Aangekomen deze zomer? Met deze tips val je snel af

Aangekomen deze zomer? Met deze tips val je snel af

Ben jij een aantal kilo’s aangekomen tijdens jouw heerlijke vakantie (terwijl dat niet de bedoeling was)? Je bent niet de enige. Veel mensen komen 2 tot 5 kilo aan tijdens de zomervakantie. Op vakantie wil je graag genieten en niet bij elke hap nadenken over de gevolgen. Logisch. Maar dat merk je nu de vakantie voorbij is. Geen nood, met deze manieren ben je binnen mum van tijd van die extra’s zomerkilo’s af!

#1 Drink je koffie bewust.

De vakantie is voorbij, dat betekent: weer aan het werk. Begin jij de werkdag standaard met een kopje koffie voorzien van melk en suiker? En volgen er altijd nog zo’n twee koppen? Dan kan dit een goed startpunt zijn. Sla de suiker voortaan over, kies voor plantaardige melk (bijvoorbeeld kokosmelk, dat van invloed is op je ‘goede’ cholesterol) en houd het bij maximaal twee kopjes per dag. Koffie voor onderweg? Let er op dat je de meest simpele koffie besteld. Wie zich tegoed doet aan de koffie specials van het seizoen zoals ijskoffie, slaat zo honderden calorieën extra achterover.

#2 Pak het ritme weer op.

Wacht niet langer en pak het gezonde eten weer op. Denk er niet teveel over na maar begin gewoon met gezond eten. Direct na het lezen van dit artikel. Verwijder ongezonde voeding uit je huis en vul je kasten met gezonde voedingsmiddelen.

#3 Vermijd koolhydraten.

Veel brood, rijst, pasta, suikers en aardappelen gegeten tijdens de vakantie? Dan is dat waarschijnlijk de reden waarom je je zo opgeblazen voelt. Vermijd snelle koolhydraten en ga koolhydraatarm eten. Je zal merken dat je snel wat kilo’s kwijt bent. Eet zo onbewerkt en puur mogelijk en laat je voedingspatroon hoofdzakelijk bestaan uit vlees, vis, eieren, noten, zaden, pitten, oliën, groenten en fruit.

#4 Voor de chocoladeliefhebber.

Zoetekauw? Dol op chocolade? Vervang die vette melkchocoladerepen of crunchy M&M’s voor pure chocolade (het liefst 83% cacao of meer). Houd het bij maximaal twee blokjes per keer. Wist je dat pure chocolade bovendien veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Zo houdt het je hart gezond en kan het je humeur beduidend verbeteren. Elke dag chocolade goed voor je gezondheid? Daar lijkt het wel op.

Aangekomen? Ik deel 7 tips om snel van die zomerkilo’s af te komen!

#5 Aan de wandel.

Een makkelijke manier voor iedereen die bij het woord ‘sporten’ in elkaar duikt: ga wandelen. Heb je een kleintje? Nog beter! Een uur wandelen met je baby zorgt ervoor dat je zo’n 180 calorieën verbrandt. Geen kleintje? Misschien heb je wel een neefje, buurmeisje of een hond? Gebleken is dat je na tien minuten wandelen al gelukshormonen aanmaakt en het de vetverbranding ondersteunt.

#6 Staan is het nieuwe zitten.

Heb jij werk waarbij je het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengt? Je bent absoluut niet de enige. Maar wist je dat je per uur zittend 100 calorieën verbrandt, terwijl dit staand kan oplopen tot zo’n 160 calorieën? Een flink verschil. Bovendien is heel lang zitten niet goed voor je. Mocht je baas er een voorstander van zijn: zorg voor een bureau dat je kunt verstellen, doe al je telefoontjes lopend of ga voor een houder waarin je je laptop hoger kunt plaatsen. Af en toe staan (of even lopen) doet wonderen!

#7 Ga voor ‘skinny’ tijdens de vrijmibo.

Misschien is het bij jullie op kantoor ook favoriet aan het einde van de week: de vrijmibo. Die gaat vaak gepaard met veel alcohol en ongezonde hapjes. Alcohol helemaal laten staan? Dat hoeft niet. Je kunt zelf ‘skinny’ cocktails maken met bruisend water, munt, schijfjes limoen of citroen en frambozen. En wat dacht je van gezonde snacks in plaats van vette bitterballen? Bijvoorbeeld rauwkost met een hummusdip, of volkoren crackers met tzatziki.

 

Ben jij deze zomer wat aangekomen?

Foto’s – Shutterstock

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

17 Reacties

 1. Sandra
  22 augustus 2017 / 08:49

  Ik ben helaas wel wat aangekomen ja haha. Dus deze tips komen goed van pas! 😉

 2. 22 augustus 2017 / 13:03

  Nee, maar ik heb dan ook gewoon door gesport en elke dag gewoon hardgelopen. Je tip om met de baby te gaan wandelen vind ik geweldig. Dat kan namelijk iedereen wel doen.

  • 25 augustus 2017 / 09:33

   Volgens mij als je pure chocolade van hoge kwaliteit koopt met een hoog cacaogehalte, dan is het eigenlijk heel voedzaam. Het bevat een fatsoenlijk hoeveelheid van oplosbare vezels en zit vol met mineralen. Dus goed om aftevallen

 3. 22 augustus 2017 / 15:18

  Grappig. Ik val net altijd af in de zomer. IK heb bijna nooit honger.. Misschien komt het door de warmte.. Ik weet het niet :p

 4. 22 augustus 2017 / 17:42

  Ik denk dat ik wel 3 kilo ben aangekomen. Dus vandaag meteen op de rem getrapt en weer aan mijn schema gegaan.
  Ik eet 6 kleine maaltijden per dag, dit houdt de motor draaiende. Dan verbruik je veel meer. Hetzelfde als een auto stationair laten draaien.
  Eet vooral veel sla, vult goed en zit zeer weinig kcal in. Oh en vergeet niet te bewegen!
  Sonja onlangs geplaatst…Checkmate | RED velvet lips | Jeffree StarMy Profile

 5. 22 augustus 2017 / 20:30

  Handig artikel! Binnenkort kan ik hopelijk aan de wandel omdat ik dan mijn abo heb met internet zodat ik lekker Pokémon Go kan spelen 😀
  Ik ben zelf nog niet op vakantie geweest maar was eigenlijk niet van plan om veel te eten/ snacken tijdens mijn vakantie, ik ben juist zo goed op dreef met afvallen ^^
  Dinja onlangs geplaatst…Personal: Verjaardagscadeautjes!My Profile

 6. 23 augustus 2017 / 06:55

  Hier niet aangekomen, maar ook niet afgevallen want gewoon winter eten gegeten met die koude dagen

 7. 23 augustus 2017 / 12:46

  Goede tips, helaas zal het voor mij niet werken gezien het al bij mijn dagelijks leven past haha. Zal mijn vetpercentage toch op een andere manier moeten verlagen om aan me body goals te komen haha

 8. 25 augustus 2017 / 10:18

  Ik ging deze zomer 2 weken naar Italië. Ofwel: veel ijs en pizza gegeten. Ik werd al op dag 1 gestoken door een mug, waardoor mijn enkel zo erg opzwol. Hierdoor kon ik heel weinig lopen. Daarom ben ik dus best wat aangekomen tijdens te vakantie… Door de draad weer op te pakken wat betreft gezond eten en door te sporten, ben ik 3 kilo kwijt! Zelfs nog meer dan ik was aangekomen in de vakantie
  Verena onlangs geplaatst…Keeping MemoriesMy Profile

 9. 28 augustus 2017 / 13:29

  In de vakantie te lekker gegeten in het mooie Italië, nu is het weer hard nodig om te sporten en af te vallen. En deze tips zijn dus welkom. Bedankt hiervoor1

 10. Serafina
  29 augustus 2017 / 20:35

  Dank je voor deze Blog.. Je geeft me Inspiratie verder te doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: