Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

Het is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden. Maar door de drukte was ik het helemaal vergeten te posten. Ik wil nog twee hotspots met jullie van Japan delen. De eerste hotshot is het Robot restaurant in Shinjuku, Tokyo. In Nederland had ik dat al voorbij zien komen toen ik op het internet inspiratie aan het opdoen was over Japan. Het leek mij echt ontzettend tof!

De naam is daarentegen wel een beetje verraderlijk want een restaurant kun je het eigenlijk niet echt noemen. Je kan er wel snacks kopen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Maar wat is het dan wel? Een enorm uitbundige, carnaval achtige gekke/toffe robot-laser en dansshow. Je komt echt ogen te kort! Zoveel glitter & glamour, rook & vuur. Er gebeurd echt van alles, dit is echt een show om je ogen bij uit te kijken.

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

De voorkant van het gebouw. Dit kan je echt niet missen! Super grote neon letters, en lichtjes het valt ontzettend op! Er word ook heel de tijd een muziekje afgespeeld waarin de tekst Robot restaurant in terug komt.

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

Als je naar binnen loopt komt de glitter en glamour je tegemoet. Je weet echt niet waar je moet kijken. Je gaat eerst door een toegangshal die vol met lichtjes behangen is voordat je bij de lift uitkomt. Ook de lift zit helemaal vol met glitter en glamour. Eenmaal beneden kom  je terecht bij de wachtruimte. Ook deze heeft hetzelfde thema als de rest van het gebouw. En dan bedoel ik echt alles! Zelfs de wc zit helemaal vol met glitter!

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

In de wachtruimte was er ook een bar en muzikaal vermaak. De muzikanten (met uitzondering van de zangeres) waren gehuld in robot-achtige pakken, het deed me een beetje aan Daft Punk denken. De zangeres zong twee liedjes, en daarna mochten we de zaal in.

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

De show zelf vind plaats in een grote ruimte waarbij het publiek aan de zijkanten zit en de show in het midden afspeelt. De show word afgewisseld met verschillende verhalen/sketches die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben. Maar het is zeker vermakelijk! Naast de robot zie je ook veel dansers die de show compleet maken met hun over the top outfits en dansmoves.

Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in ShinjukuHotspot Japan | Het Robot Restaurant in ShinjukuHotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku Hotspot Japan | Het Robot Restaurant in Shinjuku

Het Robot Restaurant is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Tokyo ben! Het Robot Restaurant is elke dag open en tickets kun je ook online boeken, dat is meestal goedkoper dan ter plaatse kopen. Je kunt een tijdslot uitkiezen (tussen 16.00 en 21.00) en je moet er dan 30 minuten van te voren zijn. De show zelf duurt 90 minuten lang. Een ticket kost online ¥8000, dat is ongeveer €62. Voor reserveren en meer info ga je naar hun website. Het is trouwens wel handig om van te voren te boeken. Het Robot Restaurant is namelijk vrij populair en zeker in de weekenden kunnen de shows al snel vol zitten!

Alvast een voorproefje?

Zou jij Het Robot Restaurant willen bezoeken?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

22 Reacties

  • Marushi
   Auteur
   13 juli 2017 / 12:39

   De show is op zich best druk ja! Ik zou zeggen niet geschikt voor kleine kinderen of mensen met epilepsie.

 1. 13 juli 2017 / 13:02

  Ik had hier al weleens over gehoord. Wat ziet dat er gaaf uit zeg, echt iets wat je ooit is mee moet maken

 2. Shiva
  13 juli 2017 / 13:42

  Wow dat ziet er echt gaaf uit! Lijkt me echt zo leuk om een keer mee te maken. Ik wil ook naar Japan haha. Misschien ooit (A)

 3. 13 juli 2017 / 16:55

  Hahaha, heerlijk over the top! Ik zou daar zeker een kijkje gaan nemen. 🙂

 4. 13 juli 2017 / 20:04

  Japan staat op mijn bucketlist. Nog even wachten totdat de kids wat ouder zijn en dan gaan we het zeker bezoeken! Next destination> Cyprus!

 5. 13 juli 2017 / 21:13

  Wowowow, dit ziet er echt heel indrukwekkend uit. Sowieso lijkt Japan me heel erg indrukwekkend. Ik zou er graag een keer naartoe reizen, het lijkt me een prachtige stad en een ontzettend bijzondere ervaring.

 6. 15 juli 2017 / 12:25

  Wow ziet er zo speciaal uit! Lijkt mij heel tof om te bezoeken!

 7. 21 juli 2017 / 17:02

  Ziet er geweldig uit haha! Wil al zolang naar Japan, deze staat toch zeker op mijn to-do lijst daar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: