Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

Afgelopen week besloten Vice en ik om een roadtrip te gaan doen. We hebben allebei best veel last van stress, en we wilden iets gaan ondernemen. Al snel kwamen we uit bij Duitsland, en dan zouden we naar Oberhausen gaan. We hebben verschillende plekken in gedachten genomen, maar we wilden ook niet te lang onderweg zijn. Oberhausen is maar 2 uur rijden vanaf Rotterdam, dat dat vonden we goed te doen.

Het was eerst de bedoeling dat we gewoon een dagje heen en weer zouden gaan. Maar ik vond het toch wel leuk als we ook een hotelletje zouden boeken. Dan hoefden we ook niet 4 uur in de auto te zitten. We hadden een hotel geboekt die dicht bij het centrum lag. We verbleven er natuurlijk maar 2 korte dagen en dan wilden we wel van alles kunnen doen.

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

De Slinky Springs to Fame is geinspireerd op de welbekende trapveer, die kinderen begin jaren ’90 oeverloos en eindeloos van trappen en andere hoogteparcoursen afduwden. Zo leuk om op deze kleurrijke brug te lopen, de bootjes onder je door te zien varen en de hoogteverschillen in de brug zelf te ervaren. Wanneer je in de Kaisergarten bent, zeker als 80’s/90’s kid, maak dan ook een tripje over deze brug. Je voelt je meteen weer jong Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In het midden van Oberhausen ligt het park Kaisergarten. Het park van 28 hectare biedt veel mogelijkheden voor de hele familie om hun vrije tijd in door te brengen. Het dierenpark dat net achter het kasteel bevind bestaat al ruim 80 jaar. Het park heeft momenteel ongeveer 500 dieren. 25 zoogdieren en rassen, evenals 45 soorten vogels en rassen. Er zijn ook speeltuinen in en rond om het park. In het zomerseizoen zijn de dieren gedeelte dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, in de winter van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang tot dit park is gratis. 

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In het park had je ook prachtige bloemtuinen waar je gewoon vrolijk van werd. Hier moesten we natuurlijk wel even stoppen  zodat Vice een paar foto’s van mij kon maken haha.Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen

In Oberhausen is een reusachtig winkelcentrum gebouwd, CentrO. Hier vindt je meer dan 200 winkels, zeer veel restaurants, een pretpark en een promenade. De omgeving van CentrO, Neue Mitte Oberhausen, behoort tot de grootste uitgaanscentra van het Ruhrgebied. De inrichting van CentrO wordt gekenmerkt door veel marmer, lichtkoepels en palmen. Er zijn binnenterrassen met veel licht dus je kunt er ook in de winter op een terrasje zitten. De meeste winkels in Centro zijn kledingwinkels maar er zijn ook winkels in accessoires, sieraden, parfum en elektronica.

Een overnachting in Duitsland, Oberhausen Een overnachting in Duitsland, OberhausenEn dit was de buit van mijn eerste bezoek aan de DM. Ik was er de volgende dag nog een keer langsgegaan haha. Natuurlijk is niet alles voor mij, ik heb ook wat meegenomen voor vrienden en familie. Maar ik kan je vertellen dat ik nu wel een aardige voorraad heb haha.

Ben jij weleens in Oberhausen geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

23 Reacties

 1. Shiva
  4 september 2017 / 06:06

  Super leuk! Oberhausen is een leuke stad. Ik ga er altijd heen om te shoppen 😀

 2. 4 september 2017 / 07:33

  Whoo, jij bent lekker los gegaan bij DM haha 🙂 Ik vind CentrO altijd een fijne plek om te shoppen in de winter.

 3. 4 september 2017 / 07:50

  hahaha die foto van de DM, heerlijk he?! Herkenbaar ook, ik kom er ook altijd met twee grote tassen vandaan. Tegenwoordig weet ik wel beter wat ik allemaal moet kopen. De douchegels sowieso altijd en haarkleuring ook. Centro vind ik heerlijk om te gaan shoppen, wil ik binnenkort ook weer eens heen.

 4. Wendy (B)
  4 september 2017 / 13:53

  Met de eindejaarsperiode ga ik al jaren eens voor een dagje naar CentrO.

 5. Sandra
  4 september 2017 / 14:53

  Wow! Wat heb je ontzettend veel gekocht zeg! Ziet er erg leuk uit!

 6. 5 september 2017 / 11:11

  Oberhausen ken ik eigenlijk alleen als de eerste grote stad over de grens wanneer we richting Oostenrijk gaan. Misschien een goed idee om op de terugweg eens een stop te maken. Bovendien zijn er veel bakspullen in duitsland te krijgen die hier in NL niet of veel duurder zijn.

 7. 5 september 2017 / 11:19

  Wat een prachtige foto’s. Ik woon vlak bij Oberhausen maar heb eigenlijk nooit de moeite genomen om daar een dag (of 2) rond te wandelen. Meestal ga ik naar Munster of naar vrienden in Berlijn als ik een weekendje naar Duitsland ga. Je artikel heeft wel m’n interesse gewekt dus wie weet plan ik binnenkort ook een tripje naar Oberhausen
  Priscilla onlangs geplaatst…… en toen stortte mijn wereld in elkaarMy Profile

 8. 5 september 2017 / 19:31

  Heerlijk zo’n spontaan weekendje weg! Ik geloof dat ik nog mee viel vorige week ook voor het eerst bij de dm. 😉

 9. Marloes
  5 september 2017 / 22:03

  Ik wil ook graag nog naar de DM! Lijken me echt hele fijne producten!Leuek foto’s heb je gemaakt.

 10. 6 september 2017 / 21:18

  Wat een goede aankopen, heerlijk! Klinkt als een fijn weekend weg!

 11. 9 september 2017 / 12:26

  Wauw wat super leuk dat je naar Oberhausen bent geweest! Daar wil ik zelf ook nog een keer naar toe! Wauw haha wat een mooie aankopen heb je gedaan! 🙂

 12. 22 september 2017 / 20:52

  Bijzonder dat die dierentuin gratis is! Ik vind de dierentuinen in Duitsland sowieso heel apart, meer ruimte voor de dieren en de entree is een stuk goedkoper.Ik ben er nog nooit geweest, maar wat een leuke foto’s!
  Babs onlangs geplaatst…Verslag Open Pers Dag bij de House of REBELSMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: