Lunchen bij lunchroom “Altijd in de buurt”

Lunchen bij lunchroom “Altijd in de buurt”

Afgelopen zondag besloten Vice en ik om ergens in Rotterdam te gaan lunchen. Vice ging online op zoek naar wat leuke lunchtentjes in Rotterdam en kwam toen uit bij lunchroom “Altijd in de buurt“. Dit bleek vlak in de buurt van Centraal station te zijn. Dat kwam voor ons ook goed uit, want daarna wilden wij nog even shoppen.

Het online menu kaart zag er goed uit. Ze hebben er verschillende soorten hartige gerechten, salades en hapjes, maar ook diverse pannenkoeken. En dat was het eerste wat mij gelijk aansprak, die moest ik zeker uitproberen! Naast de pannenkoeken was ik ook erg nieuwsgierig naar de Chicken ‘n Waffles. In Japan had ik dit voor het eerst uitgeprobeerd en dat vond ik echt een heerlijke combinatie. Ik was dus erg benieuwd hoe ze hier zouden bevallen.

Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"

Als drankje nam ik de Orangina, ik was al heel verrast dat ze die hier op de kaart hadden. Normaal hebben ze dat hier niet in Nederland. Vice nam de Cream Soda. Ik had die zelf helemaal over het hoofd gezien, maar het zag er wel lekker uit. Als ik niet al besteld had dan had ik deze waarschijnlijk ook genomen, maar dan met een rode Fernandes.

Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"

HET ETEN

Vice en ik besloten om twee gerechtjes te delen. Een pannenkoek en een hartig gerecht. Ik wilde voor de pannenkoek eigenlijk de Butterscotch uit proberen, maar Vice vond de Lorenzo er ook wel lekker uitzien dus namen we die. En als hartig gerechtje namen we natuurlijk de Chicken ‘n Waffles.

Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"

Chicken ‘n Waffles

Het eerste wat ik bij de Chicken ‘n Waffles miste was de saus. Het zag er een beetje droog uit, dus vroegen wij of we wat stroop konden krijgen. En het klinkt misschien als een rare combinatie maar ik vind het echt lekker! De saus maakte het zeker af, en de stukjes appel zorgde voor een fris tintje. Van Vice mochten de kip stukjes wel wat zouter maar buiten dat was het een geslaagd gerecht!

Pannenkoek Lorenzo

Toen kwam het gerechtje waar ik me zo op verheugd had! Op het eerste gezicht zag het er heerlijk uit, maar bij mijn eerste hap verdween mijn enthousiasme. Ik proefde alleen maar een dik stuk pannenkoek. Dus toen nam ik nog een hap en nog een, maar het bleef heel droog. Op het menukaart leek het alsof er ook saus tussen de pannenkoeken zat maar daar proefde ik helemaal niks van. Toen ik bij het midden kwam nam ik ook steeds meer van het bosbessen sausje maar dat vond ik niet zo erg lekker. Uiteindelijk hebben we het maar laten staan. Ik zat vol maar ik was helaas niet voldaan.

Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"

HET INTERIEUR

De lunchroom heeft een heel hoog plafond, en de grote glazen pui laat ontzettend veel licht door. Ik vind deze lunchroom een ontzettende leuke vibe hebben. Je kan binnen aan een tafeltje aanschuiven, maar ook buiten is er genoeg plek. Ook hebben ze een tweede verdieping waar je meerdere “huisjes” heb waar je kan plaatsnemen, als je iets meer behoefte heb aan privacy. Er zijn heel veel planten aanwezig wat ik erg fijn vind, want dat geeft voor mij een stukje extra sfeer. Ook staat er een houten boom waar een schommel aanhangt, dat vond ik wel een leuk extraatje.

Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt" Lunchen bij lunchroom "Altijd in de buurt"

Adres: Weena 709
Openingstijden:
dinsdag en woensdag: 11.00 – 18.00
donderdag en vrijdag: 11.00 – 01.00
zaterdag en zondag: 11.00 – 18.00.

“Altijd in de Buurt” vind je in Rotterdam een paar minuten lopen van Rotterdam Centraal

Heb jij weleens Chicken ‘n Waffles gegeten?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

17 Reacties

 1. Liza
  21 augustus 2017 / 09:27

  Dat ziet er allemaal wel erg lekker uit zeg! Jammer dat de pannenkoek minder was!

 2. 21 augustus 2017 / 09:45

  Dat ziet er lekker uit! Zeker een spot om te houden als ik weer eens ga shoppen in R’dam

 3. Sandra
  21 augustus 2017 / 11:30

  Chicken n’Waffles klinkt wel apart, maar ik zou het zeker wel willen proberen!

 4. 21 augustus 2017 / 13:36

  Heel leuk tentje! En het eten ziet er ook lekker uit zeg. Wel jammer van de pannenkoeken zeg. Hij zag er namelijk wel heerlijk uit.
  Chelsey onlangs geplaatst…Een dagje Rotterdam | PlogMy Profile

 5. 21 augustus 2017 / 18:04

  Stroop en appel, wat een heerlijke combinatie bij een wafel. Echt om te smullen.

 6. 22 augustus 2017 / 17:37

  Bij Rotown hebben ze ook Orangina! En wat betreft de pannenkoeken: vond de butterscotsch en die met sprinkles en ijs wel heel lekker.

 7. Sher
  22 augustus 2017 / 19:29

  Heb daar twee keer gegeten. Vond het ook niet zo bijzonder haha.

  Ik vind dat de plekken ‘Lilith’ & ‘Round&Round’ wel lekkere pancakes hebben! Misschien daar een keer proberen? 🙂

  • Marushi
   Auteur
   22 augustus 2017 / 21:28

   Round&Round ben ik pas geweest! Heb daar ook nog een review over geschreven hihi

 8. 22 augustus 2017 / 19:41

  Oh my god, wat ziet dit er allemaal ongelofelijk lekker uit zeg! Love it

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: