Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken?

Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken?

Mijn schoonzus is bijna uitgerekend, dus besloten ik en een andere vriendin van ons om een babyshower voor haar te organiseren. Als eerste maakte we een app groep aan en hadden we alle dames uitgenodigd. De ene doet het met iedereen erbij en de ander weer alleen met vrouwen. We hadden twee datums geprikt, daarna hadden we een pol aangemaakt zodat we konden kijken wie er op welke dag aanwezig kon zijn. 

Je zal altijd rekening moeten houden met het feit dat niet iedereen aanwezig kan zijn. Sommige mensen hebben dan helaas al plannen, of kunnen op het laatste moment niet. Vooral als je een babyshower organiseert met een grote groep mensen kan het lastig zijn om een dag uit te kiezen waar iedereen beschikbaar is. We hadden als thema High tea gekozen. Iedereen nam zelf wat lekkers mee, dat kon zoet of hartig zijn. Daarnaast hebben mijn vriendin Iris en ik versieringen gekocht. Ballonnen, slingers, een tafelkleed, borden, bekers en bestek. Alles was natuurlijk in de kleur roze!

Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken? Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken?

We hadden een tafel opgedekt waar al het lekkere eten en drinken opstond. En op een andere tafel hadden we alle cadeaus neergezet voor de aanstaande mama. Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken? Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken? Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken? Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken? Wat komt er allemaal bij een babyshower kijken?

Op een babyshower horen natuurlijk ook spelletjes. We hadden er in totaal vier, maar omdat we luiers vergeten waren konden we een spel helaas niet doen. Het eerste spel was een blaadje met tekst die je dan zelf kon schrijven. Wishes for the baby. Dan staat er bijvoorbeeld: Ik hoop dat je leert om…..Ik hoop dat je geniet van… En dan moet jij die zinnen zelf verder afmaken.

Na het spelletje gingen we allemaal eten en af en toe een paar cadeautjes uitpakken. We hadden de planning zo gemaakt dat er tussen elk spelletje een paar cadeautjes werden uitgepakt, en dat je natuurlijk ook even kon eten.

Het tweede spel wat wij deden was Baby Pictionary. Ik had een pot gemaakt met allemaal briefjes met woorden die te maken hadden met baby/zwangerschap/bevallen etc. Er werden twee groepen gemaakt die dan om de beurt moesten tekenen. Je kreeg een minuut om te zorgen dat je team het juiste woord geraden had. Wanneer jou team het niet geraden had, kreeg het andere team eenmalig de kans om te raden.

Dit spel is echt hilarisch, want soms krijg je tekeningen dat je echt denkt WTF? En dan hoor je wat het voor moet stellen en dan lig je helemaal dubbel.

Het derde en het laatste spel was het Baby ABC. De aanstaande mama krijgt een blaadje waar de letters A to en met Z op staan. Zei moet bij elke letter een woord opschrijven wat met een baby/zwangerschap te maken heeft. Als zij klaar is moet de groep het allemaal invullen. Zij krijgen 3 minuten de tijd om het zo snel mogelijk in te vullen. Zodra de drie minuten voorbij zijn, word er gekeken van wie de meeste antwoorden overeen komen met de woorden van de aanstaande mama. 

Te schattig!!

Even nog een groepsfoto maken.

Mijn mede organisator en ik!

Het was een super gezellige en geslaagde babyshower.

Hebben jullie weleens een babyshower gegeven?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 25 september 2017 / 10:33

  Oh, wat een superleuke foto’s! Ik heb onlangs mijn eerste babyshower meegemaakt, en dat was zo leuk =D

 2. 25 september 2017 / 10:42

  Ooooh ik wist niet dat je zoveel nodig had! Ik ben nog nooit naar zo een event geweest 🙂

 3. Angelina
  25 september 2017 / 11:43

  Aww..dat ziet er heel leuk & gezellig uit zeg! Ik heb het weleens voor een vriendin van mij georganiseerd. Dat was ook erg leuk!

 4. 25 september 2017 / 19:38

  ik ben nog nooit naar een babyshower geweest, laat staan er zelf één gedaan
  het ziet er wel ontzettend leuk uit

  liefs
  Karlien

 5. 25 september 2017 / 20:49

  Ziet er super goed uit!
  Ik heb vorig jaar een babyshower georganiseerd met een vriendin voor ons vriendinnetje. Het was onwijs veel werk om te doen, maar wel erg tof! Voor de spellen hadden we teams gemaakt, we deden een algemene baby quiz en fruithapjes proeven & raden. Iedereen nam iets lekkers mee en we wisten het geslacht niet, dus versiering was roze en blauw. We hadden een boekje gekocht waarin je een kort verhaaltje in kon schrijven over je relatie met de mama en ook moest je een deel “ik denk dat jij….. geslacht, naam, gewicht etc.” invullen.
  Isabelle onlangs geplaatst…Pretty Little Liars spin-off in de maakMy Profile

 6. mirteblogt,nl
  26 september 2017 / 08:12

  Ziet er heel erg gezellig uit, zelf nog nooit een babyshower gegeven. Want daar ben ik iets te jong voor

 7. 26 september 2017 / 09:29

  Dat ziet er echt super leuk uit allemaal! Heb nog nooit een babyshower gehad maar wat speciaal om de mama zo op deze manier in het zonnetje te zetten.
  Anouk onlangs geplaatst…Dierproervrije make-upMy Profile

 8. Marloes
  26 september 2017 / 20:05

  Al dat eten ziet er zo lekker uit! En die spelletjes lijken me ook onwijs leuk om te spelen.

 9. Shiva
  26 september 2017 / 20:54

  Ziet er super gezellig uit! En wat is jou neefje schattig zeg! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: