
  Frederique onlangs geplaatst…Shop: Smartphonehoesjes reviewMy Profile

 13. 11 juli 2017 / 17:58

  Wat leuk dat je hiervoor was uitgenodigd, is weer eens wat anders dan beauty 😉 Het ziet er allemaal netjes en verzorgd uit. Eva is inderdaad een leuke meid, ik heb haar afgelopen jaar voor het eerst ontmoet.
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Skincare Producten – AvondMy Profile

 14. 11 juli 2017 / 19:34

  De foto’s zijn zo mooi, je krijgt er honger van. Ik vind zo een bloggers event altijd super gezellig!

 15. 12 juli 2017 / 08:49

  Wat een leuk event. Het ziet er gezellig en heerlijk uit. Mooie foto’s.
  Zo te zien heb je je vermaakt. Ik ben heel vaak naar een foodevent geweest. Ik moest de laatste uitnodigen allemaal afslaan omdat mijn knieschijf uit de kom is. Ik loop op krukjes. Zo balen ik moet alles laten schieten.
  Sherry onlangs geplaatst…Win win win Beperkt en toch Genieten 3xMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   12 juli 2017 / 10:05

   Dat is wel echt super jammer zeg! Beterschap meid!

 16. 12 juli 2017 / 09:44

  Wat ziet het er allemaal weer prachtig uit. Jammer genoeg kon ik er dit jaar niet bij zijn, spijtig want dit is één van de tofste events van het jaar! Fijn dat je zo’n fantastische ervaring hebt gehad. Liefs, Beau

 17. 12 juli 2017 / 10:01

  Zo leuk dat je hier naartoe mocht! Die plateau’s met kaarsjes zijn echt super mooi 🙂

 18. 12 juli 2017 / 13:26

  Wat een fantastisch event! En dat dessert….. prachtig! Ik wou dat ik zoiets kon maken!

 19. 12 juli 2017 / 15:48

  Ik had ‘m bij andere bloggers al voorbij zien komen, maar wat ziet dat er top uit zeg! Die kaarsjes zijn ook wel echt heel leuk gestyled. Ziet er uit als een superleuk evenement! Gaaf dat je er bij mocht zijn!

 20. 12 juli 2017 / 17:52

  Mega tof joh! Wat een mooie en sjieke belevenis! Je past er perfect bij! Ik zou via via ook komen, maar toen kon mijn via niet 🙂 dus ging het voor mij ook niet door.
  Sonja onlangs geplaatst…Unboxing | | BeautyboxMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   12 juli 2017 / 18:51

   Aww dat is wel super jammer zeg! Ik had je graag ontmoet! ^^

 21. 13 juli 2017 / 14:52

  Wow dat ziet er allemaal prachtig uit. Was vast ook super lekker!

 22. 18 juli 2017 / 22:09

  Ziet er echt geweldig uit! zag het al bij sommige meiden op insta voorbij komen, zo leuk! En die goodie bag, wauw! xx Josine
  Josine onlangs geplaatst…trend alert: GinghamMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: