Return to Sender lanceert nieuwe designercollectie

Return to Sender lanceert nieuwe designercollectie

Afgelopen donderdagmiddag (14 september) was ik aanwezig bij de nieuwe designercollectie van Return to Sender die gelanceerd werd in de Hangar Amsterdam. De presentatie zelf werd gehouden door Hanna Verboom. Katja Schuurman vertelde uitgebreid over de nieuwe weg die het merk is ingeslagen, en hoe deze nou tot stand is gekomen. Designer Floris Hovers vertelde hoe hij het samenwerken met een producent uit een ontwikkelingsland had ervaren.

Ook designer Christien Meinderstma kwam aan het woord en vertelde over haar designproces van de ‘no worry doll’. Deze collectie ligt in verschillende (design)winkels in de winkel zoals:  Hudson’s Bay, &Klevering, Villa Augustus & Loft. Daarnaast is de nieuwe webshop gelanceerd. Door de samenwerking met Plan Nederland geeft Return to Sender wereldwijd vrouwen de kans op een beroepsopleiding en daarmee een inkomen. De producten werden op feestelijke wijze onthuld door Katja en haar schattige dochtertje.

Designers
Zes Nederlandse topdesigners – Simone Post, Floris Hovers, Laura de Monchy, Omar Munie, Christien Meindertsma en Toya Verberne – hebben in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden de nieuwe collectie ontwikkeld. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen van het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product; handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal.

Return to Sender lanceert nieuwe designercollectie

Webshop & verkooppunten
In de nieuwe webshop kan de designcollectie vanaf nu gekocht worden. Daarnaast zijn er meer dan 50 winkels in Nederland waar een deel van de collectie te koop is. Al deze verkooppunten zijn te vinden op de website www.returntosender.nl.

Samenwerking Return to Sender en Plan Nederland
Return to Sender bundelt krachten om nog meer impact te maken op armoedebestrijding en vrouwelijk ondernemerschap. Er is daarbij gekozen voor een samenwerking met Plan Nederland. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Plan is wereldwijd actief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk meisjes en jonge vrouwen naar school gaan en een opleiding krijgen en afmaken. Zie www.plannederland.nl.

Return to Sender lanceert nieuwe designercollectie

Overige informatie over Return to Sender

Adviesprijs : Vanaf €9,95 – €179,95
Website/shop : http://www.returntosender.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/returntosender
Instagram : https://www.instagram.com/returntosender_nl/
Twitter : https://twitter.com/rts_nl

Wat vind jij van hun nieuwe designercollectie?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

19 Reacties

 1. Marloes
  19 september 2017 / 11:36

  Ik heb net op de website gekeken, ze verkopen erg leuke producten! En leuk dat je ook op de foto met Katja staat!

 2. 19 september 2017 / 12:16

  Ik ben fan van return to sender. Vind het een heel mooi concept. Leuke producten. En wat een leuke. foto’s

 3. 19 september 2017 / 15:25

  Super dat ze dit initiatief op volle toeren hebben gedraaid. De kleding ziet er indrukwekkend uit. Mooi dat ze daarvoor technieken en kleuren uit andere landen voor hebben gebruikt.

 4. Shiva
  19 september 2017 / 16:44

  Ziet er leuk uit! Mooie producten allemaal!

 5. 19 september 2017 / 20:09

  Wat leuk zeg! Dat zag er daar erg fijn uit! Straks de website eens bekijken…

 6. Angelina
  20 september 2017 / 13:12

  Die armbanden zien er echt heel gaaf uit!

 7. 20 september 2017 / 22:02

  Wat een mooie en vrolijke collectie. Ik ga zeker even kijken! Gaaf dat je erbij mocht zijn. Ik had het op tv voorbij zien komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: