HELP, IK BEN TE DRUK! FOCUSSEN EN STOPPEN

HELP, IK BEN TE DRUK! FOCUSSEN EN STOPPEN

Hi,

Terwijl ik een artikel aan het schrijven was, bedacht ik me opeens hoe lang ik al gast blogger ben bij Marsha en hoe weinig artikelen er online zijn gekomen. Natuurlijk zijn we allebei in een andere periode op vakantie geweest, maar dat is nog steeds geen excuus. Moet je nagaan, het is nu Augustus en het allereerste artikel kwam online op 17 maart 2017. Daarna zijn er slechts 3 andere artikelen online gekomen. 

Ja, ik schaam me hier wel een beetje voor. Dit had beter gekund toch? Het is niet dat ik het opzettelijk heb gedaan, maar er was telkens geen tijd om nog zoiets als een extra artikel te schrijven. Dan een zusje in het ziekenhuis, dan een zus die gaat trouwen en dan het leren voor een theorie examen die echt gehaald moet worden. En ik bedacht me, dat ik helemaal niet de enige ben die met dat probleem zit. Tegenwoordig heeft niemand tijd en is iedereen altijd druk…

DRUK & TE DRUK

Wat is dat tegenwoordig toch, dat we het altijd allemaal (te) druk hebben? Dat er geen dag is waar je de hele dag in je bed kan blijven liggen en Netflix kan kijken? Dat we soms amper tijd hebben om onze contacten te onderhouden? 

Druk zijn is goed, iets positiefs. Je maakt jezelf nuttig en je bent bezig.  Te vaak of altijd TE druk zijn, dat is zeker niet goed. Dat gaat je breken. Daarom wil ik een aantal tips meegeven aan je, die je hopelijk op weg helpen door je drukke leven heen. Tips die jouw drukke leven misschien zelfs wel wat minder druk maken…

HELP, IK BEN TE DRUK! FOCUSSEN EN STOPPEN

FOCUSSEN & STOPPEN

Op internet vind je honderden tips over dit onderwerp. Ik denk dat focussen en stoppen de keywords zijn tot succes:

Focus: Om het probleem ‘te druk’ voor mijzelf aan te pakken wil ik gaan focussen. Niet 10 dingen tegelijk doen, maar echt focussen op het belangrijkste. En dat is precies de reden waarom ik (helaas) ga stoppen met gast bloggen bij Marsha. Gewoon, omdat het teveel is om erbij te doen. Omdat ik mij niet kan focussen op allemaal projecten tegelijk, die allemaal door elkaar heen lopen. Daarom ga ik mij vanaf nu helemaal focussen op BFAY, mijn eigen online magazine. 

Ben jij ook altijd met 10 dingen tegelijk bezig? Misschien is het goed om bepaalde projecten af te ronden en 100% te gaan voor de andere dingen. Denk na over hetgeen dat jouw het meest gelukkig maakt en ga daarvoor. Laat de andere dingen (als dat mogelijk is) vallen. Neem niet teveel hooi op je vork, want dat breekt je uiteindelijk op. 

Stop: Zeg eens een keer tegen jezelf stop. Neem eens lekker een avondje vrij, neem die rust waar je zo hard aan toe bent. Geniet lekker op de bank of op een terrasje met familie, vrienden en een wijntje. Of neem eens een weekend echt vrij, waarin je helemaal niks hoeft te doen. 

Op vakantie? Geniet dan ook echt van de vakantie en ga niet stiekem tussendoor nog even je mailbox lezen of iets anders werk gerelateerd doen. Geniet van het moment, en zorg dat je na je vakantie vol frisse energie en inspiratie weer aan de slag kan!

Dit was het dan, voorlopig het laatste artikel van mij. Nou ja, niet helemaal de laatste. Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle lieve reacties en complimentjes! En dat doe ik niet zomaar, maar met een toffe winactie die er binnenkort aan komt. Dus stay tuned!

Hopelijk vinden jullie het ook leuk om artikelen van mij te lezen via BFAY, het online magazine over budget fashion. En blijf (of ga) mij ook zeker volgen via Facebook & Instagram, dat zou ik natuurlijk hartstikke tof vinden!

Heel veel liefs en een dikke knuffel,

Willeke

Willeke Arens
Willeke Arens

Find me on: Web | Instagram | Facebook

21 Reacties

 1. 15 augustus 2017 / 10:25

  Ik vind het echt heel jammer dat je stopt, maar ik begrijp je volkomen! Tegenwoordig heeft iedereen het super druk met van alles en nog wat en moet je echt prioriteiten stellen. Ik wil je bedanken voor je harde werk en je leuke artikelen! Heel veel succes verder met BFAY! -XxX-

 2. Sandra
  15 augustus 2017 / 10:27

  Jammer dat je stopt, maar beter inderdaad dan voor jezelf kiezen! Ik zal nog wel eens op je website langskomen! 😀

 3. 15 augustus 2017 / 11:43

  Wat goed dat je dit besluit hebt genomen en voor jezelf meer rust gaat creëren . Hoop dat het lukt!
  Succes met alles en ik neem zeker een kijkje op BFAY!
  Xenia onlangs geplaatst…Pimp je eigen lampMy Profile

 4. 15 augustus 2017 / 12:21

  Jammer dat je stopt, maar ik snap je helemaal. Het is soms beter om verder te gaan met hetgeen jij belangrijk vindt!

 5. 15 augustus 2017 / 12:51

  Prioriteiten stellen is echt belangrijk, dat heb ik de laatste maanden ook ontdekt, al is het voor mij nog steeds een work in progress!

 6. 15 augustus 2017 / 13:16

  Jammer dat je stopt maar misschien is dat wel de beste beslissing. Druk zijn is goed maar te druk weer niet.
  Liefs,
  Elles

 7. Shiva
  15 augustus 2017 / 14:55

  Jammer dat je stopt maar geheel begrijpelijk meid! Doe je ding en misschien tot ziens!

 8. Emma
  15 augustus 2017 / 17:43

  Klinkt inderdaad hectisch! Soms ben ik ook echt met te veel bezig en dan merk ik dat bloggen soms ook te veel word. X

 9. 15 augustus 2017 / 19:19

  Jammer dat je hiermee ophoudt maar soms moet je jezelf eens centraal zetten! Veel succes nog!

 10. 15 augustus 2017 / 19:31

  Soms heb ik het ook te druk en denk ik dat ik alles moet doen, maar dan zeg ik ook tegen mezelf ‘stop’. En die van dat op vakantie gaan en je mail niet checken vind ik ook een goeie, heb ik ook niet gedaan en dat geeft je ook wel rust. X A

 11. 15 augustus 2017 / 20:19

  Zo jammer dat je stopt. Maar aan jezelf denken zo nu en dan is zeker niet erg. Ik heb heb soms ook hoor dat ik denk, ik moet weer schrijven maar dan komt er steeds wat tussen. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik denk. Artikels zijn belangrijk maar mijn gezin is nog belangrijker. Nu heb ik minder stress en de artikels komen tussen door ook wel, misschien iets minder dan dat ik zou willen , maar ze zijn er :). Succes nogmaals

 12. 15 augustus 2017 / 20:33

  Goed dat je voor jezelf kiest! Veel mensen hebben het te druk en bijbehorende stress. Zelf hebben we gekozen om te emigreren naar een land waar je echt terug in de tijd gaat.

 13. 16 augustus 2017 / 01:12

  Soms willen we zo veel in zo weinig tijd. Goed dat je hier over schrijft.

 14. Sandra
  16 augustus 2017 / 08:52

  Jammer dat je stopt! Maar dan beter voor de belangrijke dingen kiezen! Ik ga op je blog kijken!

 15. 16 augustus 2017 / 10:33

  Het is wel erg herkenbaar maar zeker heel goed van jou dat je hierin jezelf centraal stelt. Is erg belangrijk. Jammer dat je stopt maar heel veel succes verder met alles!
  Claudia onlangs geplaatst…Bluxbox Unboxing Summer Edition 2017My Profile

 16. 4 september 2017 / 13:46

  Heel begrijpelijk, het is ook erg veel! Maar wie weet zien we je hier nog eens terug. Enne.. beter 3 goede posts dan meerdere en slecht toch? Liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…trend alert: herfst 2017My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: